Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Ya-Leyl

2014 Yılı Üstad'ı Anma Etkinlikleri

Recommended Posts

1027043674525991882907150968729474369477

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

1-66177452588654958434650196415518430754

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

fft261mf2873713.jpg

 

MTTB Sakarya İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek ‘Üstadın İzinde Doğumunun 110. Yılı Etkinlikleri’ 20-26 Mayıs tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.“Etkinlik programı kapsamında Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in ; tiyatro gösterimleri, hat ve fotoğraf sergileri, sinema ve belgesel gösterimleri ve Uğur Işılak’ın Üstad’ın eserlerini sergileyeceği bir konser programı gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Üstat’ın ebediyete intikalinin 31. yılı anısına Orhan Cami’nde mevlit ve hatmi şerif duası gerçekleştirilecektir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah razı olsun ıhsan hoca hem yurt genelinde hem yurt dışında dur durak bilmiyor. Allah gücüne güç katsın . Büyük Doğunun musahhas numunelerinden.

 

Sakarya 'da olan etkinliklere de inşallah katılacağım kaçmamali :) teşekkürler paylaşım için

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1507614_1421235011471955_510243839662708

 

Büyük Doğu Fikir Ocakları tarafından 23 Mayıs Cuma saat 20:00'da Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda Üstad Necip Fazıl'ı anmak gayesi ile "Büyük Doğu ve Anadolu Ruhunun Yeniden Dirilişi" programı tertiplenecek.

Şiir dinletisi ve slayt gösterisininde sunulacağı programa Araştırmacı Yazar Selim Gürselgil ve BDFO Yön. Kur. Bşk. Mehmet Kaya konferans konuşmacıları olarak katılacaklardır.

"Büyük Doğu ve Türk Ruhu Etrafında Milliyetçilik Anlayışı" konusu üzerine Selim Gürselgil ve "Necip Fazıl, Büyük Doğu ve Yeni Nesil İnşası" üzerine Mehmet Kaya'nın konuşmacı olarak katılacağı programa tüm Malatya halkı davetlidir.

Etkinlik ile gelişmeleri https://www.facebook...lan_user_joined adresinden ve gelecek haftadan itibaren www.buyukdogu.org / www.büyükdoğu.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Büyük Doğu Fikir Ocakları Kocaeli Temsilciliği tarafından 25 Mayıs Pazar saat 20:00'da Tütün Çiftlik Kültür Merkezi Salonunda Üstad Necip Fazıl'ı anmak gayesi ile program tertiplenecek.

Şiir dinletisi ve slayt gösterisininde sunulacağı programa tüm halkımız davetlidir.

Etkinlik ile gelişmeleri www.buyukdogu.org / www.büyükdoğu.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

 

10245385_1421677938094329_34956645923952

Share this post


Link to post
Share on other sites

inşallah bu yıl ,,,,

içi boşaltılmamış, öz ruhundan sinsice süzülüp posa olmayan bir necip fazıl- anılır {üstad necip fazıl Rh.a}

Share this post


Link to post
Share on other sites

10406553_10152450111947276_7236159545988

 

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ TİYATRO GRUBU:

REİS BEY TİYATRO OYUNUMUZA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

BAYBURT ŞAİR ZİHNİ KÜLTÜR MERKEZİ

26 MAYIS 2014 PAZARTESİ SAAT 17:00

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

- FATİH BELEDİYESİ

Necip Fazıl Konuşmaları:
Tarih : 23.05.2014 19:00:00
Yer : Türkiye Yazarlar Birliği

SÖYLEŞİ
Konuşmacı: Muzaffer DOĞAN
Muzaffer Doğan, Büyük Doğu Dergisi’nden esinlendiği sohbet programında Necip Fazıl’ın fikir ve edebiyat iklimine yelken açmaya devam ediyor.

