Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
sark

Usame Bin Ladin Öldürüldü

Recommended Posts

ABD yönetimi bu sabah erken saatlerde, 11 Eylül saldırılarının sorumlusu El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğünü duyurdu.

 

CNN televizyonunun ABD yönetimi kaynaklarına dayandırdığı ölüm haberinin ve AP ajansının, Amerikalı üst düzey bir terörle mücadele yetkilisinin Bin Ladin'in Pakistan'da operasyonda öldürüldüğünü bildirmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama, Bin Ladin'in ABD güçlerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıklayarak haberi doğruladı.

 

Bin Ladin'in Pakistan'da düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü ve cesedinin Amerikalı yetkililerin elinde olduğunu bildiren Obama, ''Adalet yerini buldu'' dedi. Obama, ağustosta Bin Ladin hakkında bir ipucu elde edildiğini ve geçen hafta Bin Ladin'in öldürülmesi için operasyon yetkisi verdiğini anlattı.

 

Obama'nın açıklamasından kısa bir süre sonra Pakistan istihbaratından bir yetkili, Usame bin Ladin'in öldürüldüğünü doğruladı. Pakistan hükümeti de El Kaide lideri Usame bin Ladin'e yönelik operasyonun doğrudan ABD tarafından düzenlendiğini teyit etti.

 

Haberle ilgili ayrıntılar gelmeye başlarken Amerikalı yetkililer, İslamabad'ın 50 kilometre kadar kuzeyinde düzenlenen Amerikan askerlerinin operasyonunda Bin Ladin'in yanısıra 4 kişinin daha öldüğünü bildirdiler. Operasyonun, küçük bir ekip tarafından sabahın ilk saatlerinde yapıldığı, operasyonda bin Ladin'in oğlu ile El Kaide liderinin yaverleri olduğu sanılan 2 erkek ve 1 kadının da öldürüldüğü bilgisi verildi.

 

ABD'nin, Pakistan'da düzenlenen askeri operasyonla öldürülen Usama bin Ladin'e DNA testi uyguladığı ve kimliğinin belirlenmesine destek için yüz tanıma tekniğini kullandığı belirtildi.

 

Amerikalı bir yetkili, Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzeyindeki Abodabad kentinin Bilal bölgesinde bulunan eve düzenlenen operasyonda, Bin Ladin'in direndiğini ve başından vurulduğunu bildirdi.

 

Yetkili, helikopterler desteğinde kara birlikleriyle yapılan baskının 40 dakikadan az sürdüğünü ve operasyonu Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Leon Panetta'nın, CIA'in merkezindeki konferans odasında naklen izlediğini anlattı.

 

Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi de Bilal bölgesindeki eve dört helikopterle baskın düzenlendiğini, helikopterlerden birinin yerden açıldığı sanılan ateşle vurulduğunu anlattı.

 

Amerikan AP haber ajansı, öğlene doğru verdiği haberde, Amerikalı bir yetkilinin "Usama bin Ladin'i denize gömdüklerini" söylediğini duyurdu. Habere göre Amerikalı yetkili, "Dünyanın en çok aranan teröristinin cenazesini kabul etmek isteyecek bir ülkenin bulunması zor olacaktı. Bu yüzden ABD onu denize gömmeye karar verdi" dedi

 

Bu arada Pakistan televizyon kanalları, Usame bin Ladin'in cesedini gösterdi. Görüntülerde, cesedin yüzünün kısmen parçalanmış olduğu görüldü.

 

-SEVİNÇ VE PROTESTO GÖSTERİLERİ-

 

Bin Ladin'in öldürüldüğünün açıklanmasından sonra Beyaz Saray'ın önünde toplanan binlerce Amerikalı sevinç gösterisi yaptı. Amerikalılar, ellerindeki Amerikan bayrakları ve pankartlarla, Amerikan Milli Marşını söylediler.

 

ABD saatiyle gece yarısını geçmesine rağmen New York'un Times Meydanı ile 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında İkiz Kulelerin yerle bir olduğu "Ground Zero" adı verilen alanda da binlerce kişi toplanıp sevinç gösterileri yaptı.

 

Pakistan'da Usame bin Ladin'in öldürüldüğü haberinin duyulmasından sonra Afganistan'a yakın Peşaver kentinde de gösteriler başladığı haberleri geldi. Pakistan televizyonları, Taliban ve El Kaide militanlarının en etkili olduğu Peşaver kentinde bazı grupların protesto gösterileri yaptığını duyurdu.

 

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, Usame bin Ladin'in öldürülmesinin EL Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği gerekçesiyle güvenlik riskiyle karşıya karşıya oldukları uyarısında bulundu.

