Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Metafor

Necip Fazıl'a Hakaret Eden Taraf Yazarı Margulies Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu!..

Recommended Posts

Necip Fazıl hakkındaki hakaretinden dolayı Taraf yazarı Margulies hakkında suç duyurusunda bulunuldu!..

 

İLGİLİ HABER: TARAF YAZARINDAN KÜSTAHLIK

 

Necip Fazıl Kısakürek'in 25 Ekim 1967 tarihinde Büyük Doğu'da yayımlanmış olan "Dünyayı Yahudi Güdüyor" başlıklı yazısından alıntılar yaparak Taraf gazetesindeki ‘Solduyu' adlı köşesinde 22.09.2010 tarihli yazısında, Necip Fazıl Kısakürek'e hakaret içerikli tepki gösteren Roni Margulies hakkında suç duyurusunda bulunuldu…

 

Margulies'in, ‘Dünyayı Yahudi güdüyor!' başlıklı yazısında geçen

(...) Recep Tayyip Erdoğan'dan belediye başkanlarına kadar pek çok AK Parti üyesi gençliğini Büyük Doğu dergisi okuyarak, Necip Fazıl'ın görüşlerini beğenip benimseyerek geçirdi.

 

Başbakan hala bugün iyi niyetli bir beraberlik ruhu aşılama çabası içinde Nazım Hikmet'le Necip Fazıl'ı birlikte anıyor.

 

Kusura bakmayın, ama yok öyle şey.

 

Azgın bir ırkçının, altı milyon kişinin ölümünü onaylayan ve az bulan bir yaratığın adını Nazım Hikmet'le birlikte anamazsınız.

 

Ve bu yaratığın adını Kültür Merkezlerine veremezsiniz.

 

Bahçelievler Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Doğan ve İşadamı Nihat Eren, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular…

Konuyla ilgili HaberMolası'na konuşan Bahçelievler Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Doğan,

 

“Büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Son yüzyılda Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde Türk ve İslam dünyasının yüzakı olan ‘Üstad' Necip Fazıl Kısakürek'e kin kusmuş!..

 

Bugün ülkemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Milletvekillerinden bazıları, İçişleri Bakanı Atalay, valiler, kaymakamlar, bazı üniversitelerin rektör ve dekanları, sayısız bürokrat, fikir adamı fikren ‘Üstad Necip Fazıl'dan beslenmişlerdir…

 

Margulıes, ‘Üstad'ı Nazım Hikmetle kıyaslıyor… Nazım'ı üstün görüyor!.. Ne boş bir gayret, ne lüzumsuz bir kıyaslama. ‘Elmas' ile ‘Kömür' hiç birbiriyle kıyaslanabilir mi?.. Üstad, ‘Güneş'se Nazım ‘İdare lambası'dır… Hapsi bu işte… Yazdıkları sinek vızıltısı mesabesinde şeyler. Üstad Necip Fazıl, aramızda yaşıyor ve yaşayacak. Büyük Doğu davası yürüyor ve yürüyecek…” diye konuştu…

Doğan, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve bu işin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi…

TCK'nun 125. Maddesi (Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.) ve

 

130. Maddesi (Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri oranında artırılır.) gereği cezalandırılması talebiyle yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

 

“Necip Fazıl Kısakürek'in şeref ve saygınlığını rencide edici mahiyette yazılarla onun kişilik ve şerefini hedef alan, hakaret ve nefret dolu yazısını, ulusal bir yayın organında yayınlayan, böylece, milletimizin içine kin ve nefret tohumlarını saçan Roni Margulies'in yazısını yayınlayan “Taraf gazetesi sorumlu yazıişleri müdürü ve tüzel kişi temsilcisi” sıfatıyla Adnan Demir'in, yukarıda zikredilen ve takdir edilecek olan sair mevzuata istinaden cezalandırılmalarını talep eder, gereğinin yapılmasını arz ederiz…”

 

http://www.habervaktim.com/haber/150284/ne...c_duyurusu.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üstadımızın bizlere müspet tesirleri olduğu kadar karşı cenahada menfi tesirleri olmuş öyleki onları acziyet içerisinde biçare bırakmıştır. Üstadımızın tespitlerine, fikirlerine fikirle karşılık verecek istidatları mesnetleri olmadığından, karakterlerininde iftira atmaya çirkeflik yapmaya müsait olması sebebiyle bu tip davranışları pekde rahat sergileyebiliyorlar.Hatta bu davranışlar zamanla meziyetleri haline geliyor.

Kendisini olduğu gibi kendinden sonraki neslide fevkalede yetiştiren Üstadımızın bu başarısını hazmedememenin semeresi olarak değerlendiriyorum.Onlarda kendi sahalarında devleşmiş Üstadımız gibi böylesi bir şahsiyet arayışı içerisindeler ancak istikametlerini tayin edecek, gıpta edilecek yolundan gidilesi böyle biri yok. Alternatifleri olmayınca karın ağrılarını bu şekilde dindirmeye kendilerini tatmin vede teskin etmeye çalışıyorlar.

 

Bizim nazarımızda Üstad ilanihaye zamanının yeganesi olarak kalacak ve bizden sonraki nesillerede aynı fevkaledeliği, duruluğu, canlılığı ve tazeliği ile tesir edecektir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Necip Fazıl"ın teşhisleri o derece isabetlidir ki Yahudi prototipi Abdullah Bin Selam"ın şahsında ezelden ebede Yahudi tipini çok iyi ortaya koymuştur....... Onun yaptığı Yahudi tipini teşhistir, Anti Semitizmi merak eden bizzat Yahudiye baksın!!!!!!!!!!!!!!! Anti semitizmi asıl besleyen Yahudilerin kendisidir!!!!!!! İşte Gazze, işte Kudüs............

 

Taraf"sız taraftar tahir Necip Fazıl"ı anla-YA-mamışsa (!!!!!!) GARY ALEN VE HENRY FORDUN Eserlerine baksın!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Benim anlayamadığım konu ilk günden beri şurasıydı. Yahudi, yani dünya ellerinde bulunan en büyük emperyalist ve kapitalist kurumları bünyelerinde barındıran insanların nasıl olupta tamamen zıt düşüncede olan! bir gazetede yazarlık yapar. Nasıl olur da komünist bir şairi korumaya çalışır. Bu nasıl zıtlıktır anlamak zor. Ne taraf gazetesinin ne de bu adamların ne olduğunu anlamak çok zor.

 

Ama bu suç duyurusu için geç kalındı ve merak ediyorum büyükdoğu neden sessiz??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Derneğimizin ileri gelenlerinden Muzaffer Doğan Bey'e duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz.

 

Sayın Eşref bey tesbitinizinle istinaden: Buyrun Büyük Doğu Ocakları'na. Büyük Doğu'cu gönüldaşlarımızı davet ediyoruz. Mukaddesatçı kesimde yer alan gönüldaşlarımızı da davet ediyoruz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YARASI OLAN GOCUNUR Margulies de ondan laf etmiş

Bu Margulies Yahudi Asıllı Marksist değilmi?

 

Tam Margulies'in düşünce dünyasını anlatmış Üstad, buda deşifre olduk deyü Üstad'a dil uzatmış.

 

Konya konferansındaydı sanırım, Üstadın bir hahamla görüşmesinde söyledikleri... Oradaki gibi bu Margulies de güve, nerede birlik nerede müsbet biri görsün hemen kemirmeye başlıyor.

İnsan kıyafeti giyen canavar Margulies...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...