Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
SİDOMA

Ayağa Kalkan Adam!

Recommended Posts

Sanki Selahaddin Eyyubi oradaydı!

Selahaddin, Kılıcını kınına koymuş, sözleriyle kesiyordu dünyanın sözde en güçlü ve derin devleti İsrail’in kartondan imajını!

 

Sanki Abdulhamid Oradaydı!

Sessiz ve Vakur!

 

Şeyh Yasin gibiydi, deruni bir acının kahreden isyanını oturduğu sandalyeden haykırırken...

 

O konuşuyor, dünya susuyordu!

O konuşuyor sevinç artıyordu mü’min yüreklerde!

O konuşuyor ve sanki atom bombası atıyordu dünya başkentlerine!

 

Kalktı ve yürüdü!

O kalktı ve İslam dünyası ayaklandı!

Kalktı ve yürüdü!

O’nunla bir millet yürüdü!

 

‘Kapalı kapılar ardında 5 saat ne konuştun?’ diye soranlara, kapıları açmış ve buyur etmişti!

 

Ban Ki Moon, tepsideki kahveleri dökmekten korkan bir ev hizmetçisi gibi duruyordu orda ürkek ve korkak!

Amr Musa, ‘Benim burda Ne işim var’ der gibi diken üstünde!

Şimon, ağır işiten kulaklarına ilk fırsatta temizlik yaptırmayı düşündü sanırım, duydukları karşısında!

 

O, kalktı ve yürüdü!

O’nunla birlikte bir millet, bir ülke ve bir çağ yürüdü!

 

Ne partisini, ne ülkesini ve ne de bir toplumu savunmadı o!

İnsanlığı savundu!

 

Sözü bitti ve yürüdü!

 

Şimdi seni seviyoruz Ayağa Kalkan Adam!

 

Bilal Aksa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

Teşekkürler Sayın Erdoğan...*

Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İbrani devleti cumhurbaşkanı Şimon Peres'in Gazze'ye yönelik saldırıları etrafındaki yalanlarına cevap verirken kendisine izin verilmemesi sebebiyle Davos Ekonomik Forumu faaliyetleri çerçevesinde yapılan panelden çekilmesi, bizim için sürpriz olmadı.

 

Asıl sürpriz Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın Peres'in oturduğu platformda kalması ve karşı çıkıp yalanlarını ifşa etmemesidir.

 

Sayın Erdoğan, Peres'in zehirlerinin tepki gösterilmeksizin geçiştirilmesine katlanamadı. Özellikle de Peres üçte ikisi çocuk ve kadın 1300'den fazla insanın şehit olmasına yol açan saldırıyı savunurken, İsrail'in barışta kararlı olduğunu iddia ederken ve yaşananların sorumluluğunu Hamas hareketine ve diğer direniş gruplarına yüklerken... Fakat panelin moderatörü vakit kalmadı gerekçesiyle Erdoğan'a söz vermeyi reddetti. Bu durum bu türden buluşmaların İsrail katliamlarının üzerini örtme ve işlediği suçlara arka çıkma boyutunu gözler önüne seriyor.

 

Bu olay, Türkiye Başbakanı'nın kahramanlığının ve asil İslami madeninin ortaya çıktığı ilk olay değil. Zira Erdoğan, Gazze'deki katliamların kurbanlarının yanında yer aldığı ve İsrail'i en güçlü cümlelerle kınadığı için maruz kaldığı İsrail kampanyalarıyla mücadelede dağ gibi durdu. Yalanlarıyla ve gerçekleri çarpıtmasıyla bilinen Peres ise birçok kez İsrail'in Gazze'deki çocukları öldürmediğini iddia etti ve İsrail'in çocuklarını korumak için saldırdığını belirtti. Bedenlerini İsrail füzelerinin parçaladığı çocukların belgelenmiş resimleri gösterildiğinde bu çocukların yanlışlıkla öldürüldüğünü iddia etti. Bu çocukların yanlışlıkla nasıl şehit edildiğini doğrusu bilemiyoruz. Çünkü Gazze semaları bulutlu Londra semaları gibi değil ve İsrail uçakları mutlak özgürlükle uçuyor ve görüş alanları gayet açık. Filistin direnişi maalesef uçaklara karşı koyacak füzesavarlara da sahip değil. Yani yanlışlık yapma ihtimali hiç yok. Perez konuşmasında İsrail'in Filistin füzeleriyle mücadelede kendisini savunma hakkına yoğunlaştı ancak şu gerçeği görmezlikten geldi: Sorun İsrail'in bir birey gibi kendini savunma hakkıyla değil, aşırı güç kullanma hakkına sahip olmadığıyla ilgili.

