Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
hafakan

Filistin_ Ve Siyonist Kahpeliği...

Recommended Posts

Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 4 Siyonist Öldü
sinagog-jpg20141118113250.jpg
Filistin Enformasyon Merkezi

İşgal televizyonu 2'inci kanalı, Kudüs kentinde bu sabah 07:00 sularında bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 Yahudi yerleşimcinin öldüğünü ve 13 yerleşimcinin de yaralandığını bildirdi.


İşgal televizyonu 2'inci kanalı ve Yediot Ahranot gazetesi internet sitesi sinagogta 4 yerleşimcinin öldüğü haberini doğruladı. İşgal ordusu radyosu ise eylemi gerçekleştiren iki Filistinlinin öldürüldüğünü ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, eylemcilerin Cebel El-Mukebber bölgesi sakinlerinden Gassan Ebu Cemel ve Udayy Ebu Cemel olduğunu bildirdi.

Kudüs'teki eylem, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs halkını hedef alan saldırılarının yoğunlaştığı bir döneme denk geldi. Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün sabah Yusuf Er-Ramuni isimli Filistinli otobüs şoförünü işkence ve darp ettikten sonra çalıştığı otobüse asarak şehit etmişti. Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik hahamların Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri provokatif baskınlar da devam ediyor.

Kudüs kenti son iki haftadır adeta kaynıyor. Filistinli eylemcilerin gerçekleştirdiği bireysel eylemlerin yanısıra Kudüs'te ve Batı Yaka'da işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Filistinlilere hayatı cehenneme çeviren
Siyonistlere Bıçaklı Saldırı: 4 Siyonist Yaralandı

 

 

141110125659_israel_tel_aviv_stabbing_62

 

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Dün akşam işgal altındaki Kudüs’ün eski bölgesinde ve El-Halil yakınlarında Siyonist gaspçılara bıçaklı saldırı yapıldı. Saldırılar sonucu dört Siyonist yaralandı.

Kudüs’ün eski bölgesinde meydana gelen eylemlerden birincisini haber yapan işgal rejimi Kanal-10 televizyonu, bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtirken, ikinci saldırıyı da askeri kaynaklara yakınlığıyla bilinen Walla sitesi verdi. Siteye göre bıçaklı saldırıya uğrayan Siyonist yerleşimci yaralanırken, eylemi yapan kişi askerler tarafından tutuklandı.

Diğer taraftan başka bir bıçaklı eylemi haber veren Kanal-2 televizyonu, Yafa Caddesi'nde bulunan “Oğulların Dönüşü” isimli dini okuldan çıkan üç Siyonitin Filistinlilerin saldırısına uğradığını, saldırıda birinin orta, ikincisinin hafif derecede yaralandığını ifade etti.

Olayla ilgili bilgi veren muhabirimiz ise, Siyonist haham ve beraberinde olanların hedef alındığı eylemin ardından işgal güçlerinin ana caddeleri kapattığını ve bölgede geniş çaplı aramalara başladığını söyledi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

filistin-bayrak.jpg

 

