Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Oktay Ekşi

Recommended Posts

GERÇEKTEN ilginç bir dönemi yaşıyoruz. İleride Türkiye üzerinde araştırma yapacak olanlar eminiz şaşkınlık içinde kalacaklar ve kamuoyunu istediği gibi şekillendirme konusunda bu kadar başarılı bir iktidar dönemi bir daha yaşanmış mıdır? sorusuna dönüp dolaşıp, Hayır, yaşanmamıştır yanıtını vermeye mecbur kalacaklar.

 

Irakı işgal etmek için başta kendi kamuoyu olmak üzere tüm dünya kamuoyunu istediği noktaya çeken George W. Bush yönetimi vardı ya... Belki onun da adı verilebilir.

İsterseniz anımsamaya çalışalım:

 

Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) başı 19 Ekim günü yaşanan ve sonraki birkaç gün boyunca devam eden Habur-Silopi rezaleti yüzünden derde girmişti değil mi?

 

Onun üstü, 27 Ekim günü kamuoyunun önüne çıkan ıslak imza mektubuyla örtüldü.

 

Yargıç kararıyla yapılan dinlemelerin bile yasalara aykırı olduğu rezaleti patlayınca gündemi Açılım görüşmelerini ne zaman yapalım? tartışması işgal etti.

 

Bilindiği gibi konu Mecliste 10 Kasımda günü yani Atatürkün ebediyete intikalinin 71inci yıldönümü günü görüşülmekteydi. CHP adına konuşan Onur

Öymen de, görüşmelerin o tarihe getirilmesini eleştirerek sözlerine başlamıştı.

 

Öymenin dediği -resmi tutanaklara göre- aynen şöyleydi:

Onur Öymen- Atatürkün ölüm yıldönümünde yapılan iş, aslında maalesef, Türkiye için üzüntü vericidir ve çok hazindir.

Atatürk, Şeyh Saitle müzakere mi etti? Dersim isyanını yapanlarla müzakere mi etti? (...) Onların sözcüleriyle, temsilcileriyle masaya mı oturdu? Bunların hiçbirini yapmadı arkadaşlar. Yabancı ülkelerin istihbaratından mı yararlandı? Hayır. (...) Türkiyenin istihbaratından yararlandı. Ve kısa bir sürede bütün terör örgütlerini dize getirdi.

 

Değerli arkadaşlarım, Analar ağlamasın diyorlar. Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Çok şehit verdik. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik.

Çanakkale Savaşında 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp da Analar ağlamasın. Biz bu savaştan vazgeçelim demedi.

Kurtuluş Savaşında analar ağlamadı mı?

 

Sırrı Sakık (Muş)- Sizin çocuklarınız nerede?

 

Onur Öymen (devamla)- Kimse çıkıp da Analar ağlamasın. Biz Yunanlılarla anlaşalım dedi mi? Şeyh Sait isyanında analar ağlamadı mı? Dersim isyanında analar ağlamadı mı? Kıbrısta analar ağlamadı mı? Bir tek kişi çıkıp da Analar ağlamasın diye bu mücadeleyi durduralım dedi mi?

 

Dünyada diyen var mı? (...) İlk siz diyorsunuz. Niçin? Çünkü terörle mücadele cesaretiniz yok.

 

Bu sözler yüzünden Onur Öymen hakkında tam bir siyasi linç kampanyası başlatıldı. Öymen Benim maksadım belli. Kimseyi rencide etmek istemem. Ama sözlerim yüzünden üzülen varsa, onlardan özür dilerim dedi. Ama bizim kültürde özür kavramı herhalde yok ki, kimseye dinletemedi.

 

Bu kadar basit bir konuşmanın bile anlamını bu kadar çaprıtan bir ortamda, kim hangi derdini kime, nasıl anlatacak?

 

Nasıl bir Türkiye oldu bu ülke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Değerli arkadaşlarım, ?Analar ağlamasın? diyorlar. Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Çok şehit verdik. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik.

Çanakkale Savaşı?nda 200 bin şehidimiz var. Hepsinin anası ağladı. Bir kişi çıkıp da ?Analar ağlamasın. Biz bu savaştan vazgeçelim? demedi.

Kurtuluş Savaşı?nda analar ağlamadı mı?

 

aslında oktay ekşinin onur öymen gibi bir CHPliyi bir yazısında savunmuş olması ve yaptığı hatayı

"özür diledi daha ne yapsın"'a getirmesini anlmak mümkün (gerçi sözümün arkasındayım dedikten sonra özür neiçin yapılmış onuda anlamış değilim ya neyse)

 

anlaşılmayan şu ki

CHP gibi m.kemal misyonunu heryerde benimsemiş heryaptığı işte onun yaptığını doğru onun ise yanılşmaz asla ve kata hata yapmaz bir kişilik olduğunu kabul etmiş bir bünyede bulunup

muazzam idari (komuta) eksikliklerine rağmen muazzam bir zafer sonrasında sadece barış için misaki millimizi bile koruyamamış yeterki savaş çıkmasın verebildiğiniz kadar verin dercesine "YURTTA SULH CİHANDA SULH" saçmalığının peşinden koşup ve miletimi perişanetmiş bir m.kemal varken ortada

nasıl oluyorda analar "ağlamasın diyip terörle mücedeleden vazgeçilmez" diyebiliyor

 

bu CHP nin kendi kuruıluş ve bulunuş felsefesine ters değilmi?

 

selam ve saygıyla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...