Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
hafakan

Filistin_ Ve Siyonist Kahpeliği...

Recommended Posts

90 İsrail askeri öldürüldü

 

 

İşgalci-terör devleti İsrail’in Gazze’ye topyekün başlattığı soykırım ve yıkım saldırıları sürerken, İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri başta olmak üzere diğer Filistinli mücahid gruplar, kara harekâtının başlamasıyla birlikte işgalciye darbe üstüne darbe indiriyorlar. Dün de 8 İsrailli askerin öldürülmesiyle birlikte işgal devletinin toplam kayıp sayısının 90’a, yaralanan asker sayısının da 800’e ulaştığı bildirildi.

- ABD ve Batı beslemesi işgalci-terör devleti İsrail’in, kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasını bahane ederek savunmasız Gazze halkına karşı başlattığı soykırım ve yıkım saldırıları sürerken, Gazze’deki mücahid gruplar destansı mücadele veriyorlar.

Dünyanın en gelişmiş öldürücü silahı ile katil ordusuna sahip İsrail’e karşı savaşan Gazze’deki mücahid gruplar elindeki kıt imkânlara rağmen, işgal devletine darbe üstüne darbe vuruyorlar. Dün de 8 askerini kaybeden işgal devleti İsrail’in, kara harekâtının başlamasından bu yana çatışmalarda kaybettiği asker sayısı da 90’a ulaştı. İşgalci ordusunun Filistinli mücahidlerin destansı direnişi karşısında da ilerleyemediği, bu yüzden sivil katliama giriştiği bildirildi.

İŞGALCİYE DARBE ÜSTÜNE DARBE

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, Tugay’a bağlı bir birliğin, İsrail askerleri ile girdiği çatışmada 8 İsrail askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, “İsrail’e ait 7 askeri araç imha edildi. Hayfa’ya 1, Tel Aviv’e 2, Ben Gurion Havalimanı’na 2 olmak üzere İsrail’in farklı kent ve beldelerine 65 füze atıldı” ifadesine yer verildi. Bu arada; İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Astsubay Başçavuş Yair Ashkenazy’nin (36) Gazze’deki çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. İsrail ordusu, Gazze’ye saldırı başlattığı günden bu yana 32 askerin öldüğünü, çoğu panik nedeniyle 463 kişinin yaralandığını belirtmiş ancak Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sayının 90’ın üzerinde olduğunu duyurmuştu.

Kudüs Seriyyeleri komutanı şehid oldu

Bu arada; İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri komutanlarından Salah Ebu Hasaneyn’in İsrail’in hava saldırısında hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu, önceki akşam düzenlediği saldırılarda aralarında İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Ebu Hasaneyn’in de bulunduğu 40 Filistinliyi hedef aldığını açıklamıştı.

İSRAİL, DİRENİŞ KARŞISINDA İLERLEME KAYDEDEMİYOR

Öte yandan; Gazze’ye 17 Temmuz’da karadan saldırı başlatan İsrail ordusunun, doğu ve kuzey sınırlarında Filistinli grupların direnişiyle karşılaştığı ve ilerleme kaydedemediği bildirildi. Alınan bilgilere göre, başta İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri başta olmak üzere diğer Filistinli gruplar, İsrail ordu birlikleriyle doğrudan çatışmalara giriyor, ayrıca Tel Aviv, Askalan, Aşdod ve Sderot gibi birçok kente füze saldırısı düzenliyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava, kara ve denizden başlattığı saldırılara karşı bölgede aktif olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyeleri, Aksa Şehitleri Tugayları, Ebu Ali Mustafa Tugayları, Nasır Salahaddin Tugayları ve Mücahidler Tugayı’nın direniş gösterdiği belirtiliyor.

26 Temmuz 2014 Cumartesi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 60'a yükseldi
27 Temmuz 2014 14:05 (Son güncelleme 27 Temmuz 2014 14:18)
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısının bin 60'a yükseldiği, 6 bin 300 kişinin yaralandığı bildirildi.