---------------------------------İşgal yönetimi Kudüs halkını cezalandırmak için bahane arıyor.-------------------------------------------
Filistin Enformasyon Merkezi
Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi Yariv Levin, Siyonist Başbakan BenyaminNetanyahu’nun talimatı üzerine Kudüs halkının başlattığı direnişi bastırmak için 8 maddelik bir plan hazırladı.
Haberi veren YediotAhranot gazetesi, 8 maddenin geçici olmaları nedeniyle bunların parlamentoda onaylanmasına gerek olmadığını belirtti.
Levin, bazı maddeleri fiilen işleme konulan 8 maddelik baskıcı planı Siyonist Başbakan'a sunacak.
Plan şu maddelerden oluşuyor:
1. Terör eylemine katılıp tutuklanan Kudüslülerin ellerinden daimi oturum kimliği derhal alınacak, mahkemesi bitip cezası son bulunca İsrail topraklarından sürgün edilecek.
2. Filistinlilerin öldürülen şahısları törenle defnetmelerine engel olunacak, terör eylemleri yapmaları engellenecek, bu şahısların cesetleri ailelerine teslim edilmeyecek ve İsrail’deki Rakamlar Mezarlığı'na defnedilecekler.
3. İsraillilerin ölümüne neden olan terör eylemlerine karışanların evleri 24 saat içinde yıkılacak.
4. Polis ve askere taş, molotof ve cam atan herkes terörist muamelesi görecek. Yüzü maskeli şahıslar da bu şekilde kategorize edilecek. Bunu yapanlar derhal tutuklanacak ve soruşturma bitinceye kadar cezaevinde tutulacak. Vatandaşlık hakları geri alınacak.
5. Düşman devletlerin, özellikle de Filistin bayrağını kaldıranlar terör eylemi yapmış gibi muamele görecek.
6. Eylem yapanların aileleri terörist kabul edileceğinden vatandaşlıkları geri alınacak, yapılan eylemleri onaylamaları durumunda Gazze’ye sürgün edilecekler.
7. Eylemi yapanları destekleyen, onaylayan ilanları basan kurum ve ticaret merkezleri kapatılacak.
8. Zindandan çıkanlar takip edilecek, kurumlara verilecek bilgilerle güvenlik konusunda sorunlu olan işçilerin iş sahipleri tarafından işten çıkarılmaları sağlanacak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
240487_gazze,-filistin.jpg Firavun Sisi Gazze halkını ölüme terk etti İsraillileri korumak için asker göndermeye hazır olan darbeci Sisi’nin Gazze’nin can damarı olan sınır kapılarını açmaması sebebiyle Filistinliler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Harabeye dönen evlerinin önündeki barakalarda ya da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan Gazzelilerin durumu içler acısı.

 

Terör devleti İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’de soğuk kış şartlarından dolayı adeta bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in bombardımanları sonucu evleri harabeye dönen Gazzelilere, bir darbe de Sisi yönetimindeki Mısır’dan geldi. İsraillileri korumak için asker göndermeye hazır olan darbeci Sisi’nin Gazze’nin can damarı olan sınır kapılarını açmaması nedeniyle Filistinliler ölüm kalım mücadelesi veriyor. Harabeye dönen evlerinin önündeki barakalarda ya da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan Gazzelilerin durumu içler acısı.

DRAMIN EN BÜYÜK SEBEBİ SİSİ

Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e konuşan İHH Gazze Sorumlusu Mehmet Kaya, Gazze’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “Mısır’ın, Gazze’ye açılan Rafah Sınır Kapısı ve tüneller kapalı olduğu için Gazze’ye hiçbir yardım gelemiyor. Savaşta evi yıkılan 20 bin insan, soğuk kış günlerinde barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

Evi yıkılan herkes soğuk kış şartlarına rağmen yıkılan evlerinin önünde ya barakalarda ya da küçük çadırlarda kalıyorlar. Son bir haftadır Gazze’de sürekli yağmur ve fırtına var. Yağmura ve soğuk hava şartlarına rağmen insanlar barakalarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşanan bu dramın en büyük sebebi sınır kapılarını açmayan Sisi ve yönetimidir. Çünkü Gazze’nin nefes alacak bölgesi olan Mısır Rafah kapısı ve tüm tüneller kapalı durumda. Filistin’e açılan bu yaşam kapıları kapalı olduğundan dolayı Gazze’ye hiçbir yardım gelemiyor” dedi.

Yeni -akit 28 Kasım 2014

Share this post


Link to post
Share on other sites

foto-arsiv_direnis_sehitler_ZiyadEbuAyn_

 

 

Filistinli Bakan İşgalci Askerler Tarafından Şehit Edildi
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Üç ay önce Filistin uzlaşma hükümetinde yahudi yerleşimine ve ırkçı ayrım duvarına karşı oluşturulan bakanlığa atanan ve bu alandaki çalışmalarıyla öne çıkan Filistinli dava önderlerinden Ziyad Ebu Ayn bugün (10 Aralık Çarşamba) işgalci askerlerin saldırısında şehit oldu.

Ramallah Hastanesi'nin müdürü Ahmed el-Beytavi, Bakan Ebu Ayn'ın Ramallah'ta işgalci askerlerin attığı gaz bombasından etkilenerek ve darp yoluyla kendisine saldırılması neticesi hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını açıkladı.

