Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
leyla seva

Islamda Milliyetçilik Var Mı?peki ülkücülük Ve Milliyetçilik Farklımı?

Recommended Posts

Millet kelime manası ile din paydasında birleşen demek.

 

Yâni yer yüzünde ne kadar din var ise; o kadar millet var. İslam Milleti, Hristyan Milleti.. gibi. Türk, Kürt, Arap, Çerkez topluluk isimlerini ise; kavim karşılar. Önce mefhumlar çarpıtıldı. Millet ve kavim kavramlarının yerleri değiştirildi. Bu sayede milliyetçilik gibi kutsal davaya; Din-i İslam'ın cevaz vermediği akımlar bulaştırıldı.

 

Malumunuz üzere; dinimizde Habeş kölesi ile; Kureyş mutteazzımlarının bir farkı yoktur. (Kureyş diyorum; nazarımda en has kavim Arap'ın Kureyş kabilesidir) 

 

Bir de "Kişi kavmini sevmekle suçlandırılamaz." diye bir hadisin cevazı kadar mensubu olduğumuz kavme; dini(milli) çıkarların önüne geçirmemek kaydı ile gönül verebiliriz.

 

Geçmiş hesaplaşmalarından birisi gibi gösterilmeye çalışılan Filistin meselesi; bayrağı ve nicesiyle birlikte, bizim sözümona milliyetçilerinin, "Osmanlı'ya ihanet ettiler; Arap hep bizi arkadan vurdu" söylevleri ile, ne gördülerse hak ettiler  noktasına getirildi. Halbuki din; bu konuda kavmiyet meselesini arda bırakıp; milliyet anlayışı ile yaklaşılmasını emreder.

 

Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur! ve Ne mutlu Türk'üm diyene de; bu zihniyetin sloganı olmuş; müthiş kompleksli kibir kuruntalarının, dilinden düşmemiştir.

 

Ülkücülük???

 

Ülkücüler;

 

Benim gözümde; hakiki milliyetçiliğin eşiğine hayalleri ulaşamaz. Devam ettirdikleri taktik ve aksiyon ile de; iddia ettikleri kavmiyetçilik taraftarlığını dahi hakiki şekilde yerine getirmekte acizdirler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamda milliyetçilik,nasıl,nereye kadar olduğu sınırlariyle çizilmiş miliyetçilik yapayım derken kavimiyetçilik sınırlarına ulaşmak tabikide İslamda yoktur.'kavimiyetçilik yapan bizden değildir' derken Allah resulü(s.a.v) efendimiz 'kişi kavmini sevekle suçlanamaz' da demiştir,milliyetçilik bu sınırlar içerisinde olması gerek,ülkücülerin bir zamanlar yaptığı gibi işi fasizm boyutuna kadar ilerlettiler fakat bunun müsebbibleri var en başta nihal atsız denılen bir cüce yazar.hala onun dokuntulerı var maalesef bundan bır ülkücü olarak tıksınıyorum.ama artık bu dokuntuler kendı ıclerınde yasamaktalar ve bunu cemıyet meydanına cıkartamamktalar.sunu acık yureklılıkle ve bu yazıyı okuyanların samımıyetıne guvenerekten yazıyorum kı ulku ocakları eskıden bıldıgınız gıbı degıl artık.daha bılınçlı daha cok okuyan ve bu davanın ustunde bulundurdugu vazıfenın frkında olan ınsanlarla dolmaya basladıo yuzden kıymet hukmu koyarken dıkkat etmek lazım ben bu konular yuzunden cok ınsanla tartıstım bu sıtede anlamak ıstemıyolar fasızm ısnat edıyolar ulkuculere ama en buyuk fasızmı kendılerı yapıyolar farkında degıller.ulkuculerı bı kılıfa sokmuslar o kılıftan cıkarmak gıbı bır haysıyet gosterısınde bulunmuyolar ulkuculer fasist degıl ıste kafanıza sokun yanı 80 oncesınde turk mıllıyetcılıgımı kommünıstlerın karsında durdu kesınlıkle hayır Allah dedıler Allahsızlık edenlerın karsında Allahı arkalarına alarak ona guvenerek savastılar.oyuzden ulkuculere bıraz daha ınsaflı olun....

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslam'da eğer milliyetçilik ya da ırkçılık olsaydı Resulullah(sav) veda hutbelerinde şöyle buyurmazlardı:

"Arabın arab olmayan üzerine,arab olmayanın da arab olan üzerine hiç bir üstünlüğü yoktur."

