Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

İsmet özel Bir Röportaj-müslüman Olmayan Türk Olamaz...

Recommended Posts

HABERTÜRK'te Balçiçek Pamir'le Karşıt Görüş programında bu hafta, Patrik Bartholomeos'un açıklamlarının ardından yeniden gündeme gelen azınlık hakları konuşuldu.

 

Şair İsmet Özel ve Yazar Ahmet Turan Alkan'ın karşı karşıya geldiği programda İsmet özel çok tartışılacak açıklamalar yaptı. İşte Özel'in sözleri:

 

PATRİKHANE BİLE MİLLİ DEVLETE AYKIRI

 

"Ruhban Okulu kapalı kalsın" dersem, ben kimden aferin alacağım; "Açılsın" dersem kimden aferin alacağım, mesele budur. Lozan'da Patrikhanenin Türkiye sınırları dışına çıkması için gayret ettik. Ama başaramadık. Türkiye sınırları içinde değil Ruhban Okulu, Patrikhanenin bulunması bile milli devletimizin işine gelen bir şey değil. Atinalılar hala istanbul'dakinden büyük kilise yapmıyor, hala İstanbul'u kendilerinin sanıyorlar.

 

"Çarmıha gerilmiş hissediyorum" sözü, Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yürütülen işlerin bir safhaya geldiğinin göstergesidir.

 

Bizim demokrat olmak gibi bir derdimiz yok. Vatanımızın hangi tehlikeler altında olduğu konusunda kimse ikazda bulunmuyor.

 

MÜSLÜMAN OLMAYAN TÜRK OLAMAZ

 

1918 yılında Türk Bayrağı'nın altı en emniyetsiz yerdi. İstiklal Harbi verdik, bu topraklarda Türk Bayrağı'nın altı en emniyetli yer haline geldi. 13. asırdan sonra ikinci defa vatanımız oldu. "Burada sadece Müslümanın sözü geçer, Müslümandan başkasına söz hakkı tanımıyoruz" diyerek ikinci defa vatanı elde ettik.

 

Mustafa Kemal 1921'de diyor ki: "Biz demokrat değiliz, biz sosyalist değiliz. Biz bize benzeriz." Bu Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Atatürk biyografisinde var.

 

Müslüman değilseniz Türk olamıyorsunuz. Türk demek Müslüman demektir. Her Müslüman Türk değildir ama her Türk Müslümandır. Bir insan bunun aksini söylüyorsa niyetini keşfetmek lazım.

 

Türkiye Cumhuriyeti bir İslam Cumhuriyeti olarak kuruldu. Türk Bayrağı'nın altının emin bir yer olması için Türk devletinin İslam devleti olması zarureti vardı. "Tehlike atlatıldı" düşüncesi hakim oldu sonra. 1921 yılında açılan Meclis 1923'te neden yenilendi? Vazifede olan Meclis, Lozan Anlaşmasını kabule yanaşmayacaktı. Onlar Lozan'ı kabul edecek bir Meclis elde ettiler. İstiklal Marşımızın şairi ikinci Meclis'te yok.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda İslam cumhuriyeti olması gerekiyordu, 86 yılımızı feda ettik. 1928 yılında İslam harflerinin değiştiği sene "devletin dini İslamdır" hükmü anayasadan çıkarıldı. "Türkiye Cumhuriyeti'nin dini İslamdır" yazacak olduğu halde "Neden İslam harflerini kaldırdınız?" sorusuna cevap verilemezdi.

 

KİME "GAVUR" DENİR?

 

Türk olmayana gavur denir. Gavurda akıl olsa Müslüman olurdu.

 

NASIL TÜRK OLUNUR?

 

Namaz kılarak.

 

ALEVİLER İLKELLİKTİR!

 

Bunu herkes kolaylıkla gözlemleyebilir. Dağda kalan Alevi kalmıştır, gelip yerleşen sunnileşmiştir. Toroslara gidin görün. Alevilik Müslüman baskısından kurtulmak isteyen gayri müslimlerin sığındıkları bir şeydir. Aleviler, Haçlı Seferleri başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra burayı terk etmek istemeyen Avrupalılardır. Şunun da bilinmesi lazım, benim Alevilere karşı bir husumetim asla yok.

