Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Metafor

Atatürk Partisi

Recommended Posts

Mehmet hocadan şahane bir hiciv:

 

 

Atatürkçülüğü, Kemalizm'i bir din haline getirenleri anlamakta güçlük çekiyorum. Çok şikayetçiler, Atatürkçülük elden gidiyor diye feryat ediyorlar. Çok sinirliler. Çok kederliler. Kahroluyorlar.

 

Ellerinde büyük imkan var. Bu imkanı niçin kullanmıyorlar?

 

Ağlamayı sızlamayı bıraksınlar, hemen işe koyulsunlar. Ülkemizde parti kurmaktan kolay bir şey yok. Parti kurmak izne bağlı değil. Beyanname veriyorsun, resmî makamları haberdar ediyorsun, o kadar.

 

Kursunlar bir "Atatürk Partisi" (AP), açsınlar binlerce şehirde şubelerini. Kaydetsinler üye defterlerine on milyonlarca Atatürkçüyü.

 

İlk seçimlerde yoğun bir propaganda kampanyası yapsınlar ve seçimleri, tarihte benzeri görülmemiş şekilde, yüzde 60'lık bir çoğunlukla kazansınlar.

 

Geçsinler ülkenin başına ve ülkeyi Atatürk'çe idare etsinler.

 

Bütün rüzgârlar onlardan yana esmiyor mu?

 

Paraların pulların üzerinde Atatürk. Her yerde heykelleri, büstleri, resimleri var.

 

Anayasa Atatürkçü bir anayasa, Partiler kanunu Atatürkçülüğü esas alıyor, okullarda Atatürkçülük din gibi okutuluyor.

 

Üniversitelerin her bölümünde Atatürk devrimleri tarihi dersleri mecburî, Atatürk'ü Koruma Kanunu yürürlükte.

 

Peki Atatürkçüler niçin Atatürk Partisi kurup da yüzde 60 oy alarak başa geçmiyor? Niçin muhalefet yapıp sızıldanıyor? Bu kadar pasiflik, bu kadar âcizlik olur mu?

 

Bütün kozlar onlarda.

 

Tükiye onların sâyesinde çağ atladı.

 

Karanlıklardan aydınlıklara dört nala koşarak ulaştı.

 

Yetmiş yılda yetmiş milyon genç yaratıldı her yaştan.

 

Türkiye Japonya'yı geçti.

 

Güney Kore, Tayvan bize hayran.

 

İsveç, Norveç, Danimarka, İsviçre Atatürkçülükten ilham alarak kalkındı.

 

Atatürkçülük sayesinde bu memlekette en geniş bir demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, din ve inanç hürriyeti, sosyal barış ve uzlaşma var.

 

Atatürkçülük sayesinde fert başına düşen millî gelir 60 bin dolar.

 

Atatürkçü üniversitelerin tam 27'si dünyanın en iyi 100 üniversitesi listesine girdi.

 

Ataoto markalı, yüzde yüz yerli ve millî harika Türk otomobilleri New York, Londra, Paris, Berlin, Tokyo, Melburn, Viyana caddelerinde fink atıyor.

 

Pozitif ilim dallarında tam kırk sekiz Nobel kazandık.

 

İstanbul'da, yirmi milyonluk dev bir kütüphane yapıldı.

 

Dünya bize hayran.

 

İnsanlık bize hayran.

 

Ey Atatürkçüler!.. Niçin bu fırsatları, bu imkanları kullanıp iktidar olmuyorsunuz?

 

Niçin ağlayıp sızlayıp, feryad u figan kopartıp duruyorsunuz?

 

Davranın, harekete geçin, Atatürk partisini kurun ve ülkeyi kendi idealleriniz, kendi ideolojiniz, kendi dünya görüşünüz, kendi doktrininiz yönünde güzelce idare edin. Geçmişteki başarılarınıza başarılar katın.

 

Son seksen yılda Türkiye halkına o kadar iyilik yaptınız ki, halk AP'yi sevinçten ağlayarak bağrına basacak, kucaklayacak ve görülmemiş bir oy çokluğu ile iktidar yapacaktır.

 

Bilhassa Kürt vatandaşlarımız böyle bir partiye âşık olacaklardır.

 

Dersimliler sevinç, sürur ve mahzuziyetten baygınlık geçireceklerdir.

 

Türkiye'nin Japonya'yı, Almanya'yı her sahada geçmesi, medeniyet yarışında en önde koşması azımsanacak bir şey midir? Bu fırsatı kullanmadığımıza doğrusu şaşılır.

 

Evet beklemeyin artık, kurun şu partiyi ve ispat edin dünyaya demokratik gücünüzü.

