Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
müznib

Son Osmanlı'yı Uğurladık

Recommended Posts

Son Osmanlı'yı Uğurladık

 

Ziyaret için geldiği Türkiye'de hayatını kaybeden Osmanlı hanedanının son veliahdı Osman Ertuğrul Osmanoğlu, Sultanahmet Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in İstanbul'da vefat eden torunu Osman Ertuğrul Osmanoğlu (97), Sultanahmet Camii'nde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Osmanoğlu, dedesi II. Abdülhamit'in mezarının da bulunduğu II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.

Sultanahmet Camii'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde hanedan üyeleri, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde biraraya geldi. Osman Ertuğrul Efendi'nin torunları, Osmanoğlu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde dua etti.

 

CENAZE NAMAZI SULTANAHMET'TE KILINDI

''Osmanlı Hanedanının Reisi'' ve ''Son Osmanlı'' olarak da anılan Ertuğrul Osman için Sultanahmet Camisi'nde tören düzenlendi.

 

699220090926053941509.jpg

 

Cenazeye katılanlar, giriş kapılarında polisin yaptığı aramalardan sonra avluya alındı. Kabe'nin eski örtülerinden bir parçasıyla örtülen tabuta, bir vatandaş tarafından Türk Bayrağı serilmek istendi. Türk Bayrağı, çevredeki vatandaşların da yardımıyla toplu iğneyle tabuta tutturuldu.

Törende, Ertuğrul Osman'ın eşi Zeynep Osman, Harun, Bülent, Kayıhan, Orhan ve Selim Osmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu Osmanlı hanedanı mensupları ile taziyeleri kabul etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de törene katılarak hanedan mensuplarına başsağlığı diledi.

Ertuğrul Osman için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Sultanahmet Camisi Başimamı Emrullah Hatipoğlu tarafından kıldırılan namaza, çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatipoğlu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, her doğanın bir gün öleceğini belirterek, ''Dünyada bulunuş gayemiz Allah'ın rızasına nail olabilmektir. Onun razı olduğu şekilde yine ona dönmek, en büyük mutluluktur'' dedi.

''Sen rabbinden razı olduğun, rabbin de senden razı olduğu halde rabbine dön'' fermanına herkesin boyun eğeceğini, teslim olacağını dile getiren Hatipoğlu, ''Kur'an-ı Kerim, Muhammed Mustafa'nın ümmetini şahit ümmet olarak tanıtıyor. Biz de bu topluluğun mensubuyuz. Caminin bahçesini dolduran kardeşlerimizin ortaya koyduğu manzarada, şehadeti makbul bir müminler topluluğu manzarasıdır'' diye konuştu.

Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mensup olduğu Osmanlı Hanedanı, yaptıklarıyla tarih önünde, insanlık önünde onlar hakkında gerekli şehadeti yapıyor ve yapacaktır. Şu içinde bulunduğumuz Sultanahmet Camisi gibi eserleri bize bırakanlara o eserler şahitlik ediyor. Çünkü onlar toprakların büyüklükleriyle değil, o topraklar üzerindeki hak, adalet ve insanlık değerlerinin zirve seviyesine çıkarıldıklarına şahitlik edeceklerdir.''

Ertuğrul Osman'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak cami avlusundan çıkartıldı ve cenaze aracına konuldu. Bu sırada Atalay, Çiçek, Yazıcı ve Günay da tabuta omuz verdi.

 

 

ÇİÇEK: TÜRK MİLLETİNİN BİR FERDİ OLARAK, OSMANLI AİLESİNE HEPİMİZİN BİR MİNNET VE ŞÜKRAN BORCU VAR. BU ŞÜKRAN İFADEMİZİN BİR GEREĞİ OLARAK BUGÜNKÜ CENAZE MERASİMİNE KATILMIŞ OLUYORUZ'

 

İstanbul'da, böbrek ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden, Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın cenazesi, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.

Sultanahmet Camisi'ndeki namazın ardından cenaze aracına konulan Ertuğrul Osman'ın naaşının II. Mahmut Türbesi'ne getirilişine yaklaşık 10 bin kişi eşlik etti. Türbe önünde omuzlara alınan cenaze, defnin yapılacağı haziredeki alana götürüldü.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Ayasofya Müzesi Müdürü Doç. Dr. Haluk Dursun ile Osmanlı hanedanı üyeleri ve diğer yetkililer türbeye girdi.

Ertuğrul Osman'ın naaşı türbe haziresinde daha önceden hazırlanan mezara defnedildikten sonra üzerine çiçekler ekildi.

Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğünde görevli Fatih Savaş ve Halil İbrahim Kurşun tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından cenaze töreni sona erdi.

Bu arada, defni izlemek isteyen bazı vatandaşlar türbe çevresindeki duvarlara çıktı.

Öte yandan, cenazenin cami avlusundan çıkarılışı sırasında, tekerlekli sandalyede bulunan Mahmut Usta Osmanoğlu ezilme tehlikesi geçirince, yanındakiler ile basın mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Mahmut Usta Osmanoğlu ile yanında bulunanlar, daha sonra polisler tarafından çevrilen II. Mahmut Türbesi'ne girmek istedi. Polisin engellemeye çalışmasına rağmen kapıyı zorlayan bu kişiler, Mahmut Usta Osmanoğlu ve Mahmut Ünlü'nün defnin yapılacağı türbe haziresine girmesini sağladı.

Türbe çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Anadolu Ajansı foto muhabiri dışında hiçbir basın mensubunu içeri sokmadı. Gazetecilerin içeri girme isteğini geri çeviren bazı polis memurları ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı.

 

 

-''OSMANLI AİLESİ ÇOK ASİL BİR AİLE''-

Sultanahmet Camisi'ndeki cenaze törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bugün buraya insani bir görevi yapmak üzere geldiklerini belirterek, ''Türk milletinin bir ferdi olarak, Osmanlı ailesine hepimizin bir minnet ve şükran borcu var. Bu şükran ifademizin bir gereği olarak bugünkü cenaze merasimine katılmış oluyoruz''' dedi.

Osmanlı'nın, Türk tarihinin çok önemli bir dönemini ifade ettiğini hatırlatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İftihar ettiğimiz bir dönem. Bugün sahip olduğumuz birçok şeyi Osmanlılara borçluyuz. Dolayısıyla, bu ailenin bir ferdinin bugün cenazesini birlikte kaldırmış olacağız. Aileye, Hükümetimiz adına baş sağlığı ve sabır, merhuma da rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Osmanlı ailesi çok asil bir aile. Tarihte kendi ülkelerinden ayrılmak durumunda olan birçok hanedan olmuştur. Bunlar içerisinde Osmanlı hanedanı her türlü takdirin üzerinde bir tavır sergilemiştir. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hiçbir çaba içerisinde yer almamışlardır. Tarihi kayıtlara, yazılan kitaplara baktığımızda, Osmanlı hanedanı vatana, millete ait olan hiçbir şeyi götürmeden büyük bir sıkıntı ve fedakarlıkla hayatlarını idame ettirmişlerdir. Bunlardan hepimizin alacağı dersler vardır.''

 

 

-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Ertuğrul Osman'ın, Osmanlı'nın şehzade sıfatını taşıyan son üyesi olduğunu ifade ederek, ''Sarayda doğmuş, doğumunda yüz tane top atılmış. Türkiye'ye gelmeyi istemiş. Cumhuriyet ile ilgili olumlu değerlendirmeleri var. Atatürk'le ilgili saygılı ifadeleri var. Bir vatansever olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye hizmet etmiş bir ailenin mensubuydu. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Ertuğrul Osman'ın, II. Mahmut Türbesi'ne defni için gerekli prosedürlerin tamamlanıp tamamlanmadığıyla ilgili soruya Bakan Günay, ''Dün akşam Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı'' yanıtını verdi.

 

 

-EŞİ ZEYNEP OSMAN-

Eşi Zeynep Osman ise Ertuğrul Osman'ın büyükbabasının yanına defnedilmek istediğini ve bunun da gerçekleşmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Eşinin Türkiye'ye dönmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Zeynep Osman, çok fedakar, fevkalade bir insan olan eşini herkesin sevip saydığını belirtti.

Gazetecilerin, ''Soyadınız Osman mı yoksa Osmanoğlu mu?'' sorusu üzerine Zeynep Osman, ''Eşim Osmanoğlu soyadını almadı. Kendisinin asıl adı Osman Ertuğrul'dur. İmparatorluk ailelerinin soyadları olmaz. Ama yabancı yerlerde daha çok yaşadığı için Ertuğrul soyadının zor olacağı düşüncesiyle ilk ismini, yani Osman'ı soyisim yaptı. Kimliğinde de böyledir'' şeklinde konuştu.

 

 

2 AY ÖNCE TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Osmanlı'nın sarayda doğan son veliahdı Ertuğrul Efendi, iki ay önce ziyaret için Türkiye'ye gelmişti. Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi'ndeki 39 numaradaki Erel Apartmanı'ndan bir daire kiralamıştı. Çok istemesine rağmen 70 yıl boyunca ülkesine dönemeyen Osmanoğlu, 1912'de dünyaya geldiği Nişantaşı'nda vefat etti.

