Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Ü.Y.

Hakan Şükür Ve Kutlu Doğum

Recommended Posts

Galatasaraylı Milli Futbolcu Hakan Şükür'ün 'Kutlu Doğum haftasına yakışan bir derbi olsun' cümlesi üzerine Hürriyet'in internet sitesi bir yayın kampanyasına başladı.

 

Kutlu Doğum gibi manevi değeri çok yüksek bir geceyi centilmenlik şekli sayan oyuncu hakkında ağır eleştiriler yönelten siteye okurlar, "Hürriyet internet sitesi din düşmanı mı, Kutlu Doğum bu siteyi niçin bu kadar rahatsız ediyor?" diye tepki gösteriyor.

 

İşte Hakan Şükür'ün centilmenlik çağırısını içeren sözleri....

 

Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Hakan Şükür, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istedi: "Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin."

 

 

G.Saray ve Türk futbolunun rekortmen yıldızı Hakan Şükür, pazar günü Sami Yen'de F.Bahçe ile yapacakları derbi müsabakasının birçok anlamda farklı olacağını söyledi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan tecrübeli kaptan, taraftarları hoşgörüye davet ederken, "Bu derbiyi kazanıp şampiyonluğa ulaşırsak bugüne kadar elde ettiklerimizin en anlamlısı olacak." dedi.

 

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in son üç haftasına girilirken, şampiyonluk yarışını puan puana sürdürüyor. Türk futbolunun iki önemli çınarının mutlu sona ulaşmak için verdiği nefes kesen mücadelede, düğümün hafta sonunda Ali Sami Yen'de çözülme ihtimali yüksek görünüyor. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen bu maçlarda, alınan tüm önlemlere rağmen her sezon mutlaka bir tatsızlık yaşanıyor. Bıçakların, satırların, küfürlerin ürpertisi, tribünlerin masum insanlarını endişeye sevk ediyor. Daha geçen yılın 19 Mayıs'ında Ali Sami Yen'de oynanan ve su savaşları olarak tarihe geçen derbi, hafızalardaki tazeliğini koruyor.

 

G.Saray'ın ve Türk futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür, utanç tablolarının yaşanmaması için derbi öncesi önemli mesajlar verdi. İçinde bulunduğumuz 'Kutlu Doğum Haftası'na vurgu yapan rekortmen golcü, sokaklara hakim olan bayram havasının, hafta sonunda Ali Sami Yen'in tribünlerine de sirayet etmesi temennisinde bulundu. Taraftarların, stada kesici, delici aletlerle değil, güllerle gelmesini istedi.

 

Türkiye Diyanet Vakfı'nca tertip edilen ilim ve kültür bayramı şenlikleri şeklinde değerlendirilen kutlamaların gayesinin, milli birlik ve bütünlüğü sağlamak, hoşgörüyü toplumun her kesimine yaymak olduğunu dile getiren Hakan Şükür, derbi müsabakasında da böylesi önemli bir haftaya yakışır tutum içinde olunması gerektiğini söyledi.

 

'Kutlu Doğum'a layık davranalım :

 

Derbi müsabakasının şiddetten uzak şekilde başlayıp neticelenmesini arzu ettiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Futbolda alınan sonuçlar, kimilerine göre önemli, kimilerine göre hayati önem taşıyabilir. Fakat biz öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. 'Kutlu Doğum Haftası' içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın." açıklamasında bulundu.

 

Bu sezon mutlu sona ulaşmaları halinde kazanılan şampiyonluğun diğer başarılardan önemli hale geleceğinin altını çizen Hakan Şükür, "Biz F.Bahçe'yi yenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanamazsak ikili averajda geriye düşeriz ve büyük fırsatı tepmiş oluruz. F.Bahçe'yi yenip şampiyon olursak, bu şimdiye kadar kazandığımız tüm şampiyonluklardan daha anlamlı olur. Ligin bitimine beş hafta kala teknik direktörsüz yoluna devam eden ve şampiyon olan başka bir takım yok. Şampiyonluğu herkesten çok ben istiyorum. Belki de G.Saray'dan şampiyon takımın kaptanı olarak ayrılmanın mutluluğunu yaşayacağım." ifadelerini kullandı.

 

 

