Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
bogachan_kho

Üstad'ın Şiirlerinin Video Şöleni

Recommended Posts

 

 

 

 

 

 

 

 

Üstadımızın tanıtılması ve fikirlerinin şiirleri vasıtasıyla yayılması için şiirlerinden oluşan video gösterileri hazırladık.Hazırladığımız bu videoların yaygınlaşmasında emeğinizin geçeceğini umuyorum.Lütfen videolar hakkında yorumlarınızı da yazınız ki aldığımız tepkiler doğrultusunda hareket edebilelim.Unutulmamalıdı ki tanıtan tanınır, ışık saçan aydınlanır.Bu videoların yaygınlaşması Üstad dan habersiz yaşayan ve artık tükenmekte olan günümüz gençliğine büyük katkılar sağlaması dileğiyle...Allah Üstad ı anlamayı ve anlatmayı ve nice üstadların yetişmesini nasip eylesin.Şimdiden teşekürler ve saolun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa sayın bogachan_kho, sitemize hoşgeldiniz.Sizlerin eklediğiniz vidyolar hakkında çok ayrıntıya inemeden şunları söyleyeceğim,

 

Feza şiiri için;Arkadaki fon şiirin ruhunu tam yansıtamamış ve şiiri yorumlayan vurguları iyi yapamamış,slaytlar ortanın üzerinde olmuş.

Beklenen şiiri için;Resimler daha uyumlu olmuş, fon şiirin arkasına iyi uymuş, fakat şiir okunurken şiirin beşeri aşkı temsil ediyor gibi bir izlenim uyandırıyor.

Ruh şiiri için;Resimler gayet uyum içerisinde,fakat okuyan maalesef şiiri güzel yorumlayamamış,fon iyi gitmiş,şiirin biraz daha derinliği yansıtılabilirmiş

Sakarya şiiri için;Sakarya şiiri malumdur, okunması biraz daha zordur.Maalesef bayan arkadaşın sesi şiire gitmemiş ve vurgular çok pasif şekle bürünerek olmuş.Üstadın resimleri ve şiirin metninin gösterimi uygun olmuş.Fon da güzel sayılır.

Utansın şiiri için;Maalesef yine okuyan istenilen performansı sergileyememiş bununla birlikte arkadaki fon tamamen uyumsuz, çünkü üstadın bu şiirinde umut ve ufuk varken fon umutsuzluk sembolü.Arkadaki resimler gerçekten fevkalade olmuş.

Ben şiiri için;Fon daha da güzel olabilirdi,ses güzel gitmiş fakat biraz daha dikkatli okunup vurgular belirginleştirilebilirdi,arka resimler uyum sağlamış şiirle.

Kaldırımlar şiiri için;Tüm yorumlarımızda olduğu gibi yine yorumcuya eleştiri oklarımızı yöneltirsek daha iyi okunabilir/olabilir deriz.Resimler güzel gitmiş fakat genel olarak üstadın resimlerinin gösterilmesi, şiiri sanki sadece "üstad içindir bu şiir" izlenimi uyandırıyor.Şiir üstadın ruh halini anlatsa da genele(üstad dışındakilere de yani) yayılabilen bir şiir olmasından dolayı resimler kıtalarla daha uyumlu olabilirdi.Fon aslında tanıdık bir enstrümantal, bu yüzden olumsuz izlenim uyandırabilir.Şiir hafakanları,ruhu yansıtıyor bu vesile ile fonun da buna yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Genel olarak ise,elinizdeki imkanları bilmemekle birlikte imkanlarınızı amatör çapta düşünürsek bu imkanlara göre gayet güzel olmuş,ama genel olarak yorumlayan arkadaşlar şiirin vurgusuna dikkat edememiş ve bazı sesler şiire tam gitmemiş,görüntülerin başına ve sonuna reklamınızın yapılması sizler için olumlu olmakla birlikte tasarım olarak daha güzel grafikler ile slaytınızı yapabilirdiniz.Tavsiyemiz ise, üstadın okumuş olduğu şiirleri sizlerin iyice dinleyip daha profosyenelce okumanız ve diğer teknik verilerde daha iyi eleştirebilen kişilerden bu onuda yardım almanızdır.Ama böyle bir çalışma adım olarak kabul edilirse tabiki geçerli bir oy alacaktır.Devamını bekleriz.

 

 

saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites

A.S.

Eleştirileriniz için çok teşekkürler BDG

 

sseviyemiz amatör düzeyde ve ilk denememizdir

 

İnşallah çalışmalarımız bu ve başka alanlarda devam edecek

 

diğer forum üyesi arkadaşlarında yorumlarını almak bizleri sevindirir :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alllah-ü Teala Razi olsun

 

En azından çok değerli bir büyüğün şiirleri okunmuş.Bu bile yeter gençlere

Edited by Alperim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu videoları daha önce izledim. Gerçekten uğraş verilmiş elinize sağlık. Ancak BDG ye aynen katılıyorum. Her videoyu ayrıntılı izlemedim ama kaba taslak aynı şeyleri düşünmüştüm.

 

Yine de teşekkürler, elinize sağlık.

 

Bu arada mahzuru yoksa bir ricam vardı. Anladığım kadarıyla elinizde birçok fon var. Ben de bir sunum üzerinde uğraşıyorum. Ve sunuma video ekliyoruz. Videoları kendim hazırlıorum ancak elimde güzel fon yok. Canım İstanbul ve Zindandan Mehmede Mektup şiiri için özellikle fona ihtiyacım var. Eğer elinizde mevcut ise tavsiye ettiğiniz fonları bir şekilde bana ulaştırma imkanınız var mı?

 

cevabınızı bekliyorum. Zira malesef sunum için az vaktim kaldı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sayın Berat kardeşim, sizler için tekrardan elimde bulunan fonlara bakacağım. Geçenki göndermiş olduklarımın dışında elimde sizin işinize yarayacağını düşündüğüm pek fon yok ama yine de olsun :) Bu arada R.T.Erdoğan'ın söylemiş olduğu şiirlerin arkasındaki fonları belki,bir ihtimal o albümün kayıt şirketiyle temasa geçerseniz, size istediğiniz bilgiyi ve müziği verebilirler.

 

Kasette kayıtlı verileri size vereyim.

internet adresleri : ulusmüzik.com

Yapım: Aheng Ajans

Kayıt ve mix: Ulus müzik prd. std.

Adam Müzik&Ulus müzik

Prodüksiyon: İskender Ulus/Alican Kerimoğlu

Tel: (0.212) 522 20 83 / 522 82 10 / 519 18 27 (Ulus Müzik)

Fax: (0.212) 519 35 04 (Ulus Müzik)

Tel: (0.212) 283 16 03 (Adam Müzik)

 

Tabi bu bilgiler elimdeki kasete ait. Ama kasetin çıkartıldığı yılı bilmediğim için bilgilerin hala geçerlilmi, güncelliğini koruyor mu? birşey diyemem. :( Benim baktığım kadarıyle ulusmüzik'de bu albüm artık gösterilmiyor, ama siz yine de deneyin, zira İskender Ulus, Ulus Müzik'in hala sahibi :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...