Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

...rahibe Kıyafeti... Akıl Hocası

Recommended Posts

CHP'nin halkın tepkisi üzerine sahiplenmek istemediği “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için EVET” pankartında başörtülülere yapılan “rahibe” benzetmesinin mimarı ''Ergenekon'' sanıklarına destek için ''Beni de yargılayın'' dilekçesi veren Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ.

30003127993.jpg

 

 

İlmiye Çığ, “Türban rahibe kıyafetidir” ifadesini ilk telaffuz eden isim. Sürekli mütedeyyin insanları hedef alan Çığ, pek çok kez başörtülüleri “rahibe”lere benzetti. Antalya'da düzenlenen bir panelde konuşan Sümerolog Çığ, günümüzde kadınların kullandığı başörtüsünün Sümerler'de 'mabet fahişeleri' tarafından kullanıldığını söylemişti. Sözlerinin devamında Çığ, "Bizim başörtümüzün kökeni de oradan geliyor" ifadeleri kullanmıştı.

 

İlmiye Çığ, Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Kanal B'deki programında Kur'an Kursları'nın da kapatılmasını teklif etmişti. TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ile birlikte sundukları programda Çığ, "Mahalle aralarındaki Kuran kursları kapatılmazsa ve Kuran Türkçe okutulmazsa çok fena" ifadelerini kullanmıştı.

 

Çığ'ın skandal çıkışları bunlarla sınırlı değil. Camilere aşk odası, geneleve imam nikahı isteyen de İlmiye Çığ'dı.Başörtüsünün ilk olarak Sümerler'de genelev kadınları tarafından kullanıldığını yazan sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve yayıncısına dava açılmıştı.

 

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın da aralarında olduğu İşçi Partili bir grup, ''Ergenekon'' sanıklarına destek için ''Beni de yargılayın'' dilekçesi vermişti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
''Beni de yargılayın'' 

 

 

 

 

Şüphesiz ki yargılayanların en hayırlısı Allah'tır...

 

 

 

 

Çok değil; biraz daha bekle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu tür zihniyetler Laiklik, Özgürlük, Demokrasi gibi kavramları sakız niyetine kullanırken iş fiiliyata gelince asıl yüzlerini göstermekten çekinmiyorlar. Bu zihniyet, her sakallıyı hoca sanyor.. Başörtüsüne kutsal anlamı kazandıran zaten onun içindekidir. Sümerolog tyze gibilere trilyonluk başörtüsü de verseler o beyinle ancak.. Neyse..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bunları tabi karşılamak lazım geliyor; beni şaşırtmadılar şahsen.. Kuyruklarına basılıyor malumunuz refarandum; son havlamalar bunlar sabrediyoruz.. Vaktiyle çarşaf açılımı diye trajikomik bir vakaya imza atan şahsiyetler bugün başörtüsü hususunda rahibe teşbihine kalkışıyor, kof kafalılar.. Ne diyelim, eyvallah. İt ürür kervan yürür...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Atalarımız ne de güzel demiş:

 

"Katranı eritsen de olmaz şeker

Cinsini sevdiğim cinsine çeker!''

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...