Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
kosem

Cübbeli Ahmet Hoca Ve Islamoğlu

Recommended Posts

cubbeli-hoca-izdihami-524653.Jpeg

Cübbeli Hoca izdihamı

Kayseri Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ndeki 'Cüppeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün verdiği konferansı yaklaşık 8 bin kişi dinledi. Haremlik-selamlık şeklinde kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturduğu Kongre Merkezi dolunca dinleyiciler saha içine alındı.

 

İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinden olan Ahmet Mahmut Ünlü, Çağrı Derneği'nin organize ettiği 'Yaşamak Sadece Nefes Almak Değildir' konulu konferansta yaklaşık 8 bin 500 kişiye hitap etti. İstiklal Marşı ve Kuran okunmasından sonra başlayan programda Çağrı Derneği'nin yetkilileri selamlama konuşması yaptı. Nevşehir, Sivas, Kırşehir ve Yozgat gibi çevre illerden gelenlerle 7 bin 500 kişilik Kongre Merkezi'nin dolması üzerine dinleyicilerin bir bölümü, saha içine alındı. Kadın ve erkekler ise ayrı ayrı oturdu.

 

Cüppeli Ahmet Hoca, şimdiye kadar verdiği sohbet ve konferanslar için para almadığını belirterek, "Şimdi İslam kardeşliği başka bir şey yardımlaşma başka bir şey adam tökezler, onu kaldırırsın. Hatta çok kere söyledim gavur aklı Müslüman aklından daha kötüdür. Adamın yanında çalışıyor, Ermeni'nin yanında çalışıyor ondan sonra aşırıyor. Bir de 'sevaptır' diyor. Ne sevaptır be! Ahrette sen yandın, niye koca gavurun malı ne koparırsan kardır. Onun kendi kazancı haramdır. Alman için izniyle alman lazım. Şimdi Yahudi'ye, Hıristiyan'a sorarsan ben cennete gidemem, fakat bizim bazı ilahiyatçılara sorarsan onlar çok geniş yelpaze, hepsini cennete sokuyor. Bir arkadaş vardı, vefat etti, yolda gidiyoruz. 'Ya hoca sahafa İncil ısmarladım' dedi. 'Allah Allah' dedim, 'Kuranı bitirdin mi?' diye sordum, 'yok' dedi. 'Ne yapacaksın' dedim, 'merak ettim' dedi. Fazla merak iyi değildir. Şimdi bize Kuran geldi Allah'ın kitabı bize yeter kardeşim" diye konuştu.

 

İSLAMOĞLU'NU ELEŞTİRDİ

 

Konuşmasında yazar Mustafa İslamoğlu'nu da eleştiren Cüppeli Hoca, "Sahabe için 'sıradan' insan diyor. Peygamberimize öyle ağır sözler söylüyor ki, peygamberin cinsel gücüne kadar bu müstehcenliğine kadar, bu kadar da yapma Allah aşkına. Peygamberimiz tükürdüğü zaman üstlerine sürerlerdi, abdest suyunu almak için harp ederlerdi. Şimdi sen bu sahabe için 'sıradan' diyorsun. Sen şimdi peygamberin razı olduğu sahabeye nasıl iftira edersin? Şimdi sevgililer günü diye bir gün var. Allah Resulü'nün haram ettiği ilişkiler yaşarsa burada hayır ve bereket olur mu? Peygamberimiz sahabeyi sevdiği kadar dünya kuruldu kurulalı hiçbir peygamberi bizim peygamberimiz kadar sahabesi sevmedi. Ayağınıza diken baba onun canı acır. Hiçbir ümmetinin sıkıntısını istemez. Size çok düşkündür, ananız ve babanız o kadar düşkün olmamıştır" dedi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allah senden razı olsun hocam. Senin sayende nice "iyi" bildiğimiz "fena"yı öğrendik..

 

Hamd; kulunun dilinden hakkı duyuran Allah'ındır!