 

Bize başka söz düşmez...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hz. İbrahim'e sor Hz.İbrahim'e (farz-ı muhal). Mehmed Akif'te olabilir, ya da Sezai Karakoç'a sormayı dene, istediğin cevabı alabilme ihtimalin daha yüksek smile.gif

 

İlaveten: Kişinin kavmini sevmesiyle, kavmini yüceleştirmesi/seçkin ırk olarak nitelemesi çok başka şeyler değil midir?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kişinin kavmini sevmesi tabii ki güzel bir şeydir.Bu aynı zamanda Allah'ın takdirine güzel bir şekilde rıza olarak da görülebilir.Ancak günümüzde milliyetçilik kelimesi de (ırkçılığı katmıyorum bile) ırkını üstün tutma,başka ırklardan olanları dış cephede görme, din birliğinden önce ırk birliğini benimseme vs noktalarına gelmiştir bilinçli olarak getirilmiştir de diyebiliriz.Bu sebepten bugünkü tabiriyle "milliyetçilik" bizlere biraz da olsa "ırkçılık" kelimesinin çağrıştırması gerekenleri çağrıştırır oldu."Diğer ırk" deyince tüylerimiz dikenleşiyor.Halbuki bizim diğer kriterimiz sadece ve sadece din anlamında olmalı..

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamiyyet bütün milletleri ve fertleri tek çatı altında birleştirmişken ülkücülük ve milliyetçilik adı altında yapılanlar ve bunu İslam dini ile bağdaştırma akla ve mantığa tamamen zıt bir olaydır.

Ülkücülük ve milliyetçilik arasında ki fark çoğu zaman bende de soru işaretleri oluşturuyor.Bana ikisinin arasında ki ufak farklar dışında çok da ayrıldıkları nokta yokmuş gibi geliyor.Ama derin bir bilgiye sahip değilim bu konuda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslamda milliyetcilik diye bir kavram olsa olsa cahiliye devrinde olmuş, islamiyetin doğuşundan sonrada böyle bir kavram yerle bir olmuştur.

O tarihte milliyetçilik diye bir kavram duyulmadğı gibi "eldevarhüzün" kardeşimin dediğine katılıyorum.

 

"İslam'da eğer milliyetçilik ya da ırkçılık olsaydı Resulullah(sav) veda hutbelerinde şöyle buyurmazlardı:"

"Arabın arab olmayan üzerine,arab olmayanın da arab olan üzerine hiç bir üstünlüğü yoktur."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayrıca şunları da eklemek isterim:

 

İlk ırkçılığı yapan şeytandır.Şeytan Hz.Adem(as)'ın topraktan,kendisinin ise ateşten yaratıldığını,ateşin topraktan üstün olduğunu söylediği için kovuldu.Yani kendi yaratılışı hakkında kibire düştü.Halbuki kendisini Yaratan Allah secde etmesini istedi ve her şeyin en iyisini bilen Allah'tır.

İnsanlar açısından bakarsak kendi milletimizi köken olarak üstün görmenin bundan ne farkı vardır? Tekrar ediyorum sevmek ve benimsemek veya da şükür etmek ayrıdır üstün olduğunu düşünmek ve bunun için bir takım nimetlere mazhar olacağını düşünmek ayrıdır...Velhasıl başta söylediğimiz "şekil"de bir ırkçılık milliyetçilik adına ne denirse artık ,şeytandan kalma çok ilkel bir yanlıştır, tasvip edilemez....

Share this post


Link to post
Share on other sites

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAS) DE VEDA HUTBESİNDE "ACEMİN ARABA ,ARABIN ACEME ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR ÜSTÜNLÜK ANCAK TAKVADADIR BUYURMUŞTUR..

92-Gerçekten, sizin bu ümmetiniz tek bir ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim, öyleyse Bana ibadet ediniz. (HASAN TAHSİN EYİZLİ HOCAMIZ BU AYETİN IRKÇILIĞI ÇÜRÜTTÜĞÜNÜ DİPNOT ALMIŞTIR)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efendim sorunuz çok geniş kapsamlı bir soru. Bir anda tek kelimelik cevaplar vermek kolay değil. Eğer Doğu'dan çıkma İslam yorumlarına bakarsanız yok, fakat Türk ülkelerinden(Osmanlı veya Selçuklu gibi) yetişme yorum ehline bakarsanız milliyetçilikte bir beis yok. Ülkücülük ise daha farklı ve mahut bir daireyi kapsar. Eğer ilgilenirseniz sitemizin İdeolocya Örgüsü kısmında bunlarla ilgili yazılar bulunmaktadır. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız bize ulaşıp sorabilirsiniz. BKZ: tıklayınız