 

Sayın Erdoğan, bu foruma daimi olarak katılan Arap liderlerinin ve yetkililerinin İsrailli yetkililerle diyalog ortamlarındaki ılımlılıklarını ve uygarlılıklarını göstermek, sanki kardeş bir ülkenin temsilcileriymiş gibi onlarla yan yana oturmak için dillendiremediklerini ifade etti. Davos forumuna katılan kaç Arap katılımcının ve yetkilisinin Peres'le ve beraberindeki heyetle tokalaştığını bilemiyoruz. Panelde onunla yan yana oturan Amr Musa'nın bunu yapmış olmasını garipsemiyoruz. Sayın Musa da çok iyi biliyor ki Peres'in ordusunun ve uçaklarının döktüğü Gazze çocuklarının temiz kanları hâlâ taze ve henüz kurumadı.

 

Cesarete Arap liderleri değil, Washington'un en güçlü müttefiki olduğu halde Erdoğan sahiptir. Bu cesur tutumlar AB üyeliği çabalarının nihai olarak kapatılması gibi birçok noktada ülkesine maliyetli olmasına rağmen istisnasız bütün uluslararası toplantılarda ABD ve İsrail saptırmalarına karşı koydu. Bu adam Ankara ve İstanbul sokaklarında milyonlarla gösteri yapan halkıyla ve onların duygularıyla birlikte hareket ediyor ve köklü İslami geleneğine dayanıyor. Bu tutumu Osmanlı İmparatorluğu'nun torunlarından biri olduğu yönündeki sözlerine de yansıdı.

 

Teşekkürler Sayın Erdoğan. Kendilerinin Arap ve Müslüman olduğunu iddia eden yönetimlerin hayal kırıklıklarıyla ve acılarla dolu bir kalpten binlerce teşekkürler. Bu yönetimler Gazze katliamlarına sessiz kaldılar, işbirliği yaptılar, aç bırakılmış ve abluka altındaki Gazze'nin evlatlarına sınır kapılarını kapattılar. Gazze'de katliamlar ve özellikle de Gazze sahilindeki Asamin ailesi ve sahil katliamlarını işleyen İsrailli kan dökücülerin peşine düşen avukatlara ve aktivitistlere de teşekkür ediyoruz. Onlar gerçek Müslümanlar ve Araplar olup damarlarında izzetin, saygınlığın ve adaletin kanı akmaktadır. Bu kan kesinlikle Arap liderlerinin çoğunluğunun kan grubundan değildir.

 

 

(Okuduğum ve sizlerle paylaşmak istedeğim bu yazının özellikle de son paragrafına dikkat çekmek istiyorum.)

 

Londra'da Arapça yayımlanan El Kuds El Arabi gazetesi, genel yayın yönetmeni, 30 Ocak 2009

*ABDULBARİ ATWAN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel paylaşımlar . Başbakanımızın niyeti hayırdı, bunu tüm dünya gördü inşeallah akıbetide hayır olur.

 

O gece kendimizden geçtik. Eğer başbakan "şey" dese heralde 70 milyon türk milleti hep beraber ,sabah namazını mescidi aksada kılardık. Bazı istisnalar çıkabilirdi; gelmeyen ,oyuna sahip çıkmak için kalmayı tercih edenler...

Kimbilir belkide gitmişizdir...

Türk bayrağını gördünüz mü nasıl dalgalandı filistinde? Filistinli kardeşlerimizin gönlünde. Aynı bizim gönlümüzde daldalanan Filisin bayrağı gibi. Yaşasın Ümmedi Muhammed!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamü Aleyküm.

