Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nurulhak

YÖk'ten Katsayı Kararı

Recommended Posts

Yüksek Öğretim Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında meslek liseleri önünde en büyük engel olan katsayı uygulamasını kaldırdı.

 

İşte YÖK'ten yapılan yazılı açıklama...

 

YÖK, 2010 yılından itibaren uygulamaya konulacak iki aşamalı üniversiteye giriş sisteminde ''Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0.15 katsayısı ile çarpılmasına, adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanların kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının 0.06 ek katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan değerin puana ekleneceğini'' bildirdi.

haber vaktim

Share this post


Link to post
Share on other sites

vatana millete hayırlı uğurlu olsun, bu reformların devamını da bekliyoruz. mesela başörtüsü, anayasa, parti kapatma seçeneklerinden birisi olabilir.

 

biriniz şu başbakana söylesin yahu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

çok beğendim. ak partinin yapabildiği en güzel işlerden biriydi. inşaallah bir takoz koyan olmaz. ak partiyle kanlı bıçaklı olanlar da biraz insaf etsinler artık.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni..."

Biz faydalanamadık, dileriz bizden sonrakiler engellerle karşılaşmazlar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

28 Şubat'ta 15 yaşındaydım. Fadime'ciklerin ve sahte Ali'lerin ve sipariş meczupların sahne aldığı yıllar hani. İmam-Hatip'te okumadım, fakat İmam-Hatip'li kardeşlerim yüzünden mağdur olduğum söylenen (varsın olsun, müslümanın derdi de ortaktır) Meslek Lisesinden mezun oldum bende. Mağdur olan ve buna rağmen sindirilemeyen İmam-Hatip'li kardeşlerime ve ülkeme hayırlar getirmesini temenni ederim. Ufakta olsa, eğitim sorununa olumlu bir ivme kazandıracaktır inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Başarı puanı kalkmıyor efendim,

çok güzel bir gelişme. Ben İmam-Hatip okurken kimya öğretmeni olmayı isterdim. Puan kırılmasından dolayı ciddi bir eğitim alamadık... hayallerde kaldı sadece. Umarım bu sebeble eğitim sistemide oturur,artık İhl ve Meslek liselerinde meslek dersleri haricindeki derslere de ehemmiyet verilir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

başarı puanı kalkıyormuş efendim 2 aşamalı sistemin ilk sınavında alınan sonuç bi nevi başarı puanı gibi olacakmış söylenen bu yök tarafından eğerki kalkmasa o zman da imam hatiple meslek liseleri daha avantajlı olmuş olur yine adalet sağlanmaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aferin onlara, aferin. Ufak ama sevindirici bir haber. Türkiye'nin bu eğitim sistemini kökten kazıyıp değiştirmedikçe ülke yerinde daha çok sayacak, eğitim-öğretim binalarına adliye kurumlarına el atılmadıkça yeni bir dizayn yapılmadıkça biz düşe kalka, sinir yıprata yıprata ilerlemeye devam edeceğiz. Nerde o zaviyeler, medreseler efendim :). Her ne kadar Anadolu Öğretmen Lisesi çıkışlı olsam da İmam Hatipli kardeşlerimizin serzenişini anlayabiliyoruz, Allah yardımcıları olsun. Bir gün güneş doğacak, ümitvarız.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ufakta olsa, eğitim sorununa olumlu bir ivme kazandıracaktır inşallah.

 

ali kardeşim, heralde dikkatinizden kaçmış, eğitim sorununun çözümüne ivme kazandırır diyecekken eğitim sorununa ivme kazandırmışsınız, hayır herkes böyle şeyler yapar da, şimdi aklıma geldi acaba bizim başbakan da anayasa filan hazırlarken ara sıra böyle küçük hatalar yapıyormu ne? :) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

şükürler olsun yıllar sonra bu gelişme çok güzel..

ben ilkokuldaydım imam hatipte okuyan tanıdıklarım vardı ne kadar çok gözyaşı dökmüşlerdi hatırlıyorumda..

o anlar silinmez hafızalardan..

az ahh almadılar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geç de olsa gelen bu haber sevindirici.Kuzenlerim bu yüzden tahsillerine devam edemediler ve daha binlerce insan bu adaletsizlikten muzdaripti...Ama sığ beyinler her zaman olduğu gibi iş başında.