Share this post


Link to post
Share on other sites

İslam dini ırkçılığı yasaklamıştır.Ülkücülük ırkçılık ile karıştırılmamalıdır.Nitekim Türk-Milliyetçileri ve bu ideolojiyi savunan partilerin fikirleri Türk-islam sentezi içinde hayat bulmaktadır.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Günümüzde bilinen anlamı ile milliyetçilik , nitelikleri ile tam da Kuran-ı Kerim'de anlatılan Yahudi soyunun sapkın yücelik anlayışlarını içerir . Dünyanın her tarafında istisnasız şekilde bu tür ideolojilerin mottoları , mensubu oldukları soya yücelik , ululuk , diğer tüm Allah'ın yarattıklarına karşı üstünlük ifade eder ve teorileri de sıklıkla bunun üzerine inşaa edilir .

 

Farkındalığım şüphesiz Allah'ın izin verdiği ölçüdedir ancak bu kavramın fonksiyonu ile fikrim kısaca şu şekildedir ; Modern milliyetçilik akımları , bilindiği gibi sağlam temellere oturtulma çabaları Fransız İhtilali sürecinin içerisindedir . Bu sebeple öncelikle Fransız İhtilali sürecini , bu süreci destekleyen locaları ve ideologları kavrayabilmek gerekir . İhtilal sürecinin kasası olan Rothchil. yahudi soyu bu süreç ile birlikte ilk kez devletler üzeri konuma ulaşmıştır . İhtilali takip eden yıllarda , sözde ortaya çıkardığı siyasi aydınlanma ile ülkeleri ihtiyaç duyulduğu anda ihtiyaç duyulan şekilde bölmekte kullanılmıştır . Dünyanın her köşesinde , iç kargaşa yaşayan her ülkenin temelinde bu millet ayrımcılığı/ayrımcılık isteği yatar . Türk milliyetçiliğinin temellerini de Avrupa tarihi olmaksızın açıklayabilmek güç . Zira Turancılık fikrinin kaynağında Hristiyan Macar ideologları ve bunu dolaylı besleyen Almanya gibi ülkeleri görmek gerekir . O yıllarda Rothchil. ailesinin ve hizmetkar mason localarının Macaristan ve özellikle Almanya'da ne derece etkin hatta bu ülkeleri esir aldıklarını görmek gerekir . Öyle ki bu güç silah satmak için savaş üreten , yetmeyince pazar açmak için 1. dünya savaşını başlatabilecek kudrete ulaşmıştı .

 

İslamiyetin ayağa kalkmasında en büyük engellerden olan ırk milliyetçiliği gün geçtikçe daha derin bir sorun haline gelmektedir . Gün geçtikçe daha fazla genç kardeşimizi bu sapkın fikirlere , milletinin önüne koyduğu ululuk , yücelik sıfatını varoluşunun gereği görecek derecede kibire teslim ediyoruz .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mehmet Akif Ersoy - IRKÇILIK Hakkındaki Şiiri

 

Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize?

Fikr-i kavmiyyeti şeytan mı sokan zihninize?

Birbirinden müteferrik bu kadar akvamı,

Aynı milliyetin altında tutan İslâm?ı,

 

Milliyetçilik dinimizde yasaktır kavmiyyet : milliyet

Share this post


Link to post
Share on other sites

yorumları okudum lakin Üstadın bu konuyla alakalı şu tespitini göremedim;

 

"Eğer gaye Türklükse, mutlaka bilmez lazımdır ki Türk, müslüman olduktan sonra Türktür"

 

olayı özetler mahiyette, aynı zamanda kendi fikirlerine Üstadı dayanak yapmaya çalışanlara Üstadın kendi ağzından verdiği enfes cevaptır...

Share this post


Link to post
Share on other sites

islamda milliyetçilik var mı???peki ülkücülük ve milliyetçilik farklımı?

Var Hemde nasil var Ben Samimi bir Müslümanim Elhamdülillhah Türk´üm Milliyetci´yim Ülkücü´yüm ALLAH(cc)Nin emirlerini Peygammber Efendimiz Muhammed Musdaf (sav) in Ögrettigi Isdikmette Elimden Geldigi kadar yapmaya calisiyor ve yapiyorum Hangi sözde ülema benim varligimi inkar eder.

