Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
kurşunkalem

Tesettür'ün Modası Olur Mu?

Recommended Posts

Olmasına olur. Türkiye"de yılladır tesettürlü bayanlar için tasarımlar sergileyen markalar ve modacılar var.

 

Geçen sene"den itibaren İran İslam Cumhuriyeti de böyle bir gereksinim hissetti ve devlet bütçesiyle Vatanımın Kadınları Adlı bir moda festivali başlattı. Bu sene ikincisi de düzenlenen bu festivalde, Modacıların, Tekstilcilerin ve Üniversite öğrencilerinin tasarımları sergilendi.

 

İran İslam Cumhuriyetinin kanunlarına uygun giyim modellerini gençlere örnek olması umuduyla sergilenen bu kıyafetlerde genellikle geleneksel motifler ve yöresel kesimler mevcut.

 

Bu festival ne kadar etkili oldu tartışılır, ama burada daha da asli olan bir konu var. O da İslam inancında var olan Hicap kavramının manası. Tabii o kadar tartışılan bir konu ki biz oralara girmeyeceğiz, Nur suresi 3031 ayetlerinde Peygamberden mümin kadınlara, gözlerini sakınmaları, iffetlerini korumaları ve ziynetlerini açığa çıkarmamalarını söylemesi istenmiştir. Yani kısaca çok dikkat çekici bir şekilde süslenip püslenmemeleri gerektiğini söyler. Yani tesettür her tarafının kapalı bağlı olmasıyla sınır değildir, süslü püslü olmamak gerekir.

 

Defilelerde gördüğümüz kıyafetler de genellikle dikkat çekicidir ve elden geldiğince allanıp pullanmıştır. Çünkü moda bir sektördür, tüketime yöneltir, çıkarını düşünür. Her mevsim değişir ve dolayısıyla modayı takip eden şahsın gardırobu da gereksiz bir şekilde değişir ve bu da israftır.

 

Ayrıca Moda"yı takip etmek gittikçe bir rekabete döner ve insan"ı maneviyattan uzaklaştırıp maddiyata odaklandırır.

 

Yani İslam"ın bize getirdikleriyle pek bağdaşmaz moda.

 

O zaman İslam"ın modası olmaz ve olamaz. Tesettürün de, eğer İslam"ın bir şartı olarak yerine getiriliyorsa, modası olamaz. Ama eğer tesettürlü bayanları hedef olarak seçmiş bir sektör olarak varsa, tabii olur tesettürün modası. Yani yine başa döndük.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olmaz olmaz. Bu moda işlerine mütedeyyin kesimden merak saranlar varya kıl oluyorum. Tamam, bediî idraki hayatın her şubesinde müşahhas planda uygulamaya koyalım. Şık olalım, zarif takılalım imkanlar ölçüsünde. Fakat böyle tesettür modasıydı, zarttı zurttu, bu işlere ne vakit ne de nakit harcamayalım. Allah aşkına, üstümüze vazife işleri bi halledelim hele, bu malayanilere vakit dahi kalmaz, hı, yanılıyor muyum?

 

Estet ol; canımı ye.

Bediî idrak, bediî idrak...

Tesettür modası da ne?

Kel başa şimşir tarak.

 

(anonim değil ben yazdım)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne yazıkki "tesettür" kelimesi biraz sapıttı.Şuanda o muazzam çekici kıyafetler ve makyaj, toplumumuzdaki kapalı bayanların heralde yüzde 99 dokuzunda mevcuttur(benim ailemde dahil).Yavaş yavaş betonlaşan bu anlayışın hemen düzeltilmesi gerek kapitallere inat.Hele birde defile yaptırıp mankenleri tesettürlü giyindiren aptallar yok mu.Sanki küfre nispet yapıyorlar;"sizin varda bizim yok mu?" der gibi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tesettürün tabikide modası olamaz ...zaten ne çekiyorsak moda diye uydurdukları kelime salatasından çekiyoruz...

 

 

ne güzel söylemiş üstadım moda hakkında düşüncesini...