 

- PENDİK BELEDİYESİ


Necip Fazıl KISAKÜREK - Anma Programı

Konuşmacı: Sadık YALSIZUÇANLAR

Tarih: 27 Mayıs 2013 Pazartesi Saat 15:00

Yer: Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

- BAĞCILAR BELEDİYESİ


Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1905’da doğdu. Fazıl’ın
çocukluğu, mahkeme reisliğinden emekli büyük babasının
İstanbul Çemberlitaş’ta ki konağında geçti. İlk ve orta
öğrenimini Amerikan ve Fransız kolejleri ile Bahriye
Mektebi’nde tamamladı. Lisedeki hocaları arasında
dönemin ünlülerinden Yahya Kemal, Ahmet Hamdi,
İbrahim Aşkı gibi isimler vardı. Şairliğe ilk adımını on yedi
yaşında iken, annesinin arzusuyla başladı ve ilk şiirleri
Yeni Mecmua’da yayımlandı. Milli Mecmua ve Yeni Hayat
dergilerinde çıkan şiirleriyle kendinden söz ettirdikten
sonra, Paris dönüşü yayımladığı Örümcek Ağı ve
Kaldırımlar adlı şiir kitapları onu çok
genç yaşta çağdaş şairlerin en önüne
çıkararak edebiyat çevrelerinde büyük bir
hayranlık ve heyecan uyandırdı.

Konuşmacı: Ekrem KIZILTAŞ Gazeteci - Yazar

 

Yer: Bağcılar Gençlik Merkezi

Hangi tarihte olduğunu göremedim gitmek isteyen gönüldaşlar bu numaradan bilgi edinebilirler: 0212 434-7620

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Üstad Necip Fazıl mezarı başında anıldı

Üstad Necip Fazıl Kısakürek için doğumunun 110. yılında, Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi

Eyüp Belediyesi tarafından Kısakürek için Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kısakürek ile vefatından 2 yıl önce tanışma fırsatı olduğunu belirterek, "Biraz 'asabi ihtiyar' profili çiziyordu. Biraz çekinerek konuşuyorduk. Ancak zaman geçtikçe müthiş bir merhamet sahibi olduğunu, müthiş bir sevgi halesi içerisinde olduğunu müşahede ettim" dedi.

Kısakürk ile yaptığı her görüşmeden çok fazla istifade ettiğini dile getiren Aydın, usta şairin "Sultan-ı Şuara" (şairler sultanı) unvanına sahip olduğunu ifade etti.

Aydın, Kısakürek gibi şairlerin sadece şair olmadığını, aynı zamanda büyük mütefekkirler olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şairler, düşünce dünyamızı genişleten, önümüzü bizlere gösteren kişilerdir. Necip Fazıl üstadımız da bu anlamda bir önderdir. Ashabın yıldızlarından bir tanesidir. Dolayısıyla bu törenleri ritüel boyutundan çıkarıp, daha öte bir anlama taşımamız gerekiyor. Bu değerlerimizin bizim düşünce dünyamızda ve elbette ki, medeniyet dünyamızda açtığı çığırları hissetmemiz, müşahede etmemiz ve bunları zenginleştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Umarım bu törenler, bunlara vesile olur. Gençlerimizin ve mevcut nesillerimizin üstadın eserlerini didik didik etmelerini şiddetle tavsiye ediyorum."

Konuşmaların ardından, gazetemiz yazarı Ali Erkan Kavaklı da Kısakürek'in hayatına ve eserlerine ilişkin bilgi verdi.

Törene, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile vatandaşlar da katıldı.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Arnavut kaldırımları .... insan kalabalıkları... fevkalade eyüpsultan manzarası'nda yürüyüş... ve sebep.

'esselamyaleyküm ya'Kabir ehli' .

dua. istiğfar , hüzün .. ..yaklasık 45 dk kenarda oturuş...

çoğunlukla ' hangisi? bastamı? ortadakimi? ' sorusunu duyma ve muhatap olma (kendi kendime' ulan nerde yasıyo bu millet 'demekten kendimi alamamam!) sürekli birileri gidip geliyor... büyüklerin küçüklere telkini ' işte bak necip fazıl' tarzında söylemler... Allah razı olsun ....

güzel bi kardeşle tanışıyorum. ayaküstü çok hoş bi sohbet yapıyoruz... oda epeydir buraya uğrayamayan eski bi ste sakiniymiş :)

husisi olarak,epeyde uzaktan gelmiş sağolsun.

ricamda kırmıyor. burda paylasmak adına tamam diyor (nfk fan bilahere halledicek inşallah)

akabinde veda..