 

 

zaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Özellikle 11 Eylül saldırısıyla tüm dünyaya adını duyuran terörist lider Usame Bin Ladin'in ölümü şu sıralar tüm dünya gündemini meşgul ediyor. Adeta ölümü ile tekrar terör söylemleri hortlamış durumda. Tabi Orta Doğu'nun yaşadığı baharla ve de Obama'nın süren başarısız politikası ile aynı zamana denk gelmesi bir tesadüf olmasa gerek. Yıllardır onca gelişik ordu ve de mühimmat sisteminde ortadan kaldırılamayan Ladin'nin 3-5 helikopter ile halledilip paketlenmesi manidar. Ha bir de "okyanusa gömdük" lafının arkasında duydukları korku da cabası.

 

 

Yıllardır "baş edilemeyen terör" ile her müslüman ülkeyi ki özellikle Usame Bin Laden'in adı altında Afganistan'a düzenlenen operasyonlar ve de sayısız insanların katli ile adeta ellerinde tüm dünya kamuoyuna gösterdikleri sağlam bir kukla idi. Şimdi kendi elleri ile binmiş oldukları dalı kesmeleri tuhaf. Ve de şimdiden liderlerinin ölümünü binaen yapılabilecek bir misilleme korkusu ile içte-dışta verilen güvenlik sinyalleri. Yani olası terör eylemlerine yakın zamanda şahitlik edebiliriz gibi görünüyor.

 

 

Batı'lı ve de müslüman devletlerce olumlu karşılanan bu ölüm /ki benim yine de vicdanım kısmen müteessir/ umarız sandıkları gibi dünya terörizminin ve de insan katlinin sonunu getirir. Bu arada terörizme bu denli cephe alan sayın Obama'nın, ABD güçlerinin bizimkilere de el atmasını temenni ederiz. Yahut durun, ellerini çeksinler yeter!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bin Ladin "yine" öldü!

 

Bu satırların yazarı, son üç-dört yıl içindeki kimi dost sohbetlerinde, söz bir şekilde Bin Ladin, El Kaide veya 11 Eylül'den açıldığında aynen şöyle diyordu: "Günlerden bir gün, bir sabah uyandığımızda; ABD Başkanı'nın 'Bin Ladin'in bir silahlı çatışma sonucu ölü ele geçirildiği' yalanını dünyaya ilan ettiğini hep birlikte göreceğiz. Bekleyelim, görelim!"

 

*

 

İşte o "küresel gözbağcılık" günü, dündü.

 

ABD Başkanı Obama...

 

Bin Ladin'in, Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın kuzey doğusundaki Abbotabad kentinde düzenlenen bir operasyon sonucunda "öldürüldüğünü" ve "cesedinin ele geçirildiğini" iddia ediyordu.

 

Obama, "El Kaide'ye karşı savaşta büyük başarı" antetli "HİKAYE"sini, özelde Amerikan halkına, genelde dünya kamuoyuna ballandıra ballandıra anlatıyordu!

 

Hakikat şu ki, Bin Ladin, 2007'de eceliyle (böbrek yetmezliğinden dolayı) ölmüştü.

 

Daha önce Yeni Şafak'ta birkaç kez "Üsame Bin Ladin'in hayatta olmadığı" gerçeğine dikkat çekmiştim.

 

"Forrest Gump, Bin Ladin'le tokalaştı mı?" (6 Ocak 2008), "Bin Ladin Piyangosu hangi başkana isabet eder?" (19 Haziran 2008) başlıklı yazılarım bunlara örnekti...

 

"Bin Ladin'den Benazir Butto'ya" başlıklı yazımda ise fabrikasyon görüntüler ve sahte ses kayıtları sayesinde...

 

Dünya kamuoyunun Bin Ladin konusunda "ihtiyaca binaen" taammüden yanıltıldığından söz ederek, aynen şöyle demiştim:

 

" (..) Bütün bu haberler 'afiyetle yememiz' için, 'psikolojik harekat' mutfaklarında itina ile hazırlanıyor.

 

Vakti geldiğinde, Washington'ın Ladin'i bir köşede kıstırarak 'ölü ele geçirdiği' yolundaki flaş haberi de yine afiyetle yiyeceğiz!" (22 Mayıs 2009)

 

*

 

Dün birçok ekranda "Bin Ladin çatışmada öldürüldü" başlıklı Amerikan yemeğini hiçbir kuşku duymadan "gözleri bağlı" yiyen...

 

Washington'ın "YALANLAR" mutfağında pişirilen bu yemeğin üzerine afiyetle "uyumlu" analizler döktüren gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, siyasiler vs. sahne almışlardı.