Biz insanlar kavim kavin yaratilmisiz Tanisalim diye,simdi alt taraflarda Hayir Yok vesaire diyenlere soru TANISDIKDAN sonra ne olacak Her gün mü tanisacagiz.? Islamda Milliyetcilik yok diyenler samimi bir müslümani yani beni inkar edenler Islam da irkcilik yok Islamda Üsdünlük Var Bu üsdünlük Takvadadir Yani ALLAH´in Emirlerine Mümkün oldugunca samimi bir sekilde korku ile riayet etmek Simdi hangi cilgin bana sen takva sahibi degilsin diyebilir.?TÜRK ün erk liginden rahatsiz olanlar bilsin ki TÜRK aden aliyselam dan oldu kiyamete kadar da olacak findik kabugundan cikmis kabugunu begenmemis olanlar zaten bu findikdan cikmadilar da ondan begenmiyorlar Hic bir türk milliyetci baska milletleri kücük görmez hakir görmez onu ancak inkarcilar yapar.

Nedir milliyetcilik, milliyetcilik milletler arasinda yaris yapandir siz hicbir zaman bayrak yarisinda birinci olan in sonuncu olana hakaret edip asagiladigini gördünüzmü birinci olan sonuncu olana hakaret etme ihtimali var diye yaris yapanlara bunlar aslinda yok denirmi.? Ben milletimi bu yarisda milletlerin en önünde olmasini isdiyorsam benimle yarisanlari nasil kücük görürüm biz ayni kulvarda yarisiyoruz diger milletler iyi kosacaklarki birinci olan da armut pis agzima düs demesin bu günlerde sözde ümmetcilerin yaptigi gibi islamda milliyetcilik yok diyenler, mümünün tebessümünü cihat zannediyorlar Müslümanlar bu günlerde kan agliyorlar Burda sözde uleme killarini kibirtatmiyor sorarsan dua ediyorlar ya imanin en zayifi.

Iman amel isder icraat isder senin tuttugun oruc kildigin namaz gittigin hac verdigin zekat hapsi kendin icin ALLAH rizasi icin ne yapiyorsun hic olmazsa yapanlari yapmaya calisanlari inkar etme.gelelim Ülkücülüge Islamin ahlaki ile milletler arasindaki yarisda birinci geleninin Türk milletinin olmasini isdeyip bu isdeginde israrli olan Türk dür

mükremin SARITOPRAK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bu meselede babanzade ahmed naim efendi'nin islamda davayı kavmiyet yoktur.isimli eserini tavsiye ederim.eser müslüman milliyetçilere nasihat için osmanlının son devrinde yazılmıştır.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seyyid Ahmet Arvasi hocanın TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ kitabını tavsiye ederim.İslama tabi olmak şartıyla, ana baba sevgisine denk bir vatan sevgisi...her grubun içinde olduğu gibi ülkücülerin de boşu var dolusu var.ülkücülük anlayışı türk islam ülküsü kitabındaki gibiyse sıkıntı yok bence.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yaziklar olsun size Merhum Necif FAZIL´in adini kullanarak türk milletine saygisizlik eden ve buna müsade edenlere devsirme torunlari islami tek eline alip bilirkisi olduklarini zannedenler milliyetcilere bu denli hakaret edenler siz istesenizde millet olamazsiniz dolayisi ile milliyetci ülkücü ler sizin kim ve ne oldugunuzu biliyor kendinizi bu denli yormaniza lüzum yok NECIP FAZIL, TÜRK MILLIYETCI VE ÜLKÜCÜDÜR,sakarya yi dami okumadiniz milliyetsizler sizi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davul gibi cüssenizden büyük sesiniz. Yazık ki içi boştur davulun. Allah rızası için, en azından, yani hani en azından noktalama işaretlerini, paragraf kullanmayı öğrenin de şu forumda; yorum niyetine ardarda sıraladıklarınızdaki kofluk bir yana -hiç olmazsa- karman-çormanlık çileden çıkartmasın insanları.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Atakan

Miliiyetçiliktende bir sey anlamamıssınız. Millet demek Din demek değil o ülkede yaşayan oranın yerlisine millet denir. Milliyetçilikte öbür milletleri hor görmüyon ama kendi milletini önde tutacan. Örnek bir çok insanın ameliyat masrafını karşılayacan ama dünyaya açılmak yerine önce kendi ülkendekilere yardım edersen bu milliyetçilik yani sakıncalı değil zaten dinimizdede yardım edeceksen önce aile-akraba-yakın çevre diye başlayıp çember genişler yani önce yakınında kim varsa ona yardım edecen yoksa yanındaki adam açken sen kalkıp afrikaya yardım edersen güzel olmaz. O yüzden milliyetçilik sakıncalı bir şey değil aksine doğru birşey. Gelişen ülkelere bakın hep milliyetçi o yüzden milleti refah içinde. Ama müslümanlar bunu unuttu sanki kötü bir şey gözüyle bakıyor o yüzden geriledi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...