GAZZE

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süreli ateşkesin ardından İsrail'in bugün Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kudra, daha önce ağır yaralı şekilde hastanelere kaldırılan 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının bin 60'a yükseldiğini belirtti.

İsrail basın mensuplarını hedef alıyor

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Gazze'nin merkezinde yer alan Filistin El-Aksa televizyonunun bulunduğu bir bina İsrail tarafından vuruldu. Binada Gazze'de görev yapan bir çok yerel ve uluslararsı pek çok basın kuruluşunun görev yaptığı kaydedildi.

Gazze'nin tarım ve hayvancılıkta zararı 50 milyon dolar

Filistin Hükümeti Tarım Bakanlığı Planlama ve Politikalar Müdürü Nebil Ebu Şemmale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda tarım ve hayvancılık alanlarının vurulması sebebiyle ilk belirlemelere göre Gazze'nin en az 50 milyon Amerikan Doları (USD) zararının olduğunu söyledi.

http://www.aa.com.tr/tr/gazze

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsrail’in yaptığı katliamda ölenlerin yüzde 82’sinin sivillerden oluştuğu açıklandı. Bu tablo, İsrail’in sadece 231 asker öldürebildiğini, bunun yanında 130 da kayıp verdiğini gözler önüne serdi

 

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 82’sinin sivil olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’de ne hale düştüğü gözler önüne serildi.

SİVİLLERİ KATLEDİYOR

Gözlemevinin verdiği oran üzerinden gidildiğinde; İsrail’in, saldırıların başladığı tarihten bu yana sadece 231 asker öldürdüğü gerçeği ortaya çıkarken, geri kalanların tamamının sivillerden oluştuğu belirlendi.

130 SİYONİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terörist İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 53 askerini kaybettiğini duyurmuş; fakat İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 130 İsrail askerini öldürdükleri ifade ediliyor. Bu da Gazze’nin İsrail’e mezar olduğunu destekler nitelikte.

 

31 Temmuz 2014 Perşembe yeni-akit

Share this post


Link to post
Share on other sites

El-Kassam’ın verdiği rakamları daha sonra kabul etmek zorunda kalan
İşgal Rejimi 3 Askerin Öldüğünü ve 17 Askerin de Yaralandığını İtiraf Etti
[ 31/07/2014 - 01:17 PM ]
foto-arsiv_isgal_kayiplari_yaraliasker1_
İşgal askerleri yaralı arkadaşlarını taşıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İşgal güçleri dün El-Kassam Tugayları'nın Gazze’nin güneyinde askerlerine yönelik yaptığı operasyon sonucu 3 askerinin öldüğünü ve 17’isinin de yaralandığını itiraf ederek, askerlerden 6’ısının durumunun ağır olduğunu belirtti.

İşgal rejimindeki Kanal-2 televizyonunun askeri muhabiri verdiği haberde, İsrail ordusuna bağlı seçkin bir birliğin içinde tünelin olduğu bir eve girdiğini, evde tüneli bulan askerlerin patlayıcı türü bir şeye rastlamadıklarını, ancak binanın dış duvarlarına yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu binanın bir kısmının içindeki askerlerin üzerine çöktüğünü, yıkım neticesinde 3 askerin hayatını kaybettiğini, altısı ağır 17 askerin de yaralandığını ifade etti.

 

Siyonist kaynaklar, dün Şucaiye bölgesinde çıkan şiddetli çatışmalarda en az 20 askerin daha yaralandığını belirtiyor.

 

El-Kassam Tugayları dün yayınladığı askeri bildiride eve giren 15-20 kişilik Siyonist askeri gruba karşı yaptıkları askeri operasyonda askerlerden bazılarının öldüğünü ve bazılarının da yaralandığını duyurmuştu.

