Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Vakıf Ahmet

Alparslan Türkeş Dualarla Anıldı

Recommended Posts

Alparslan Türkeş dualarla anıldı

 

 

 

MHP lideri Bahçeli ve oğul Türkeş, Alparslan Türkeş'in kabrine memleketi Pınarbaşı'dan getirilen Türk bayrağına sarılı toprağı serpti, kırmızı beyaz karanfiller bıraktı.

04 Nisan 2008 15:26

Yazı boyutunu büyütmek için

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ebediyete intikalinin 11. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Merhum Türkeş'in Beşevler'de bulunan anıt mezarı sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin çeşitli ilerinden gelen binlerce MHP ve Ülkü Ocakları mensuplarıyla doldu. Anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

 

Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP yöneticileri de katıldı. MHP lideri Bahçeli, Türkeş'in kabrine memleketi Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden getirilen Türk bayrağına sarılı toprağı serpti. Mezara kırmızı beyaz karanfiller bırakarak, bir ibrikten su döken Bahçeli, dua ettikten sonra törene katılanlara hitap etti.

 

Milli başarıların yüreği milleti için yanıp tutuşan, bu uğurda cefa çekmeyi göze alan ve inançlarını sadakatle savunan büyük insanların mücadelesinin eseri olduğunu belirten Devlet Bahçeli, toplumların tarihi başarılarını kırılmaz çizgilerinin işareti olan yüksek iradeye ve sarsılmayan inanca sahip bu insanların liderliği altında yakalayabildiklerini söyledi.

 

Bahçeli, "Bu itibarla 1900'lü yılların başından bugüne, Türk milliyetçiliğine gönül vermiş dava adamlarının arasında en önemli mevkii, kuşkusuz merhum Türkeş Bey'e aittir. O, milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ve aksiyonu ile bu mücadeleye yeni ve farklı bir anlam ve kuvvet kazandırmış bir tarihi şahsiyettir. Türklük için verdiği mücadele hayatında karşılaştığı engellere rağmen dava ve devlet adamlığının bütün hasletlerini göstererek, her ortamda metanet ve sükunetini korumasını bilen bir ülkü adamıdır. Ne yolundan bir an için dönmüştür ne de ülküsünden en küçük bir taviz vermiştir. Bu milleti karşılıksız seven dava arkadaşlarının her zaman en başında, ömür boyu dimdik ve gerekirse yalnız başına yürümesini bilmiştir" dedi.

 

Merhum Türkeş'in geleceği okuyabilen liderliği, stratejik düşünce derinliğinin Türkiye ve Türk milliyetçilerinin düşünce dünyaları için kılavuz olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Gerek yaşadığı dönemde ve gerekse vefatından sonraki küresel gelişmeler, onun teşhislerini hep haklı çıkarmıştır" diye konuştu.

Gençlik yıllarında başlayan mücadele hayatının bir fani için rastlanmayan istikrar ve dik duruşla asla kesintiye uğramadan son nefesine kadar sürdüğünü ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Milliyetçilik, onun siyaset yeteneği ile yalnızca aydınlara hitabeden bir değer olarak kalmamış, buna ilave olarak sürekli büyüyerek Anadolu'daki yüz binlerce ailenin ocağında sağlam ve emin bir zemin bulmuştur. Türk milliyetçiliği onun rehberliğinde halkla kucaklaşmış, yetiştirdiği nesillerle de gelecek kuşaklara aktarılan dinamik bir güç haline gelmiştir."

 

Merhum Alparslan Türkeş'in iki büyük eseri olduğunu söyleyen Bahçeli, "Birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin yegane politik gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi; ikincisi ise üzerine titrediği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği ülkücü Türk gençliğidir. Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun herhangi bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete ve bir sevdaya yönelterek siyasal şahsiyet kazandırmıştır. Bu eserleri, merhum Başbuğumuzun liderlik ve

teşkilatçılık yeteneklerini göstermesi bakımından istisnai bir değere ve örnek alınacak bir öneme sahiptir ve unutulmaları, ihmal edilmeleri asla ve asla mümkün değildir" diye konuştu.

 

"Ne üzücüdür ki, vefatının 11. yılında bir ömür, tüm varlığı ile mücadelesini verdiği büyük Türk milletinin esenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası bugün tehdit altına girmiştir" diyen Bahçeli, Türkiye'nin sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel bir buhrana adım adım sürüklendiğini savunarak, "Bunlardan daha da vahimi ise Türk milleti, bin yıllık kardeşliğini sorgulama ve sadakatini sınama noktasına kadar itilmiştir. Bu gerçekler Milliyetçi Hareket Partisi'ne ve ülkücü gençliğe bugün daha büyük sorumluluk yüklemekte, milletimizin geleceğinde söz sahibi olabilmek için daha fazla inisiyatif alınmasını kaçınılmaz hale getirmektedir" ifadesini kullandı.