Hayatının önemli bir kısmını Amerika'da geçiren son Osmanlı'nın en büyük hayali Türkiye'ye gömülmekti.

Vasiyetine uygun olarak Sultan II. Mahmud Türbesi Haziresi'nde bir yer ayarlandı. Osmanoğlu'nun yakınları, cenaze merasimi için öncelikle Hamidiye Camii'ni düşündü. Ancak İstanbul Müftülüğü ve valiliğin girişimiyle cenaze namazının Sultanahmet'te kılınması kararlaştırıldı.

 

 

AKŞAM HATİM İNDİRİLECEK

Akşam 19.00 ile 20.00 arasında Yıldız Çadır Köşkü'nde Osmanoğlu için hatim indirilecek ve dua yapılacak. Ailesi, pazar ve pazartesi 14.00 ile 16.00 arasında taziyeleri kabul edecek.

Bu arada, Ertuğrul Efendi'nin cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in katılacağı öğrenildi. Yurtdışında olduğu için cenazeye katılamayacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan, aileyi ara***** taziyelerini iletti.

1840'ta yaptırılan Cağaloğlu'ndaki II. Mahmud Türbesi'nde Osmanlı padişahları II. Mahmud, Abdülaziz ve II. Abdülhamid'in mezarları bulunuyor. Bu türbenin de içinde bulunduğu II. Mahmud Türbesi Haziresi'nde ise dönemin önemli paşa, sadrazam, kaptan-ı derya ve Osmanlı hanedanından bazı kişiler yatıyor

 

 

OSMAN ERTUĞRUL OSMANOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

II. Abdülhamit'in oğlu şehzade Burhaneddin Efendi'nin oğlu olan Osman Ertuğrul Osmanoğlu, 18 Ağustos 1912 tarihinde Yıldız Sarayı'nda doğdu.

Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanının bütün fertlerinin Türkiye'den sürgün edilmesi nedeniyle babası ve kardeşiyle birlikte Viyana'ya yerleşen Osmanoğlu, 1933 yılında babasıyla birlikte ABD'ye gitti.

Babasının 1949 yılında vefatından sonra 1952 yılında Kanada merkezli bir madencilik şirketi kuran Osmanoğlu, 1991 yılında Osmanlı hanedanı ile benzer bir akıbeti paylaşan Afgan kraliyet ailesinden Prens Abdulfettah Tarzi ve Dr. Pakize Tarzi'nin kızı Zeynep Tarzi ile evlendi.

Akıcı bir şekilde Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca konuşan, İtalyanca ve İspanyolca'yı anlayan Osmanoğlu, 1974 yılında yürürlüğe konulan af kapsamında ailenin diğer üyelerini takiben 1992 yılında Türkiye'ye geldi ve 2004 yılı içinde de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldı.

Daha ziyade New York Manhattan'da yaşamını sürdüren Osmanoğlu, ''Osmanlı Hanedanının Reisi'' ve ''Son Osmanlı'' olarak anılıyordu.

Haber 7-AA-Zaman

 

Alıntıdır :

Haber7.Com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Son Osmanlı Şehzadesine İsmailağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğluda Katıldı

 

fft15_mf382253.Jpeg

 

fft15_mf382241.Jpeg

 

 

OSMANLI Hanedanı'nın son veliahtı

Ertuğrul Osman Osmanoğlu, dedesi II. Abdülhamit'in mezarının da

bulunduğu Çemberlitaş'taki Sultan II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde

toprağa verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze törenine

Osmanlı hanedanı mensupları, bakanlar, çok sayıda tarihçi ve bilim

adamının yanısıra İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile

sarıklı ve cüppeli cemaat üyeleri de katıldı.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osmanlı Soyunun Son Şahzedesi Son VeliAhd'ı Osman Ertuğrul Osmanoğlu Rahmet-i Rahmana kavuştu. Allah (c.c.) başta Peygamber Efendimiz (sav) olmak üzere gelmiş geçmiş tüm büyük zatların yüzü suyu hürmetine ve özbe öz Dedesi Olan İkinci Abdulhamid'in ve yine Dedelerinin yüzü suyu hürmetine gelmiş geçmiş günahlarını affetsin ve Kabir azabı çektirmesin İnşaAllah-u Teala (Amin)

Ruhuna El Fatiha

Ecdada olan görevi edebinden ..

