Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Ü.Y.

Pekin Olimpiyatları

Recommended Posts

-Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı.-

Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

-Nurcan Taylan sıfır çekti- Atina-2004'de altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran ve Türkiye'nin tek Olimpiyat Şampiyonu bayan sporcusu olan Nurcan Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi. Taylan, 3 hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada ''sıfır'' çekti.

 

 

-Mısırlı boksörden şükür secdesi-

Pekin Olimpiyatlarının birinci gününde 81 kiloda ringe çıkan Mısırlı boksör Ramazan Yaser, Belarus'lu rakibini yenmesinin ardından ringde şükür secdesi yaptı.

 

zafersecdesi.jpg

 

Evsahibi Çin'in 2 altınla ilk sırada yer aldığı ilk günün madalya klasmanında Türkiye, 1 gümüş madalyayla 4 ülkeyle birlikte 3. sırayı paylaşıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Şeref'lerin madalya rüyası ilk maçta sona erdi

 

Milli güreşçimiz Şeref Eroğlu 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bugün mindere çıkan Türk güreşçiler de beklenen performansı ortaya koyamadı. 66 kiloda Şeref Eroğlu ve 74 kiloda Şeref Tüfenk, daha ilk müsabakalarında rakiplerine yenilerek elendiler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ömer ve Gülşah havuzda boğuldu!

 

Yüzmede bayanlar 200 metre kelebekte Gülşah Günenç, seçmeleri geçemeyerek elendi.

Yüzme yarışmalarının 4. günündeki seçmelerde ilk seride yüzen Gülşah Günenç, kendien iyi derecesi olan 2.14.55'i geçerek, 2.14.44 ile serisinde 4 sporcu arasında 2. oldu. Türk sporcu, seçmelerde genel klasmanda ise 34 sporcu arasında ancak 32. sırayı alabildi. Yüzmede erkekler 200 metre kurbağalamada Ömer Aslanoğlu, seçmeleri geçemeyerek elendi.

 

 

Okçulukta, Şatır ilk turda elendi

 

Okçulukta bayanlar olimpik yay elemelerine dün başlanırken, bu daldaki tek Türk sporcu olan Zekiye Keskin Şatır, ilk turda yenilerek oyunlara veda etti.

Zekiye Keskin Şatır, ilk turdaki rakibi Yunanlı Elpida Romantzi'ye 105-103 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

 

 

Atıcılıkta da başaramadık

 

Atıcılıkta mücadele eden tek Türk sporcu Yusuf Dikeç, 50 metre serbest tabanca kategorisinde elendi.

Yusuf Dikeç, Çinli Tan Zhongliang'ın 565 puanla birinci bitirdiği elemelerde 45 yarışmacı arasında 552 toplam puanla 23. oldu. Dikeç, daha önce 10 metre havalı tabanca kategorisinde de elenmişti. Milli atıcı, 'bu sonucun, çalışmalarının yeterli olmadığını ve haftalık antrenman saatlerini artırması gerektiğini gösterdiğini' söyledi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biraz öncede Olimpiyat ve dünya şampiyonumuz Taner Sağır'ın sıfır çektiğini izledim. Sanırım Çin'in havası bize pek yaramadı :shiny: Bunun muhasebesini yapmak lazım Olimpiyat'lardan sonra. Herkesin bir açıklaması olacaktır sanırım.

 

Bu arada, Amerika'lı yüzücü Phelps'in hakkını vermek lazım; yüzmüyor, uçuyor sanki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yukarıdan aşağıya doğru şöyle bir okudum, mübarek başlık başlık değil sanki alacakaranlık kuşağı... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

aynen katılıyorum çinin havası bizim sporcuları boğdu galiba , herkes ilk turda eleniyor...Bari tekvandoda bir şeyler yapabilseler :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yunanlıların eğlence kültürlerinden doğmuş bir şey beni ilgilendirmez :D

 

Katıln tüm Türk sporcular sıfır çekselerde umuruma gelmez.

 

Fakat Çin'in açılıştaki haklarını vermek gerek. Müthiş bir açılış töreni yaptılar. (Haberlerde baktım. Gözlerim kamaştı :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanırım ülkemin güzel insanları da sizin gibi düşünüyor... Bu yüzden sporcularımızın klüpleri bile yok... Valla yazık. Yunanların olsun, olmasın, başka müsabakalarda ne yapacak bu adamlar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ülkede ,sadece futbola milyonlarca dolar yatırım yapıp diğer spor dallarına üvey evlat muamelesı yapılırsa olacagı budur .. burada ve bundan sonraki uluslararası müsabakalarda da bu zihniyetle başarı beklemek hayalden öteye gitmez..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yunanlıların eğlence kültürlerinden doğmuş bir şey beni ilgilendirmez :shiny:

 

Katıln tüm Türk sporcular sıfır çekselerde umuruma gelmez.

 

Fakat Çin'in açılıştaki haklarını vermek gerek. Müthiş bir açılış töreni yaptılar. (Haberlerde baktım. Gözlerim kamaştı smile.gif)

 

Milletimizin umrunda kardeş, umrunda olmak zorunda. Sen açılışın hakkını vermek lazım derken, Çin'i övüyorsun öyle mi? Elbette teknik olarak övülecek bir olaydır açılışlar. Sporu emeğiyle, hakkıyla, dürüstçe yapanların da hakkını vermek lazım; Yunan'lı olsun, İngiliz olsun, Türk, Etiyopya vs.