"Çift kutuplu eğitim olur mu?"

Haber Turk'te izledim az önce.İmam hatip lisesi mezunları derneği başkanı Sabri Otağ'la konuşuluyordu bu konu.Kendisi gayet soğukkanlıydı ve temkinli, tatmin edici cevaplar verdi.Can Ataklı katıldı programa.Neymiş efendim "İmamhatipli nasıl tıpa girer?!".Sunucu hanımefendi "bu kararla birlikte başörtüsü de artık üniversiteye giriyor mu" gibisinden kelamlar edince izlenmez bir hal aldı tabi.

Gene çok tartışılacağa benziyor bu mevzu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ali kardeşim, heralde dikkatinizden kaçmış, eğitim sorununun çözümüne ivme kazandırır diyecekken eğitim sorununa ivme kazandırmışsınız, hayır herkes böyle şeyler yapar da, şimdi aklıma geldi acaba bizim başbakan da anayasa filan hazırlarken ara sıra böyle küçük hatalar yapıyormu ne? smile.gif biggrin.gif

 

Dediklerinden pek bir şey anlamadım razali kardeşim (sen anlatmışsın da, ben anlayamadım cidden). İvme kazandırır derken, zaten olumlu anlamlılığı kastetmiştim. Yani, sorunun çözümüne ufak ve pozitif bir katkıdan. Neyse, kelime israfı yapmayalım. Bir kaç mesaj daha yazılırsa, konuyu zemininden kaydırmış oluruz smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna çok sevindim belki ben ve benim kardeşlerim bu dertten muzdarip olduk, mağdur olduk. Ama şükür ki, bizden sonrakiler mağdur olmayacak.

Bir de bir taraftan yaparken diğer taraftan yıkmasalar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hükümetin bu sorunu çözeceğinden hiç umudum yoktu,diğer noktalarda olduğu gibi... Kedi olalı bir fare yakaladılar mı desem, bilemedim.

 

Bu yasak yıllar geçtikçe nasıl tahribatlar oluşturdu, ben imamhatipte okumadım, ama bir çok kardeşimin ne şekilde muzdarip olduğuna yakından şahit oldum... Her ne kadar geç kalınmış bir icraat olsada yinede sevindik, Rabbim inşAllah yardım ederde, taş koymaya çalışanların çabaları boşa çıkar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hükümet başörtüsü gibi bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırmadan hallletseydi bunu da şükür.oldu diolar nedense arkası yok.

baş örtüsünde tam sevindik dedik bazı üniv.başlamış dedik bizde kurtulduk dedik ama sonu büyük bi hüsran.daha çok göze battık.fakültedeki kapalı gireriz die bazı kapılar kapatıldı.sadecegüvenlik merkezlerinin olduğu yer açıktı.

ben kurtuldum ama inşaallah bu büyük sıkıntıyı yaşayan arkadaşlarım en kısa zamanda huzura çıkar.gerçekten dua edelim arkadaşlar çünkü yaşayan bilir ne kadar kötü bi durum olduğunu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biz muzdarip olduk,kardeşlerimiz rahat edecek inşallah

Çok geç olmadan başörtü sorunu çözülseydi,en azından bundan yararlanma fırsatımız olur.

Kamu'da ve Okullarda başörtü sorununa el atmalılar şimdi,hiç gecikmeden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yıllardır devam eden adaletsiz uygulama nihayet son buldu. Hayırlı olsun. Sırf bu yüzden mağdur olan ve hayatı keşmekeşe dönen o kadar çok insan varki, bunların ahının yerde kalacağını düşünmüyorum. Belki bu dünyada olmayabilir fakat öteki alemde muhakkak haklarını alacaklar. Hemde söke söke! Gönülleri rahat olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İdrak yeteneğinizde bir sorun var sanırım, ne ikileşmesinden bahsediyorsunuz? Türkiye'de eğitim en baştan beri sorunludur,şimdi en azından eğitimin sorun olmasında eşitlendi öğrenciler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yıllardır resmen kat sayı uygulamasıyla bu milletin evlatlarına zulum edildi.

