Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
buyukdogu

Meyveli Ağaç

Recommended Posts

SAKARYA AYAĞA KALKACAK!

 

Üstadın vefatının 27. yıldönümü (25 Mayıs 1983) , doğumunun da 106. yıldönümü (26 Mayıs 1904) münasebetiyle hazırlanan organizasyon, 25 Mayıs Salı akşamı saat 19:00’da başlayacak. Program, Sakarya Bayındır sokakta bulunan Kurtuba Kitap-Kahve’nin toplantı salonunda yapılacak.

 

Gecede, Kurtuba Yayınları arasında çıkan “Meyveli Ağaç” isimli kitap da tanıtılacak. Kitabın yazarı Selma Günaydın, bir konuşma yaparak “Necip Fazıl’a ve sanatına yöneltilen eleştiriler”i anlatacak.

 

Üstadın çeşitli şiirlerinin de okunacağı organizasyona, Necip Fazıl’ı yakından tanıyan dostları ve öğrencileriyle çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılmaları bekleniyor.

 

Organizasyon hakkında bilgi veren Kurtuba Kitap-Kahve’nin yöneticileri, “merhum Necip Fazıl’ı anmayı hedefleyen gecemize ilginin büyük olacağını ve Sakarya’nın ayağa kalkacağını umuyoruz” dediler.

 

Meyveli ağacı taşlarlar

 

Gecede tanıtımı yapılacak olan “Meyveli Ağaç”ın arka kapağında Necip Fazıl ve bu eser hakkında şunlar belirtiliyor:

 

“Bir yazarı, şairi veya düşünürü tanımanın en iyi yollarından biri de hakkındaki eleştirilere vakıf olmaktan geçer. Bu açıdan Necip Fazıl’a ve sanatına yöneltilen eleştirileri topluca değerlendirmek, onu anlamanın da anahtarı olacaktır. Eleştirilmek, Necip Fazıl Kısakürek için ‘meyveli ağaç’ pozisyonunun kaçınılmaz bir sonucudur. Şiir, hikaye, tiyatro, roman, deneme, fıkra gibi edebi türlerin hemen hepsinde kalem oynatmış bulunan Necip Fazıl, bu alanlarda -olumlu veya olumsuz- bolca eleştiri almıştır.

 

Selma Günaydın’ın, Necip Fazıl’ın eserlerinde eleştiriyi inceleyerek başlayan çalışması, kişiliğine, düşüncesine, sanatına (şairliği, hikayeciliği, oyun yazarlığı) ve gazeteciliğine yöneltilen eleştirileri derli toplu bir biçimde okuyucuya sunuyor. Necip Fazıl’ın sağlığında bu eleştirilerden bir kısmına verdiği cevapları, kendisine yöneltilen eleştirilerle bir araya getiriyor.

 

Okuyucu bu çalışmada, eleştirilen Necip Fazıl’ı bulacak ve onun etrafında sanat ve düşünce dünyamızın ahvalini ölçme fırsatını yakalayacaktır.”

 

habertaraf.com

...

 

ALİ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...