Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
hafakan

�İkinci Özgürlük Filosu� Yola Çıkıyor

Recommended Posts

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı delmek için yeniden Özgürlük Filosunun Gazze’ye yol alacağını açıkladı.

ikinci-ozgurluk-filosu-yola-cikiyor-h140

13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:48

 

 

İHH İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı delmek için yeniden Özgürlük Filosunun Gazze’ye yol alacağını açıkladı. İHH’dan yapılan açıklamada Akdeniz’de ve birçok yerde çeşitli limanların Gazze ile “kardeş liman” ilan edileceği de belirtilerek, dünya halklarının bu filoya destek verdiği açıklandı. Akit’in “Otoriteden izin alacak mısınız?” sorusuna cevap veren Özgürlük Filosunun İsveç sorumlusu ve İsrail vatandaşı Aktivist Dror Felier, “Gazze’ye özgürlük için gidiyoruz. İlk gittiğimiz zaman biz hiç İsrail in deniz sularına girmedik. İsrail‘in deniz sularına girmeyeceğiz; neden İsrail‘den izin alalım ki?” dedi.

FETULLAH GÜLEN’İN “OTORİTE” SÖZÜNE İSRAİL’Lİ YAHUDİ’DEN CEVAP!

Mavi Marmara’ya yönelik İsrail’in kanlı baskını sonrasında ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen’in “İsrail’in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır” sözüne karşılık İsrail’li Müzisyen Dror Felier’den cevap geldi. Akit’in “Türkiye de çok konuşulan bir söz olmuştu. ABD’de yaşayan Fetullah Gülen tarafından söylenen bir söz. Gülen “İsrail’in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır” demişti. Siz İsrail’i otorite olarak görüyor musunuz? İsrail’den izin alacak mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine, İsrail zulmünün yakın tanıklarından İsrail vatandaşı Aktivist Müzisyen Dror Felier, “Gazze’ye özgürlük için gidiyoruz. İlk gittiğimiz zaman biz hiç İsrail in deniz sularına girmedik. Çünkü Gazze zaten Filistinlilerin. İsrail‘in deniz sularına girmeyeceğiz, neden İsrail‘den izin alalım ki?” cevabını verdi.

GAZZE’YE ABLUKANIN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, İHH ile Yunanistan, Norveç, İsveç, Kanada, Fransa, İngiltere,İspanya, Güney Afrika, Malezya, Ürdün ve Endonezya’dan aktivistlerin biraraya gelerek oluşturduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun iki gün süren toplantı sonunda aldığı kararları açıklandı.

Açıklamada, Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun, 10-11 Ağustos’ta İstanbul’da biraraya gelerek iki günlük bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi. Yapılan istişareler sonucunda, Gazze’nin yeniden özgürleşmesi için bütün dünya halklarının Gazze’deki ablukayı delmesi ve buraya yeniden yelken açılması gerektiği kanaatine varıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Birleşmiş Milletler’in Filistin halkı ile dayanışma yılı olan 2014 boyunca Gazze’ye yeniden yol almayı planlıyoruz. Gazze ablukasını delmek üzere (2008-2014 yılları arasında) yapılan tüm filo organizasyonlarının yanı sıra, 2010 ve 2011 yıllarındaki filo organizasyonunun izinden giden bu yeni girişime daha kapsamlı bir uluslararası katılım sağlanması beklenmektedir. Bu yeni filo, ABD’den Malezya’ya, İskandinavya’dan Güney Afrika’ya.. Filistin halkı ile giderek daha çok büyüyen dünya çapında bir dayanışmanın yansımasıdır.” Açıklamada, bu gemilerle aynı zamanda, yarım kalan “Gaza’s Ark” projesinin tamamlanması ve dünya çapında müşterileri tarafından satın alınan Filistin’in kendi ticari ürünlerinin taşınmasının da amaçlandığı vurgulanarak, “Gaza’s Ark teknesi Filistinliler ve Özgürlük Filosu Koalisyonu işbirliği ile inşa edilmekte olup 11 Temmuz’da İsrail tarafından bombalanmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...