Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Achar

Görülen bir Rüya ve Üstad Necip Fazıl ’ın cevabı

Recommended Posts

Facebook sayfamıza Cemal Öztürk tarafından gönderilen, Üstad Necip Fazıl'a gönderilmiş bu mektubu ve Üstadın cevabını sizinle paylaşalım:

Görülen bir Rüya ve ÜSTAD NECİP FAZIL ’ın cevabı,

Muhterem Üstadımız, Hakkınızda bir rüya görmüş ve defterime yazmışım. İki sene sonra defteri karıştırırken gözüme ilişti. Halen Malkara Müftüsü Abdülkadir Sezgin Bey Efendiye de okudum. Yazalım dedi. Geciktirdiğimden özür dileyerek yazıp gönderiyorum: “Rüyamda N.F.Kısakürek’i ölmüş ve kendimi de kabrini ziyarete gitmiş görüyorum. Ziyaretten önce büyük bir kalabalık var. Burada lehinizde konuşmalar yapılmaktadır. Sadece içlerinden bir kaç solcu hakkınızda yapılan konuşmaya itiraz ediyorlar. Elimdeki keseri kaldırdım ve başlarına indirmek üzere iken sustular. Biraz sonra topluluk dağıldı… Ben, Beşiktaş Yahya Efendi Dergâhı altındaki çalılıklar arasından geçip Yıldız Parkı ağzındaki otobüs durağına geldim. Otobüse bindim. Kabrinize vardım: “İhlâs Suresi”nden sonra üç defa “Âyetel Kürsî”yi (Bakara: 2/255) okudum. Üçüncü kere okuyup (Ve hüvel aliyyül azîm / Allah Yücedir, Büyüktür) derken siz de dirilerek (Ve hüvel aliyyül azîm)’i benimle beraber okudunuz. Kabriniz açıldığı zaman kefen aynen pırıl pırıl duruyor. Kafa normal büyüklükte, yüz, baştan başa nur kesilmişti. Kefen içinde ince bir vücud vardı.

11.10.1970 Pazar sabahı.”

Selâm ve hürmetlerimizi sunarız.

16.08.1972

Merkez Vaizi

Malkara / Tekirdağ

Osman Öztürk

imza

Not: Bu rüyayı Beşiktaş Müftülüğünde Murakıp olarak görev yaparken görmüştüm.

26.8.1972

 

Sevgili Abdülkadir; Senin ve merkez vaizi Osman Öztürk’ün mektubunuzu aldım. Ve son derece mütehassis oldum. Osman Beye gördüğü rüya bakımından bana hamd vesilesi olduğu için şükran ve minnettarlığımı bildiririm. Bu harikulâde bir rüyadır. Ve inşaallah ben ona lâyık olurum. Kendisinin rüyayı nasıl tabir ettiğini de bilmek isterim. Bir fırsat zuhur edecek olursa o mübarek zat ile evime gelip beni görmenizi dilerim. Bir seyahat imkânı olursa ben de oralara gelmek isterim. Hak cümlemizi, kendi yolunda muzaffer ve muvaffak eylesin. Sizi Hakk’a emanet ederim.

Necip Fazıl

İmza

 

Yayına Hazırlayan; Cemal Öztürk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...