Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
hafakan

Mavi Marmarada 10. Şehid

Recommended Posts

Uğur Süleyman Söylemez: 4 yıldır komada olan Mavi Marmara Gazisiydi. Bugün hayatını kaybederek şehitler kervanına katıldı. Söylemez'in şehadeti ile birlikte Mavi Marmara'da İsrail'in katlettiği şehit sayısı 10'a yükseldi.

^'İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN^'

 

Uğur Süleyman Söylemez 1963 yılında Ankara’da doğdu. Serbest meslek mensubu olan Söylemez, 2010 yılının Mayıs ayında Gazze’ye insani yardım götüren filodaydı. Mavi Marmara saldırısının hemen ardından Uğur Süleyman Söylemez’in ismi gemide hayatını kaybedenler arasında geçti ancak daha sonra yaralılar arasında olduğu ve başından aldığı en az bir kurşunla ağır yaralandığı tespit edildi. 4 yıldır Ankara'da komada olan Uğur Süleyman Söylemez ağabey bugün Ankara'daki evinden şehitler kervanına katıldı.
Türkiye’ye getirildikten sonra diğer iki ağır yaralı ile birlikte Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Uğur Süleyman Söylemez, burada sekiz ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Tedavisinde gelişme sağlanamayan Söylemez, sekiz ayın sonunda evde bakılmak üzere hastaneden çıkarıldı.
Ticaretle uğraşan Uğur Süleyman Söylemez, Tuğba Söylemez ile evli ve Ahmet (1988), Zeynep Kübra, (1991) ve Fatma (1997) adlarında üç çocuk babası. Organize ettiği çeşitli sosyal etkinliklerle ihtiyaç sahipleri için insani yardım çalışmalarında bulunan Söylemez, verdiği sözde duran, güvenilir ve insani konularda hassas biri olarak tanınıyordu.
yazık'be ! ulan onuncu kişiden haberim-iz bile yok-tu
çektiği sıkıntılar günahlarına kefaret olmuştur inşallah.
RABBİM RAHMETİYLE MUAMELE EYLESİN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mübarek üç ayların içinde irtihal etmiş. Çekilen zahmetlere mukabil rahmeti ilahiyeye nail olur inşallah. Ahir zamanda evladu iyal kaygısını aşıp ümmetin derdiyle hemdem olan insanlara bu zamanda çok nadiren rastlanılıyor. Sayıları da her geçen gün azalmakta. Ruhu şad, kabri nur, mekanı cennet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Mavi Marmara ‘Gazi M’ oldu

 

 

Gazze’ye insani yardım taşırken Akdeniz’in uluslararası sularında, 4 denizaltı, 1 savaş gemisi, 2 helikopter eşliğinde İsrailli canilerin saldırısına uğrayan ve 10 vatandaşımızı şehid verdiğimiz Mavi Marmara Gemisi’nin adının değiştiği bildirildi. Mavi Marmara’nın adı Gazi M olarak değiştirildi.

Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı İstanbul Liman Başkanlığı; Mavi Marmara Gemisi’nin ismininGazi M olarak değiştirilmesini onayladı.

Mavi Marmara Gemisi’nin İHH tarafından Denak AŞ’ye kiralandığı öğrenildi. Gazi M olarak değiştirilen Mavi Marmara Gemisi, İstanbul- Sarayburnu veMarmara Adası arasında 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren yolcu taşımacılığı yapacak. Gazetemize konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, “Geminin hareketsizlik sebebi ile kullanılamaz hale gelmemesi vesair masraflarının karşılanması için daha önce yapmış olduğu yolcu taşımacılığına geçici bir süre devam etmesine karar verilmiştir”dedi.

Yeni Akit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...