Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
barani

Hakikat Gazetesi Ve Üstad

Recommended Posts

BAŞYAZI

 

AÇIKLAMA

 

Hakikat Gazetesi işte bunun için Sayın Süleyman Demirel'i desteklemekte, bu mücahide yardım etmeği dini vazife, bir ibadet bilmektedir.

 

 

*****

 

HÜKÜM

 

"Bu memlekette teokratik idareye yer yoktur!" söziyle inkar ve tevil kabul etmez şekilde islamiyeti kasdeden bir başbakanı korumak, onu mÜmin saymak ve ona mason diyenleri küfürle suçlamaktır ki ,en büyük ve mutlak küfrün ta kendisidir!!!

 

Onbeşinci devre yirmisekizinci yıl

13 ocak 1971 Büyük Doğu arka kapak

 

Not: Hakikat gazetesi (bügünkü Türkiye Gazetesi) H.Hilmi Işık-Enver Ören tarafından güdülen gazetedir.hAKİKAT GEZETESİNİN BAŞYAZI ve açıklamasına üstad HÜKÜM ünü vermiştir."mutlak" kelimesi dergide kalınlaştırılarak yazılmıştır.(barani)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"HAKİKATSİZ HAKİKAT GAZETESİ"

Oy üstadım böyle kaç hakikatsiz hakikat(!) peydah oldu bir bilsen...Üstadın ham yobaz kaba softaya yönelik teşhisini kopyalarıyla birlikte ortaya koyduğu bu tür yazıları günümüzde duyulan ihtiyaç gereği o kadar ilgimi cezbetmiştir ki.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

hohlaya hohlaya buz dağı eriyor ve işte çamurdan insanlar ortada fink atıyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Süleyman Demirel'i destekleme meselesiyle ilgili bir bilgi vereyim. Hüseyin Hilmi efendi'nin bu mevzudaki fikri şöyleydi:

"Demirel, kendisinin müslüman olduğunu söylüyor, Ben müslümanım diyene kafir denilmez. O müslüman olduğunu söylediği için biz aksini söyleyemeyiz. Bir sürüye çoban da lazım köpek de. Eğer, müslümansa çobanımız olur, değilse, köpeğimiz olur."

 

Ehli sünnetin bayraktarı olan bu iki önemli ve kıymetli şahsın arasında geçen hadiseye başka başlıklarda değinildiği ve yeteri kadar yorum yapıldığı için o konuya girmeyeceğim. Bu konunun da daha fazla uzamaması ve dozu istemeden kaçırıp işi fikir tenkidinden öfkeli ithama dökerek Hüseyin Hilmi efendiyi seven bizleri rahatsız edecek raddeye gelmemesi için başlığın kilitlenmesini talep ediyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Konu kilitlenmiştir. Lütfen bu konu hakkında başka başlık açmayınız.

Saygılarımla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...