Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

mumin

Editor
  • Content Count

    933
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    51

Posts posted by mumin


  1. Henüz öğrenmiş bulunmaktayım. Mehmed Niyazi ağabey ahirete irtihal etmiş. Cenazeleri bugün öğle namazini muteakip Marmara İlahiyat camiinden Karacaahmet'e uğurlanacaktır.

     

    Bir çınar daha göçtü. Tarifsiz, derin bir sızı duyuyorum. İşledi. Fikirleri, duruşu, dava adamlığı ile bize öncülük edenlerdendi. Üstad'a yoldaşlığını zaten dikkatli bir NFK takipçisi muhakkak bilir. Çok elim bir kayıp..

     

    Kendisiyle calismalarini ilerleyen yaşına rağmen sürdürdüğü bir mekânda sıklıkla karşılaşırdık. Ona bir merhaba demeyi, uzaktan olsa bile imâ selam vermeyi es geçmezdim. Hep Üstad ile paylaştıkları ve sonrasında uğrunda nasıl adres adres dolanıp anlattığı anektodlari, yazdığı yazıları ve hisli tarihî nitelikli romanları aklima gelir teveccühümü olabildiğince artırmak isterdim. Bir zaman sonra görünmemeye başladı. Hasta diye işitmiştim. Şimdi de cenazesi..

     

    Allah rahmetiyle muamele etsin. Biz iyi bir müslüman olduğuna şahidiz.


  2. Teşekkürler Ali, hakikaten güzel bir türkü. Ve gayri ihtiyarî kaçıncı dinleyişim bilmiyorum. İnsanoğlu çok farklı saiklerle handiyse ışık hızından hızlı bir savrulmayla / düşünceyle geçmişe gidiyor.

     

    Umarım türkülerle alakamız daima var olur, çünkü çok az güzel şey var/kaldı.

    • Like 1

  3. Yakutiye Medresesi'nden Çifte Minareli Medrese'den geçerken dadaş gönüldaşlarımızı hatirlamadan edemedik. Allah afiyetlerini ziyâde eylesin.

     

    Maksad odur ki yıllar sonra dahi hani hasbelkader güzelce anılabilmek..

     

    Saygı ile


  4. Üstad adına hâlisâne hizmetleri olan davâ eri merhum Mustafa ağabeyin dün vefatınin 4. senesi idi. Rahmet olsun insallah, lütfen birer fatiha okuyalim.

     

    'Gün batarken sürülere bağlanmışım

    Hercai menekşelerle güllere

    Ne oyunlar oynamışım

    Şükür yanmamışım'

     

    Mustafa MİYASOĞLU


  5. Aslında kitap ve anektoda yazacaktım, lüzumsuz uzayacaktı vazgeçtim. Yazmayı düşündüklerimin sevimliliği ile kalayım.

     

    Tam dörtlük denemez aslen, geçen ağır gelen bir geceden bulduğum pencereyi iteleyince şöyle bir ses saldım;

     

    Kader, senin elinden dokunmuş en güzel kumaştır

    Rabbim,

    Ve ben onda kopmaya müsait kırılgan bir ipim...

     

    Bu kadar.

     

    Daimî bir okurdostum vardır, genelde ilk heyecanlarımı ilk ona yazarım şöyle demiş (uzaktayiz da biz)

     

     

    "Yıllar sonra bir yerlerde karşılaşsak seni tanımasam kalemini tanırım öyle sen akıyor yazdıkların" hâlâ teklif yok yazı içim, kapı da aşındırmıyoruz meydan goygoycuların.

     

    Her neyse bu kadar.Yani hiç.


  6. Yaz ne yazarsan yaz başlığı vardı zamanında, aradım bulamadım. Buraya düştüm.

     

    Kısa konuşcam. Zaman demek istiyorum, tüm bataklıkları izhâr etme özelligine sahiptir. İnanmış gibi görünmeye mecbur bırakıldıklarımızı artık midede keskin bir istifra etkisiyle üzerimizden attığımız vakitler getirir.

     

    Tesekkurler bu kadar.


  7. Biliyorum zamanı değil yeri de değil aslında, ama nedense tam olarak bu türküde bu başlık hatrıma geldi. Hafiften uzak bir mazi yaklaşıverdi. Belki siz gönüldaşlara da bir nefhâ olsun diye o güzelim Anadolu'dan, dokunulmamış, bozulmamış saf ve temiz olandan. Bu türkü öyle içli öyle güzel geldi.. Ağlattı da.. Şimdinin boğucu, işgüzâr ve donuk manzarası karşısında; tecrübe ettikçe anlıyor insan...

     

    "Yüce dağ başına yağan kar idim

    Yağdı yağmur güneş vurdu eridim"

     

    Bu çağda hiçkimse "samanlıkta firkete bulmanın sevinci"ne erişemeyecek daha.. Şimdi bu türküyü Gülşen Kutlu'dan dinleyip biraz içlenelim..

     

    Kadîm bir not düşmüş olmayı umuyorum ve saygıyla yâd ediyorum bu güzelim türküleri.


