Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
müznib

Serdengeçti Belgesi Bu Akşam 24 Tv De

Recommended Posts

Serdengeçti Belgesi Bu Akşam 24 Tv de

Kanal 24'te yayınlanan 'Keşke Olmasaydı' bu hafta Ülkücü hareketin efsane ismi Türk siyasi hayatına damgasını vuran Osman Yüksel SERDENGEÇTİ belgeseli bu akşam saat 21:00'te Kanal 24 ekranlarında...

 

Kanal 24'te yayınlanan Okan Başara imzalı 'Keşke Olmasaydı' belgeseli bu hafta, düşünce hayatımızın önemli isimlerinden Osman Yüksel Serdengeçti'yi konu ediniyor.

566_112317_2.jpg

Okan Başara imzalı Keşke Olmasaydı bu hafta, ülkücü hareketin efsane isimlerinden biri olan Osman Yüksel Serdengeçti’yi gündeme taşıyor. Türk siyasi hayatına 1950′li yıllardan itibaren damgasını vuran Serdengeçti ismi, ilk olarak 1944′teki “Tabutluklar Davasıyla” duyulmaya başlandı.

O günlerde Osman Yüksel, onlarca milliyetçiyle birlikte 2 metrekarelik hücrelere kapatılacak ve günlerce sürecek işkenceye tabi tutulacaktı. Osman Yüksel Serdengeçti’nin aldığı mahkûmiyetler ve gördüğü işkenceler Keşke Olmasaydı’da…

Kanal 24 Frekans • TÜRKSAT 3 A

• FREKANS: 12679

• SYMBOL DATE: 8888

• FEC 3 / 4

• VERTİCAL (dikey)

Keşke Olmasaydı Osman Yüksel SERDENGEÇTİ Belgeseli 23 Nisan Cumartesi saat 21.00'de 24 Ekranında...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

baş ağrısından mütevellit ünlü türk mütefekkiri radomir'in o erkek güzeli sefil bilo'ya taş çıkartan çehresini görmekten kendimi alıkoyduğum bu güzel bahar gününde içimi ferahlattı bu başlık. sağolasın veliahd kardeş. serdengeçti merhumun yeri ayrıdır ajanın kalbinde. bu akşam inşallah seyredeceğim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

internetten seyrettim lakin belgesel çok kısaydı.ama yine de merhumla alakalı bişeyleri izlemek mutlu etti beni. alayına gider yapmış, gıravat takmamış, kendinden başka kimseyi dinlememiş, saçını sakalını salmış, ama yolundan dönmemiş. bi hilmi oflaz bir de serdengeçti... böyle iki üç tane adam olsun yanında gözü kapalı dünyanın öbür ucuna git. kim sana bişey yapabilir ki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mitajanı okadar reklamını yaptım bana nasip olmadı :) o gün bunu seyredemedim malesef işim çıktı. internette linkini falan bulursanız bi atabilirmisiniz sayın site müdavimlerimiz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Link için teşekkürler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Belgeseli şimdi izledim bitirdim lakin Üstad ile ilgili hiç bir anısından bahsedilmemesi beni üzdü.Rahmetli de Üstad'ımız kadar tanımamız anlamamız gereken bir şahsiyettir.Yaradan bizlere de onların yolundan, başı dik, gidebilmeyi ,attıkları tohumları vücudlandırabilmeyi nasip etsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aslında Serdengeçti konusunda düşünülmesi gereken bir konu da Ülkücü Hareketin nerden nereye geldiğidir. O dönemin ülkücüleri ile bu dönemin ülkücüleri arasında bariz bir fark var ne yazık ki. Bugün acaba yaşasalar yine ülkücü olurlar mıydı merak ediyorum. O günlerde tamamen maneviyat kaygısıyla ortaya çıkmış olan bir ideoloji bugün sağ seçmenle alay eden yöneticilerin eline geçmiş. Ulusalcı denilen çizgiye kaymaya devam eden mhp ziyadesiyle seçmenini üzmekte.

 

Üstad'ın bir dönem yanında olduğu bu güzel görüş tepesinde maneviyattan uzak insanlarla eski günlerini bir hayli aratmakta. Neyse zaten böyle giderse ya kendini düzeltmek ve eski günlerine dönme kaygısı taşıyacak ya da zeminden çatırdamaya başlayacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eşref Bey kardeşim inanıyorum ki bugün o mübarak insanlar (Osman Yüksel Serdengeçti Üstadımız v.s.) mezarından kalksalar bugün ki (güya) mhp ideolojisini güden kişiciklerin suratlarına tükürürlerdi.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hak yoldaki cesaretine hayran bırakan; samimiyetiyle saygı uyandıran büyük insan. İzledik, hayran olduk, gülümsedik, hüzünlendik ve göğsümüz kabardı. Fakat bana da biraz kısa geldi program. Sanki daha uzun olabilir ve daha geniş çaplı (mesela Üstad'la olan hatıraları gibi) düşünülebilirdi gibi geliyor. Aslında hem Üstadın hem de Osman Yüksel'in hayatları, kalitesi yüksek bir film olarak çekilse ve biz de izlesek ne güzel olur. 800 milyon dolarım olsa; 750'sini bu işe ayırır, kalan 50 ile de ülker hanımeller alırdım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...