 

 

İşgal rejimi kayıplarını büyük ölçüde gizlemesine rağmen şimdiye kadar 65 askerinin öldüğünü ve 400 askerinin de yaralandığını itiraf etti.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelişmeler kayıplarını gizleyen Netanyahu’yu rezil etmeye devam ediyor

 

Yaralanan Askerler İçin Yahudi Örgütlerden Tekerlekli Sandalye Kampanyası
[ 31/07/2014 - 04:30 PM ]
foto-arsiv_isgal_kayiplari_2014YaraliAsk
İşgal yönetimi işgal ordusunun kayıplarını gizlemeye çalışıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Siyonist işgal rejimindeki gazetelerden Maariv bugünkü sayısında

Yad Sarah Örgütü'nün işgal rejiminin hava yolu şirketi olan El Al ile birlikte İsrail’e acilen 1000 adet tekerlekli sandalye getirdiklerini yazdı.

 

 

Gazete verdiği haberde, Gazze savaşında artan yaralıların hastanelerde tekerlekli sandalyelere ihtiyaç duymaları ve yaşlıların da saldırılarda sığınaklara hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için böyle bir ihtiyaç duyulduğunu, ihtiyacın ise Yad Sarah Örgütü ile El Al Hava Yolu şirketi tarafından sağlandığını ifade etti.

 

Diğer taraftan konuyla ilgili açıklama yapan Siyonist Uri Lupolianski Örgütü Başkanı ise Gazze savaşı nedeniyle özellikle güney kesimde tekerlekli sandalye gibi birçok medikal malzemeye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, dostlarının bunun için Amerika’ya gidip çok sayıda tekerlekli sandalye getirdiklerini ifade etti.

 

Yad Sarah Örgütü işgal askerlerinin bulunduğu bütün hastanelerde askerlere hizmet götürdüğü gibi, güney bölgesinde 13 noktada da hizmet veriyor.

 

 

Netanyahu ve takımı kayıplarını gizleseler de gelişmeler onu yalanlamaya, Siyonist toplum nezdinde ve uluslararası toplum gözünde rezil etmeye devam ediyor.

 

 

DUALARIMIZ İSRAİLE TABUT İHTİYACI İSTEKLERİNEDİR !!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kayıplarını az göstermeye devam eden
İşgal Rejimi: Aşkol’da 5 Askerimiz Öldürüldü
[ 01/08/2014 - 06:42 AM ]

foto-arsiv_isgal_kayiplari_2014Oldurulen

 

İşgal ordusu çocuk katili askerlerini tabutlar içinde geri çekmeye devam ediyor.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Kassam’ın açıklamalarının ardından kayıplarını ilan etmek zorunda kalan işgal ordusu, Aşkol’da 5 askerinin öldüğünü, Gazze sınırında çıkan çatışmalarda ise 19 askerinin yaralandığını itiraf etti.

 

Siyonist basın yayın organları daha önce 8 askerin yaralandığını bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtmişti.

 

Direniş güçlerinin attığı füzelerden birinin Aşkol’daki elektrik santraline isabet etmesi sonucu birçok bölgenin elektriği kesilmişti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları daha önce yaptığı açıklamada, Aşkol bölgesine birkaç adet havan topu attığını saldırıda işgal askerlerinden bazılarının öldüğünü ve bazılarının da yaralandığını duyurmuştu.

 

Son kayıplarla birlikte işgal rejiminin resmi olarak kabul ettiği rakamlara göre şimdiye kadar 61 işgal askeri hayatını kaybetti, 500’den fazla asker de yaralandı. Kassam Tugayları’nın verdiği rakamlar ise kayıpların daha fazla olduğunu gösteriyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırıların başladığı 17 Temmuz'dan bu yana ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Hamas'ın İsrail tankını vurma anı kameralara yansıdı.


KİLOMETRELERCE ÖTEDEN TANKI VURDU


İsrail tankının Hamas'ın askeri kanadına bağlı kişilerce vurulma anı saniye saniye kaydedildi. İnternette paylaşılan videoda bir tepede konuşlanarak Gazze Şeridi'ni top atışına tutan İsrail tankı, kilometrelerce mesafe öteden roketle havaya uçuruluyor.


http://www.sondakika.com/haber/haber-hamas-in-israil-tankini-vurma-ani-6325686/


Allahuekber______Türkçesi Allah Büyüktür !


