Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Muvazene

Ankara Duvarlarında Nfk Şiiri!

Recommended Posts

Siyasetin, bürokrasinin eylemlerinin merkezi Ankara, bu sefere farklı bir eyleme tanık oldu. Yeni yıl kutlamalarına karşı Ankara'da ilk defa sokak-artçılar sprey boyalarıyla seslerini çıkardılar. Üstad Necip Fazıl'ın Utansın şiirinden mısralar sokaklara, caddelere işlenmişti.

 

Yerli Sokak-artçılar!

 

31 Aralık sabahı Ankara'lılar ilginç bir güne uyandılar. İlginçti çünkü her mağazanın yılbaşı indirimi yaptığı, her kafe-restoranın yılbaşı özel programı düzenlediği bu günde sokaklarda hiç beklemedikleri ve bir o kadar da insanı etkileyici bir dörtlükle karşı karşıyaydılar:

 

10125.jpg

 

"Eski çınar şimdi noel ağacı/ dalında iğreti yaprak utansın

Ustada kalırsa bu öksüz yapı/ Onu sürdürmeyen çırak utansın!"

Modernlik adı altında herkesin birbirini taklit ettiği bu zamanda bu eylemi gerçekleştirenler unutulan, göz ardı edilen bir gerçeği sokaklara taşıdılar.

 

Bir BARİKAT KUR... ' şiirini kendilerine düstur alarak yola çıktıklarını bildiğimiz İslamcı sokak-artçılar şimdi de Ankara'da boy verdi. Sayıları çok değil belki ama milyonları aşacak cesur yürekler olduklarını düşünüyorum onların. "Kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım!" cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur!" duygusuna sahip artçılar onlar benim için.

 

Muhtemelen bu genç artçılar Ankara'nın ayazında sabaha karşı 4 - 5 sularında koyuldular yollara. Dillerinde 'Utansın' şiiri ellerinde renk renk boyalar ve fon kartonuna çıkarılmış kalıplar... Böyle bir şey yapmanın verdiği heyecan, bu heyecanın ısıttığı yürekleri takdire şayan bir görüntü çıkarmışlar ortaya.

 

10126.jpg

 

Şiiri anlamayacaklar için!

 

Yazdıkları şiir güzeldi ama eğleneceğiz diye zom sarhoş olan birisinin farkedemeyeceği farketse de anlayamacağı bir şiirdi nihayetinde. Bunu da düşünmüş olmalılar ki Sakarya Caddesindeki eğlence merkezlerinin önlerini, masalarını -kısa ve öz bir şekilde ve büyük puntolarla hazırladıkları- 'ZIKKIM İÇ' yazısıyla renklendirmişler.

 

Eve dönerken belki de bu kirli, memur, bürokrat şehrinde karar verdikleri sıradışı bir şeyi yapmanın huzuru ile içlerinden üstadın şu dizesi hafifçe dönüştürülerek şöyle geçiyordu:

'Surda bir yazı yazdık mukaddes mi mukaddes / Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es.'

 

Burkay Bilgiç sevinerek bildirdi

 

*Kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah-u Ekber, harap oldu Noel ! (kısmen yani) Yüreklerinden öpüyorum bu eylemi gerçekleştiren arkadaşlarımı/kardeşlerimi.

...

 

ALİ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok güzel bir iş çıkarmışlar bence...

Share this post


Link to post
Share on other sites

gerçekten Türk milletinin bu günü tatil olarak benimsemesi ve bir hristiyan gibi o günü eğlenme (ve binbirtürlü gayrihelal yerlerde) günü ilan etmesi utanç verici, bir Osmanlı torunu olarak, bir Türk milleti olarak en baştada Ümmet-i Muhammed olarak utanç verici birşey... cahilliklerine veriyoruz ve üstaddan bu sözleri yazan arkadaşları tebrik ve teşekkür ediyorum...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...