 

 

''kadına bir türlü geçiremediğimiz sözümüzü,moda yoluyla memlekete ithal etmenin acaba çaresi nedir?bu yolla suratlarına katran dökmeye razıdırlardır da,hakikat yoluyla bir damla zemzeme razı değiller''nfk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

''kadına bir türlü geçiremediğimiz sözümüzü,moda yoluyla memlekete ithal etmenin acaba çaresi nedir?bu yolla suratlarına katran dökmeye razıdırlardır da,hakikat yoluyla bir damla zemzeme razı değiller''

 

MÜKEMMELLLLL!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"

Kadınlarımıza bir türlü geçiremediğimiz bir sözü, moda yoluyle memlekete ithal etmenin acaba çaresi nedir?Bu yolla suratlarına katran dökmeye razıdırlar da, hakikat yoluyle bir damla zemzeme razı değiller.

 

Necip Fazıl

10 Nisan 1956

... "

 

Herşeyde bir modaya uyma(!) gayreti, bu gayretten nasiplenen tesettür ve netice, günümüz modern telakkiye uyarlanmış bir tesettür anlayışı ... Keyfiyette hiç bir anlam ifâde etmeyen bu örtünme ile tesettürün vasfını tamamen hiçe indirenleri gördükçe, çileden çıkmamak elde mi acaba ?! ... Rabbim akıl fikir versin, hatalarını idrâk edebilmeyi nasip etsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sadece tesettürmü neredeyse bütün değerlerimiz aynı felakete uğradı.Bozuk, kokuşmuş ve nefse yüzde yüz uyumlu bir anlayış bu. Kadında,erkekte, parada, arkadaşta, malda, niyette,....... herşeyde ve bence en kötüsü islami kılıfların geçirilmiş olması!

Share this post


Link to post
Share on other sites

KAPANMANIN ŞUURUNA ULAŞMIŞ İNSANLAR İÇİN TESETTÜRÜN DEĞİL HİÇ BİR ŞEYİN MODASI YOKTUR. MODA TAKLİTTEN AYNILIKTAN BAŞKA NEDİR Kİ... SON ZAMANLARDA KAPALILAR ÜZERİNE BÖYLE ŞEYLER SUNULSA DA ŞUURLU İNSANLARIN BÖYLELERİNE EN GÜZEL CEVABI VERECEĞİNİN İNANCINDAYIMMM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Üstaddan:

"Ah şu moda! Şahsiyetsizliğin en güzel sembolü modadır!.."

çok güzel bir söz....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tesettür bir moda değil Kulun rabbine karşı vazifelerinden biridir.Nasıl ki Namaz Oruc Zekat gibi ibadetler ve farzlar modaya ve günümüze uydurularak çevrilemezse, tesettürde de esas olan kurallar göz önüne alınarak yapılmalıdır ki bir manası olsun.Yoksa yağlı boya tablosu gibi boyanmış bir yüzle,tesettürle alakası olmayan kıyafetler içerisinde sadece başa bağlanan bir eşarpla tesettür olmaz olamaz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Estet ol; canımı ye.

Bediî idrak, bediî idrak...

Tesettür modası da ne?

Kel başa şimşir tarak.

 

(anonim değil ben yazdım)

 

:) Çok güzel özetlemişsin mitajanı.Teşekkür ediyorum,bana da bu konuda ilham verdin.Bende sana uyarak bir hicviye,bir serzeniş,bir aksülamel'de bulunup bir şeyler karalamak istedim.

 

 

Anneannecim bile

O muhterem hanımcık

Geçen seneler ile

Yaşlandıysa birazcık;

Yere batası moda

Bunu biliyor o da

Kısa bir zaman sonra

Olur çöplükte atık.

Moda moda dediler

Sütten bıktı kediler.

Şimdi ele döndüler

Bizden olanlar cık cık...

 

Efendim,Oscar Wilde'nin moda hakkında güzel bir eleştirisi var.Der ki: Moda o kadar can sıkıcı bir şeydir ki;insanlar onu 6 ayda bir değiştirmek zorunda kalırlar.