 

bu haklar arşa ulaştı muhakkak hesabıda ilahi huzurda verilecektir..

 

birşey daha eklemeden geçemeyeceğim

 

hükümetimiz bir devrim yapmıştır anlayana!.

 

"it ürür kervan yürür."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lanet olsun böyle işe, lanet olsun böyle yargı anlayışına, insanlara küfür eder gibi gerekçelerle iş görülmesine. Böyle bir utanmazlık, böyle bir terbiyesizlik nasıl olabilir anlayamıyorum. Yök'ün kararı oy birliğiyle reddedilmiş. Topu reddetmiş. 'Ölüsüne bir tas suyu dökenin de avradını' diye isyan eden ozanın ruh halini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Asırlar sonra 'Ben de' diyorum, katılıyorum. Burada bela okumuştum, neyse sileyim, içimden beş beterini okurum sonra.

 

Özellikle üst yargı, kişilerin şahsi siyasi tercihlerini yansıtan bir aynadır. Malesef bu böyle. Hırsızlığın suçu bellidir, kitabında yazar, o kadar verirsin yatar adam. Katilliğin, diğer adi suçların da keza. Gerçi kıvırmak istediğin zaman bunlardan da kitabına uydurur kıvırırsın ama, en azından herşey daha nettir. İş metinlerden ve kavramlardan hüküm devşirmeye kalınca, işkembeler öyle ürünler çıkartıyor ki 'pes doğrusu, nasıl çıkardınız bunu' diye kalıyorsunuz. Bedahet hissiyatınız isyan ediyor. Ne aklınız, ne ruhunuz, ne vicdanınız bunları kabul edebiliyor. Kararın gerekçesini okuyunca eminim geri geri güleceksiniz. Farklı eğitimleri alan insanların aynı katsayı ile değerlendirilmesi eşitliğin ruhuna, hakkaniyete aykırıymış. Öyle mi dersiniz? Bu o kadar rezil bir argümandır ki dünya hukuk tarihine geçecek dehşetengizlikte bir skandalı çerçeveler. Çünkü bu karar, hele bir de hakkaniyet adına alınıyorsa korkunç bir çelişkiyi yansıtır. Bu kararla misal alt sınıflardaki (yani hizmete layık görülmeyen) insanların, üst sınıfa mensup insanların sahip olduğu özelliklere sahip olsalar dahi üst sınıfa geçememeleri sağlanıyor. Ne demek kardeşim, ben adamın cevapladığı soruları cevaplayabiliyorum, onun sorumlu olduğu işi biliyorum. Onun sorumlu olduğunu yapabilmek beni üniversiteye sokan kıstas. Suçum, onun yapabildiğine ek olarak, kendi mesleğimi yapabiliyor oluşum mu? Böyle trajik bir komedi var mı? Eşitlik ve hakkaniyet neticelerde aranır, kaynak farkı bahane edilerek neticelerin farklılığını temin etmeye çalışmak en başta bu kavramların tabiatına aykırıdır. Bu fikirlerin ortadan kaldırmak istediği de zaten, tam da, temel farklarının neticeye ulaşmayı engellemesidir. Fakir olan bir adam çalışıp yönetici olabiliyorsa, yönetici olmayı iradesiyle istiyorsa bunun zengin çocuğuna haksızlık olduğunu kimse söyleyemez. Bilakis dezavantajına rağmen zengin çocuğu geçtiğinden dolayı bu fakir oğlan social mobility'ye misal teşkil eder, daha üstündür. Üniversiteye girişte temel kabul edilen yetenekler ÖSS sorularıyla ölçülüyor ve siz bu soruları dezavantajına rağmen cevaplayabilenlerin önünü kapatmayı utanmadan eşitlik olarak servis etmeye kalkıyorsunuz. Allah kökünüzü kurutsun sizin be kardeşim. Sizin değil yani, onların.