Share this post


Link to post
Share on other sites
Gazze’de 72 Saatlik İnsani Ateşkes
[ 01/08/2014 - 06:50 AM ]
foto-arsiv_isgal_saldirilar_2014Yikintil
72 saatlik ateşkes bugün sabah 08:00 itibariyle yürürlüğe girdi.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Hamas ile diğer Filistinli grupların, Birleşmiş Milletler ve Amerika’nın önerdiği 72 saatlik ateşkesi kabul etmeleriyle ateşkes bugün sabah 08:00’de yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Birleşmiş Milletler’in önerisi ve Gazze halkının yaşadığı durumu göz önünde bulundurarak, direniş gruplarının önerilen 72 saatlik insani ateşkesi kabul ettiklerini belirterek, karşı taraf ateşkese bağlı kaldıkça ateşkesin bu süre içinde devam edeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamalarında Ebu Zuhri, direniş gruplarının da kendileriyle aynı düşüncede olduğunu ifade etti.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gazze’de katliam yapan
İşgal Ordusu Bir Subayının Esir Alındığını Duyurdu
[ 01/08/2014 - 12:55 PM ]

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Direnişin darbeleri karşısında şok geçirmeye devam eden işgal ordusu bugün Gazze’nin güneyindeki Rafah bölgesinin doğusunda askerlerinden birinin esir alındığını resmen açıkladı.

Siyonist askeri kaynağa dayanarak haberi veren Yediot Aharanoot gazetesi, askerlerin arkasına sızan direnişçilerden birinin kendini askerlere yakın yerde havaya uçurması sonucu şiddetli çatışmaların çıktığını, çatışmanın ardından askerlerden birinin kaybolduğunun anlaşıldığını belirtti.

Askerin ailesine durumu aktardıklarını belirten işgal askerleri, söz konusu askerin sağ olup olmadığını bilmediklerini ifade etti.

Diğer taraftan bugünkü çatışma ve ardından esir alınan Siyonist askerle ilgili olarak bir açıklama yapan Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, işgal rejiminin Birleşmiş Milletler’e resmen başvurarak bir subayının esir alındığını ve iki askerinin de öldüğünü ilettiğini söyledi.

Ebu Merzuk açıklamasında Birleşmiş Milletler’in de arabulucu olması nedeniyle durumu Mısır’a aktardığını ifade etti.

ALEMLERİN RABBİNE HAMD' EDER..... ESİR SAYISINIZ ÇOĞALMASINIZ DİLERİZ.... hafakan_

Share this post


Link to post
Share on other sites

İsraile diktikleri garkad ağaçları da kendilerini kurtaramayacak. Peygamberler katili bu zavallı kavim dünya üzerinden gün gelecek kazınacak. kendileri de başlarına geleceği çok iyi biliyorlar. Biliyorlar ki Fahri Kainat sav in ağzından batıl söz çıkmaz ve O sav in her söylediği gün gelir gerçekleşir. İman etsenize o zaman ahmaklar! Yok, peygamberlik israiloğullarından gitti ve bu onlar açısından kabul edilemez. Bu nasıl bir kibir, nasıl bir gurur. Bu batıl mantığa göre de Tevrat tahrif edildi, talmud ortaya çıktı.

 

Biz kitabda Isrâîl oğullarına şu haberi verdik: «Siz arz (-ı mukaddes) de muhakkak iki defa fesâd çıkaracak ve muhakkak (bana karşı) büyük bir serkeşlik yapıb kabaracaksınız». (İsra Suresi 4. ayet)

 

İşte o ikiden birinci (fesadlarının ceza) va'de (si) gelince (muhaarebede) çok çetin bir kuvvete mâlik olan kullarımızı üzerinize musallat kıldık da onlar evlerin aralarına kadar girib (sizi) araşdırdılar. (Bu), yerine getirilmiş bir va'd idi. (İsra Suresi 5. ayet)

 