 

 

 

 

MÜSLÜMAN KOMÜNİST OLMAYACAK DA NE OLACAK!

 

 

"Önce komünistti, sonra şeriatçı oldu, şimdi Türkçü oldu" diyorlar benim için! Ben hala komünistim. Müslüman, komünist olmayacak da ne olacak! "Bizi aldatan bizden değildir" diyor hadiste. Bundan daha komünistçe ne olabilir.

 

ANADOLU SADECE TÜRKLER'İN VATANI

 

"Ben bir ırka mensubum" diyen insanlar var. Ben ırkçılığın neyini kabul edeyim. Ben ırkçı değilim. Çünkü Türk ırkı yok. Türkiye diye bir ülke var ve bu ülkenin varlığını koruyabilmesi büyük atılımlar yapmasına bağlıdır. Birtakım insanlar bu atılımları imkansızlaştıracak bir yola girmişlerse asla saygıyı hak etmezler. Bu topraklar birilerinin hakimiyet alanı oldu. Greklerin oldu, Romalılar'ın oldu ama bu topraklar sadece Türkler'in vatanı oldu.

 

İsmet Özel'in "Alevilerin simgeleşmesi gerektiği" şeklindeki yorumu da stüdyoda tartışma yarattı.

 

kaynak :www.haber7.com

 

Arkadaşlar kim bu ismet özel tanıyanınız var mı ? necidir ? ne idüğü belli midir ? değil midir ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kominizim, içi boşaltılmış İslam'dır, diye bir yaklaşımım vardı ama hep çatışırdım kendimle. Ya değilse diye..

 

 

 

Emin olsam mı bu yazıdan sonra bilemiyorum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ben kendisini tanıyorum, kitapalrını okudum. İslami bir kimlikle yazar kitaplarını. Kitaplarında müslümlığa dair farklı ve güzel bakış açıları getirir. "Taşları Yemek Yasak" kitabında çok güzel ve ilginç tanımlar yapar bunlara en güzel örnek "özgürlük" tanımıdır. Bence hakkında fikir sahibi olunması gerekn bir insandır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamlar,

 

Öncelikle ''İsmet Bey'i anlamıyorlar, anlamak istemiyorlar!'' epigrafı altında başlayayım konuşmama. Demokrat partili polis bir babanın evladıydı. Uluslar Arası İlişkileri bırakıp, Fransız Dili ve Edebiyatı'nı okumuştur kendisi. 10 yıl marksist görüşü savunmuş ve ömrünün diğer 20 yılını Müslüman olarak yaşamış ve yaşamaktadır. ''İsmet Özel, bir ara koministti, sonra Müslüman oldu, sonra Şeriatçı oldu, şimdide ülkücü takılıyor!'' şeklindeki dangalakça söylemlere karşı şunu der; ''Hiçbir insan aniden değişime uğramaz. Derin bir zamanın içinden geçer. Ben hâlâ koministim. Müslüman koministim. Efendimiz, bizi aldatan bizden değildir, buyuruyor. Bundan güzel koministlik mi var? Siz cemaate 27 derece daha fazla sevap almak için katılmıyor musunuz, bu kommen yaşam değil de nedir?'' şeklinde bir yaklaşımda bulunur.

 

Onun düşüncelerini, kendisini okumadan eleştiren birçok insan var maalesef. Ya da okusa bile kafa yormadan aptalca eleştiren. Bir zamanlar Zaman Gazetesinde Nuriye Akman köşesinde, bir yazar şunu diyordu; ''Ben Kur'anı İsmet Özel'i okumaya başladıktan sonra anladım!''... Gerçekten de bir çoğu için hala böyledir. İsmet Özel'in 6-7 kitabını bitirdim. Ki, daha önce neden okumamışım diye üzüldüm doğrusu. Tasavvufu da sever ve ehlihal ile birliktedir, Özel.

