Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
onüç

“laik” Okulun Umudu İslam Okulu Oldu

Recommended Posts

“Laik” okulun umudu İslam okulu oldu

 

Türkiye'de başörtüsü özgürlüğüne geçit vermeyen laiklik tartışmaları sürerken, İngiltere'de bir devlet okulu, ülke genelindeki başarı oranını yükseltmek için Müslümanların kurduğu okulun kapısını çaldı.

Öğrencilerinin başarısızlığına çözüm bulmak amacıyla Tauheedul İslam Kız Okulu'ndan yardım talep eden Blackburn kentindeki Blakewater Koleji aldığı yardım sayesinde başarı oranını neredeyse yüzde 150'ye çıkardı.

resim153576_2.jpg

Türkiye'de hala başörtülülerin okullara alınması ve kamusal alanda çalıştırılmasının laikliğe aykırı olup olmadığı tartışmaları sürerken, İngiltere'de Müslümanların kurduğu bir okul, herkese açık laik statüdeki bir devlet okulunun umudu oldu. İngiltere'nin en başarılı okullarından biri olarak kabul edilen Blackburn'deki Tauheedul İslam Kız Okulu, aynı kentte bulunan ve başarı sıralamasında son yer alan Blakewater Koleji'ne nasıl başarılı olunabileceği konusunda yardım ediyor. Blakewater Koleji yöneticilerinin bu okuldaki başarı seviyesini yükseltmek amacıyla yardım talep ettikleri Tauheedul İslam Kız Okulu'nun yaptığı eğitim yardımı ilk meyvesini verdi.

 

OKULUN BAŞARISI YÜZDE 150 ARTTI

Daha önce A ve C düzeyinde dereceye girenlerin oranının yüzde 11 olduğu Blakwater Koleji'nde, Tauheedul İslam Kız Okulu yönetici ve öğretmenlerinin katkısıyla öğrencilerin başarı oranı arttı ve yüzde 26'ya çıktı. Blakewater Koleji'nin eski müdürü Alan Chambers, Tauheedul İslam Kız Okulu ile yaptıkları işbirliğinin prensipler üzerine kurulu olduğunu belirterek, bu okulun kendilerine yardım etmesiyle öğrencileri arasındaki başarı oranının arttığını kaydetti. Tauheedul İslam Kız Okulu Müdürü Hamid Patel'i de öven Chambers, “Bir Blackburn'lü olarak Hamid kentimizin eğitimine katkı sağlamak istiyor ve bu katkılar hepimize fayda sağlıyor” dedi.

 

VELİLER DE EĞİTİM SÜRECİNE DAHİL EDİLİYOR

Blakewater Koleji'ndeki öğrencilere ders saatleri dışında da eğitim desteği veren Tauheedul İslam Kız Okulu öğretmenleri, ailelerin çocuklarının eğitimini yakından takip etmek için okula davet ederek çocukları için neler yapmaları konusunda bilgilendiriyor. Tauheedul İslam Kız Okulu'nın başarısını velileri de eğitim sürecine dahil etmeye bağlayan Okul Müdürü Hamid Patel, öğrencilerin beklentilerini yükseltmek ve başarıya teşvik etmek için sürekli bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

 

MÜSLÜMAN OLMAYANLAR DA KABUL EDİLECEK

Beş yıl içerisinde okula Müslüman olmayan öğrencileri de alacaklarını söyleyen Patel, İngiliz ailelerin okulun başarısından dolayı kendilerinden okul müfredatını ve eğitim yöntemiyle ilgili bilgi istediğini söyledi. İngiltere'nin bazı yerlerindeki kilise okullarında öğrencilerin büyük bölümünün Müslüman olduğunu bunun sebebinin de okulun eğitimdeki başarısı olduğunu belirten Patel, inanç okullarının eğitim başarısının devlet okullarından çok daha yüksekte olduğunu söyledi.

 

KİLİSE OKULU DA DEVREDİLİYOR

Blackburn kentindeki Katolik Kilisesi'ne bağlı Sacred Heart İlkokulu da öğrencilerin yüzde 97'sinin Müslüman olmasından dolayı okulun Tauheedul İslam Kız Okulu tarafından yönetilmesini teklif etmişti. Blackburn'deki Darwen Belediyesi de, Sacred Heart İlkokulu'nun yönetiminin ülkedeki en başarılı okullardan Tauheedul İslam Kız Okulu'na geçerek öğrencilerin başarı oranını yükseltebileceğini bildirmişti. Okulun Tauheedul İslam Kız Okulu'na geçmesiyle ilgili çalışmalar ise henüz tamamlandı. Tauheedul İslam Kız Okulu, ilk, orta, lise ve kolej düzeyinde eğitim veriyor.

 

PEYGAMBERİN HADİSİNİ ÖRNEK ALIYORLAR

Okulun kendi kurumsal internet sitesinde, vakıf okulu olan Tauheedul İslam Kız Okulu'nun Kur'an ve Sünnet'ten ilham aldığı belirtilerek, Hazreti Muhammed'i (s.a.v) “İnsanlar hazine gibidirler, tıpkı altın ve gümüş gibi” hadisinin eğitimde örnek alındığı ifade ediliyor. Altın ve gümüşün sadece yerden çıkmadığını, ham maddeleri kaliteli mücevherler haline getirmek için büyük çaba gerektiğinin belirtildiği sitede, öğrencilerin de bu şekilde görüldüğü belirtiliyor. Tauheedul İslam Kız Okulu'nda Cuma günleri ayrıca dini dersler veriliyor ve Cuma namazı öncesi öğrencilere aileleriyle birlikte Cuma gününü geçirmeleri için izin veriliyor.

 

YENİ AKİT

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...