Share this post


Link to post
Share on other sites

tevafuken şimdi haberlerde cübbeli ahmet hocanın plajda kadınlarla uygunsuz görüntüleri vardı fotomontaj mı acaba

Share this post


Link to post
Share on other sites

büşra kardeş sen şu son yazdığın yazıyla ılk yazdığın yazıyı bır karşılaştır bakalım ne göreceksin.hocamızın davası belli,ne için çaba sarfettiği belli...yok plaj görüntüsüymüş vs...onların da derdi belli yapmak istedıklerı bellı.acaba? dıye sorman bile acaip yani.açık ve net herşey ortada.kardeşimin dediği gibi iyi bildiklerımızın ne tür iyiliklerle kafa bulandırdıklarını gösterdi hocamız.mevla ondan razı olsun.ya artık bu konu forumda bılındı yanı ve gerçeklerde görüldü.bence yanyana bıle isimlerını yazmaya değmez vesselam..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maşallah zaten islami konularda en çok Cüppeli Hoca hakkında konu açılmıştır.Ben ilk defa burada gördüm bu kadar sevildiğini.Allah muhabbetinizi daim eylesin:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amin inşaallah ondan daha fazla nasiplenmemizi nasip eder...

 

Kendisinin sevilmediği kesim; azınlıktır inşaallah

Share this post


Link to post
Share on other sites

elbette cübbeli ahmet hocaya itikadımız tam sadece aklımda soru kalmasın diye de arkadaşlar biriniz bana islamoğlunun yanlış görüşlerini ÖM ile gönderebilir mi vede mümkünse sahih kaynaklı olanlarını

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocamızın Hak Söz adlı eserini bulun ve okuyun kardeşim.. çıkmak zorunda olduğum için şuan yardımcı olamayacağım...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hocamızın Hak Söz adlı eserini bulun ve okuyun kardeşim.. çıkmak zorunda olduğum için şuan yardımcı olamayacağım...

 

 

tamam çok sağolun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu mevzuda forumda bulunan'mustafa islamoğlunun hezeyanları'adlı konu fazlasıyla yeterlidir.yerı gelmışken yazayım.reyhan kardeşim çok mükemmel ilmi,sahih eklemeler yapmıştır.dileyen oradan okuyup öğrenebilir.selam ve dua ile..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamunaleykum,

Necip Fazıl'ın gençliğe hitabesi karşısında gözyaşlarını tutamayarak defalarca okumuş bir gruptan bir kişiyim. Hiçbir cemaate mensup değilim. Yaklaşık bir yıldır da hamdolsun hayatım islamla güzelleşti ve güzelleşmeye de devam ediyor. Siteyi görünce çok heyecanlandım fakat gördüklerim karşısında gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum.

Sevgili kardeşlerim, buradaki vicdan sahibi müslümanlara sesleniyorum. Detay konuları hayız halidir ayağın meshedilmesidir, bunları şimdilik bir kenara koyalım. İki hoca var karşımızda biri Filistine yardım konvoyu düzenliyor bizzat kendisi ihtiyaçlı insanlara el uzatıyor onlar için gözyaşı döküyor. Diğeri ise Maltalarda jet skilerde tatil yapıyor. Sonra bu jetskideki neredeyse her konuşmasında diğer kişiye söylemediğini bırakmıyor. Kendinde de o kişiye kafire varacak derecede tanımlamalar yapacak haddi buluyor. Sonra ilk bahsini ettiğimiz kişi bu suçlamalara karşı (bir kere bile isim vermeden!) bir müslümana yakışır kalitede iftiralara cevap adında bir kaç videoyla cevap veriyor. Biri müslümanların birlik olmasından yana ve müslüman kardeşlerin hatalarını örtme gayretinde (Kuran terbiyesi dolayısıyla) diğerinin işi ise diğer alimleri çekiştirmek haklarında papazlık yapmak. Lütfen ALLAH RIZASI İÇİN biraz büyük resimden bakmaya çalışın detay konularda takılıp olayı kaçırmayın. Hepinizin eminimki benim Kuran bilgimden çok daha fazla bilginiz vardır. Şimdi sadece yaklaşımlar karşılaştırıldığında kim müslüman gibi davranıyor, kim davranmıyor.

