Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
yazanel

BBP Helikopteri Düştü.

Recommended Posts

Ahlakı islam ahlakıydı.Davası Allahın rızasıydı.Duruşu sahabe duruşuydu.Allahım rahmeti bol Allahım günahlarını affetsin cennetine nail etsin.Toprağı bol olsun.Resulu Ekremin komşusu olsun.(Amin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güle güle Gül yüzlü adam. Ben sana şehadet ederim, Mevlam'da senden razı olur inşallah. Mekanın ''alperenlerle'' yan yana olsun Muhsin Başkan/Gardaşım/Yiğit Adam...

 

Belki ciğerimi yaktın, belki hüzne boğdun beni vakitsizce. Varsın olsun, Allah'ım sana ''mükafatını'' ahirette versin inşallah. Çile'den kaçmadın, makamlara tevessül etmedin, söze değil, öze gönül verdin.

 

Ne tabutluklarda eğildin, ne işkencenin bin bir türlüsünde, ne hücrede, ne mahpushanede. Milletin namusuna yönelen tankada selam durmadın, meclisin tasfiyesini isteyen şer odaklarada eyvallah demedin.

 

Üşüyorum dedin, beni de yaktın bre Muhsin Başkan. Öyle bir yaktın ki; seni bilen ve bilmeyen, tanıyan ve tanımayan, siyasi görüşüne destek veren ve vermeyen herkesi yaraladın, mahsun bıraktın...

 

Tekrar ve tekrar ve tekrar: Allah'ım seni cennetine koysun, yolundan gittiklerinin yanına alsın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir aksilik çıkmazsa cenazeye katılmayı düşünüyorum inşallah, bu gece yola çıkacağım... Cenazeye katılacak arkadaşlar olacaksa buluşup, birlikte hareket edebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kayıp olan gazeteci kardeşimizin donmuş vaziyette bulunması yüreğimizi kanattı..Diğerleri belki o an ölmüştü ama O..Ölüm hak ama insanın nefsine bu durumlar daha da ağır geliyor :shake2: Allah ölenlerin ailesine sabır ihsan etsin, çok zor çok..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derinleşenler devleşiyor, devleşenler bu deryaya sığmıyor. Allah'ım bu ne büyük kudret. Hepsi senin yanında...

 

***

 

Rahmetli bugün Ankara Kocatepe'de kılınan namazın ardından milli şarimiz Mehmet Akif Ersoy'un kabrinin bulunduğu Taceddin Dergah'ında defnedilecek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bugün cenazedeydim ve ankara kızılay meydanı böyle bir kalabalık eminim görmemiştir değil öğle namazı cenaze namazı kılmaya bile yer bulmakta zorlandık. ruhun şad olsun muhsin yazıcıoğlu mekanın cennet olsun

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kusura bakmayın, tekrardan internete girme fırsatı bulamadım...

 

estağfirullah...

ne kusuru...

belkide omuz omuza yürümüşüzdür dün...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helikopter kazasının ön raporu: Hava şartları uçuşa elverişli değildi

 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını inceleyen Ulaştırma Bakanlığı, ön raporu tamamlandı. Helikopterde ELT cihazının bulunduğu ancak anteninin çarpma anında koptuğu bilgisi kesinleşti.

 

İlk incelemelere göre, helikopter kalkışından 25 dakika sonra bir tepeye çarparak düştü. Kaza bölgesi hava koşullarının görerek uçuşa elverişli olmadığı, pilotun yalnızca Kahramanmaraş meydanına ait meteoroloji bilgilerini aldığı anlaşıldı.

 

Kaza İnceleme Kurulu, ilk tespitlerini şöyle sıraladı:

 

Helikopter kalktıktan yaklaşık 25 dakika sonra 65 kilometre uzaklıktaki Kızılöz köyü yakınlarındaki dağlık alana çarpma suretiyle düşmüştür. Hava aracı gidiş yönüne göre rotası üzerinde ilerlerken pervanesi sola doğru 60 derece meyilli karla kaplı dağlık alana çarpmış; müteakiben alt kızaklar ve gövde, burun istikametinde yere çarparak kaza oluşmuştur.

 

Helikopter enkazı yaklaşık 100 metrekarelik alana dağılmış olup, alanın 2 metre civarında karla kaplı olması nedeniyle küçük parçaların dağılım mesafesi tam tespit edilememiştir.

 

Kaza bölgesi hava koşullarının görerek uçuşa elverişli olmadığı; görüş mesafesinin 2 kilometrenin altında (350–400 metre) bulunduğu; bulut alt tavanının 450 metreden düşük olduğu; havanın 8/7 oranında yoğun bulut tabakasıyla kaplı olduğu tespit edilmiştir. Pilotun yalnızca Kahramanmaraş meydanına ait meteoroloji bilgilerini aldığı, ses kayıtlarından tespit edilmiştir.

 

Helikopter enkazı üzerinde ELT cihazı görülmüş; cihazın orijinal bağlantı yerinde olduğu, gövde üzerindeki antenin bağlantı yerinden çarpmanın tesiriyle kırılarak koptuğu tespit edilmiştir. Cihazın neden sinyal göndermediği ile ilgili kesin hükümler, yapılacak testlerden sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

Gövde ve diğer parçaları enkaz alanından taşınarak teknik incelemeye tabi tutulacak, alınan sonuçlar nihai kaza raporuna işlenecektir.