Sonra bunlara karşı size tekrar devlet ve galebe verdik. Mallarla, oğullarla sizin imdadınıza yetişdik, cem'iyyetinizi de (olduğunızdan) daha fazla çoğaltdık. (İsra Suresi 6. ayet)

 

Eğer iyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz. Eğer kötülük ederseniz (yine) kendinize kötülük (etmiş olursunuz). Artık diğer (cezanın) vâde (si) gelince yüzlerinizi kötülesinler, mescid (iniz) e birinci defa girdikleri gibi gir (ib tahrîb et) sinler, galebe ve istilâ etdiklerini mahv etdikce etsinler diye (başınıza yine düşmanları musallat etdik). (İsra Suresi 7. ayet)

 

Arkasından da İsrâîl oğullarına (şöyle) dedik: (Haydin), o yerde siz oturun. Sonra âhiret va'di geldiği vakit onları da, sizi de bir araya getireceğiz». (İsra Suresi 104. ayet)

 

Bu israiloğulları kendilerine verilen 2. fırsatı kullanmaktalar. Bir araya toplanmaya devam etsinler İsrailde, müslümanların işini kolaylaştıracaklar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanrı içsel ve öz olarak iyi ise kötülük nasıl var ya da neden var olmasına izin veriyor? Eğer Tanrı yegane kadiri mutlak ise kötüyü ve kötülüğü neden yok etmiyor madem ki gücü yetiyor?

 

Bunun adı "kötülük problemidir" bir müslüman olarak cevabımız. var mi? ve rica ederim "imtihan" demeyiniz

Share this post


Link to post
Share on other sites

mümin arkadaşıma cevap veremeyecek kadar korku içersindeyim şuan.... şaşkınlıkla beraber dondum kaldım desem yeridir :) sadece şukadarını söyliyim müminin sormaması gereken bir soru bu !!!

haşa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar soru sormak iman çalmaz. Düşünmek bir nimettir. Aklı teslim etmekle mesul oldugumuz kadar işlemekle de sorumluyuz. Size biri sordu. Ne dersiniz "geç get başımdan Allah'dan belanı bulmuşun" mu? Bunu bizim koyden Recep emmi söylesin siz değil.

 

Hacegan gönüldaş bir yazınız. Eğer buna ıslam felsefesi yahud kelam ilmi cevap verememış ise oturup ağlayalım bence.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cevabı var Mümin kardeşim, cevabı var.

 

Ama kavramlar üzerinde anlaşmak gerek önce... Tanrı mesela... Bir de İslam felsefesi... Yani çıkış ve varış yolları farklı iki mevhum... Birinde daima arayış, diğerinde peşin buluş... Birinde bulamayış, diğerinde bir merkezden yola çıkarak eserde yolculuk... Bunlar çok farklı şeyler... Bazen beynini kanatacak kadar çalıştıran bir düşünür ebedi cehenneme giderken, bir kocakarı imanı, o kocakarıyı kurtarır... Demek ki peşin inanma şart...

 

Kardeşim mümin! İtikat konularını iyici öğrenmek gerek, Allah'ın zatı, sıfatları ve fiilleri hakkında bize gerekli bilgileri iyice bilmemiz gerek... Mesela Allah'ın ilmi hakkında neler biliyoruz? Bunlar itikat kitaplarında var... İşte bunları iyice öğrendikten sonra, merkeze yerleştikten sonra korkma, her türlü soruyu sor... O zaman cevaplar kendini gösterir... İçinden gelir o bilgiler sana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben korkmuyorum ama hafakan bey korkmuşa benziyor. :) kelam benim hayran olduğum sahadır merak etmeyin ömrüm olduğu müddetçe Rabbim bu yolda derinleşmeyi nasip etsin. Hatta her muslumana şart bu. Hocalar bunları sokaktaki insanlara anlatayim demeyin. Diyorlar. Sanırım haklılar. E cevabı içinden bulamayanlara cevap gerekiyor. İnanmayan biri muhatabimiz olabilir. Hiç gayri müslimle karsilasmadim ve nasıl anlatilir bilmiyorum. Muslumanlar olarak artık kocakari. İmanı denen şeyin ötesine geçmeliyiz bence. Hiç bilenle bilmeyen bir midir diye soruyor Mevla.hiç taklidî ile tahkikî iman bir olur mu? Kafasi,gonlu ilahi buyruk ile çarpmıyor beş vakit egilipkalkiyor. Bakın şu ıslam alemine. Yığınla müslüman. Her neyse. Biz bunları konuşurken birileri ölüyor. Birileri de ölen terörist ilan ediyor. Hangi kavramın ehemmiyeti var? Vakti gelince ölüp gideceğiz işte. Koca bir oyun. Müslüman da en güzel oyun bozucu olarak dünyaya indi ama kafirden ziyade ciddiye aldık bu oyunu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mümine tavsiye,

