Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Neresini Tutsan Elinde Kalıyor

Recommended Posts

Dilimin ve kalemimin elverdiği ölçüde, “Keşke anayasa değişikliği yoluna başvurulmasa, keşke üniversitelerdeki kılık-kıyafet yasağına son verecek girişim CHP'den gelse, keşke üniversitelerin rektörleri başörtülü kızlara kapıları kendileri açsa” temennisinde bulunurken, muhataplar tam tersi tavırlar sergiliyor. Rektörler birleşerek ve tek tek yasağa sahip çıkıyor; CHP lideri Deniz Baykal ise akla zarar senaryolar seslendiriyor.

 

Hele Deniz Baykal, hele o...

 

“Yabancı üniforma anayasaya giriyor” diyor Deniz Baykal. “Hedef Atatürk'tür, Atatürk Cumhuriyeti'dir” diyor. Bir şey daha diyor CHP lideri: “Gelen Arap, Vahhabi, Abbasi, Emevi İslâm yorumunun Türkiye'ye yönelik projesinin bir simgesi olarak, işbirlikçileriyle birlikte dayatmaya çalıştığı bir yabancı üniformadır.”

 

Breh, breh, breh...

 

Politikacılarımızda konuştukları konularda bilgi sahibi olma özelliği aramayı, konuşmalarında mantık silsilesi bulma umudunu terk edeli hayli zaman oldu. Ancak CHP lideri Deniz Baykal sıradan bir politikacı değil; vaktiyle Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doçent unvanıyla siyaset bilimi dersi vermiş bir bilim adamı aynı zamanda. Ele aldığı konu her ne kadar din ile ilgili görünse de, ele alış biçimi konuyu Baykal'ın alanı olan siyaset bilimi içerisine sokuyor.

 

Her şeyden önce ayrı dönemlere ait yönetimleri birbirine karıştırıyor Deniz Baykal; böylece onların siyaset tarihinde taşıdıkları özelliklerin de farkında olmadığı hemen anlaşılıyor. Emevilik Hz. Peygamber ve dört halifesinden hemen sonra kurulan bir hanedanın ve tabii devletin adıdır; Abbasilik ise Emevi devletinin küllerinden doğan bir başka hanedan ve devletin adı... Bu iki devletin hüküm sürdüğü dönemlerde kadınların başlarını bağlama biçimine mi atıfta bulunuyor Deniz Baykal; iyi de, hangi anlamda?

 

Eğer Emevi ve Abbasiler dönemlerinde kadınlar bizim genç kızlar gibi örtünüyor idiyseler, bu tespit, Deniz Baykal'ın temel iddiası olan “50 yıl önce türban yoktu, yeni bir peygamber mi geldi?” tezini çürüğe çıkarmış olmuyor mu?

 

Akıl alır gibi değil.

 

Hele aslen 'itikadi' bir mezhep olan Vahhabiliği işin içine karıştırması bilimsel açıdan tam bir skandal teşkil ediyor. Vahhabiler, başlarını örtseler de, kendilerini burka içine soksalar da kadınların toplumsal hayatta yer almasına karşı çıkarlar. Başları örtülü olarak üniversitede okumak isteyen genç kızların değil, onların toplumsal hayatta yer almalarına karşı çıkan her kesimden softaların ruh ikizidir Vahhabiler.

 

Benzetme yaparken 'Arap' sözcüğünü kullanmasına ne demeli? 'Arap' ülkelerinin bazılarının yönetici eşleri, kraliçeler, emireler, 'başörtüsü' konusunda Deniz Baykal gibi düşünen medya mensupları tarafından, zamanı geldiğinde, “Aman ne şekerler, başlarını da örtmüyorlar” diye iltifata mazhar edilmiyorlar mı?

 

Hangi ülkede gördüğü 'Arap' anlayışı ile benzeştiriyor bizdeki başörtüsünü Deniz Baykal, bilen var mı? Türkiye'de sadece Sünniler değil, herhangi bir Cemevi tablosuna bir baksın bakalım ne görecek, Alevi kadınlar da başlarını örtmüyorlar mı?

 

Bu tartışmanın hiçbir yerinde bulunmayan Atatürk'ü de, talihsiz bir biçimde, çarpışmanın ortasına atması da cabası. Atatürk kadınların kılık kıyafetini mi düzenlemiş, annesi ve eşinin başörtüsüne mi karışmış? Milli Mücadele'de erkekleriyle omuz omuza çarpışan başörtülü mücahideleri mi ayıplamış? “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” derken, bu cümlesini “Yalnızca başı açıklar için” diye mi tamamlamış yoksa?

 

CHP'nin sosyal ve demokrat olma iddiasının içi boş, bunu çoktandır biliyorum ve yasakçı davranışa hiç şaşırmıyorum; ancak bilimsellikten bu denli uzak bir tavrı, CHP'ye lider olsa da, geçmişte siyaset bilimi dersleri vermiş Deniz Baykal'a hiç yakıştıramıyorum.

 

 

Fehmi Koru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fehmi KORU abide belirtmiş zaten. Baykal ve Baykal fikriyatındaki insanların içinde bulundukları ve ifade ettikleri çoğu şey çelişkidir. Tabulardan, dogmalardan ve çağdışılıktan dem vuran bu şahıs ve zümrenin yatarken ve kalkarken aynaya onlarca kez bakmasını faydalı görüyorum.

 

Sistemin cumhuriyet'i, CHP'nin cumhuriyeti, vesayetçilerin cumhuriyeti, atanmışların cumhuriyetini değil;

 

Halka ve halkın bütün kesimlerinin değerlerine sahip çıkan bir cumhuriyet istiyoruz.

 

...

 

ALİ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...