 

Bir de şuan okuyor olduğum ve yarısına gelmediğim halde beni duygulandırmakta bir hayli mesafe almış olan 'David Copperfield' adlı Charles Dickens'e ait olan ve Tolstoy'un en beğendiği eserler arasında yer alan kitapta moda ile alakalı şöyle bir cümle dikkate şayan bir halde, ince satırların arasında kocaman duruyor: Moda insanlar gibidir.Ne zaman geldiğini,ne zaman gittiğini anlamazsın.

 

Efendim,Kral Lear'da da moda ile alakalı olmasa da elbise ile alakalı (aslında modaya da selam çakan) alt alta dizilmiş çok hoş cümleler vardı;fakat gerekli olan ne varsa her birini silen hafızam onu da hatırlamaktan aciz bir halde...Gerçi...Neyse...Tam çıkaramayacağım için yazmayayım.Demek ki o cümleleri sadece dudaklarım okumuş.

 

Buraya da,gelecekte belki bir kitap yazarım ve içinde de bu cümlelere yer veririm diye moda ile alakalı şunları yazma gereği duydum...İşte henüz yazmadığım kitabın moda ile alakalı ilk düşünülmüş cümleleri: Moda!..Sen bize uymazsın...Biz sana uymayız...Çünkü adanın etrafında isterse masmavi,berrak,içinde inciler barındıran bir deniz olsun...Kaç yazar...Ada yine adadır...

 

Vay!..Şu cevhere bak!..Bu kitabı hemen yazmaya başlasam mı acep?

Share this post


Link to post
Share on other sites
'Estet ol; canımı ye.

Bediî idrak, bediî idrak...

Tesettür modası da ne?

Kel başa şimşir tarak.

 

(anonim değil ben yazdım)

 

:D Çok güzel özetlemişsin mitajanı.Teşekkür ediyorum,bana da bu konuda ilham verdin.Bende sana uyarak bir hicviye,bir serzeniş,bir aksülamel'de bulunup bir şeyler karalamak istedim.

 

Eyvallah görünmez. Rica ederim, ne demek.. Öyle işte atıp tuttum gene :D Ama sende iyi yazıyorsun haa.. Yazdıklarını takip ediyorum lakin bir görünüyorsun bir görünmüyorsun.. Görünür görünmez bir adamsın. Şu sitede biraz kalsan iyi şeyler yapacağını tahmin ediyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

başörtüsü ve moda...aslında bu konu üzerinde kitaplar yazılabilir ,böyle derin bir konu.ama kısaca şöyle diyelim...kimsenin içi bilinmez...ama tezahürler özü göstericidir...suret mana ilişkisi...işte bu noktadan hareketle:belli bir şahsiyet zeminine oturmamış insanlar ,dağdan yuvarlanan taş gibi bir zemin ararlar ve her türlü zemini deneyerek bulmaya çalışırlar (bilerek ya da bilmeyerek).şimdi moda ne ve tesettür ile ilişkisine geçmeden önce şunu belirteyim...asıl etrafında,dağılmak toplanmak demek olduğu,ama bir fikir manzumesine bağlı olmadan dağılmak parçalanmaktır.işte modayı takip eden insanlarda gözlemlediğim bu parçalanma öyle bir hal alır ki halk arasında bunlara "laçka" denir ve bunlar eğer bu hal içerisinde ızdırap çekmiyorsa bunun şuuruna varamayıp halinden memnun ise bu tip insanları bir dünya görüşüne bağlamak çok zordur. çünkü onlar davasızlık davasının mensubudurlar ve doğru nedir sorusuna cevapları "doğru zevklerimize hizmet edendir" derler.işte bu noktada "bana" düşen şey tüm dünyayı kendi dünya görüşüm önünde hesaba çekmek...işte bu noktada da modayı hesaba çekersek,fazla uzatmadan şunu diyelim:hayvanlarda bile kendi doğası içerisinde kendi varlığını koruyarak diğerlerini bünyesine sindiriyorsa,leş yiyen hayvanın o leşi kendine mal etmesi gibi...biz de bir velinin şu cümlesinden pay almaya bakalım "elini şeriata değdirse küfür doğar" denen topluluktan olmamakyine velinin tabiri ile "elini küfre değdirse şeriat doğar" düsturundan pay almak.kısa kesiyorum inşallah bu konu üzerinde ayrıntılı bir araştırma yapıp tekrar yazarım.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eyvallah görünmez. Rica ederim, ne demek.. Öyle işte atıp tuttum gene :D Ama sende iyi yazıyorsun haa.. Yazdıklarını takip ediyorum lakin bir görünüyorsun bir görünmüyorsun.. Görünür görünmez bir adamsın. Şu sitede biraz kalsan iyi şeyler yapacağını tahmin ediyorum.