RABBİMDEN SANA SONSUZ RAHMET VE MAĞFİRET ....


.^ esselamualeyküm ya kabir ehli.^


25 mayıs öğle sonrası _

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu yıl çok fazla program yapılmadı gibi . Üstada bu kadar ilgisiz mi bu ülke. Sebebi nedir acep?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiyatroya “Necip Fazıl” dopingi Edebiyat ve fikir dünyasının önde gelen isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, tiyatro eserleriyle Anadolu’nun sahnelerinde hayat bulacak. Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği, Kısakürek’in üç eseriyle 4 Aralık’tan itibaren Türkiye’yi dolaşacak

tiyatroya-necip-fazil-dopingi-h141720366

Edebiyat ve fikir dünyasının önde gelen isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek, tiyatro eserleriyle Anadolu’nun sahnelerinde hayat bulacak. Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği (MÜSSED), Kısakürek’in üç eseriyle 4 Aralık’tan itibaren Türkiye’yi dolaşacak. MÜSSED Başkanı Mahmut Karakaya, Necip Fazıl Kısakürek’in eseri “Bir Adam Yaratmak” ile Anadolu turnesine çıkacaklarını belirterek, “Bir Adam Yaratmak eseri üzerimizde bir sorumluluktu. Biz üstadın bu eserinin, düşüncesinin sadece Ankara veya İstanbul merkezli değil, Anadolu’nun her yerinde yaşamasını istedik” dedi. Bazı hassasiyetlere sahip ailelerin, sahne sanatlarına hevesi ve yeteneği olan çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderebilecekleri kurumların yokluğundan şikayet ettiklerini söyleyen Karakaya, “Böyle bir yapının bir zaruret haline geldiğini çekirdek ailemizden sosyal yaşantımıza bütün çevremizde hissettik. Aslında çok da geç kalındı bunun için” diye konuştu.

 

“RENGİMİZ ÜSTADIN İDEOLOJİSİ”

 

Karakaya, dernek olarak ilk faaliyetlerinden birinin Başkent Tiyatrolarının Necip Fazıl Kısakürek’e ait “Bir Adam Yaratmak” oyununu Anadolu’ya çıkarmak olduğunu vurguladı. Turneye, 4 Aralık’ta Malatya ile başlayacaklarını bildiren Karakaya, “Bu eser üzerimizde bir sorumluluktu. Üstadın bu eserinin, düşüncesinin sadece Ankara veya İstanbul merkezli değil, Anadolu’nun her yerinde yaşamasını istedik. Doğu’dan başlayıp Batı’ya, Karadeniz’e, İç Anadolu’ya devam edeceğiz. Bir gaye uğruna yapıyoruz. Bağımsızız ama bir rengimiz de var ve bu renk Üstadın ideolojisi” şeklinde konuştu. Son dönemde Devlet Tiyatrolarının Necip Fazıl’ın eserlerini yeniden sahnelemeye başladığını hatırlatan Mahmut Karakaya, “Haklarını teslim edemediğimiz değerlerimizin haklarını verme zamanı geldi. Farklı nedenlerle Anadolu insanı kültür sanat meselesini sahiplenemediği gibi Necip Fazıl gibi sanatçıları sahiplenmeye de korkuyordu. Ama artık her şeyi konuşma, her mecrada bunları münazara etme fırsatımız oluyor” değerlendirmesinde bulundu. Karakaya, “Kaldırımların Çileli Yolcusu”, “Siyah Pelerinli Adam” oyunlarını da hazırladıklarını ve Bir Adam Yaratmak’ın ardından bu oyunlarla turneye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yeni-akit 29 Kasım 2014

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...