 

Yapılanı bozmaktan keyif alan sadist sapıklar 'Bu laikliğe aykırıdır!' deselerdi en azından kendi laiklik hapishaneleri içerisinde tutarlılık göstermiş olurlardı. Pek sağlam bir ıkıntıyla çıktığı belli olan bu halt ise 'ancak bunu uydurabildik' anlamına geliyor. Niyetler peşin. Bu karar itirazda da iptal edilecek, İHL mensuplarının ilerlemesi engellenecek. Bu niyette olduklarına dair fikrimizin paranoya olmadığına en büyük ispat da bu saçma sapan gerekçe işte. Gerekçeye de fazla takılmamak lazım belki. Esastan niyetleri belli. Sen ilerleme, sen kölemiz ol. Kemalistin istediği bu. Dediğim gibi insanlar yargının üst kademelerinde kitaptakini değil, kafasındakini uyguluyor. Hukuk ve adalet diye bir şey üst yargıda yoktur, olması muhale yakındır zaten. Devam eden soruşturmaların belgelerini baskınlarla ortaya çıkarıp siyasilere servis edenler mi dersiniz, imzalı belgesi olan bir adamı çıkartmak için delil durumunu sebep olarak gösterebilen lakayıt hakimlerin bu ülkede utanmadan karar alabiliyor oluşu mu dersiniz, anayasa mahkemesi skandalı mı dersiniz; bu ülkede bu dinozor tortulları bu mevkiilerden karşı kadrolaşmayla kazınmadıkça kimseye rahat yok. Çünkü üst yargı yoruma dayanır, yorumu da insanlar sahip oldukları inanışların etkisiyle yapar. Hatta yapılan çoğu zaman yorum bile değildir, zihinlerde bulunan doğruya ulaşabilmek için alınmış kararlardır. Yargı da bir yasama işlevi görüyor yani. Bu üst yargı mensupları da birbirini seçen bir kadronun süprüntü artıkları olduğu için sürekli bir besleme mekanizması çalışıyor malesef. Önce kemalist kemalisti seçiyor, bu güruh bir olup oy birliğiyle ülkenin ırzına geçiyor. Bundan önceki bir tartışmada 'asker kuzu oldu, her yer sizin niye iş bitiremiyorsunuz' diyen bir küflü kafa vardı. Keşke girse de görse bu olanları. Bu milletin önceliği ekonomik palavralar değil malesef. Bu ülkede yaşayan müslümanlar, herşeyden önce adam gibi müslümanlarsa, önce ülkede insan muamelesi görmeyi sağlamak zorunda. Gerekirse aç kalacağız, gerekirse dış itibarımız zedelenecek; ama biz bu ülkede insan muamelesi göreceğiz. Aksi takdirde hisleri çalınan, düşünceleri aşırılan ve karnı bolca kemikle doyurulan bir köpek sürüsünden farkımız kalmaz. Bu ülkede ben Müslüman olduğum için baskı görmemeliyim, insan muamelesi görmeliyim. Çünkü bu ülke benim. Tarihiyle benim, şimdiki medya koyunu haline gelmiş zavallı nesliyle bile benim. Öz vatanında parya kalmayı ben hak etmiyorum.

 

Akıllı olmak, yaşadığımız ülkeyi tanımak ve önce insan muamelesi ile karşılaşmayı sağlamak için saçma sapan çıkarları bir tarafa bırakıp en iyi çözümü elde etmek amacıyla fedakarlık göstermek lazım. Aksi takdirde, 400 yıllık bir yatmanın neticesiyle kaybettiğimiz bu ülkenin idaresini asla elde edemeyiz. Müslüman, akıllı olacaksın, üst kadroları kendi eline almadan ve bu yolu sağlayacak tercihleri, seçimleri yapmadan sana bu ülkede rahat yok. Aklını başına al, paranoyalarından sıyrıl, medya koyunları sürüsünden ayrıl ve önüne bak. İdealinin ışığını gördüğün yere yürü. Yoksa bu ülkede seni insan olarak bile kabul etmiyorlar. Aldıkları kararlarla nasıl aşağılandığını gör artık, akıllı ol ve gaza gelme.

 

Yargı reformunun yapılması her şarttan da öte bir şart. Onun yapılabilmesi için de medyanın şekillendirilmesi gerekiyor. Allah bu işlerde hükümetin yardımcısı olsun. İnsanın zorla siyasetçi olasını getiriyorlar yahu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...