 

Bazıları "Terörle mücadeledeki bu büyük başarının ardından, El Kaide misilleme yapabilir" diyordu!

 

*

 

Diğer bir yandan da, "El Kaide'nin üst düzey ideologlarından birisi"nin "intikam" açıklaması yaptığına haberler dair dünya basınında yer alıyordu.

 

"El Kaide" dediğimizde, aslında "Amerikan Markası" bir örgütten söz etmiş oluyoruz. Bin Ladin, bu dünyadan göçmüş olsa da, ABD'nin El Kaide'ye ihtiyacı var!

 

*

 

Ekranlar, "gururlu" Amerikan halkının, Beyaz Saray önündeki sevinç gösterileriyle dolu...

 

Yıllardır hakkında "fellik fellik arandığı" yanılsaması oluşturulan, aslında hiç aranmayan, "aranıyormuş gibi" yapılan...

 

Aranmayıp da beslenen...

 

Washington hesabına derin vazifeler yapmış; Fidel Castro'nun dile getirdiği gibi, "Her zaman Dabılyu Bush'un emrinde çalışmış"...

 

Sonunda "saklandığı!" yer altı konutunda böbrek yetmezliğinden ölmüş bir adamın...

 

Dört yıldır "kurmaca görüntülerle manen yaşatıldıktan sonra; "en uygun zamanlama" gözetilerek, resmen "öldürülmüş" olmasına...

 

Çılgınca sevinen, "gururlu" Amerikan halkını izledik, "gözlerimiz fal taşı gibi" kapalı!

 

İsrail Başbakanı Netanyahu da...

 

"Bu, teröre karşı omuz omuza mücadele eden demokratik ülkelerin paylaştığı bir zaferdir" diyerek, ABD Narkozu'nu pekiştiren "yardımcı rolde" oynuyordu.

 

*

 

Şu satırların yazıldığı esnada, ABD makamları hala daha "çatışmada öldürdüklerini" iddia ettikleri Üsame Bin Ladin'in cesedine dair herhangi bir görüntüyü gösterime sokamamışlardı! Bin Ladin'e ait olduğu ileri sürülen bir ceset fotoğrafının "photoshop"la üretildiği, kısa süre içinde ortaya çıkıverdi...

 

Peki ya ne yapmışlar?

 

Cesedi denize atmışlar!

 

Demek ki, sakladıkları bir hakikat var:

 

Çatışma görüntülerini filan geçtim, Ladin'in cesedini dahi gösteremiyorlar.

 

ABD'nin illüzyonu, işte bu noktada tamamen çuvallamış oluyor.

 

Doğrusu, Washington'dan çok daha inandırıcı bir "halkla ilişkiler" çalışması veya daha başarılı bir gözbağcılık numarası bekliyordum! Şu ana kadar, o bile yok.

 

Şayet, "Tam yediremedik galiba" diye bir kuşkuya kapılırlarsa, hiç olmazsa şu saatten sonra, belki bir kurmaca "ceset görüntüsü" hazırlığı falan yaparlar!

 

Ladin'in cesedini gösterebilmeleri de, gayet tabii hakikati değiştirmez ama bu numarayı dahi sergileyemediler, şu saate kadar!

 

*

 

İki yıl önce, Pakistan lideri Zerdari'nin Ladin'in hayatta olduğuna inanmadığına dair açıklamalarını hatırlıyorum, şu dakikalarda...

 

Ladin'in Pakistan'daki bir operasyonda resmen "öldürülmüş!" olması hakkında, Zerdari'nin ne düşündüğünü pek merak ediyorum...

 

*

 

"Kurgusal" 11 Eylül Saldırısı ile başlayan, "Kitle İmha Silahları" mizanseniyle devam eden Resmi Amerikan Yalanları dizisinin en çarpıcı örneği dünden itibaren gezegenimizin dört bir yanında vizyona girmiş bulunuyor.

 

ABD'nin Bin Ladin atraksiyonu...

 

Son dönemde eski popülaritesini kaybetmiş olan Obama'ya bir nevi "kan iğnesi" hükmüne geçerken; asıl, Afganistan'dan çok geçmeden çekilmek zorunda kalacak olmalarına "elverişli bir gerekçe oluşturma" operasyonudur!

 

*

 

Sam Amca, Başkan Obama'ya söylettiği bu devasa "Bin Ladin öldürüldü" yalanıyla bütün dünyaya, hepimize bir bakıma "Yerseniz!" demiş oluyor... Dolayısıyla, işbu yazı da bir tür "Yemezler!" yazısıdır!

 

 

YENİ ŞAFAK-Tamer Korkmaz

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...