Aynı zamanda Fetih hareketinin Devrim Konseyi'nin üyesi olan Bakan Ebu Ayn, Ramallah'ın Termesiya bölgesinde bir yürüyüşe katılması esnasında saldırıya maruz kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıda Bakan Ebu Ayn'ın atılan gaz bombalarından dolayı beyin kanaması geçirdiği sonra işgalci askerlerin kendisine saldırdıkları ve vahşice darp ettikleri, durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldığı ancak hastaneye ulaştırılmasından sonra kısa süre içinde hayatını kaybettiği haber verildi.

Ramallah Valiliği Ziyad Ebu Ayn'ın şehit edilmesi üzerine bölgede genel yas ilan etti.

Ebu Ayn daha önce de bir dönem Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı'nda vekil olarak görev yapmıştı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-------Hamas'ın 27. kuruluş yıl dönümü-------

 

 

 

filistin Enformasyon Merkezi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Hamas’ın 27. kuruluş yıldönümünün işgale karşı direniş ve cihad için yeni bir aşamayı haber verdiğini söyledi.

Ali Bereke, Hamas’ın kuruluşunun 27. yıldönümü münasebetiyle Lübnan’ın Sayda şehrinde düzenlediği ve bir çok parti, hareket, cemaat temsilcisinin yanında alim, davetçi ve bölge halkından kalabalık bir kitlenin katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hamas işgalcinin direnişe karşı yaptığı bütün komplolara, saldırı ve tecavüzlere rağmen ilkelerine ve halkına verdiği söze bağlılığını sürdürecek, bu halkın hak ve hukukunu savunmaya, kutsal mekanları korumaya, Filistin davasını sahiplenmeye devam edecektir” dedi.

Konuşmasında kahraman şehitleri, büyük liderleri, kurucularğı işgal rejiminin zindanlarında bulunan esirleri, mevzilerde nöbet tutanları, Kassam Tugayları'ndan ve diğer direniş güçlerinden elleri tetikte olanları selamladıklarını belirten Bereke sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dönüş hakkını savunduğumuzu, ona bağlı olduğumuzu, nehirden denizine kadar işgal altındaki bütün Filistin topraklarını kurtarma sözüne vefalı davranacağımızı, Celil’den Nakab’a kadar her türlü yerleşim, tehcir ve alternatif vatan plan ve projelerini reddettiğimizi, başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devleti ilkesine sahip olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor ve bu konuda sözümüze bağlı olduğumuzu halkımıza duyuruyoruz.”

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Siyonistlere ait kaynakların verdiği bilgilere göre bugün (24 Aralık Çarşamba) Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus bölgesinin doğusunda işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında meydana gelen çatışmalarda iki işgalci asker ağır yaralanırken Hamas'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'nın komutanlarından olan bir mücahit de şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin olaya şahit olan görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre işgal güçleri Karara'nın doğusunda Kubbe 1 ve Kubbe 2 olarak adlandırılan bölgelerin arasında mücahitlere ait gözetleme noktasının bulunduğu yere baskın düzenlemeye çalıştılar.

Başta Kassam Tugayları mensupları olmak üzere baskına hedef olan noktadaki direnişçiler işgalci askerlere silahla karşılık verdiler. İki işgalci asker bu karşıt saldırıda Kassam mücahitlerinden bir keskin nişancının ateşiyle ağır yaralandı.

İşgalci askerler de mücahitlerin gözetleme noktasını hedef alan saldırı düzenlediler ve Kassam Tugayları komutanlarından Teysir es-Semiri şehit oldu.

Siyonistlere ait haber kaynağı 0404 tarafından verilen bilgide yaralanan iki işgalci askerin askeri helikopterle Bi'ru's-Seba'daki Soroka Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest YAHYA

Ağır kış şartlarına rağmen işgal rejimine karşı direnişini sürdüren

 

Filistinliler Geçen Hafta İşgal Güçleriyle 51 Kez Çatıştı

foto-arsiv_direnis_intifada_atesvetas_30

 

Filistin Enformasyon Merkezi

10.01.2015

Ağır kış şartlarına rağmen işgale karşı direnişini sürdüren Batı Yaka’daki Filistin halkının geçen hafta düzenlediği iki operasyonda bir Siyonist yaralandı.

Yoğun kışa rağmen işgale karış tepkilerini yaptıkları eylemlerle ortaya koyan Filistinli gençler, 51 kez işgal güçleriyle çatıştı.