 

İnsanlar,

Hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır

O zarif ve delişmen bir çok alınlarda

Betondan tanrılara kulluğun zırhı vardır.

İ.Özel

 

İsmet Özel düşüncelerini kabul etmeyen maddeci zihniyetler çocuklarına evlatlarına yakınlara şunu der; ''İsmet Özel'in şiirlerini oku, düşünce kitaplarına sakın bakma!''. Biliyorlar çünkü, doğrunun içinde yer ettiği kitapları. Mesela Murat Bardakçı, bu salaklardan biridir. Şiirin poetikasını anlayamayacak kadar kof beyinli olduğu için, bir şair şiirde farklı normalde farklı konuşur sanıyor.

 

Balçiçek Palmir'in Karşıt Görüşü'nü izledim o gün. Güzel ama kısa bir programdı. Gerçi sunucu İsmet Özel'i anlayamayacak kadar salak aynı zamanda zarafet sahibiydi :).

 

http://www.istiklalmarsidernegi.org.tr/ind...3&Itemid=12 burayı da okursanız, zihninize yardımcı olacak şeyler çıkar.

 

Zaman kaybetmeden ''Üç Mesele'' kitabını okuyabilirsiniz. Onu tanımak için iyi fırsattır :). Şurda da birkaç anektod var kitaptan; http://www.n-f-k.com/nfkforum/index.php?showtopic=10233

 

Surat Asmak Hakkımız adlı kitabından;

 

Laf-ü Güzaf

 

Kendimizi dünya meseleleri karşısında uyanık, bilgili ve cesur hissettiğimiz nispette bir bönlük içine düştüğümüzün farkında değiliz. Çağdaş bilinç sahibi kişiler olarak dünyanın karşı karşıya bulunduğu belâlara karşı duaya sığınmayı, kendimizin hal ve tavrını düzeltmeyi küçük görüyoruz. Buna mukabil aktif, başarılı ve müdahaleci olmayı övgüye değer buluyoruz. Bu yüzden kendimizi komik düşürdüğümüzün farkında olmaksızın mevcudiyetimizi protestoda bulunmaya ehil hissediyoruz. Ama oyunun kuralları değişmeksizin devam ediyor. İçinde bulunduğumuz ruhî ve maddî zaafa rağmen insanî vasıflarımıza güvenerek (yani Rahman’ın kuvvetine sığınma tavrını terk ederek) dünyevî kuvvetlere karşı gövde gösterisi yapmaya kalkışmamız bizi daha çok çaresizliklere sevk ediyor. Sadece maddi ölçülerin sınırları içerisinde kalarak gösterdiğimiz ruhî yani psikolojik ve sosyal tepki bizleri dönen çarkın dişlileri arasına daha çok sıkıştırıyor. Bize korkunç akıl dışı, vicdana sığmaz görünen olaylar düştüğümüz çaresizlik dolayısıyla bundan böyle bizim de desteğimizi kazanmış oluyorlar. (s.27)

 

Her Tevafuk Misaldir

 

Eğer herhangi bir durum Son Kitap’ın indiği şartların, son peygamberin sünnetini ika etme şartlarının dışında bir mantık getiriyor, onları (kuran ve sünnet) hesaba katmaksızın yürüyen bir sistemin istekleri doğrultusunda kararları bizden bekliyor, muhkem ayetlere ve sünnet-i seniyye’ye dayanarak sonuç çıkarmamız imkânsız olan meseleleri çözmemizi bizden bekliyorlarsa, Müslümanlar olarak bizim yapabileceğimiz her şeyden önce bu karşılaştığımızın bir mesele olup olmadığını anlamaya çalışmak olmalıdır. Kısaca söylersek kafirce va’zedilmiş bir mesele müslümanca çözüme kavuşturulamaz. (s.38)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kitablarını okumadım.Programda 'hala komünistim' demesi dışında her şey mükemmeldi. Komünistim dışında başka sözlerde söyleyebilirdi. Genellersek cesur, olduğu gibi görünen bir mütefekkir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...