Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Dervish

Müslümanlar Birleşecek Mi ?

Müslümanlar birleşebilecek midir?  

20 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Anketimiz açık ve nettir. Oylamadan evvel şu yazacaklarımı okumanızı istiyorum.

 

öncelikle şunu söyleyeyim klavyem çok kötü. Muhtemelen yapacağım imla hatalarından dolayı şimdiden özür dilerim. Daha iyi bir klavyeye sahip olursam harf hatalarımı düzeltirim :rolleyes:

 

Ben oyumu "Hayır" olarak işaretledim. Peki neden ?

 

Hz. Muhammed(s.a.v.)'in vefat dönemlerine dönelim isterseniz.

 

Hz. Muhammed vefat etmeden evvel, yerine geçmesini istediği kişi Hz. Ebu Bekir'dir. Direk olarak bunu söylemesede, gerek İmam'lık vazifesini O'na vererek, gerekse çeşitli söylemlerinle bunu belli ettirmiştir.

 

Hz. Ebu Bekir yerine, Hz. Ali'nin devletin başına geçmesini savunan kesim ile Hz. Ebu Bekir'i destekleyen kesim karşı karşıya gelmişlerdir. Şia veya şii olarak adlandırabileceğimiz Hz. Ali taraftarları, Peygamber soyundan olan birisinin devletin başına geçmesini istemişlerdir. (Seçim yerine saltanat yanlısı da diyebiliriz onlara.) Sonuç olarak Hz. Ebu Bekir, devletin başına geçmiştir.

 

Hz. Muhammed’in vefatından yaklaşık 30 sene sonra ilk defa iç savaş oldu. Bu savaş sonrasında, Şiiler ve Suniler kesin bir şekilde bir birilerinden ayrılmış oldular.

 

Şii’ler Hz. Alinin ilk ve hak imam olarak kabul etmektedirler ve Diğer 3 halifeyi red etmektedirler. Halife olacak kişinin Hz. Muhammed soyundan gelmesi gerektiğini savunmaktadırlar. 3 büyük Halife’yi red ederlerken 12 İmam’a tabiidirler.

 

Şii ve sunni ayrımı sünnetlerden ziyade, siyasi içeriklidir. Şii ve Sunni ayrımında meydana gelen çeşitli ibadet farklılıklarını yargılamak, değerlendirmek haddime değildir. Büyük alimler kendilerine göre olayları yorumlayıp faaliyete geçmişlerdir. Bunu dediğim gibi irdeleyemem.

 

Bu olaylar yaşanırken "Hariciler" denilen, ve kimi kesim tarafından "Terörist grup" olarak adlandırılan -ki bencede öyledir- bir grup daha ortaya çıkmıştır. Bunlar, zaten ayrılmış durumda olan iki grubun arasına daha fazla fitne ve fesat sokarak daha da fazla ayrılmalarına sebep olmuşlardır.

 

Şii’ler Hz. Alinin ilk ve hak imam olarak kabul etmektedirler ve Diğer 3 halifeyi red etmektedirler. Halife olacak kişinin Hz. Muhammed soyundan gelmesi gerektiğini savunmaktadırlar. 3 büyük Halife’yi red ederlerken 12 İmam’a tabiidirler.

 

Şimdi şunu sormak istiyorum; Hz. Muhammed’in vefatından sonra devletin başına geçen 3 büyük halifeyi kim ne şekilde red edebilir ? Bu, kimin haddine düşmüştür ?

 

sanırım 1550 li yıllarda Osmanlı-İran arasında yapılan bir anlaşmanın bir maddesi;

 

İran, bundan böyle Cum'a hutbelerinde üç büyük halifeye karşı ağır sözler kullanmayacaklardır.

 

Sünni’lere göre Hz. Muhammed’in ve Hz. Ali’nin resimleri kesinlikle çizilemez. Hz. Muhammed konusunda bir ihtilafa düşülmezken, Hz. Ali konusunda İhtilaf’a düşülmüş durumdayız. İşte size Şia’ların düşündükleri Hz. Ali;

hzalikn3.jpg

 

Başka bir şey söyleyeyim sizlere;

 

Sünniler’de Ali ismi yaygındır. Neden Şiiler çocuklarına Ebu Bekir, Ömer gibi isimleri bırakmaktan bu kadar çok çekiniyorlar ?

 

Şiilere mensup olan bir kesim, tavuklarını “ayşe ayşe” diye neden çağırır ?

 

İran, kısa bir süre evvel TC ye şunu dedi; "Bizim başımıza geçin ve sizin bütün dış borçlarınızı temizleyelim"

 

Ey İran, sen önce kendi halkının refah seviyesini yükselt. Bu sözlere karnımız toktur bizim. Tarihimizi iyi biliriz.

 

Şii-Sunni ayrımını şimdilik bir kenara bırakalım isterseniz. Geçelim diğer bir ayrıma;

 

Burnumuzun dibinde yaşanan bir İsrail davası var.