 

Fakat Çin'de, açılışlarda, Çin'in düzenlediği olimpiyatlarda benim umrumda değil. Fakat bizim umrumuzda olacak tek şey, Doğu Türkistan olmalıydı. Uygur Müslümanlarının gördüğü baskı ve eziyetler olmalıydı.

 

T.C devletinin ve hükümetinin yerinde olsaydım Çin'e nota verir, oyuncularımızı oyunlardan çeker, diğer müslüman ülkelere de örnek olurdum bu tepkiyle. Bu çok külhanbeyliği gibi görünebilir ama, ABD okyanusun öbür tarafından Gürcistan için Rusya'ya rahat durun diyorsa, bizim de bunu yapmamamız için bir engel yoktur sanırım.

 

Yine de kısmen memnunum: Sayın Gül'ün ve Sayın Başbakan'ın Olimpiyatlara katılmadığına.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiçte umurumuzda olmak zorunda değil. Bizim Kırkpınar Güreşlerimiz var, olimpiyatlardakine gitmesekte olur. (Biraz önce bronz madalya kazanmışız sanırım. Sizin için başarı geldi değil mi?)

 

Eski Yunan medeniyetinin kendi tanrılarını, saf kan yunanların katıldığı yarışmalarla eğlendirmek adına yaptıkları bu törenlerin modernleşmiş hali hiç mi hiç umurumda değil.

 

Siz umursamaya devam edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öyle ya kardeş, bizim Kırkpınar yağlı güreş oyunlarımız var. Sizin için başarıdır derken, kime sizin için diyorsun? Biz kimiz, ayrı bir unsurmuyuz, başkalaşım geçirmiş bir oluşum muyuz? Madalya için kendinden geçen basit faşist mümessillerimiyiz Allah aşkına?

 

Tabi bizim Devlet-i Ali kendisiyle savaşa savaşa cihanşümul bir devlet oldu? Kendisiyle vuruşa vuruşa büyüdü koca çınar gibi? Dış dünyayla münasebetlerini kesip attı değil mi? Kabuğumuza çekilip kendimizle cebelleşelim değil mi?

 

O zaman uluslarası arenadan çekilip, kendimize yetelim ha? Sen bunu diyorsun bana. Belki bilmezsin, Kara Ahmed'ler, Koca Yusuf'lar Avrupa'da, Amerika'da az güreşmedi, az madalyalar almadı ecnebi organizasyonlarda. niye gitti onlar? Dost beni bahçede görsün diyemi?

 

Kimsenin kanını akıttığımız falan yok, bilmem hangi çağda, hangi çağdışıların yaptığı icraatleri övdüğümüz de yok. Olimpiyat'lar için öldük-bittik dediğimiz hiç yok (!)

 

İlaveten: Ben keşke hükümet şunları yapsaydı daha iyi olurdu diyorum, Uygur meselesinde tepkisini koysaydı diyorum. Olimpiyatlar'da bunu dile getirebilseydik, ilerisi için çok farklı şeyler olurdu diyorum.

 

Neyse, uzatmanın anlamı yok. Bu meseleyi farklı algılıyoruz sanırım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yahu neden anlamak istemiyorsun be kardeşim?

 

Benim karşı olduğum ululararsı yarışmaların tümü değil.

 

Şu yunan kırması olimpiyatlar sadece.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet tekvandodan bugün bir gümüş ve bronz madalya geldi, inşallah yarınki iki karşılaşmada da madalya alabiliriz :shiny:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet arkadaşlar çok mutluyum. Adles mutlu haberi verdi zaten..2008 Pekin Olimpiyatları Bayanlar 57 kilo tekvando müsabakalarında mücadele eden Azize Tanrıkulu final müsabakasında gümüş madalya kazandı. Erkeklerde ise Servet Tazegül bronz madalya kazandı.Türkiye'nin bu oyunlarda madalya kazandığı branş sayısı 5'e yükseldi.

 

Buraya yazmadık; bir de altınımız var..Türkiye, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda ilk altın madalyasını Ramazan Şahin'le kazandı.

 

Yarınki yarışlar çok önemli.. Allah hepsinin ellerine ayaklarına kuvvet versin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kötü haber!!!...Bugünkü tekvando müsabakasında sporcularmız ilk turda elendi, ancak yenildikleri sporcular finale çıkarsa bronz madalya şansları devam edecek....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel haber!! :graduated: Elvan 5 bin metrede 2. olarak gümüş madalyayı boynuna taktı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kötü haber gene!...Tekvandoda yarışan sporcularımız , ilk turda elendikleri sporcuların final turuna çıkamamaları sonucu bronz madalya şanslarını da kaybettiler...Bahri bizi hayal kırıklığına uğrattın, yazık :graduated:...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel haberr :) :graduated: 57 kilo Boks müsabakasında Yakup Kılıç Bronz madanya aldı..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...