 

Zindebad Erdoğan!*

TAHRAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki panelde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı sert tutumu İran'da düzenlenen gösteriyle kutlandı. Üniversite öğrenci birlikleriyle bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği önünde toplanan grup adına yapılan açıklamada, "Başbakan Erdoğan'ın, Davos'taki tutumuyla özgürlükten yana tüm insanların duygularına tercüman olduğu" belirtildi.

Açıklamada, Erdoğan'a hitaben Türkçe olarak, "Size dua ediyoruz. Son nefesimize kadar sizin yanınızdayız. İnşallah sesiniz tüm dünyada yankılanır" ifadesi kullanıldı. Büyükelçilik önüne gül bırakan göstericiler, Başbakan Erdoğan'ın şahsında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk halkına da teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan lehinde sık sık slogan atan göstericiler Türkçe olarakda "Yaşasın Erdoğan", "Gazze halkı sağ olsun, Erdoğan yüzün ak olsun", "Kahraman Erdoğan teşekkür, teşekkür", "Erdoğan yanınızdayız" şeklinde slogan attı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da Erdoğan'ın Davos'ta sarf ettiği sözlerin de "Türk ulusunun ve Müslümanların söylemek istediği şeyler" olduğunu dile getirdi. Davos'ta da küreselleşme karşıtları düzenledikleri gösteride Erdoğan'a destek verdi.

http://yenisafak.com.tr/Dunya/?t=01.02.200...=4&i=166391

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olanda hayır vardır.. Moderatör sadece bahane oldu; sayın Başbakan niyet ve teşebbüs olarak zaten o anı bekliyordu.. Bunu Davos'a gitmezden öncede ima ederek: Bu meseleyi (Gazze katliamını), sayın Peres'le tartışacağız dİyerek, tepkisini ifşa etmişti.

 

Eline geçen ve iyi bir zamanlamayla da gerçekleştirdiği bu eylem tarihe not düşmüştür. Buna milat diyebiliriz, kırılma noktası diyebiliriz, Türkiye için zor/sancılı günlerin başlangıcı diyebiliriz vs.

 

Mesele ne denileceği değil; bu olayın başta ülkemiz olmak üzere, İslam medeniyetinin mirasçıları/mümessilleri olduklarını iddia eden diğer devletlerin de nasıl bir yol haritası çizmeleri gerektiğinin zorunluluğudur.

 

İlaveten şunuda belirteyim: Gerek İran (kısa vadede), gereksede bölgede etkinliği olan Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan idarecileri Türkiye'nin bu çıkışların rahatsızlık duymaktadır. Zira bu çıkışlar, bu devletlerin etki alanlarını sarsmaya başladığı gibi, halklar üzerinde de hareketlilik göstermektedir.

 

Başta biz, olabilecek her türlü komplo/tertip/planlara karşı dikkatli ve hazırlıklı olmalıyız. Ondan sonrada içimizdeki güçlüden yana olan muhiblerin de sesini keserek;

 

Biz bir medeniyetin en uzun soluklu bayraktarlığını yapmış milletiz ve bu topraklarda bizim olur vermediğimiz/müdahil olmadığımız hiç bir şey olamaz deme cesaretini göstermeliyiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugün Hürriyet gazetesi yazarlarının yorumlarını gördüm, dünde Nihat Genç'in Hristiyanların dahi nefret ettiği Peygamber katili yahudiler hakkında o yürek(!) parçalayan sözlerini dinledim, ve artık ağır olacak ama şunu söylüyorum:

BU HÜRRİYET YAZARI GİBİ TİPLER BU NİHAT GENÇ GİBİ TİPLER YERİN DİBİNE BATMALI!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bugün Hürriyet gazetesi yazarlarının yorumlarını gördüm, dünde Nihat Genç'in Hristiyanların dahi nefret ettiği Peygamber katili yahudiler hakkında o yürek(!) parçalayan sözlerini dinledim, ve artık ağır olacak ama şunu söylüyorum:

BU HÜRRİYET YAZARI GİBİ TİPLER BU NİHAT GENÇ GİBİ TİPLER YERİN DİBİNE BATMALI!!!!!

bence de....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...