Değerli Üstadımız gereğeni yapmış. Hakk Teala kabul buyursun. Son Osmanlı Şehzademizinde Ruhu Şad olsun ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ALLAH RAHMETİYLE MUAMELE ETSİN İNŞALLAH...ECDADIMIZIN VARİSİ KABRİN CENNET BAHÇESİ OLSUN...PEYGAMBERİMİZ VE BÜYÜKLERİMİZ KOMŞUN OLSUN...

 

NEYMİŞ EFENDİM HABERLERDE İSMAİLAĞA CEMAATİNİN GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞMÜŞ İZDİHAM YAŞANMIŞ...ÇOK MU DARALDINIZ KİMLER GELECEKTİ SANAT CAMİASINI MI BEKLİYORDUNUZ...NEDEN? BU KADAR KORKUTUYOR SİZLERİ CÜBBE VE SARIKLILAR?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah rahmet eylesin. dejenere oldukları tepeden tırnağa alelen belli olan osmanlı ecdadımızın aile bireylerini torunlarını televizyonda gördükten sonra hayıflanmadan edemedim . BUKAFARMI OLUR YA'HU !

 

ismailağa cemaatinin osmanlı hayranlığı ve bunda samimiyetide baştan sona belli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendi hazretlerininde bizzat törene katılmış olmaları; kalan osmanlı kanında halen çok değerli ve asil olduğuna bir işarettir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orhan Gazi dönemi velilerinden Geyikli Baba hazretlerinin pek çok kerameti vuku bulmuştu. Tekfurlarla yapılan cihatlarda geyiğe bindiği ve geyik boynuzundan kabzası mecvut kılıcıyla görülmüştü.

Bir gün dergahının bahçesindeki çınar ağacından bir dal koparıp ardından sürüyerek Orhan Gazi'nin sarayına geldi. Çınar dalını diktikten sonra kendisini hayretle izleyen sultana

"Bu ağaç burada olduğu müddetçe, senin soyun din-i İslam'a çok hizmet edecektir." der ve gider. Kayıplara karışır.....

 

İlginçtir, o ağaç hala daha ayakta. En azından on yıl önce çekilen belgeselde izlediğim kadarıyla....

 

Dejenere olsa dahi, hala daha minnet duymakta mecbur olduğumuz Hanedan-ı Osmani'nin mensuplarına hürmette kusur etmemek gerekir diye düşünmekteyim. Kimsenin kusur ettiğini iddia etmemekle birlikte...

Büyük velinin duası yahut garantisinin verdiği rahatlıkla, bu ülkede aşkını kaybeden İslam, yine bu ülkeden, bu hanedandan çıkacak kurtarıcı ile felaha kavuşacaktır fikrindeyim.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asimile oldular,dejenere oldular da kimin yüzünden?

Bir vakitler Paris Parklarında ölen Şehzadeler,Fransız ordusunda bulaşık yıkayan hanımefendilerin suçu neydi?

Hanedan'ı kaderine terk etmenin ayıbı hala kapatılmadı.

Sonuçlarına bakarsanız kapatılamayacakta.

Allah c.c Rahmet eylesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Asimile oldular,dejenere oldular da kimin yüzünden?

Bir vakitler Paris Parklarında ölen Şehzadeler,Fransız ordusunda bulaşık yıkayan hanımefendilerin suçu neydi?

Hanedan'ı kaderine terk etmenin ayıbı hala kapatılmadı.

Sonuçlarına bakarsanız kapatılamayacakta.

Allah c.c Rahmet eylesin.

Harfi harfine katılıyorum...

Bir Sultanın bahşiş bırakmaktan haya edeceği bir cep harçlığıyla kapı dışı edilmesi.. Başının çaresine bak diyerek umursamama... Kaypak rejimin oturması için hanedana edilen küfürler...

Dünyanın en zengin insanın kayınpederi olduğu halde, kendisine yardım etme teklifi geldiğinde damadına maddi sıkıntısının olmadığını belirtip, resim yaparak hayat sürdüren halife....

 

Nişan-ı Hanedan-ı Osmani'nin üzerinde, sancak etrafındaki elmasları tırnak çakısıyla söküp satarak, geçimini sürdüren vatan dostu Vahüdeddin....

