Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Acizden En Azize

Recommended Posts

ACIZDEN EN AZIZE

Kainatın ihtişamı kadar büyük olan aciziyetimi, eşsiz muhteşemliğin sahibi benim olamayan her şeyin sahibi ve 'ben'im sahibim olan Rahman'a sunarım.

Ey evvelin ve gaybın sahibi, şu çirkinliklerle çevrili, kainatta küçük, alemimde büyük olan dünyadan belki kirli ama samimi yönelişidir kalbimim.

 

Ey büyüklüğü ile huzur bulduğum ve ihtiyacıma cevap veren Samed.

 

Ey maverada kalan gönlüme pencere olan Rahman.

 

Ey her şeye gücü yeten kudret sahibi.

 

 

Acziyetimin lem'asıdır sana olan bu hitaplarım.

İmanın kor bir ateş olduğu şu ahir zamanda, belki ahir ömrümde, sıkıntılarla dolu çalkantılı dünyadan Rahmetine niyaz ederim. Ne sana layık kul olduk belki, nede Habibine layık ümmet. Ama yolundayız inşallah u teala. Ümitsiz değiliz ey Rahman-ı Kerim. Hz. Ömer misali "Cennete bir kişi girecek." dendiğindi zaman "o ben miyim?" diyecek kadar ümitli, "Cehenneme bir kişi girecek" dendiğinde "ben miyim" diyecek kadar korkak ve günahkarız. Ruhumun med-cezirlerinin durulduğu en sakin liman, şu dağdağlı dünya harbinde sığındığım tek yer, sensin Rabbim. Namazım miracım, namazım huzurun(M) diyorum. ve tenefüsüm diyorum. Pencere acıyorum günahlarımdan sana doğru. Günahlarımı affıma delil sunuyorum. Efendimizin" benim şefaatim ümmetimden büyük günahları olanlaradır" hadisini senin sevgilinin sözünü elime rehber yapıyorum. Biliyorum, yaptıklarım ne beni cehennemden kurtarır, nede cennete layık bir hale sokar. Girersem cennetine fazlından, lutfundan,uzak kalırsam azabından; o da senden biliyorum. birde seni görmeyi öyle çok istiyor ki ruhum. çünkü yalnız nurundur ruhları nurlandıran, yalnız senin rızandır en yüksek makam. ne cennet sevdası ne cehennem korkusu yalnız rızan ya rab! Yunus varı;

 

"cennet cennet dedikleri/ bir kaç köşkle bir kaç huri

isteyene ver sen onları/bana seni gerek seni

 

 

olamadık belki senin aşkınla yanan bir gül, senin aşkınla bakan bir göz ve senin aşkınla yaşayan bir can.

Şu günahlarla çevrili dünyada olmadık dimdik. yenilgilerimiz oldu bazen ve nefis kandırmalarımız.Ama göz yaşlarımız var Rabbim, azabından korkup ta sana sığındığımız. birde kurak gönüllerimiz. biliyorum rabbim suçluyum, günahlara karşı susamışları görüp te sessiz kalışımla, ilmini hakkıyla alamadığımla, eksik ibadetlerim ve nice kusurlarımla suçluyum!!! Ama şimdi hicret ediyorum Rabbim. şu kirli dünyadan merhametine. şu kirli dünya gurbetinden sıla-ı Rahmana. gözleri, idrakleri kapalı olan şu dünyada bende kör ve şuursuzca gurbeti bilemedim. Gurbetim senden ıraklık, gurbetim huzura olan uzaklığım. Gurbet ele düştüm...' türküleri senin gurbetini hatırlatmalıydı bilemedim.

 

 

Gurbetteyim rabbim 'gurb' etindeyim. nazım niyazım sana.

 

Her an dilim sana söyler, sana sığınır. günahlarımla affına geldim. cahilim ilmini isterim, habersizim geleceğimi sana havale ederim.

Ya Rab! kusurumu affet

Beni kendine kul kabul et

Emantini kabz etmek zamanına kadar beni

Emanetin de emin eyle..(amin)

 

Ukbanur OKUR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...