İşgal altındaki Kudüs şehriyle, Beytlahim, Ramallah, El-Halil, Şufat Mülteci Kampı, Cenin, Beyt Ummer, Kalkiliya, Tulkerem, Nablus şehirleriyle bunlara bağlı belde ve köylerde işgal güçlerine ve Siyonist yerleşimci çetelere karşı gösteri ve yürüyüşlerini sürdüren Filistinli gençler, bu süre içinde işgal askerlerine karşı iki eylem gerçekleştirdi. Silahlı saldırıda can kaybı olmazken, bıçaklı saldırıda bir Siyonist yaralandı.

Diğer taraftan Filistin halkına karşı tutuklamalarını sürdüren işgal güçlerinin bugün Kudüs’te karla oynayan Abdurrahim Berir (16) ile Husam el-Hatib’i (16) gözaltına aldığı belirtildi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ağır kış şartlarına rağmen işgal rejimine karşı direnişini sürdüren
Filistinliler Geçen Hafta İşgal Güçleriyle 51 Kez Çatıştı
foto-arsiv_direnis_intifada_atesvetas_30
Filistin Enformasyon Merkezi

 

Ağır kış şartlarına rağmen işgale karşı direnişini sürdüren Batı Yaka’daki Filistin halkının geçen hafta düzenlediği iki operasyonda bir Siyonist yaralandı.

Yoğun kışa rağmen işgale karış tepkilerini yaptıkları eylemlerle ortaya koyan Filistinli gençler, 51 kez işgal güçleriyle çatıştı.

İşgal altındaki Kudüs şehriyle, Beytlahim, Ramallah, El-Halil, Şufat Mülteci Kampı, Cenin, Beyt Ummer, Kalkiliya, Tulkerem, Nablus şehirleriyle bunlara bağlı belde ve köylerde işgal güçlerine ve Siyonist yerleşimci çetelere karşı gösteri ve yürüyüşlerini sürdüren Filistinli gençler, bu süre içinde işgal askerlerine karşı iki eylem gerçekleştirdi. Silahlı saldırıda can kaybı olmazken, bıçaklı saldırıda bir Siyonist yaralandı.

Diğer taraftan Filistin halkına karşı tutuklamalarını sürdüren işgal güçlerinin bugün Kudüs’te karla oynayan Abdurrahim Berir (16) ile Husam el-Hatib’i (16) gözaltına aldığı belirtildi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

foto-arsiv_direnis_eylemler_BicakliSaldi

 

Tel Aviv'deki Bıçaklı Saldırıda 16 Siyonist Yaralandı

 

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Siyonist "Dan" şirketine ait bir otobüste "Maariv Köprüsü" yakınlarında bu sabah (21 Ocak Çarşamba) meydana gelen bıçaklı saldırıda on altı Siyonistlin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Siyonist "Walla" sitesi, bıçaklı bir kişinin otobüsün içinde ilk saldırıyı gerçekleştirdiğini ve daha sonra otobüsten kaçmayı başararak olay yeri yakınlarında ikinci bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Yaralılardan altısının durumunun ağır, dördünün orta ve diğerlerinin hafif olduğu belirtildi.

Haberde, işgal polislerinden birinin saldırgana ateş ederek ayağından yaraladığı ve saldırganın daha sonra işgal güçlerince gözaltına alındığı, yaralıların hastanelere kaldırıldıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları saldırganın ilk önce otobüsün şoförünü bıçakladığını ve şoförün bağrışlarının uzaktan duyulduğunu, şoförün bıçaklanmasının ardından otobüsün içinde büyük bir karmaşa yaşandığını, insanların arka kapıya doğru kaçıştıklarını fakat yaralı şoförün kapıları açamadığını söyledi.

İşgal polisi sözcüsü konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Tulkerem'den adı belirtilmeyen 23 yaşlarında Filistinli bir gencin Tel Aviv'de 40 numaralı otobüste bıçaklı saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

****************************************************************

İslami Direniş Hareketi (Hamas) da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eylemi "kahramanca" olarak nitelendirdi.

Hamas sözcülerinden Hüsam Bedran tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, bireysel ve örgütlü direniş eylemlerini tırmandırma çağrısı yapıldı.

Bedran, eylemi gerçekleştirenin siyasi görüşü bir yana tüm şehit annelerinin yüreğini ferahlattığını belirterek, Filistin halkının cihat eylemleri ortamına sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...