Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
nfk321

Maraş'ta Büyük Doğu'yu Konuşacaklar!

Recommended Posts

15306.jpg

 

 

Büyük Doğu yakın dönem Anadolu insanının toplardamarıdır. Kalpleri bir istikamette toparlamakla ödevlenen Necip Fazıl, 1943te ilk sayısını çıkardığı Büyük Doğuya 1978de son noktayı koymuştur. Bu bereketli çizgiden neşet eden sanat, edebiyat, düşünce ürünleri ise hâlen insanımızın nabzını tutmaya devam ediyor.

 

Bir istikamet belirleyicisi olarak Necip Fazılın söylediklerinin gök kubbedeki yankılanışı kesintisiz bir biçimde sürmekte. Bu yankılanışla Anadolu insanı uyarılıp ruhuna yabancılaşmamaya çağrılıyor. Çağın diliyle sözden sese, eyleme açılan Büyük Doğunun kapısında sorumluluk bilicine kayıtsız kalmama arayışındaki aydınlar, yazarlar, şairler kendi paylarına düşenle yetinmeyerek bu çizginin ilerisine geçme kararlılığıyla tavrını belirlemekteler.

 

Buna bigâne kalmamak düşüncesindeki Kahramanmaraş Belediyesi de mütevazı bir etkinlikle söz konusu çabalara katkıda bulunmak için Necip Fazılın hayatının, sanatının, şiirinin ve Büyük Doğu düşüncesinin takipçilerinin konuşulduğu bir programla Necip Fazıl etkinliklerine katkıda bulunuyor.

 

Kahramanmaraş'ta 25 Mayıs Salı günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan programda; Necip Fazılın kendi sesinden şiirler, bestelenmiş şiirleri ve hayatından kesitlerin yer aldığı sunuma da yer verilecek.

 

Düşüncede Sanatta ve Şiirde Büyük Doğu Coşkusu başlıklı etkinliğe Memduh Atalay, Duran Boz, Ali Yurtgezen ve Mustafa Köneçoğlu konuşmacı olarak katılacaklardır.

Kaynak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...