 

Valiye ilk bilgiyi emniyet müdürü vermiş

 

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, helikopter kazasının ardından ilk bilgileri Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye kendisinin verdiğini açıkladı. Özdemir, kazanın ardından Vali Bilici'ye atfen, resmi niteliği olmayan haberlerin çıktığını belirterek, şunları kaydetti: "Kazayla ilgili teyit edilmemiş ilk bilgiler, tarafımdan amir-memur ilişkisi içinde, valimize bilgi notu olarak iletilmiştir. Kamu esenliğinin sağlanmasından doğrudan sorumlu olan Sayın Vali'ye iletilmesinden daha doğal bir sonuç olamayacağı gibi, hukuki bir zorunluluktur." Kayseri, aa

 

Zaman - 08.04.2009

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parti genel merkezindeki MKYK toplantısında alınan kararlarla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç açıklamalarda bulundu.

 

Toplantıda parti tüzüğünün 15. maddesi gereğince büyük kurultay yapılıncaya kadar oy birliğiyle Genel Sekreter Yalçın Topçu'nun genel başkanlığa getirildiğini bildiren Tunç, büyük kurultayın 45 gün içinde toplanacağını söyledi.

 

''Kararın partiye, camialarına, Türk milletine ve İslam dünyasına hayırlara vesile olmasını'' dileyen Tunç, Topçu'nun yanında kenetlendiklerini, kendisine başarı dilediklerini kaydetti.

 

Üzeyir Tunç, bir soru üzerine, MKYK'nın kurultayın tarihiyle ilgili olarak başkanlık divanına yetki verdiğini, kurultayın 45 gün içinde toplanacağını söyledi.

 

''Geçici genel başkanlık'' görevine getirilen Yalçın Topçu da ''ebedi siyasi liderleri'' Muhsin Yazıcıoğlu ve kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

 

MKYK üyelerinin ittifakla kendini genel başkanlığa getirdiklerini ifade eden Topçu, 45 gün içinde toplanacak kurultaya kadar ilgili kurullarla birlikte yakın çalışma içinde olacaklarını söyledi. 45 gün sununda ''toplumun, camianın ve hareketin kabul edeceği bir genel başkan adayıyla'' kurultaya gideceklerini belirten Topçu, şöyle konuştu:

 

''Hareketimizin mensupları, genel başkanımızın şahadetiyle oluşan Alevisi, Kürdü, Türkmeni, Çerkezi, Lazı, Doğulusu, Batılısı, Kuzeylisi, Güneylisi... Anadolu coğrafyasında kim varsa ay yıldızlı bayrağımızın altında kim bu devlete ve millete bağlı yaşıyorsa, bu birlikteliğin oluşması için elden gelen her şeyi yapacaktır. Genel başkanımızın şahadetinde oluşan mescit ile meyhanenin, Alevi ile Sunninin, Kürt ile Türkmenin velhasıl herkesin hep beraber sayın genel başkanımızın şahsında birlik, beraberlik, sevgi, barış, huzur yumağı haline gelmesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu yarınlara hep beraber taşıyacağız. BBP olarak bunu hayatımızın sonuna kadar siyasetimizin süresi içerisinde vazgeçilmez bir ilke olarak kabul edeceğiz. Hepimiz bu uğurda çalışacağız. İnşallah önümüzdeki günler hareketimize, camiamıza, büyüt Türk milletine, İslam coğrafyasına ve dünyadaki bütün insanlara barış huzur esenlik getirmesi noktasında tecelli eder.''

 

Türk milletinin birlik ve beraberliği, milletin bölgesinde müreffeh dünyada lider hale getirilmesi için gayretlerinin süreceğini anlatan Topçu, bu çerçevede davranıp, hareket edeceklerini söyledi.

 

Topçu, ''Önümüzdeki kurultayla alakalı da bugün itibariyle çalışmalarımıza başlayacağız. Kurultayımız inşallah camiamıza, milletimize ve şahadete ulaşan genel başkanımızın misyonunu ve şahsına layık bir kurultay olacaktır'' dedi.

 

Haber7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu elim kazayı bir kenarı koyalım ve bambaşka bir hadiseyi nakledelim;

 

28 Şubat mevzusunu hepimiz biliriz. Şu planlanıp, gerçekleştirilemeyen darbe. O günlerde herkes boynu bükük, herkes yılgınlık içinde. Kimse '' gık '' diyemiyor. İşte o günlerde Muhsin Yazıcıoğlu çıktı ve dedi ki;

 

'' Namlusunu milletine doğrultmuş tankların önünde selam durmam ''

 

Bunu neden hatırlatma gereği duydum ?

 

İşte bu 28 Şubat fiyaskosunun üzerinden yıllar geçti ve haksızlık karşısında baş eğmeyen bu yiğit vefat etti... Muhsin Yazıcıoğlu, namlusunu milletine çevirmiş tankların ve askerlerin önünde selam durmamıştı... Ama cenazesinde askerler ona selam durdu. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, tabutunun önünde bostan korkuluğu gibi dikildi... Herhalde Dünya üzerinde, ölümüyle bu kadar büyük bir cevap veren insan ya yoktur, ya da çok çok azdır... Azdılar, azaldılar, ama yok olmayacaklar. Muhabbeti, Muhammed' le çarpan son kalp duruncaya dek, her zaman böyle adamlar var olacaktır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...