 

-görünmezingörünmezvebirokadargizlidosyalarıarasındançıkan'asrınmitajanınateşekkür'adlıtazebirsimiti(çaylarbenden)hakettirenmektubu-

 

Yazılarını takip ettiğim saygıdeğer bir ajan tarafından takip edilen yazılarım sebebiyle 'bende ajan olabilir miyim acaba' gibi haklı bir sebebin olabilirliğini kovalayan düşüncelerim, uzak bir ihtimalin yamacında mı yoksa?..

 

Çok yoğunum be mitajanı. Ajanlık kursuna başladım; fakat sertifikayı bu yüzyıl içerisinde alabileceğimi sanmıyorum. Gizli evraklar peşinde koşuyor; sahte bay Golyadkin'i arıyorum. Ne zormuş bu ajanlık yahu!.. "Ajansam günahım ne?" cümlesini şimdi daha iyi anlıyor ve Sherlock Holmes okumam gerektiğini düşünüyorum.

 

Neden görünür görünmez biri olduğumu umarım şimdi daha iyi anlamışsındır ortak. Gizli işler peşindeyim. (Bu arada ortak dedim ama rakip olarak görmüyorsundur inşallah.) :D Bir yerde iki ajan... Dilekolay...

 

Eyvallah mitajanı. Bu sitede biraz daha fazla kalsa iyi şeyler yapacak birçok insan olduğuna eminim. Bunlardan birisi de sensin diyeyim de, çaylar da senden olsun bari. :D Burada mükemmel bir aile ortamı var. Evin dışında kalmak olmaz.

 

Az kalsın unutuyordum... Ben bernanke değilim meçhullerdeyim mitajanı. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daha öncelerden rock ve rap gibi moda akımı tarzlara takılan tesettürlüler gördüm hatta o kadar fazlalaştı ki hiç tahmin edemeyeceğim arkadaşlarım bile başlarında tesettür,kollarında bilmem hangi rockcının taktığı bileklikleri ile karşıma dikilince gözlerim bir hayli aşinalık kazandı.Kendi kendilerine verdikleri isim ise muhafazakar tarzlılar.Tesettürlü olmak gençliğin kapıldığı moda akımlarına uymaya hiçbir engel arz edemezmiş hayatın her noktasında kendilerini göstermeleri gerekiyormuş(!)

 

İki gün önce bindiğim metro da tam manası ile dumura uğradım.Muhafazakar metalci(!) bir tesettürlü hemcinsim.Tam da karşıma oturdu.Elimde değil dakikada bir gözlerim kıza kayıyor gülme krizine girmemek için kendimi zor tutuyorum.Moda olan akımlardan birisini uygulamaya kalkmış kendince, başı örtüsünün altında eğreti bir şeklde duran kulaklıklardan gelen, o kulağın dışında ki kulakları dahi rahatsız edici zıngırtılarda cabası.

 

En sonunda 'Ne oluyoruz'dercesine bir bakış atınca ilk durakta kendimi dışarıya attım.Sanane elin kızından diyebilirsiniz de bu insanlar neyi temsilen muhafazakar oluyorlar düşündükçe sinirlerim ayağa kalkıyor.Tesettür; dini bir simgedir dindar insanları yobaz ve gerici diye tanımlandıran birilerinin elinde ki, şimdilerde moda olmaya başladığı için kıymete binen oyuncak değil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dayak dayak, tek çözüm dayak...