  8. Vecdsiz ilim ve ilimsiz vecdden Allah'a sığınınız! (Hitabeler)

     

    Dâva nefsi ruha kalbetmektir. (Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu)

     

    Ahlâk büyük dâva... Ruhun tâbi olduğu fikir etrafında form kazanması(Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu)

     

    Doğu ve Batı dünyaları arasında mahsub sırrı; (Birinde ruhla dizginlenmesi gereken akıl, öbüründe akılla payandalanması lazım ruh) Aynadaki Yalan

    • Like 1

  9. Merhaba nukredit. Size kitap ulaştiraçagima dair sözüm vardı görünce hatırladım. Kitaplarimiz tatil boyunca boşta duracak bu istediğimiz bir durum değil. Adresinizi paylasin özelden inşallah gönderelim. İstifade etmeniz bizi memnun eder. Gayretinizden ötürü minnettariz.

     

    Siz yazınız ilk firsatta kolacan eder ve teslimi yapmaya calisiriz.


  10. Ya gerçekten cok şedid olur gard alırım, olumsuz hava şartları olur beddua ederim, pasaportunuzu bulamaz olun.. Gerçekten umreye mi gidiyorsunuz:(

     

    Bu işin başını radomir çekiyorsa ben yenge hanımı aramıyorum arkadaş bana ne!

     

    Ben Ankara'ya Nuri Pakdil'i cümleten görmeye gideriz diye kendi icimde fikirler tasarlayayım meğer at çoktan Üsküdar'ı geçsin.

     

    Ölürüm de unutmam


  11. Ya nere gidiyosunuz ben de gelicem!!

     

    Rüya hayra çıksın inşallah. Gerçekten bir düğüne istirak edelim ya şöyle cümbür cemaat, mesela Beylerbeyi'nin ne zaman hazır Erzurum'dayım. Istanbul'dan tutun araba gelin ya. O bizi arayıp sormuyor ama baskın yapalım biz. Gönüldaş olmak bunu gerektirir.

     

    Leyl bence kizimizin koordinatlarını ver çaplı bir aramaya girişelim. Artık Paris'te mi buluruz Cidde'de mi? Ne yapalım gönüldaş için yapamayacağımız yok.

     

    Eli kulağındadır inşallah. Du' bakalım.


  12. Bilâhare hakkında malumat takdim ederim. Yalnız şu kıt'alarını şimdi paylaşmak hissi peydâ oldu..

     

    Medeniyette çok terakkî var,

    Galibâ müntehâsını bulacak.

    Bu terakkî devam ederse eğer,

    Beşeriyet belâsını bulacak.

     

     

    ~~~~~~~~~

     

     

    Devrân-ı bîbekada insan için aman yok,

    Erbâb-ı akl u fikre âsûde bir zaman yok,

    Sermâye-i hayâtım iflâsa oldu müncer,

    Arzettiğim metâı beş pâreye alan yok.


  13. Oyuncağı kırılmış adamın ulvî zorluğa erişmesi.. Herbiri ne kadar derin, nasıl ihata ediyor ruhu. O ölümsüz şarkıyı şakımak mümkün olur mu ki masivanın altında kalmışken?

     

    Ruhun şâd olsun üstadım. Ölümü müjde olarak karsilayan adam. Mütekamil olarak idrakten uzak, dolaşıyoruz eteklerinde üflediğin o sırrın..


  14. Varligin koşar adım sona yaklaşması. Belki sadece insanlar değişiyor. Zaman içinde yer değiştiren sadece insan olmalı. Yeni gelen bebeği besliyor, büyütüyor, öldürüyor ve yutuyor. Dünya ne gamsız! Bunca acıya çıldırmali değil mi? Ne geniş midesi var? Kıyamet dedikleri belki yerin cesetleri kusmasıdır, yiyemez olmasıdır. Bir dine malik olmasaydık inanan olmasaydık ahiret ne kadar safsata gelirdi. Sami bir sofist diyor ya, din insanlar suç işlemesin diye bir bilge tarafından üretilmiştir. Minnet ve korkumu ne de guzel besliyor. Bana cevap veriyor, görev yüklüyor. İstirap çektiriyor. Bir vakit gel evimi ziyaret et diyor.

     

    Bu insan tuhaf varlık. Kahverengi gözlü, siyah saçlı, uzunca. Bir masa kadar arizi ozelliklere sahip. Yalnız onu akıl farklı kiliyor. Akıl kul yapıyor ve yine aklin kafiri. Gönül diyorum açtı mi gözlerini aslında pek gerek kalmıyor Yaradan'ın evine gitmeye. O ev sensin, evden üstünsün.

     

    Zaman ve mekanın mahsere doğru yaklaştığı insanın kaçtığı bir yarış.. Ben yanlış ata oynamam. Evime dönmeliyim. "eviniz"e dönün. Bu yarışı memnun bitirelim.

     

    Bir Uhud selami çakıyorum.

    • Like 2

  15. Merhaba hoşgeldiniz. Eski nickinizi açık etseydiniz de millet meraktan kurtulsa. Umarım tekrar kovulmaya sebebiyet verecek hadise yasanmaz.

     

    Ayrıca düzenleme yetkisi sadece üyelerden yüzbaşı rütbesine sahip olanlarda aktif oluyor. Size has bir kısıtlama yoktur. Yönetimim zan altında bırakılmasın lütfen:)


  16. Siz böyle tasavvuf ağırlıklı okuyorsunuz galiba. Okumadım bilmiyorum. Ben size fikir yahud hatırat öneririm. Aliya Ozgurluge Kaçışım ya da Mahir İz yılların izi olmalı. Aldım okuyamadim. Yalnız bir kaç pasaj okudum müthiş. Size de tavsiye ederim. Bu eser hakkında malumatim yok.

    • Like 1
×
×
  • Create New...