 

http://www.milligazete.com.tr/makale/makale-144681.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim Hocam, büyüğüm, üstadım "Milli Görüş"ün kilit ismi ağzına, diline, gönlüne ve tüm azalarına sağlık olsun. böyle bir yazı karşısında aklım kısa kalıyor kelimelerim kifayetsiz olur düşüncesiyle

 

Allah senden Razı olsun!

 

Paylaşımı yapan değerli gadam sendende Mevlam katbe kat Razı olsun. Eyvallah ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maşallah çok güzel bir yazı olmuş, hayır cümle alem aynı şeyleri hissediyor ama böyle hicive batıra batıra söylemek de hocamıza yakışıyor. Ne bekliyorsunuz ki? Kurun partiyi alın 3' ün birini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Evet beklemeyin artık, kurun şu partiyi ve ispat edin dünyaya demokratik gücünüzü."

 

Hocam çok güzel ifade etmiş... tek kelimeyle harika...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yahu bu bir hiciv yazısı değil, yazar tamamen gerçekleri yazmış...

Yakın tarihi okursanız bunların hepsinin olduğunu görürsünüz... Şöyle ki, yazara göre AP seçime girse ve yüzde 60 oy filan diyor... Yazar burada partiden söz ediyor. Ah, ah... Zamanında CHP ve üstelik kurucusu başındayken, ve yine üstelik kontrollü bir muhalafet karşısında yenilgi almak üzereydi ki, Muhalafete kilit vuruluverildi... Hem bu ikidir böyle oldu ama, 3. yemedi İnönü zamanında... Bak hiciv değil, yaaa... Hepsi gerçek, hem de kahramanlarıyla gerçek... Yahu 2. meclis oluşturulurken seçimlerde baskı uygulandı, o dönemin valisi aynı zamanda ilin kışla komutanı, iyi mi? Sandık üzerinde CHP bayrağı ve acık oy gizli tasnif geçerli... Niye seçimlerde bu yöntem kullanıldı dersen, niye olcak, halk serbest kalsa, kim bilir oylar kime gider. Hiciv değil, gerçek yahu... Aslında daha o zamanlar halkın gözünde işin rengi belliydi ya, neyse... Ha unutmadan, O zamanlar İzmir'de bile halk aman diledi... Kimden mi diledi? Niye mi diledi? Söylemem, kesinlikle söylemem. Söyletemessiniz bana... Yani İzmir'de bile durum bu idi... Hiciv gibi duruyor yıllar sonra bakınca ama, yok kardeşim yok, hiciv değil...

 

Hani şimdi Atatürk ismini kullanarak seçime girenler üzerinden gerçekler dile getiriliyor. Zamanında kontrollü muhalefetler baş yardı. Halk eğilimini daha o zamanlar bu şekilde gösterdi. Ne şikilde mi? Söylemem yahu, niye anlamıyorsunuz ama?..

 

Ama illaki hiciv isterseniz, o zamanların dev-rim elbiselerine bakıverin... O da gerçek ya...

 

Söylemem, zorlamayın ulaaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Günün Haber ve Yorumları

 

Marmara denizinin altındaki yarık ve çatlaklardan fokur fokur kaynar sular ve gazlar çıkıyormuş... Fotoğrafını bile basmışlar, ben gördüm, siz gördünüz mü?.. Bırak şimdi bu deprem haberlerini, başka konulardan bahs edelim.

 

Olur... Duydunuz mu, vatandaşın dükkanını tahrip etmek istemişler, o da öfkeden ve üzüntüden çıldırmış, ruhsatlı kalaşnikofuyla etrafı taramış, iki kişi ölmüş, biri ağır bir sürü yaralı... Durum çok gerginmiş...

 

Şu gazetecileri anlamak çok zor. Ateş açan adam itiraf ediyor, "Ateş açmam için 500 lira verdiler, ben de tabancamı ateşledim. Geçim sıkıntısı çekiyorum, kim parayı verirse bu işi yaparım..." diyor. Benim günlük gazetem olsa bu haberi manşetten veririm.

 

Dikkat ediyor musunuz?Kriptolardan hiç bahsedilmiyor. Tek kimlikli Ermeni, Yahudi, Rum vatandaşlarımızı tenzih ederek yazıyorum: Dönen dolaplardan Kriptoların büyük miktarda suyu akıyor.

 

Kürt Yahudileri...

 

Alevî kılığındaki Yahudiler... (Hakikî ve hâlis Alevîleri tenzih ederim.)

 

Bir ayağı camide, öbür ayağı Rum Ortodoks kilisesinde olan anlı şanlı ünlü bol paralı etkili şahıs...

