Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
cerrah

Askerler Kaygılarını Köşk'e İletmiş

Recommended Posts

Askerler Kaygılarını Köşk'e İletti

23 Şubat 2008

 

Türban değişikliği Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadan önce askerler sıkıntı ve kaygılarını Köşkü’e ilettiler. Satırbaşları şöyle...

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), uzun bir süredir Türkiye gündeminin bir numaralı maddesi haline gelen, dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Anayasa değişiklik paketinin üniversitelerde türbana serbesti sağlayamayacağını düşünüyor.

 

Askerler yapılan Anayasa değişikliğinin, Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi halinde, yüksek mahkeme tarafından sadece şekil yönünden değil, Anayasa'nın teklif dahi edilemeyecek maddeleri yönünden incelenmesini ve bu durumda da iptal edilmesini bekliyor.

 

Üniversitelerde türbana izin veren Anayasa değişiklik paketi, TSK'nın Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik sınır ötesi kara harekatına rağmen, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Cumhurbaşkanı Gül tarafından dün onaylanan değişiklik paketi konusunda askerler öncelikli olarak paketle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesini gerektiğini düşünüyor.

 

Askerler, “Yüksek Mahkeme 'nin değişiklikleri sadece şekil yönünden incelemesi gerçeklere uygun düşmez. Çünkü getirilen düzenleme, Anayasa' nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri kapsamına girmektedir" görüşünü paylaşıyor. Askerler ayrıca, kız öğrencilerin üniversitelere "ancak ve ancak" Yüksek Öğretim Kanunu'nun 17. maddesinde değişiklik yapması halinde girebileceklerini, bu değişikliğin de yine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesini bekliyor.

 

SIKINTILAR İLETİLDİ

 

Anayasa değişiklik paketi Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanmadan önce askerler sıkıntı ve kaygılarını Çankaya Köşkü'ne ilettiler. Askerlerin Köşk'e ilettikleri hassasiyetleri satırbaşlarıyla şöyle:

• Din siyasete alet edilmemelidir. Çünkü bir kez alet edilmesi, raydan çıkmış bir tren gibi durdurulması imkansız hale gelir. Dinin siyasete alet edilmesinin sonuçları önceden tahmin dahi edilemez.

• Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya, din ile oynamanın yol açabileceği felaketlerin ibret alınması gereken örnekleri ile doludur. Bu tip uygulamalar toplumda karmaşaya ve ayrışmaya yol açar.

• Kutsal bir inancın üzerine yüklenmeye çalışılan siyasi bir söylem veya ideolojini, inancı ortadan kaldırarak, başka bir şeye dönüştürür.

• Yapılan değişiklik YÖK Yasası'nın ilgili maddesi değiştirilmediği sürece üniversitelerde uygulanamaz.

• Anayasa değişikliği ve yapılması halinde YÖK Yasası'nın ek 17. maddesindeki değişiklik Anayasa Mahkemesi'nden döner.

 

Kaynak: http://siradisi.e-politica.com/viewtopic.php?p=6146#6146

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...