 

Orada yaşayan Müslümanlar, asıl düşmanlarını unutup neden kendi içlerinde bir savaş veriyorlar ? El-Fetih ile Hamas’ın anlaşmazlığının kaynağı nedir ? Kendilerini yer yüzünden silmek isteyen vahşi bir İsrail devleti varken, bu ayrımın sebebi ne ? Tamamen duygusal bir olay mı yoksa ?

 

Orada insanlar canlarından olurken, bu iki grup ceplerinin derdine düşmüş durumdadırlar. Orada hayatlarını kaybedenler umurlarında olsaydı, ayrıma hiç girmezlerdi.

Gelelim Irak’a

 

Orada yine Müslümanlar ayrık durumdalar. Üstte, Şii’liği ve Sünnili’ği bir kenara bırakalım demiştim ama olmuyor. Yine bu ayrım. Abd gelmiş, canınızı, malınızı, namusunuzu alıyor ve sizler yine birleşemiyorsunuz kafirlere karşı.

 

Gelelim yaşadığımız devlete.

 

İnsanlarımızın bilmem yüzde kaçı Müslüman diyoruz değil mi ? Evet, öyle demek zorundayız. Çünkü her 100 kişiden 95 i ben müslümanım diyor ve bizde bunu kabul etmek zorundayız.

 

Tamam müslümanız ama nasıl müslümanız ?

 

İçeriz müslümanız, zina ederiz müslümanız, laikliği savunuruz ama müslümanız, faiz yeriz Müslüman olmaya devam ederiz.

 

Kabul, bunları ve buna benzer şeyleri yaparak dinden elbet çıkmayız ama günahkar bir Müslüman olarak yaşamaya devam ederiz. Hal böyleyken devletin kötü gidişatını hep başka sebeplere bağlarız. Dürüst değiliz, rüşvet yeriz…

 

Milliyetçiyiz, ırkçıyız. Ümmetimiz bizi ilgilendirmez. Aslında ümmetin bizi ilgilendirmemesinin sebebi yine şii suni ayrımı. Nereye baksak bu ayrım.

Hadi, tc de yaşayanların çoğu Sünni. Bu ayrımın dışındayız kendi içimizde kısmen. Fransız milliyetçiliğinin etkisi ile Müslümanlıktan önce Türklük kimliğimizi öne çıkartmaktan hiç çekinmiyoruz. Bizim için önemli olan bir şey varsa, o da türk olup olmamamızdır. Gerisi hikayedir.

 

 

600 yıllık bir devletimiz vardı. 20 millet ve 31 devletin kurulduğu bir devleti yıktık da afedersiniz kıç kadar yeri mi yıkamayacağız ?

 

20 millet varken neden 31 devlet var ? Bu devletlerin çoğunluğuda arabistanda tek halkın yaşadığı yerde.

 

Şii-Sunni-Milli ayrımlar olduğu müddetçe (ki her zaman olacağı kanısındayım), Hz. Ömer’in adaletinin yarısına sahip olamadığımız müddetçe asla ama asla Müslüman birliğinden söz edemeyiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yahudiler nerede milli ve dini birlik var, hemen onu çözme derdine düşerler. Eğer ki müslümanlar bunu akledecek durumda değillerse ayrımcılık ağına takılırlar. Manaya, ruha , derine kadar inemeyen bir müslümanlık alemi içindeyiz, Müslümanlık kabukta kalıyor, kabuğu parçaladıklarında da müslümanlık namına bir şey kalmıyor.

 

Biliyorsunuz ki Peygamberimizin hadis var, "Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak, bunlardan yalnız biri Cennete girecektir. Bunlar, benim ve Eshabımın yolunda olanlardır"

Dediğiniz gibi böyle giderse dini bir bütünleşme ve güç birliği kurmak çok zor gönünüyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne kadar zor olsa, ne kadar zor görünse de ben müslümanların birgün mutlaka birleşeceklerini düşünyorum.

Hatta bu birleşmenin önce ALLAH cc ın sayesinde sonra bizim milletimizin sayesinde olacağını düşünüyorum.

Ben bu bir dirilişin olacağını o dirilişin de Milletimiz den filiz vereceğine inanıyorum, İnşallah ALLAH cc bize o günleri gösterir, biz göremezsek bile inşallah bizden sonraki nesiller görecektir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müslümanlar birleşebilir, ehli sünnet ( gerçek müslüman) olanlar tabii...

 

Üstad'ın işaretlediği yol, hak yol, Ehli sünnet vel cemaat...Ehli sünnet olmayan sahabe ve veli düşmanları bizim "kardeşimiz" olamaz.Ne ırki kaygı ne coğrafi mülahazalar bu durumu değiştiremez.Efendim, beraber yaşıyormuşuz da, aynı gemideymişiz de geçelim bunları...Beraber yaşadık da ne oldu ? "O"nlar tarafından hep sırtımızdan vurulmadık mı ?

 

Yurt dışında; yok İran müslümanmış da yok azeriler bizim ırkdaşımız mış da...İyi valla...Yakut Türkleri de şaman/putperest ne yapacağız o zaman ?