 

Vatan elden gidiyor, Türkiye tehlikede, devlet çatırdıyor diye feryat edenlerin hepsinin gözyaşları yürekten midir? Bunların içinde hiç parayla tutulmuş ağlayıcı karı yok mudur? Nasıl ayırt edeceğiz?

 

Aşı aşı aşı...Herkes aşı olsun...Bu aşı işinde çok büyük para ve rant var. Acaba bunları kimler devşiriyor?

 

Acaba bu toz duman içinde Sabayatcı vatandaşlarımız ne yapıyor?

 

Havaalanında midesinde 700 gram eroin depolamış bir yabancıyı yakalamışlar. 700 gram beyaz ne ki... Beride tonlarca uyuşturucu ticareti, kaçakçılığı, trafiği yapılıyor. İstenilse bu iş bir ayda bitirilebilir. Niçin bitirilemiyor, bir türlü aklım ermiyor, aklım ermiyor...

 

Ülke allak bullak, on milyon işsiz var. Şu kış kıyamette soba yanmayan evler, aç insanlar... Beride lüks bir otelde altın tozuyla yapılmış bir tatlının porsiyonu 1000 (yazıyla:Bin) dolarmış.

 

Sosyal adalet kalmadı. Sokak sürtüğünün ücreti 50 lira, sosyetik ve medyatik sürtüğün gecesi on bin lira. Böyle adalet ve eşitlik olur mu?

 

Geçerken gördüm, on çift çorabı işportacı 5 liraya satıyordu. Çok lüks Trebuş mağazasında bir çift kadın çorabı 400 liraymış.

 

Aksaray'daki esnaf lokantasında çorba 90 kuruş, kurufasulye 110 kuruş, pilav 100 kuruş, tatlı 110 kuruş... Dört liraya dört kap yemek.

 

Kajdor (Altın kafes) restoranda mükellef bir yemek adam başına 350 liraymış. Yanında yıllanmış yabancı şaraplar... Beş altı yüz lirayı geçer. Dört kişi gitseler hesap pusulası iki üç bin lira...

 

Komşunun megali idea faaliyetleri yavaşlar mı dersiniz, büyük iktisadî ve malî kriz başgöstermiş.

 

Bu kadın ya deli, yahut çılgın bir hınzır. Özgürlük, özerklik, daha fazla açılım ve saçılım diyerek gemiyi batırmak istiyor. Bana ne diyemiyorum, gemi batarsa ben de yok olurum.

 

Adamlar yıllardan beri çok büyük paralar vurdular, şimdi başları dertte. Nereye koyacaklar, nasıl saklayacaklar?Paran çok mu, derdin de çok. Kara para, baş belâsı...

 

Körfez prensliği iflâs etmiş. Peki orada saklanan yüz milyonlarca dolar ne olacak?

 

Dikkat dikkat dikkat!.. Özel gizli kasaların hepsine güven olmaz. Paranın dini imanı yoktur. Bilhassa Ligureskçi'ye dikkat ediniz.

 

Merak ediyorum: Katoliklerin, Haçlıların, Papalığın, Evangelistlerin, Siyonistlerin, Sabataycıların Halifelik işi ne safhada? Şu mâlum zatı mı Halife yapmak istiyorlar? Bir adayları mı var, birkaç adayları mı?

 

Reformcu bir ilâhiyatçı da gerektiğinde Halife olmak istiyormuş. Suyu baştan tutarsa yeni bir din çıkartır. Günde on ictihad yapsa, senede 3650 ictihad eder.

 

Bir bilim adamı üç madde telif ücreti ile bir mülk satın almış.

 

Karının bir resmî kocası varmış, bir düzine de gayr-i resmî kocası. Peki çocuk kimden?Kim bilir?

 

14 yaşındaki iki kız kaçmış, ondört gün sonra fuhuşhanede bulunmuş.

 

Mahkeme bekaret raporu istemiş, bilcümle ve bilumum çağdaşlar isyan etmiş. Bu devirde bekaret mekaret mi olurmuş.

 

Sınıfta kızlarla erkek öğrenciler ayrı sıralarda oturuyormuş. Hayır olmaz, kız erkek karışık olarak oturacaksınız diye diretmişler. Çağdaşlık olmuş.

 

Zina ve fuhuş almış yürümüş... Somali'de recm cezası tatbik olundu diye kızılca kıyamet kopartıyorlar.

 

Lisenin bodrumunda küçük bir odada üç öğrenci mamaz kılmış, lâiklik elden gitmiş.

 

Peki bu açılımda başörtülülere de hürriyet verilmeyecek mi? Elbette verilmeyecek, yapılan kapanım değil, adı üstünde açılım. Açılsınlar, saçılsınlar...

 

Bir zat çok korunuyormuş. Azdır bile. Daha çok korunması lazımdır.