 

Bu ahlar nasıl unutulur ki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osmanlı Soyunun Son Şahzedesi Son VeliAhd'ı Osman Ertuğrul Osmanoğlu Rahmet-i Rahmana kavuştu. Allah (c.c.) başta Peygamber Efendimiz (sav) olmak üzere gelmiş geçmiş tüm büyük zatların yüzü suyu hürmetine ve özbe öz Dedesi Olan İkinci Abdulhamid'in ve yine Dedelerinin yüzü suyu hürmetine gelmiş geçmiş günahlarını affetsin ve Kabir azabı çektirmesin İnşaAllah-u Teala (Amin)

Ruhuna El Fatiha

Ecdada olan görevi edebinden ..

Değerli Üstadımız gereğeni yapmış. Hakk Teala kabul buyursun. Son Osmanlı Şehzademizinde Ruhu Şad olsun ..

 

Amin amin amin...

...

 

Garib şehzadeler !

 

: ((

Share this post


Link to post
Share on other sites
Garib şehzadeler !

: ((

hemde ne garip!

'' yarın bizide sürsereler memleketten bizde dejenere olucaz demekki biladerler !! öle oluyormuş. öle diyolar!

 

acayip işlerya. kimseye bişi demiyorum

Share this post


Link to post
Share on other sites

:)

 

O nakşibendi cereyanının sultanlarından biri olan Mahmut efendi hazretlerinin resmini ekleyenlerdende Allah razı olsun, sarıklarına cübbelerine kurban olayım...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ONLAR ASİMİLE YADA DEJENERE OLMUŞ ÇOKMU? BIRAKIN ONLARI BİZLERİ BİLE DEJENERE PUTPEREST VE ZİLLET İÇİNDE YAŞAMAYA MAHKUM BİR TOPLUM HALİNE GETİRMEDİLERMİ...

 

Bizki 16 büyük İmparatorluk ve takriben 110 Ülke kurup, yönetmişiz! ve hepsindede mührümüzü Dünyaya vurmuşuz. ama yokmu... ah yokmu şu cumhuriyetle gelen asimile ve dejenere politikaları ah efendim ahh ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
hemde ne garip!

'' yarın bizide sürsereler memleketten bizde dejenere olucaz demekki biladerler !! öle oluyormuş. öle diyolar!

 

acayip işlerya. kimseye bişi demiyorum

 

 

Dejenere evimizin icinde heryerde basladi. Dejenere olmak icin baska bir ulkeye surulmeye gerek yok.

her nekadar gunumuz gencligi kotu bir gidisatin icerisindeyse; bir okadar da kendini bilen, davasina sadik insanlar da artmakta. Bazen dusunuyorum da Abdul Hakim Arvasi Hz. neden istanbulda bulundu. Nasil oldu da Ustadi kendine cekti. Rabbim sureci okadar guzel ayarlamiski Abdul Hakim Arvasi Hazretlerine istanbulda bulun Necip Fazil'imi yanina al Turk'un gelecegini kurtar demis gibi. Ki Ustad olmasaydi biz simdi nerelerde ne islerle mesgul olurduk. O Turk'e Turkluk suurunu kazandirdi. Turkiye' ye bir gelecek hazirladi. Davasina sadik gencler kazandirdi. Insallah butun gencler bunun farkina varabilirler. Allah hepsinden razi olsun. Dagin tepesinden bir cig dustu. Buyuye buyuye kufrun tepesine iniyor insallah.

 

Yarin elbet bizim, elbet bizimdir;

Gun dogmus, gun batmis, ebed bizimdir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ecdada olan görevi edebinden ..

Değerli Üstadımız gereğeni yapmış. Hakk Teala kabul buyursun. Son Osmanlı Şehzademizinde Ruhu Şad olsun ,,,

 

 

nakşibendi cereyanının sultanlarından biri olan Mahmut efendi hazretlerinin resmini ekleyenlerdende Allah razı olsun, sarıklarına cübbelerine kurban olayım...

Share this post


Link to post
Share on other sites


Neslişah Sultan vefat etti


2'nci Abdülhamid'in torunu, Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu vefat etti.



Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in oğullarından şehzade Mehmed Abdülkadir Efendi'nin kızı Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu, yaklaşık 10 gündür tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti.


Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu için yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılanacak. Osmanoğlu'nun cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda annesi Fatma Meziyet Hanımefendi'nin yanına defnedilecek.


Sultan 2. Abdülhamid'in oğullarından Şehzade Mehmet Abdülkadir Efendi'nin kızı Neslişah Abdülkadir Osmanoğlu, 25 Aralık 1925'te Budapeşte'de doğdu. Osmanoğlu, sürgünden 10 ay sonra doğduğu için saray defterine kaydedilmedi.


Aile arasında "Küçük Neslişah" olarak bilinen Neslişah Sultan, yaşayan ikinci kuşak tek torundu.

Yeni akit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...