Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
trradomir

Hafifdergi.com : Aylık Geyik, Mizah, Hafif Edebiyat Dergisi

Recommended Posts

Sevgili n-f-k.com ailesi, 15 ağustostan itibaren yayın hayatına başlayan geyik, mizah, hafifmeşrep edebiyat temalı bir e-dergimiz var artık. Bir süre evvel bu siteden tanıştığımız arkadaşlarla kafa kafaya verdik, düşündük taşındık. Baktık ki okuyarak eğlenebilen insanları tatmin edecek dergi kıvamlı süreli bir yayın yok, biz de dedik ki 'biz ne güne duruyoruz?'... Derhal harekete geçtik ve geçtiğimiz günler içerisinde Hafifmesrep.NET sitesini yayına verdik. Sonra hafifmeşrep kelimesini başka birşeyler zannederler diye aklımıza geldi ve http://www.hafifdergi.com adresinde durmaya karar verdik.

Allah kısmet ederse her ayın 15'inde dergimiz yeni yazılarla güncellenecek.

Yazar kadromuz şu anda sadece n-f-k.com üyelerinden oluşuyor. Hatta afişe etmeyeyim, bazı site yöneticileri de bizim için yazıyor. Bu kadronun genişlemesi bizi gayet memnun eder. Dolayısıyla gerek devamlı yazar olarak, gerekse de misafir olarak yayınlatmak isteyeceğiniz yazılarınızla aramıza katılmanızdan mutluluk duyacağız.

Sizden bazı ricalarımız var tabii ki:
* Öncelikle okuyunuz, sonra fırsatınız olursa sizler de yazınız, en azından yorumlarınızla katılınız.
* Facebook Sayfamızı beğeniniz, arkadaşlarınızı davet ediniz, hoşunuza giden yazıların yayılmasında katkı sağlayınız.
* Twitter profilimizi takip ediniz, #FF vererek çevrenize bildiriniz.

Bir de köşe önerileriniz olursa memnuniyetle değerlendirmek istiyoruz. Hele de "şu köşeyi ben hazırlarım" diyen olursa başımızın en üstünde yeri olur.
Vesselam!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooo hayırlı uğurlu olsun efendim , hemen yakın markaja alıyorum :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cümleten teşekkür ederim, sağolun, var olun. Destek sözü alamamış köy derneği yöneticisi gibi buruk kaldım şu anda ama canınız sağolsun. Sözleriniz motivasyon oluyor. Girip okuyanlar, yorum bırakanlar artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin. Biz yedik yenisi gelsin. Sofralarımız olsun nur, kaza bela geri dur....

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

güzel olcağa benziyor (trradomir kardeşim işin içindeyse kralını yapar tabi) makaramız bol olsun.... hayırlı olsun . çevik te aramızdaymış buarada onuda ayıktık .... ben onu hala şarkta zannediyorum... bu vesile ile sevgiler onada .... şu düğün'ün devamı için 14 gün beklemesek olmazmıya? biri bi kıyak yapsa bize.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sizi takdir ediyorum trradomir kardeşim. Başarılarınızın devamını dilerim. Azminiz ve heyecanınız hiç solmasın inşaAllah.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tebrikler her bir yazarımızı yürekten kutlarım. Umarım istikrarlı olur keyifli bir meşgale. Hem yazarken hem okurken tebessümümüz eksik olmasın inşallah.

Ben burukmuş olan moralinizi reddediyorum Trradomir zira Allah nasip eder ise en uygun vaktimde tutacağım bir şeylerin ucundan.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hayırlı, uğurlu, bereketli olsun :)

 

Sık sık takip etmek için tarayıcımın özel bir yerine ekledim adresi.

 

Yalnız görsellik yok be abiler. Hafifmeşrep tema lazım, yazılara fotoğraflar da gerek diye düşünüyorum tavsiye kabul ederseniz.

 

Bir de yorumlarda my email address will not be published olması çok hoşuma gitti :D

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet gayet mantıklı aslında . makara tukaradan bolca resim ve karikatür olabilir.... dervish bilader hoşgeldin desek yeridir sanırım bin yıldır yoktun galiba buralarda doğrumu :) yaşayıp yaşamaman konusunda tereddütteydim :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cümleten teşekkür ederim, çok sağolun arkadaşlar. Destek sözü bile almışız, bahtımıza bereket gelmiş.

My email address will not be published Ankara'nın doğusuna bir medeniyet götürüyor, tabi hoşuna gider Dervish. İşini biliyosun :) Derginin açılması geciktiği için aslında dizayn biraz aceleye geldi diyebilirim. Yani planlanan tarih sarkınca bir an önce yayına girmeye odaklandık. Varsa daha tatlı bir tema önerisi olan, varsa yazıları süslemede yardımı dokunacak birisi hodri meydan diyorum kapıları açıyorum. Ne zaman bir eleştiri alsam artık 'sen daha iyisini yap da görelim' demeye başladım. Müthiş bir zihinsel konfor veriyor. Hehehehe.

Yalnız şu var ki karikatür yayınlamayacağız. Derginin ayırt edici özelliği yazılardan oluşuyor olması. Dergiyi alanında benzersiz yapan şey de bu. Yoksa muhafazakar insanların mizah yaptığı bir takım mecralar var fakat buralarda görsel olanın hakimiyeti sözkonusu. Ha insanlar da genelde bundan hoşlanıyor biliyorum, bu tercih bizim çalışmamız için hedef kitle kısıtlaması olacak ama olsun. Bizim hedefimiz mizahı, geyik muhabbetini, hafifmeşrep edebiyatı kelimeyle, yazıyla yapmak. Yazıların resimlerle dekore edilmesi fikrine açığız.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

hafakan :) Vuslata hasretimiz devam ediyor; duam o ki şöyle 50-60 sene daha ait olmadığım bu mekanda bir şeyler yapmaya devam edeyim. O kadar güzel hayallerim var ki -her ne kadar alacakaranlığın içinde patinaj çekiyorsa da- yapamadan göçüp gidersem gözlerim bildiğin açık gider. Buralardayım yani, kalplerimizin mırıltılarını dinleyeceğim daha bu forumda. Hoş bulduk efendim.