 

İmamı Gazali Hazretleri külliyatını okuyunuz.

Teşekkür ederim. Kesinlikle bunun niyetini aldım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kocakarı imanı başlangıç noktası olsun, mümin... Aslında sen beni anlamadın... Kocakarı imanı bir temsil... Yani itikat merkezin olsun anlamında kocakarı imanı dedim... İtikat bilgilerinin üzerini ezip gideceğimiz bir kurtuluş yolu yok. Yani sağlam bir itikat üzeri olan bir kocakarı, inandığının niçinini, nasılını bilmiyor ama inanıyor ve kazanıyor... Ben de diyorum ki, girdiğin yol bir değil, tuzaklar var, tehlikeli sapaklar var ve daha neler var, neler... Gizli şirk tehlikesi bile var... O yüzden itikat konularında yeterli bilgiye sahip olup, merkezi sağlamlaştırıp, merkez üzerinden istediğimiz yere açılalım...

 

Bak kardeşim! Şöyle diyorsun: Tanrı içsel ve öz olarak iyi ise kötülük nasıl var ya da neden var olmasına izin veriyor? Eğer Tanrı yegane kadiri mutlak ise kötüyü ve kötülüğü neden yok etmiyor madem ki gücü yetiyor?

 

Mesela burada ne demek istiyorsun? Biraz daha açık yazar mısın? İnandığın bir şeyin nasılını mı arıyorsun?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tazir abi buraya da gelip bana kızacak siz ona uğraşıyorsunuz :) gönüldaşım bu soru benim ortaya attığım birşey değil. Kötülük problemi diye gerçeklik var sadece bu dusunceyi buraya taşıdım . Araştırıp öğrenmenin. Yolunu açmak istedim hepsi bu. Dusuncenin tecridinden bahsettim ya sanırım şu an ona itiliyorum. Sadece bir takım düşünce gerilimi içindeyim. Ortak duyarlilik sergiledigimiz. İnsan az. Ne çeyrek filozof olma derdindeyım ne de allamelik taslamak.

Rabbim kalbi iman dolu olanlara katsin,muhlis eylesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hani üstat bir yerde demiş ya... Madem sonumuz hiçlik, bu varlık niye... E yani... Kötülük var, Allah'ın da bu kötülüğü yok edecek gücü var, madem niye yok etmiyor kötülüğü, değil mi? Sahiden ya, niye acaba? Yoksa Allah'ın gücünün yetmediği noktalar mı var? Mutlak hüküm sahibi Allah değil de, başka bir hüküm sahibi mi var? E o zaman mutlak hüküm sahibi Allah ise, niye kötülüğü yok etmiyor, değil mi ama? Cevap yok mu? Acaba niye? Muhali mi kemiriyoruz ne?

 

Hem cennet var, değil mi? Cehennem de var... Peki, cehennem niye var? Kötüler için mi yoksa? Yani bu dünyada zulüm ile abat olan, nereye gidecek? Cehenneme... Allah kötülüğü yok etse, cehennemin ne lüzumu var o zaman, değil mi? Cehennem boş mu kalsın veyahut Allah boş bir işte mı bulunmuş oldu? Ha... Burada şöyle bir soru gelebilir: O vakit, kötülüğü yok etsin, zalimleri cehenneme atsın! olur canım, başka emrin!!! Ama kuzum, bu soruların sonu yok... O zaman ben de derin ki, kötülüğü yaratmasın, daha kestirme olur... Sanki Allah'ın yetmeyen aklına akıl verir gibi...