22 Nisan 2008, Salı

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu ne ilk ne de son!..Daha evvelde yaşandı bu tip hadiseler.2002 Dünya Kupası'nda ki Cuma namazı hadisesi aklımdan çıkmadı daha...Eyyamcı medya kendine yakışanı yapıyor.Olsun Kral (Hakan ŞÜKÜR) senin gönlümüzdeki yerini kimse alamaz.Sen Galatasaray tribünlerinin baştacısın, Kral'sın!..Bu tip hadiseler seni büyütür Kral'ım, bırakalım onlar kendi pisliklerinde boğulsunlar!..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Real Madrid futbol kulübü ailece Papa ziyaretine gider, İspanyol medyası ertesi gün "işte futbol din dayanışması" manşetini atar. Dünyada, hatta ülkemizde, gol attıktan sonra ya da oyuna girmeden önce, çoğu yabancı uyruklu sporcu haç işareti yapar, kimse birşey demez, birşey denmesine de gerek yok zaten, inandığı kendinedir. Peki neden bu ülkenin has Müslüman-Türk çocukları, maç öncesi dua etse, gol attıktan sonra secdeye varsa, kutlu doğum haftası için güzel mesajlar verse inandığı kendine olmuyor? Din, spora da karışmışmış... Be hey vicdansızlar, be hey arlanmazlar, bu kadar hazımsızlığı Hülagü'nün orduları bile göstermezdi. Yazıklar olsun size...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim buraya taşıdım bir konu vardı (Al sana sportif bölücülük). Kral'a yapılan muamele ile Diyarbakırspor'lulara yapılan muamele arasında bir fark yok sanırım. Her iki kesimde kendince bölüyor smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hakan Şükür'ün yaptığına gelen tepkiler beni de sizler gibi rahatsız etmekte aynen buyukdogu kardeşimin açtığı başlıktaki sporculara yapılan gibi,fakat bir yandan da hoşuma gitmiyor değil açıkçası,nasıl rahatsız oluyorlar ama?Bir yerlerine bir şey olmuş varlıklar gibi bir orada bir burada yorum yarışına girmeleri,ondan sonra bize göre tuhaf,onlara göre olağan durumlarını yine bize göre saçma,dinlenmeye bile değmez,onlara göre ise gayet mantıklı sebeplere bağlamaları yok mu hele?Gel de durduğun yerde keyiflenme bu hallerine :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Eski yöneticilerden Fatih Altaylı, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'a bir yazı göndermiş ve Hakan Şükür hakkında soruşturma istemiş. Sebep, 'Hakan Şükür'ün bir derbiyi Kutlu Doğum Haftası olarak bazı kesimler tarafından kutlanan bir hafta ile bağdaştırması'! Altaylı'ya göre 'bu, son derece manidar'mış!

Altaylı'ya sormak gerekir. Neresi 'manidar' bunun? Hakan, taraftarlara 'bıçakla, satırla gelmeyin, stada güllerle gelin!' diyor. Bu mu 'son derece manidar'? Yoksa, 'manidar' olan, 'Kutlu Doğum Haftası'nın 'bazı kesimler tarafından' kutlanması mı? Hangi 'bazı kesimler' bunlar? Fatih Altaylı'nın, 'Kutlu Doğum Haftası'nın bizzat Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmen kutlandığından haberi yok galiba...

...

Selim İleri

 

 

Bazılarının, gözümüzün içine baka baka dünya derbisi dediği ancak hiçbir Avrupa ülkesinde bir kare bile maç görüntüsünün girmediği, geçen yıl hem de 19 Mayıs'ta A.Sami Yen'de yaşanan pet bardak ve şişe kepazeliği, sahaya atılan koltuk parçaları altında tamamlanan yalancı derbide yaşananları da hatırlatıp "Kutlu Doğum Haftası'nda oynanacak derbi için çirkinlikler yaşanmaması adına neler söylersiniz?" sorumuza verdiğin samimi cevaplar yüzünden başına gelenlere sebep olduğum için özür dilerim

...

Ne mutlu ki Hakan'a böylesi güzel duygularını sadece Zaman okurları ile sınırlı tutmayarak tüm dünyaya bu vesileyle duyurdu. Bu da Hakan'ın büyüklüğü işte. Gazetemizin dünkü manşetinde G.Saray taraftarının açtığı pankartın yine bu maçta da asılacağına inanıyorum. Şimdi iş sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Sağduyu ve centilmenlik çağrısı yapan Hakan Şükür'e kulak verip maç günü A.Sami Yen Stadı önünde maça gelen taraftarlara gül dağıtmalılar. Ben maça yakamda kırmızı gülle gideceğim....

 

H. İbrahim Ekiz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fatih altaylının bazı kesimlerce kutlandığını iddia ettiği kesim müslüman kesimi oluyor.Yani Altaylı kutlu doğum günü haftasının anlamını bilmiyor ya da biliyorda idrak edemiyor.Yani, Kutlu doğum günü haftasının nüfusunun yüzde doksan dokuzunun müslüman olduğu ülkemizde her sene efendiler efendisi sevgili peygamberimiz Hz.Muhammet s.a.v. dünyyayı şereflendirdiği için kutlandığını bilmiyor.Bilseydi hiç öyle konuşur muydu?Ama eğer ki Hakan Şükür Mevlananın hoşgörüsünden bahs etseydi ya da mevlana haftası olsaydı ve Şükür Mevlananın hoşgörüsünden bahs etseydi altaylı bu tepkiyi göstermezdi.Bu zavallı zihniyet şartlanmış nefislerine öylesine esir olmuşlarki Allah, peygamber, kitap,din deyince hemen alerji belirtileri gösteriyor bünyelerinde büyük bir hazımsızlık başlıyor.Ve duydukları acıyla mantık ve akıl devreden çıkıyor kalplerindekilerini dillerine dökmeye ve içindeki zehiri etrafa dağıtmaya başlıyorlar.Sadece acıyorum.Yazık çok yazık...Allah ıslah etsin cümlemizi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Altaylı denen ne idüğü belirsiz cisimden nefret ediyorum.

 

Bir programında Osmanlı'ya yüklenmişti. Verdi veriştirdi şeref fukarası. Onun yüzden yeni bir kumanda almak zorunda kaldım :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah senden razı olsun usta ayak, kral golcü. medyanın ve kişilerin alelen din düşmanlığının kanıtıdır verilen onca tepkiler.

Aslan gibi çıktı konuştu hakan. sivas spor teknik direktörü bülent uygun kendisini destekledi. helal olsun. bu tarzda söylemleri ve fikir beyanatlarını umarım tekrar okuruz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...