Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
müznib

Yasağı Bulana 1 Milyon Tl Ödül

Recommended Posts

Yasağı bulana 1 milyon TL ödül

Her hafta sonu Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelen Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri bu hafta ilginç bir eyleme imza attı. Başörtüsü yasağının yasalarda olmadığını kaydeden eylemciler, yasağı bulana 1 Milyon TL verileceğini ilan etti.

 

yasagi-bulana-1-milyon-tl-odul-medium-0.jpg

 

Abdi İpekçe Parkı'nda bir araya gelen başörtüsü mağdurları, yasağın son bulması gerektiğini kaydetti. Yıllardır ülkede binlerce genç kızın bu yüzden eğitim alamadığını kaydeden mağdurlar, yasağın son bulması için başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Erdoğan ve diğer yetkili kurumlara seslendi. Mağdurlar, 'Yasal dayanağı olmayan bu yasak artık son bulsun' diyerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

 

Başörtüsünün yasal olarak yasaklandığını iddia edenlere seslenen Mağdurlar, Anayasa başta olmak üzere yasalarda başörtüsü yasağını bulana 1 Milyon TL ödül vereceklerini duyurdu. Ankara İnanç Özgürlüğü adına açıklama yapan İsmail Aydar, "Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu olarak, buradan açıkça ilân ediyoruz ki, defalarca gündeme getirdiğimiz gibi başörtüsü yasağı ile alakalı herhangi bir kanunî madde yoktur. Her kim ki, başörtüsünü yasaklayan kanun maddesini getirirse, kendisine bir 1 Milyon TL ödül vereceğiz. Evet, 'yeter artık insanımızı oyaladığınız' diyor, hukuksuzluğa bir son verilmesini istiyoruz. Kaldı ki, başörtüsünü yasaklayan bir hüküm olsa bile, çağdaş Türkiye'ye düşen, o kanunu ve yasağı savunmak değil, bir an önce kaldırılması yönünde düzenlemelere gitmektir" dedi.

 

Başörtülü fotoğraf verdi diye geri çevirdiler

 

KayIt yaptırmak için Antalya Açıköğretim bürosuna başvuran bayan sınıf öğretmeninin talebi başörtülü fotoğraf verdiği için geri çevrildi.

 

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, "Başörtüsü tatmin edici şekilde halloldu." açıklamasına rağmen mağduriyetler devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerden başı açık fotoğraf isteniyor. YÖK'ün yaptığı bütün sınavlara başörtülü girilebilmesine ve üniversitelerin çoğunda derslere başörtülü devam edilmesine rağmen Açıköğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırmak isteyenlerin mağduriyetleri devam ediyor.

 

Mağdurlardan birisi de Perihan Kaya. Adalet Yüksekokulu'na başvuru yapmak için Antalya Açıköğretim bürosuna başvuran Kaya, başörtüsü engeliyle karşılaştı. İkinci üniversite okumak için doldurduğu kayıt formunu başörtülü fotoğrafıyla birlikte görevlilere teslim eden sınıf öğretmeni Kaya, başvurusunun kabul edilmediğini söyledi.

 

Kayıt bürosundaki görevlilerin başı açık fotoğraf istediğini belirten Kaya, oradaki memurun "Başvurunuzu, aksi yönde talimat gelirse kabul edebiliriz." dediğini söyledi. Üniversitelerde başörtüsü probleminin büyük oranda çözüldüğünü ve YÖK Başkanı Özcan'ın da bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatan Kaya'ya gerekçe olarak Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklama gösterildi. Bunun üzerine Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci işlerini arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını aktaran Kaya, oradaki görevlilerin de 'başı açık fotoğraf' şartı olduğunu ifade ettiklerini belirtti.

 

Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesindeki 2010-2011 Kayıt Kılavuzu'nda kayıt esnasında teslim edilecek fotoğrafla ilgili şu bilgilere yer veriliyor: "Son altı ay içinde, önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır."

 

Kılavuzda ayrıca koyu renk çerçeve içine alınmış şu uyarı yapılıyor: "Dikkat! Yükseköğretim öğrencileri, kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlarla oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorundadırlar."

 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür olayla ilgili açıklama yapmadı.

 

Kaynak: 'Milli Gazete'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...