Meselem bir hocayı kayırmak değil, faydalı olan her bilgiyi her hocadan alma gayreti içerisindeyim. Ama hayatını Kurana adamış, 15 yılı aşkın Kuran tefsirleri yapmış, insanları Kuranla hayat inşa etmeleri gerektiğini haykıran bir şahısa laf söylerken hüsnüzan mı etmeliyiz süizan mı??

İslamoğlu da hata yapabilir herkesin yapabileceği gibi ama haddi bilmek lazım gelmez mi sevgili müslüman kardeşlerim??

Selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kardeş, mesele 15 yılı aşkın olarak Kuran tefsiri yapmak değil, mesele Filistin'e konvoy düzenlemek de değil. Üstad'ın bir de Doğru Yolun Sapık Kolları kitabını okuyunuz. Siz Allahu teala'nın haram kıldığı bir şeye helal derseniz, o iş 'herkes hata yapabilir' sınırını aşar artık. Müslümanların bu düşünceden kurtulması lazım artık. Hadis'te belirtildiği gibi bu ümmet 73 fırkaya ayrılacak, sadece biri kurtulacak. O da Peygamber efendimizin ve eshabının yolundan giden. Doğru yoldan ayrılan o 72 fırka da zaten hep efendimizin sünnetinden ayrıldığı, "hatalı" yorumlarda bulunduğu için sapıttı. Bu meseleleri çok tartıştık. Lütfen daha önce açılan başlıkları okuyunuz.

Cübbeli hocanın tatil yapma meselesini solcu medya kasten çarpıtmıştır. Hoca tatil yapmaya gitmiştir, doğrudur, lakin işin arka planı şudur ki, hocayı bir arkadaşı davet etmiştir, hoca bu davete icabeten hanesiyle birlikte gitmiştir. Hocanın arkadaşı o görüntüleri gizlice kayıt altına almış ve yüklü paralarla medyaya satmıştır ki medyanın eline de İslam'ı temsil eden birine çamur atacak malzeme geçmiştir. Hoca bunu bizzat kendisi anlatmıştır. Hoca milyar dolarlar vererek, paralar savurarak yapmamıştır o tatili. Böyle şeyler olacağını bilseydim asla gitmezdim de demiştir hoca. Tatile gitmek günah mıdır, İslami edeb ve sınırlar aşılmadıktan sonra tatile gitmek günah mıdır, cevabı herkesçe malumdur. Konuyu daha fazla uzatmanın lüzumu yok. Lütfen siz de Allahu teala'nın rızası içün peygamber efendimizin yolundan ayrılan sapık kollar ile peygamber efendimize bağlı olan doğru kollar arasındaki farkı öğreniniz. Kuran tefsiri yapmak da bir marifet değildir ayrıca. Yanlış tefsir ettikten sonra binlerce sayfa tefsir yazsa ne yazar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kardeş, söylediklerine taraflı olduğun net anlaşıldığı için katılmam mümkün değil. İnsan isterse herkesin bir yaptığına bahane bulabilir. 15 yılı aşkın tefsir yapmak mesele değil olur mu hiç mesele tabi. Kuranı yaşamayı insanlara anlatmak ta mesele (hatta en önemli mesele). Ben nacizane bir hocayı dinlemeye başlarken Kuranı nereye koyduğuna bakarım. Kitaplarında ayetlerin yerine bakarım. Eğer Kuran bazlı hareket etmezsek münafığın, ajanın çok olduğu dünyamızda gerçekler yerine hurafeler dolar beynimize.

Tatili bir örnek olarak verdim. Beklediğim cevap "Ama arkadaşı çağırmıştı kıramadı sonra da pişman olmuş" değildi.

Ben müslüman olarak yıllarını Kurana adamış kişileri buradan yargılarken (ki onun doğruluğu da tartışılır) dikkatli olunması gerektiğini düşünenlerdenim.

Yazımda sadece örnek müslüman tavrı açısından vicdanlı bir şekilde karşılaştırma yapın istedim. Sen evinde elmanı soyup youtubedan karalama videoları izlerken karaladığın kişi Filistinde topluluğa destek konuşması yapıyor, yüzlerce kişi gözleri yaşlı, o şahsı dinliyordu. Ve sen şimdi bana diyorsunki Filistin gezisi hikaye...... O zaman olmuyor sevgili kardeşim...