 

Milliyetçilerin Türkeş'in sağduyulu siyasetini izleyeceğini, içte ve dışta yazılmış hiçbir senaryonun Türk milletinin kardeşliğini bozmasına izin vermeyerek devletin önüne konan tuzaklara düşmesini, gösterecekleri basiret ve dirayetle mutlaka önleyeceklerini belirten Bahçeli, "Şüphe yok ki, bizim için bu konuda da, geçmişte yaşanan buhranlarda gösterdiği soğukkanlılık ve yapıcı fikirleriyle eşsiz bir rehber olan merhum Türkeş Bey'in yeri ve önemi çok büyük olacaktır" şeklinde konuştu.

 

1113371xe9.jpg

 

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=310865

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamiyet'e ve Türk milletine büyük hizmetler vermiş, Üstad'ın takdirlerine nail olan Alparslan Türkeş'i vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz. Allah (cc) mekanını cennet eylesin. (Amin)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest akıncıgenc1938

Alparslan türkeş,sonyüzyılda yetişen aksiyoner dava adamlarındandır.

MEKANI CENNET OLSUN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

TÜRK DÜNYASININ BİLGE LİDERİ SON BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞİ VEFATININ YILDÖNÜMÜNDE RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYOR VE RUHUNUN ŞAD OLMASINI YÜCE ALLAH'TAN DİLİYORUZ. NESİLLER YETİŞTİRMİŞ TÜRKE TÜRKLÜĞÜNÜ HATIRLATMIŞ VE BİZİM YOLUMUZA IŞIK TUTMUŞTUR.

RUHUN ŞAD OLSUN BAŞBUĞUM

DUALAR SENİNLE OLSUN BAŞBUĞUM

TÜRKÜN ÖMRÜ YAŞIN OLSUN BAŞBUĞUM

TANRI DAĞI TAŞIN OLSUN BAŞBUĞUM

PEYGAMBER GÖNLÜDÜR, GÜL FATİHA

SON BAŞBUĞUN RUHUNA...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alparslan Turkeş,Türk milletine ve İslamiyete ışık tutan nadır ınsandır.. Dualarımızda Başbuğ'u unutmayalım..

Mekanı cennet olsun...amin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN BURADA HATIRLANMASINA VESILE OLDUKLARI ICIN ARKADASLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN...O NE GUZEL INSAN KI BUYUK HIZMETLER VERMIS VE GERIDE FILIZLENMEYE EMANET ETTIGI GENC NESLIN YETISMESINE VESILE OLAN...GERIDE BIRAKTIKLARI DUNDEN DAHA TAZE...ALLAH RAHMETINI ONDAN ESIRGEMESIN...VE DUALRIMIZI KABUL EYLESIN INSAALLAH...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarih sahnelerinde eşine az rastlanır kahramanlıklar sergileyen, yüksek gayeleri hedefleyerek içinden çıktığı toplumu ve milleti ileriye götürmeye çalışan mümtaz şahsiyetler var olmuştur. Her türlü şart altında, kendilerini feda edecek bile olsalar vazgeçmeyecekleri davaları ve davalarına sımsıkı sarılmaya vesile olan inançları hayatın gayesini anlamaya yardımcı olmuştur. Bunlardan birisi olarak gördüğümüz Başbuğ Alparslan Türkeş’te büyük bir aksiyoner, fikir sahibi ve lider şahsiyet olarak vatanımız sınırları başta olmak üzere vatan evlatlarını sarılacakları, uğruna hayatlarını ortaya koyacakları, yerden göğe kadar yaratılan her şeyin zikrettiği Tek’in kutlu ve mutlu yoluna (bizleri) çağırmıştır, davet etmiştir. Yüce davamızın aksiyon sahasında kendisini gösterebileceği istidad sahibi neslin yetişmesine vesile olmuş; bozuk ve yıkık fikirli kafaların ceketlerini önden giyecek kadar doğruları, hakikati ve gerçekleri örtmesine mani olan anlayışların deformasyonunu sağlayan ve “dıştan” gelen manilerin önüne sed olan, içteki “anlayışsızlık neslinin” de (karşısına)önüne alternatif olabilecek dimağların yetişmesine ve birleşmesine ortam hazırlamış ve davamızın ikbali için son nefesine kadar mücadele etmiş olan ulu şahsa yüce yaratanımızdan rahmet ve mağfiret diliyoruz. Yaratan Mekânını cennet eylesin. Yolunu bozukluklardan yolcusunu da bozuk (kafalardan) ırak etsin… (Amin.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...