Bir arkadaşım gözleriyle gördüğü bir olayı anlatmıştı.Bu çeyreklerden birinin zinası.Bende çok gömrüyorum.Dudauk dudağa erkeklerle parklarda öpüşürken.Hatta hergün görüyorum bu sahneyi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Örtülü çıplaklardan.. Allah'a sığınırız..

 

Başörtülü değil; tesettürlü hanım kardeşlerimizi görmek özlemi ile.. bekliyoruz

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
-görünmezingörünmezvebirokadargizlidosyalarıarasındançıkan'asrınmitajanınateşekkür'adlıtazebirsimiti(çaylarbenden)hakettirenmektubu-

 

Yazılarını takip ettiğim saygıdeğer bir ajan tarafından takip edilen yazılarım sebebiyle 'bende ajan olabilir miyim acaba' gibi haklı bir sebebin olabilirliğini kovalayan düşüncelerim, uzak bir ihtimalin yamacında mı yoksa?..

 

Çok yoğunum be mitajanı. Ajanlık kursuna başladım; fakat sertifikayı bu yüzyıl içerisinde alabileceğimi sanmıyorum. Gizli evraklar peşinde koşuyor; sahte bay Golyadkin'i arıyorum. Ne zormuş bu ajanlık yahu!.. "Ajansam günahım ne?" cümlesini şimdi daha iyi anlıyor ve Sherlock Holmes okumam gerektiğini düşünüyorum.

 

Neden görünür görünmez biri olduğumu umarım şimdi daha iyi anlamışsındır ortak. Gizli işler peşindeyim. (Bu arada ortak dedim ama rakip olarak görmüyorsundur inşallah.) :) Bir yerde iki ajan... Dilekolay...

 

Eyvallah mitajanı. Bu sitede biraz daha fazla kalsa iyi şeyler yapacak birçok insan olduğuna eminim. Bunlardan birisi de sensin diyeyim de, çaylar da senden olsun bari. :) Burada mükemmel bir aile ortamı var. Evin dışında kalmak olmaz.

 

Az kalsın unutuyordum... Ben bernanke değilim meçhullerdeyim mitajanı. B)

 

-görünürgörünmezdeyunitelediğimgörünmezinrumuzununzıddınabirokadargörünürveajanıs

evindirikbirmodasokanmesajınaiçtenbirmukabeledir-

 

Efendim hiçte öyle uzak bir ihtimalin yamacında değil düşünceleriniz. Bilakis siz, ajanı gören, okuyan ve ajana -çok sağolun- muhabbet duyan birisi olarak kumaşınızdaki ajanlık cevherini ispatlamış bulunuyorsunuz kanaatimce.

 

Bu yüzyıl içerisinde sertifikayı alacağınızı ümid ve temenni ediyorum. Yok eğer zorluk çıkarırlarsa da hiç canınızı sıkmayın. Derhal devreye girerim. Siz de o zaman göğsünüzü gere gere 'Ankara'da dayım var ulen' yaklaşımına gönderme yaparaktan 'n-f-k.com'dan ajan tanıdığım var' dersiniz, mesele anında hallolur. Zaten bunlar işin teknik boyutu. Siz 'Ajansam Günahım Ne?' şiirini içselleştirmiş biri olaraktan ajanlığı çoktan hak ettiğinizi birkez daha kanıtlıyorsunuz.

 

Evet anlıyorum şimdi neden bir görünüp bir görünmediğinizi.. Bilirim, zor işler bunlar. Bir yerde iki ajanlık bahsindeyse müsterih olunuz. Şu vakit itibariyle sizi ortak olarak görmem de bir sakınca yok. Ajanlık bir bakıma insan sarraflığıdır takdir edersiniz ki.. E sizi rakip değil de ortak olarak görmemin de en önemli istinad noktası burası.