İnanın buraya tartışmak için gelmedim.Yemin ederim Necip Fazıla olan sevgimden dolayı buldum siteyi. Ancak Olanlar karşısında vicdanıma engel olamadığım için bir yazı yazdım. Konuyu önceden etraflıca tartıştığınızı yazmışsınız. Dolayısıyla bana düşen sizi size bırakmak olur.

Allahtan dilerimki Müslümanlar karşısında bu kadar büyük oyunlar oynanırken kanlar dökülürken birlik olabileceğimiz günleri görebileyim. 73 fırkadan biri var o da biz gerisini karala gitsin yapmayız inşallah.

Selam ve dua ile...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din sahasında söz söyleyenlerin kıymeti, kendilerine kimleri üstad edindiklerine bağlıdır. Vakıf Ahmet kardeşim Mustafa İslamoğlu hakkında aslında doğru tespitlerde bulunmuş. İslamoğlu’nun kimleri sevdiğine ve üstad bellediğine baktığımız zaman nasıl bir çizgide olduğu ayan beyan ortaya çıkmaktadır. Kendisi Hamidullah’ı, Efgani’yi, Abduh’u, Mevdudi’yi, Seyyid Kutub’u ve İbn-i Teymiyye'yi âlim olarak görmekte ve göstermektedir.

(edit: isimlerin üzerine tıklayarak ilgili yazılara ulaşabilirsiniz) Bu kişilerin de ne oldukları İslam dünyasındaki sapıklık ve mezhepsizlik sahasından haberdâr olanlarca malûmdur. Allah Üstaddan razı olsun, bunların gerçek yüzünü göstermiştir.

 

arkadaşlar islamoğlu bölümünde bu yazılmış benim pek bilgim yok ama seyyid kutup sahih diye biliyorum ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esselamun Aleyküm.

insaf kardeş ne hikmetse merhaba demeden bu başlığa ve bizce artık sona erdirilmiş bir meseşeye yorum yapıyor. Biz Büyük Doğucuların kalıncı çizgilerle çizilmiş hadleri vardır. Bilmemeniz ayıp değil tabi, öğrenmemeniz ayıp. Dolayısıyla büşraaa gönüldaşın taşıdığı o başlıklara bakarsanız, bizim bu meselelerde tavrımızı görürsünüz. Ondan sonra da karar sizindir efendim; BD yolunu kabul etmek zorunda değilsiniz ama kabul ettiyseniz uymak zorundasınız.

Selametle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ayrıca;

 

Seyyid Kutup takınmış olduğu sosyalizma tavrı ve büyük sahabî Hazret-i Osman'a dil uzatmış olma felâketinden istiğfar ederek can verdiyse büyük şehittir.

 

Bu yorum da Üstad Hazretlerinin... Kaldı ki yüzlerce ulvi zat dururken ilminden feyz alacağımız bir Kutub kalmışsa, bırakalım kalsın...

 

Allah'a emanet olunuz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

METAFOR kardeşimin dedıklerıne katılmakla beraber.eklemek istıyorum ki;bu tatil meselesinin iç yüzü zaten bilinmektedir.kartelin haberi ne hale getirdiği ortadadır,gereklı açıklamalar yapılmıştır..şimdi hoca dıye tanımlandırılan bır şahıs,nefsi bir hata yapsa bu onun yalnız kendini bağlar,ancak islamoğlu gibi ümmetin arasında tefrıka ,farklılık çıkartmak, vs.anlayışıyla verdiği fetvalar(kaldı ki kendısi fetva makamında değil) sayesınde ınsanların ıtıkadları bırbırıne gırmış durumda.

.senden önce alimler geldi bu dünyaya;imamı azam hz.gibi eşi olmayan mevlanın dostları geldi,ve fıkhın en doğrusunu açıkladı ve gıttı.şimdi sen ne sıfatla kalkıp fıkhı muamelata mudahale edıyorsun.sana mı ,bana mı, bıze mi düştü bu iş.ondan sonrada ipliğini pazara çıkaranlara;sıtenden'ahıret var dıyorum,hesap ağır olur diyorum vs sözlerle duygu sömürüleri...bunları bırakda cevap ver sen;sen neden farklılık,daha doğrusu sıvrılmek istıyorsun.hesap varsa sende düşün bakalım bu mılletın ıtıkadıyla oynamak nasıl hesabı verılecek bır amel...

