Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Butimar

Kemal Bey�Den İsrail�E Selam

Recommended Posts

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta İngilteredeydi. Kemal Beyin kulağına kim ne fısıldadı bilmiyorum ama sanıyorum birileri ona, küresel güçlerin ve Yahudi sermayesinin sempati ve desteğini almadan başbakan olamazsın dedi herhalde.

Kemal Bey, Batı başkentlerini gezerek destek toplamaya çalışıyor. Her gittiği ülkede iktidar partisini ve Türkiye başbakanını yabancılara şikâyet ediyor. Şikâyet etmekle kalmıyor; ABDde ve Batıda Başbakan Erdoğanı kendi çıkarlarının önünde engel olarak gören ve bir an önce iktidardan uzaklaşması için plan-proje yapan çevrelere de bilerek ya da bilmeyerek iş birliği mesajları veriyor.

İngilterede İsrail ile ilgili yaptığı açıklama beni çok şaşırttı. Bakınız ne demiş Kemal Bey: Biz iktidarda olsaydık İsraille ilişkilerin bozulmasına engel olurduk. Mavi Marmara İnsani Yardım Gemisinin hareket etmesine müsaade etmezdik.

Vay vay mesaja bakın mesaja! Olmaz Kemal Bey, sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir lider mazlumlara, çocuklara, yaşlılara gıda, ilaç götürebilmek için canı pahasına yollara düşmüş yardımsever insanlara böyle bir mesaj verebilir mi? Bu söz; çıkarlarını insan hayatından daha önemli gören, vicdanını yitirmiş ilkesiz insanlara yakışır.

O mazlum ve masum sivillere yardım edebilmek için canını feda eden 9 tane şehidimizin kanı orta yerde dururken İsraile selam çakmak halkçılıkla bağdaşır mı?

Kemal Bey, bir an için empati kurun lütfen. Siz başbakansınız; ülkenizi her alanda etkileyen Filistin sorununun çözümü için canınızı dişinize takıyorsunuz. Orta Doğuya barışın gelmesi için İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerinde son noktaya yaklaşıyorsunuz. Makamınızda İsrail Başbakanı ile son rötuşları yapıyorsunuz. Size sözler veren İsrail Başbakanı daha havada iken İsrail ordusu Gazzeye fosfor bombaları yağdırıyor, plajlarda çocuklar ölüyor. Gazze viraneye çevriliyor. Ruh hastası bir Dışişleri Bakanı, büyükelçinizi çağırıp alçak bir koltuğa oturtarak ülkenizin onuru ile oynamaya cüret ediyor. Birçok ülkeden binlerce gönüllü sivil bir araya gelip Gazzedeki açık hava hapishanesinde yaşayan insanlara yiyecek, giyecek ve ilaç götürüyorlar. Bu gemilerde silah yok. Uluslararası kara sularında İsrail ordusu uluslararası hukuku çiğneyerek savunmasız insanlara özel birlikleriyle saldırıyor. 9 kişiyi şehit ediyor. Ne yapardınız Kemal Bey; İsrailin ve dolayısıyla ABDnin hışmından korkup koltuğu korumak uğruna İsraille ilişkileri korumaya devam mı ederdiniz?

Geldiğimiz noktada; İsraile, ABDye dayanarak, onları hoşnut tutarak demokratik legal yollardan iktidar olamazsınız. İktidar olmak için ABDyi; Yahudi lobisini ve İsraili değil Türk halkını ikna etmeniz gerekiyor. Yanlış yol ve adreslerde dolaşıyorsunuz. Tayyip Erdoğan halkın sempati ve desteği ile mesaj verdiklerinize rağmen iktidarda kalıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Şahsi çıkarları uğruna asaletini devir, olmayan karakterini bile satacak bir adam kalkıp da bir de milliyetçilik ve de vatanperastlik gibi dudağında iğreti duran sözlerden dem vurmuyor mu beynim zıngıldıyor yahu.Allah'tan ilahi adalettir ki bozuk saat misali arada bir nev-i şahıslarına munhasır mefluç dimağlı mefkure fikirlerini ibraz edebiliyorlar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...