 

Mevlana Hz. nin bir sözü ile cümlemi bağlıyorum:

 

"Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir ! "

Share this post


Link to post
Share on other sites

salihbey;

 

gerçek müslümanlar ibaresini biraz daha açabilirseniz sevineceğim. üstad'ın bu konudaki fikirlerinide bilmek isterim :rolleyes:

 

Hem işin içerisinde alimler var. O kadar insanın sonsuzluk hayatı söz konusu. Çok tehlikeli sözler kullanmışssınız.

 

İlk mesajımda yaptığım hataları en kısa zamanda gözden geçireceğim. Taslak o mesaj şimdilik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

gerçek müslüman = Ehli sünnet vel cemaat ten olan müslüman...4 mezheb den birine tabi olan ,evliyayı hak bilen -sufi olmasa bile- tasavvufu hak ve kemalat yolu olarak bilmiş/benimsemiş müslüman...

 

Sapıklar bizden değildir.Gerçek müslümanı "Doğru Yolun Sapık Kolları" nda bulabilirsiniz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=2036

 

Bu linkteki konuda arkadaşlarımız kısmen bu mevzu üzerinde durmuşlar, konuya katkısı olacaktır sanırım.

 

Bence itikatta olmasa da siyasi bir birlik tesis edilecektir, edilmelidir. İtikattaki birlik için bir Mehdi'ye ihtiyaç var... Aksi takdirde bu çok çok zor. "Olmaz" diye kestirip atma kolaycılığına kaçmıyorum.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

evet itikatta olmasa bile siyasi olarak Allah ın izniyle birleşme olacaktır..zaten itikatta ufak ayrılıkların olması Allah ın bir rahmetidir..

şia ya mensup birçok kardeşimizde bizimle aynı fikri paylaşmaktadır,tabi ki densizler az mıdır? değildir.fakat onlar yüze islam ateşinde eriyip gidecektir..geçen gün hilal tv de "bir başka açıdan" adlı programı izliyordum..islam birliği hakkında çok verimli tartışmalar yapıldı..bir şii kardeşimizde çok güzel konuşmalar yaptı ve islam birliğinin mutlaka birgün kurulacağını ve bu birliğin kurulmasından islam düşmanlarının çok korktuğundan bahsetti..böyle düşünen kardeşlerimizin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır..Allah nurunu tamamlayacak,birlik sağlanacak ve Allah ın nizamı dünyayı yeniden kuşatacaktır..

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Hilal TV nazarımda itibar edilecek bir kanal olmamakla beraber (burası alakasızdı, sadece fikir beyan etmek amacıyla yazdım), konuştuğu belirtilen Şii insana katılmamanın elde olmadığını yazmak istiyorum. Böyle düşünen insanlar çok, fakat genelde üst kademelerde bazı sıkıntılar göze çarpıyor. Yani siyasi mevzularda dahi ayrılığı isteyen kesim, burada bahsettiğimiz, en azından belli konularda beraber hareket etmeyi amaçlayan, arzulayan insanları, sayıları belki daha az da olsa bastırıyor. Bizim gibi düşünen insanlar cemaatler, gruplar halinde temasa geçemiyor. Ciddi bir lider sıkıntımız var. Bu durum bende dış faktörlerin etkisinin gayet büyük olduğu izlenimini bırakıyor. Hayırlısı diyelim..

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

bana göre birleşemezler bakınız Hamas ve El fetih.oysa ki Hamas yerden göge kadar haklıdır.burda bile birleşemiyoruz.düşman belli iken.ama fikrimin bir değeri olurmu bilmiyorum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Aktüel veya tarihi meseleler geleceğe tam manasıyla kefil olamaz, ipotek koyamaz; hele hele bir bedih engel mevzubahis değilken... Reca'sız bir havf insanı felakete sürükler. Tersi de tabii. Gayret bizden, tevfik Allah'tan.

 

Saygı ve selamlarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

zaten Mehdi nin gelip bizi birleştireceği ve bununda kıyamet alameti olduğu herkes tarafından biliniyordur sanırım..o günde yakın kanaatimce

 

selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

artık ilim adamıyla bilim adamıyla konusmamiz gereken tek konu. Kudüs ısrail askerleri tarafından isgale uğrarken,ıran suriye'nin katillerinden biriyken, mısır'da insanlar mekke medine krali eliyle desteklenırken evet bu konu çokca konusulmalıdır. Umidim var, vakit alır ama imkansız olduğu fikrinde degilim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bizler Allah ın en büyük olduğuna, ondan daha büyük kimse olmadığına tam iman etmiş kişileriz.

Rabbimiz bize bir sefer küfrün bir sefer hakkın üstün geleceğini bildirmiştir.

En sonunda galip yine biz olacağız.

Küfrün çağı sona ermek üzere İnşaallah, hak hakim olacak yakında biiznillah.

Bu yüzden Müslüman ların birleşmesi an meselesi diyebilirim,

fakat birleşirsek eğer bu konuda hata yapan Müslüman kalmaz bu yüzden birileri mutlaka ayrılık çıkaracaktır.

Bize ise düşen sabretmek ve neyi feda edebiliyorsak onu feda etmek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...