 

madem 15 yıl tefsır ile uğraşmış,efendım! yardım konvoylarında başı çekmiş,vs.hiçmi efendımızın hayatını okumamış bu adam,efendımızın gunde 5 defa azabından rabbıne sığındığı kabır alemıne nasıl gaybi konu,dıye açıklama yapabılıyor bu adam.kuranı kerımın sayılamayacak kadar çok yerınde' ebedaa ebedaa' dıye rabbımın buyurduğu cennet cehennem sonsuzluğu için nasıl sonsuz değildir gaybı bır konudur dıyebılıyor bu 15 yılın tefsırcısı...

 

yapmayın arkadaşlar !artık maskeler düştü,mezhepsızlık adı altında insanların inandığı doğru akaıdlerının içini boşaltmakla bırsey elde edemez bunlar.ahmed hocamız dan ve onun gıbı ehlı sunnet alımlerımızden mevla razı olsunki;bu şia ve vehhabı kokan kaynakları çürüttü.herkesın hesabı ALLAHADIR.(cc)inş.kendı tabırıyle;hesabını veremeyeceği sözler söylemesin bence.ya hu konuşmayım dıyorum:)neyse mustafa islamoğlunun hezeyanları tek adres bu konularda...selam ve dua ile..

Share this post


Link to post
Share on other sites
arkadaşlar islamoğlu bölümünde bu yazılmış benim pek bilgim yok ama seyyid kutup sahih diye biliyorum ben

 

 

 

«Bir de Seyyid Kutup var... Kendisinden af dilemesini isteyen yakışıklı orangotan maymunu Nâsıra «Bir müminin bir münafıktan af dilemez.» cevabını veren ve kahramanca ölmeyi bilen bu zatı SAHTE KAHRAMANLAR konferansımda gerçek kahraman olarak göstermiştim. Fakat sonradan gördüm ki Seyyid Kutup bir İbni Teymiyye meddahıdır. Ve kellesini kaptırdığı. sosyalizma yularının zoruyla Hazret-i Osmana adaletsizlik isnat eden ve dil uzatan bir bedbahttır. İdam edilmeden önce bu sapıklıklardan istiğfar ettiğini söyleyenler oldu. Eğer öyle ise tam kahraman ve şehit... Değilse mücadelesi kâfire karşı bir sanığın davranışından ileri geçmeyen bir zavallı.» (21.10.1977 tarihli Tercüman Gazetesinden)

Üstad'ın Seyid Kutup hakkında ki son görüşü buymuş canım.

Share this post


Link to post
Share on other sites
«Bir de Seyyid Kutup var... Kendisinden af dilemesini isteyen yakışıklı orangotan maymunu Nâsır'a «Bir müminin bir münafıktan af dilemez.» cevabını veren ve kahramanca ölmeyi bilen bu zatı SAHTE KAHRAMANLAR konferansımda gerçek kahraman olarak göstermiştim. Fakat sonradan gördüm ki Seyyid Kutup bir İbni Teymiyye meddahıdır. Ve kellesini kaptırdığı. sosyalizma yularının zoruyla Hazret-i Osman'a adaletsizlik isnat eden ve dil uzatan bir bedbahttır. İdam edilmeden önce bu sapıklıklardan istiğfar ettiğini söyleyenler oldu. Eğer öyle ise tam kahraman ve şehit... Değilse mücadelesi kâfire karşı bir sanığın davranışından ileri geçmeyen bir zavallı.» (21.10.1977 tarihli Tercüman Gazetesinden)

Üstad'ın Seyid Kutup hakkında ki son görüşü buymuş canım.

 

Allah razı olsun yalnız hasan tahsin feyizli hoca mealinde kaynak olarak seyyid kutubu göstermiş o yüzden şaşırdım ama iyi niyetle analım inş

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...