 

Peygamberimiz bak nasıl buyurmuş: '' Zulme uğrayanlar, Kıyamet Günü felah bulanlardır.'' Ah şu akıl!!! Şimdi nasılını sorar, hemen!!! Felah bulanlar cennetlik yani, değil mi? Sahi cennet niye yaratıldı? Peki zalimlerin hali ne oluyor, tersinden okursak? onlar da cehennemlik...

 

Yahu dünyanın hızından olsa gerek bazı şeyler kaçıyor gözden... Biz bu dünyaya ne için geldik, nereden geldik, nereye gidiyoruz??? Gayemiz Allah'ın rızası değil mi? O'nun rızasının mükafatı da cennet değil mi* Yukarıdaki hadise göre, zulme uğrayan cennetlik değil mi? Ah kuzum! o şehit oldu, kurtardı kendini, o halinden gayet memnun, Allah'ın rahmetine kavuştu, sen kendi halini düşün! Orada ''Ey Allah'ım! O zulme ben uğrasaydım!'' diyesin gelir şehitlere verilen mükafatları görünce... Zalimlerin cezasını da görünce, mutlak adaleti de orada görürsün!!!

 

Ah akıl... Sen temelsiz, rehbersiz kalınca böyle olursun işte!!!

 

itikat okuyalım... Allah'ın zatı, sıfatı, fiilleri neler, bunları bilelim... Bunlar çok önemli... Esma'sını okuyalım Allah'ın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

uzun uzun anlatmaya daha fazla gerek yok sanırım. he ortada paradoks felan hiç yok! lakin şu varki islam dini'nin akıl dini değil nakil ! dini olduğunu anlamak ve idrak noktasında hemfikir olmamız lazım ! ki kırılma noktası burasıdır diye düşünüyorum.

yoksa bana göre şöyle ona göre böyle, o böyle dedi bu böyle dedi..... bu safsatalar sürer gider . iblisin yardımıyla dinden bile çıkılır belki. istidraç yoluna da girilebilir. yani sakata gelinebilir ! Allah korusun bizi....onun için bazı konuları çok didikleme-meli .itikat hususuna dikkat etme gerek!

Allah ne dedi_ rasulullah ne dedi_ s.a.v

__sadakallahulazim yani

orasına bakarım ben işin! :) Akılla bakarsak sınıfta kalırız! nakle bakalım !

 

( buarada arkadaşlar akıl nerdedir ?? )

Share this post


Link to post
Share on other sites

on iki günde 30 bin yedek askerin geri gönderildiğini belirten
Haaretz: “Gazze Savaşında Şimdiye Kadar 1620 Askerimiz Yaralandı”
[ 09/08/2014 - 08:13 AM ]
foto-arsiv_isgal_kayiplari_yarali_asker_
Savaşta çok sayıda işgal askeri öldü ve yaralandı.
Filistin Enformasyon Merkezi

 

İşgal rejimindeki yüksek tirajlı gazetelerden Haaretz, Gazze savaşında şimdiye kadar 64 askerin hayatını kaybettiğini ve 1620 askerin de yaralandığını belirtti.

Dün yayınlanan haberde geçen Cuma yaralı sayısı 1357 iken bu hafta rakamın 1620’ye ulaştığını yazdı.

Haaretz gazetesinin verdiği rakamlara göre şimdiye kadar 64 işgal askeri ve 4 Yahudi yerleşimci hayatını kaybetti.

 

Bu süre içinde direniş güçleri işgal rejimindeki hedeflere 2648 füze attı ve Gazze sınırına kurulan Demir Kubbe sistemi bunlardan sadece 578’isini düşürdü.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...