Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Hiçbir Iyilik Cezasız Kalmaz!

Recommended Posts

Almanya'daki Deniz Feneri davası dolayısıyla Deniz Feneri'ne yüklenen Doğan Medyası'na sunucu Uğur Arslan 'o insanların' halleriyle cevap verdi.

UĞUR ARSLAN’DAN DENİZ FENERİ AÇIKLAMASI

 

DERİN BİR IZDIRAP İÇERİSİNDEYİM

 

Bundan 11 yıl önce insanlık adına doğru, düzgün ve dürüst bir adım atmıştım. Yapmaya başladığım tv programının adı ‘Deniz Feneri’ydi. Bir yıl içinde Deniz Feneriyle aynı adı taşıyan bir yardımlaşma derneği oldu. 1998 yılında kurulan bu derneğin 2002 yılına kadar başkanlığını yaptım. Ayrıldıktan sonra Nisan 2008’e kadar sözleşmem icabı sadece sunuculuğuna devam ettim.

 

Ben işin başında, insanlık adına doğru bir adım atmıştım; gerisi insanlığa kalmıştı.

 

Şimdi yıllar önce böyle bir işe başladığıma pişman olup olmadığımı sorarsanız, bu işe başladığıma kesinlikle pişman değilim. 11 yıl bu ülkenin dağını-taşını, köyünü-bucağını gezip yüz binlerce kişinin duasını duydum. Gözlerimin önünde yüz binlerce kişinin karnı doydu, binlerce kişi ev-bark, iş-güç ya da sıhhat sahibi oldu. Yine her şey tv ekranlarında yüz binlerce seyircinin gözü önünde cereyan ediyordu. Şahit olduğum her iyilik gerçekti, doğruydu ve belgelenmişti. Ama bir de mutlak gerçek vardı ; “hiçbir iyilik cezasız kalmazdı”.

 

Son günlerde, Almanya’da kurulmuş olan “Almanya Deniz Feneri e.v” isimli derneğin iki yöneticisi için görülmekte olan davanın iddianamesine dayanarak, henüz dava sonuçlanmadan, neredeyse tüm Deniz Feneri camiasını kapsayan acımasız idialar içeren haber ve yazılar nedeniyle derin bir ızdırap içerisindeyim.

 

Davanın sonucu ne olursa olsun, sadece Türkiye’de değil dünyada 40 kadar ülkeye ismini yazdırmış olan Deniz Feneri’nin tamamıyla yeryüzünden silinme çabasının; insanlık dışı, acımasızca, kin ve nefret dolu bir teşebbüs olduğu kanaatindeyim. Şu an beni şahsen başımıza gelmiş veya gelecek olan üzücü tutumlar değil, şayet Deniz Feneri yeryüzünden silindiği takdirde, şu an hala bu organizasyondan yardım alan, karnı doyan, barınma ve sağlık yardımı alan yüz binlerin halinin daha sonra ne olacağı düşüncesi beni inanılmaz bir üzüntü denizinin içine çekmektedir.

 

Başımıza gelmesi imkânsız diye düşündüğümüz şeyleri yaşamaktan ibarettir hayat. Bu gün benim hakkımda kim ne düşünür veya söylerse söylesin, ben sahip olduğum iki evladıma, bir “utanç hikâyesi” değil, bir “insanlık efsanesi” miras bıraktığıma eminim. Fakat ısrarla bana da asılsız bir utanç yaftası yakıştırmaya çalışanlar bilmelidir ki; “kimse bu dünyada yaptığını yaşamadıkça can vermez”.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İzahatın müthişliğinden ziyade; tek güvencemiz şu kelam-ı İlahi'dir sanırım:

 

''Kim zerre kadar hayır, kim zerre kadar şer'' işlediyse karşılığını alacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evet Uğur Aslan Bey biz de aynı kanaatte idik, ne güzel bir hayra vesile olunmuştu, binlerce yardımsever müslüman, milyonlarca ihtiyaç sahibi insana imkanları nispetinde yardım edebilme huzuruna erişecekti...

Ama sayısız defa inkisara uğrayan müslümanlar bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar;

Şahsen ben bu şuyuu vukuundan beter hadisede, deniz feneri derneğinin de, daha önce şahit olduğumuz Kombassan,Yimpaş,İhlas,Jetpa v.b. rezaletler gibi- baştan olmasa da, nihayetinde- bir niyet kirliliğine kurban olduğunu düşünüyorum. Varsalyalım ki muhtaç insanlar için toplanan paranın bir kısmı zimmete geçirilmemiş ama Kanal 7 veya AKP'ye aktarılmıştır. Savunulacak tek noktası yoktur ve baştan sona yanlıştır...Eğer Deniz Feneri Derneği haklı olsaydı kıyameti koparır ve tek tek makbuzlarla kuruşu kuruşuna hesapların akıbetini ispatlar ve bunu ard niyetli medyanın gözüne sokardı; Ama adeta suçun ispatı gibi Almanyadaki Deniz Feneri ile hukuki bi bağlantımız yok diye traji komik bir savunma çabasına girdiler...Ne kadar hazin ve acı verici ibretlik bir durum....

Durum tespiti yaparsak; siyasetin, politikanın, medyanın,partilerin vesile olduğu bulaştığı hiçbir işte, oluşta başarı beklemiyorum; buna o kadar çok şahit oldum ki...Yazık çok yazık...Ama ölüm gerçek ve hesap günü mutlaktır,Allah kimseyi şaşırtmasın...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...