 

 

Bir eyvallahta benden size gelsin. Dediğiniz gibi bu güzelim aile ortamından kopmamak lazım. Ben buralardayım. Kapıdan kovsalar süpersonik ajanlık taktiklerimle bacadan girerim. Ha bu arada çayınız kaç şeker olsun, söyledim de.. :)

 

Bizi teğet değil de direkt geçen krizin vebalini yüklediğim Ben Bernanke ve muadilleri de umarım şiirmi okumuştur. Keşke sizin alakanızın milyonda birini gösterseydiler ama nerde...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tesettür, sadece başını örtmek değildir. dilin dahil tesettürü olur.tesettür vücudun belli olmuyacak şekilde bol giyinilmesidir.ve takva dairesinde dikkat çekmiyecek ölçüde, çekici olmayacak şekilde giyinilmesidir. aksi sadece kapanmak olur tesettür olmaz zira Ahzap 56 ve Nur 31 de boyutu apaçık belirtiliyor. makyaj yapmak eğer derin düşünülürse Allahu tealanın verdiği güzelliği beğenmemek ve ona saygısızlık etmektir. tesettürün modası olur ama takva ölçüsünde. takva ehli makyaj, allı pullu dikkat çekici süslü ziynetli, vücudunu belli eden dar giysilerden uzak durmalı.. bunlara dikkat edildiği sürece değişik tarzlar giyilebilir ( nitekim günümüzde bunlara dikkat edilerek oluşturulan bir moda yok)..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dayak dayak, tek çözüm dayak...

 

Bu zihinsel faaliyetleri durmuş homoözentineuslara fayda etmez, bunları ancak tabutluk paklar.Birkaç gün kalacaklar içinde bakalım çıkıyor mu sesleri bir daha :)

 

İşin şakası bir yana gerçek ve etkili çözüm Üstadı tanımalarına ve anlamalarına uğraşmak.Ve daha sonra; beyinlerine toplum tarafından enjekte edilmiş aşağılık kompleksinden sıyrılıp gerçek ve öz davayı kavramalarını, ona göre hareket etmelerini keyif içinde izlemek....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muhafazakâr kesim dediğimiz kesimi bu moda illetiyle maf ettiler. bu ne ilet birşey esrarına kapılan bir daha kendini alamıyor. bu kadın olsun erkek olsun aynı durum hiç değişmiyor. yalnız tesettürlü hanım kardeşlerimizde özellikle hiç de hoş durmuyor hoş durup durmaması bir yana tesettürün içini resmen boşaltıyor bu moda, bunun bi farkına varabilseler bu hanım kardeşlerimiz.

 

Aklın yolu bir efendim! burada özellikle tesettürünün farkında olan hanım kardeşlerimize çok işler düşüyor. bu moda illetinin bir hanımda doğru işlere meyil almadığını anlatmaları gerek...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muhafazakâr kesim dediğimiz kesimi bu moda illetiyle maf ettiler. bu ne ilet birşey esrarına kapılan bir daha kendini alamıyor. bu kadın olsun erkek olsun aynı durum hiç değişmiyor. yalnız tesettürlü hanım kardeşlerimizde özellikle hiç de hoş durmuyor hoş durup durmaması bir yana tesettürün içini resmen boşaltıyor bu moda, bunun bi farkına varabilseler bu hanım kardeşlerimiz.

 

Aklın yolu bir efendim! burada özellikle tesettürünün farkında olan hanım kardeşlerimize çok işler düşüyor. bu moda illetinin bir hanımda doğru işlere meyil almadığını anlatmaları gerek...

Erkeklerde pek yok be kardeşim.Ben normal hayatımda genelde takım elbise türü şeyler giyerim, sonra deri ceket giymeyi severim.Kadife ve kumaş pantolon giyerim.Arada bir kot pantolon giyerim, üstüme süeter ve gömlek giyerim.Bazen yalnızca gömlek giyer üstüne kravat takarım, gümüş yüzük kullanırım, ayakkabı olarak sade siyah sporluğu belli olmayan spor ayakkabı giyerim.Çünkü çok rahat oluyor.O kadar yani.Bu pek moda değil.Çünkü genelin giydiği kıyafetler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...