 

Ankara'nın doğusunda büyük bir medeniyet tasavvuru var trra. Bir tane değil, çok var ama bir tanesi dünyanın en güzel köyünden yayılıyor. Ankara'dan ve dahî batısından kopuk olmayarak hem de, sararak. Hatta öyle ki taa Semerkand'dan başlayıp Mostar'a dek. Sana açık bir davetim var, o köyde babamın çok güzel bir çiftliği var. Gel buluşalım orada, sana sabah namazından sonra içebileceğin en güzel sabah sütünü ikram edeyim. Hatta dur, bir parça ekmek ve enfes bir tas çorban da benden. Kalacak yeri de ayarlarım. Nasipliysek 333'e de tabi oluruz, uff be o çok iyi olur ha! Kaç gece istersen o kadar kalırız. Çekinme ha, sen de will not be published ayrıcalığından yararlanacaksın :)

 

Davet etmesi benden, icabet etmesi biline. Bahaneler, işler, karmaşalar, vakit darlıkları gibi mevzular ileri sürülmeye! (Yol masraflarına karışmam, kebap ve eş değerlerini yerim ben diye tutturursan da karışmam, çayları sen ısmarlarsın. İşsizim ben.)

 

Hafifmeşrep'in teknik kısımlarıyla kim ilgileniyor, bilmiyorum. Her kim ise kucak dolusu sevgilerim onunla.

 

Nedense online dergi denilince aklıma flash tabanlı şöyle fare ile sayfayı bir parmak misali çevirebileceğim bir şey geliyor aklıma. Nedense diyorum ya, nedenini biliyorum. Yapmıştım, olmuştu; çok hoştu lâkin oldukça ağırdı 56k modemler için. Bu yüzden bilgisayarımda kurduğum localhostumda kendi kendimi tatmin ediyordum :D E tabi çok kullanışlı değildi hem, şimdiki durumlarını bilmiyorum, internet yazılımı teknolojisi ne kadar ilerlemiş olabilir ki? Hmm, çok ilerlemiştir. Ajax'la tanıştığımızda bir devrimdi, devrildim de bıraktım javayı bilmem neyi. Vay anasını diyerek ağzım açıkta kalmıştı o futbol takımı ile aynı isme sahip programlama dilini gördüğümde. Sayfayı f5 ile yenilemeden sayfadakileri değiştiriyorsun lan! Daha önce birisi böyle bir şeyin olacağını söyleseydi "saçma sapan konuşma ..." diye ağzımı bozardım.

 

Hodri meydan demene lüzum yok, gözünü kestirdiğin adamları bir "pişt"lemeyi denemeliydin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

umarım bin yıl düşlediğin güzellikleri yaşarsın.... :) kaybolma yinede , ankaraya selam ile_sevgiyle kal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

Biz de yönetici arkadaşların hatrına tanıtıma katkıda bulunduk. Onlar için çiğ tavuk bile yeriz. :P Facebook grubundan bir tanıtım yapmıştık, ikinci sayıdan sonra bir tanıtım daha yaparız inşallah. Twitter için de aynısı geçerli. Bu arada isim değişikliği hayırlı olsun :)

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşlar 2 gün evvel ikinci sayıyı da 4 yazıyla saldık. Yorum ve desteklerinizi bekliyoruz.
Özellikle de yazı yazabilecek arkadaşların katkısı çok çok önemli. Yazı çıkmayan dergi dergi değildir. Bu dergide yayınlatabileceği yazıları olan varsa bize ulaşsın lütfen.
Tasarımı yeniliyoruz, yeniledikten sonra tanıtımlara ağırlık vereceğiz. Bu arada siz de ilk mesajda bahsettiğim twitter ve facebook hesaplarına yüklenir, arkadaşlarınızı da getirirseniz pek makbule geçer pek seviniriz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhabalar arkadaşlar, derginizi yeni gördüm hayırlı uğurlu olsun... ben de yazı yollamak isterim. ayrıca bana logonuzu ve bir tanıtım yazısı yollarsanız kendi www.yorumturkiye.com sitemde tanıtımınızı yapmak isterim.

mail adresim: [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

İlginiz için teşekkür ederim, sağolun. Dergi konseptine uygun yazınızı [email protected] 'a yollayabilirsiniz. Logo konusunda da biraz bekleteceğim, kusura bakmayın, şu an site için yeni bir tasarım planlıyoruz ve logo da o zaman netlik kazanacak. Desteğiniz için teşekkür ederim, logo oluştuğunda iletirim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erenler yeni sayıyı da 6 yazıyla saldık. Sitenin tasarım süreci devam ediyor fakat içerikten hoşlanacağınızı umuyorum. http://www.hafifdergi.com dan yeni sayıyı okuyabilirsiniz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

eski düzende:

"ğmşpçşıuj üğzşylğsşy üulşçu"

Yeni düzende:

Ekip biraz genişlemiş galiba :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Birkaç gün evvelinde bu ayki sayıyı da saldık. 6 yazı var, hacimde en büyük sayı bu oldu. Keyfini sürün inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...