 

Mösyö Frijider ile Madam Frigorifik bin metrekarelik yeni malikanelerine taşınmışlar. Arnuvo, dadaizm, kübizm, arabesk, fer forje, Limoj, seladon, sedef, Ming, Kütahya, İznik... Süleymaniye damgalı şahane bir mangal bile varmış. Uşak her gün Greenich'e telefon ediyor, tam saati öğreniyor, five o'clock çayını öyle getiriyormuş. Şöminede, Afrika'dan getirtilmiş nadide odunlar müzikal çatırtılar ve çıtırtılar çıkartarak nazlı nazlı yanıyormuş. Alevler mor ve portakal rengi imiş. Lüküs hayat yan gel de yat!..

 

Dört kişi Kadıköy'e kupgriyye yemeye gitmişler. Hesap 40 lira tutmuş, beş lira bahşiş vermişler.

 

Ganizadelerin oğlu Foça'da hizmet görüyor. Fukara ailenin çocuğu Şırnak'ta ölüm korkusu ve dondurucu soğuk içinde... Vatan sağ olsun, Türkiye yücelsin.

 

Bu soğukta buzlu viski içilir mi, bak sesin kısıldı...

 

Leyla Vrezysky hanım ölünce beni toprağa vermeyin, cesedimi yakın, küllerimi Van gölüne atın demiş. Ah Leyla Vrezysky, sen zaten yanmışsın.

 

Kimsesiz sekseniki yaşındaki Hanife hanım devletin verdiği küçük üç aylık ile geçinmeye çalışıyormuş. Havalar çok soğuduğu için ısınmakta güçlük çekiyormuş.O yaşta soba yakmak da çok zormuş. Yine de şükr ediyormuş.

 

Beyefendi, hanımefendi demek hâlâ yasak (göz yumuyorlar); acaba beyefendilik ve hanımefendilik yasak olduğu için mi bunca adam mösyö, bunca kadın madam, bunca genç kız matmazel olmuş?

 

Şapka Kanunu'na göre, üniversite hocasından en alt seviyedeki hademeye kadar her Türk vatandaşının şapka giymesi mecburîdir. Bunca Atatürkçü niçin şapka giymiyor? Silindir şapka, fötr şapka, melon şapka, hasır şapka, kolonyal şapka, üzerine tüy dikilmiş Bavyera şapkası, çeşit çeşit şapka...Evet, şapka hayranları, şapka uygarlığın simgesidir diyenler, niçin şapka yok akılsız başlarınızda?

 

Hakikî bal hem gıdadır, hem ilaç ve şifadır. Her yerde bal satılıyor ama hakikîsi değil; ihtiyacı olan vatandaş küçük bir kavanoz yüzde yüz saf, hâlis, tabiî, hakikî balı nereden bulacak? (Gözlerinde hastalık olanların akşamları göz kapaklarını açıp birer damla hâlis bal damlatmalarını tavsiye ederim. Mücerreptir, faydası görülür. Bal katarakta, konjonktivite, glokomiye iyi gelir. İyi gelir de, gerçeğini nereden bulacaksınız?..)

 

Dana etinin kilosu 25 lira... Etiketinde "Dana etinden yapılmıştır" yazan sucuk 10 lira (Daha ucuzu da var). Benim matematiğim zayıftır, 25 liralık etten 10 liraya nasıl sucuk yapılabiliyor? Bir açıklayan çıkarsa memnun, minnettar ve müteşekkir kalırım.

 

Bugünlük bu kadar haber, yorum, magazin yeter.Hepsini yazmaya kalksam gazetenin tamamı yetmez.

 

19 Aralik 2009 / Milli Gazete

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mehmet Hocam 40 senedir yazar,aynı şeyleri yazar...

 

Zaten ölü doğmuş,labaratuvarda üretilen bir ideolojiyi yerden yere vurmak kadar kolay bir şey yok,bunun ekmeğini yemekte komik geliyor bana.Mehmet Hoca,bunlara ayıracağı vaktini kendini Müslüman olarak takdim edip Müslümana vuran guruha ayırsa daha hayırlı bir iş yapmış olur,maşallah elide ki arşiv Murat Baradkçıyı bile kendine hayran etmiş ama bu konuda Mehmet Hoca'dan ses seda yok!1000 senedir bu topraklarda Müslümanız bir tane Necip Fazıl gelmiş,gerisi nerde gerisi?Hani nerden bize bizi anlatan muharrirlerimiz,şairlerimiz hani bizim için üreten bilim adamlarımız?Nerde mühendislerimiz?Nerede Fatih doğuran analar?Bunlar çelik çomak oyunu,tavşana kaç tazığa tut!

 

Merkeze gelin merkeze!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...