Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Necip Fazıl'ın Konferansları Artık Cd'de

Recommended Posts

nfk.jpg

 

 

Necip Fazıl'ın konferansları artık CD'de

 

 

Edebiyatımızın büyük ustası Necip Fazıl Kısakürek'in bir zamanlar Anadolu'yu karış karış gezerek verdiği konferanslar dijital ortama aktarıldı.

 

1963 yılından Kısakürek'in vefat ettiği 1983'e kadar farklı mekanlarda verilen konferanslar, önümüzdeki günlerde CD ortamında yayınlanacak. Kısakürek'in konferanslarının bir kısmı daha önce kitaplaştırılmıştı. CD'lerde yer alacak kayıtlar ise ilk kez yayınlanıyor.

 

Büyük Doğu Yayınları Yayın Sorumlusu Suat Ak, CD'lerin haziran ayı başında piyasaya çıkacağını söylüyor. Necip Fazıl'ın bazı konferansları 7-8 saati buluyor. Konferansların bir kısmı hitabet özelliği taşıyor. Suat Ak, "Bunlar arasında Ayasofya, Mehmet Akif ve Mehmetçik hitabeleri var. Aynı zamanda Tiyatro ve Tesiri adlı bir konferans var. Bu konferans daha önce kitaplara girmedi. Kitap olarak da okuyucuya sunulacak. Böylece Necip Fazıl külliyatına bir eser daha kazandırmış olacağız." diyor.

 

Üstad Necip Fazıl'ın CD'lerde yer alacak konferanslarından bazıları şunlar: Dünya Bir İnkılâp Bekliyor, İman ve Aksiyon, Tarihte Yobaz ve Yobazlık, Tarihte Biz, Özlediğimiz Nesil, Yolumuz Halimiz Çaremiz.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aynı zamanda Tiyatro ve Tesiri adlı bir konferans var. Bu konferans daha önce kitaplara girmedi. Kitap olarak da okuyucuya sunulacak. Böylece Necip Fazıl külliyatına bir eser daha kazandırmış olacağız.

Harika bir haber.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arkadaşların dediği gibi güzel bir haber. Güzel ama malesef çok önce yapılması gereken bir şeyi şimdi yapıyorlar. Konferansları cd ye aktarıp alıcısı olan bir piyasaya sunmak çok mu zor? Üstad'ın posterlerini satmayı gayet iyi biliyorlar. Evet, bunu en az 10 yıl evvel yapmaları gerekirdi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hele şükür geçte olsa çıktığına sevindim .inşallah devamıda gelir.Allah bu hayırlarınızı kabul etsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiyatro ve Tesiri adlı konferans bir an önce kitaplaşsa da okuyabilsek nasipse. Tiyatroyu ve tesirini Üstad gibi bir tiyatro aşığından okuyacak olmak heyecan verici bir şey. Nasıl olmasın; Bir Adam Yaratmak gibi Reis Bey gibi piyesler bunun en açık delili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henüz bu çalışmalar hazır değil sanırım? BD'den ses seda çıkmıyor. Herhalde ben gözden kaçırdım, bir konferansı yayınlamak için 6 ay beklenmez ki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bayramdan birkaç gün kadar önce B.D. Yayınevi'ne uğrama fırsatım oldu, Suat Bey'den son durumm hakkında bilgi almak istedim,kendisi; ses kayıtlarındaki düzenlemelerin tamamlandığını, kapak tasarımlarında eksiklikler olduğunu ve bayramdan sonraki ilk işlerinin bunu bitirmek olacağını iletti, ayrıca hazırlanmış bazı kapakları da görmüş oldum.İnşallah daha fazla beklemeden bu kayıtlara ulaşabiliriz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamunaleykum Gönüldaşlar,

 

Bugün Büyük Doğu Yayınevi'ni ziyaret ettim. Osman Kısakürek ve Emrah Kısakürek ile görüşme fırsatım oldu. Konferanslara ait cd'lerin çok yakında istifademize sunulacağını öğrendim.Osman Bey tamamlanmış kapak tasarımlarını gösterdi, gerçekten başarılı bir çalışma olmuş.

Sabırsızlıkla bekliyoruz..

 

Selamlar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müjde!

Evet gönüldaşlar geçtiğimiz hafta başında Büyük Doğu Yayınları'na gidip Cd'lerimi aldım çok şükür.Kusurabakmayın yeni haber verebiliyorum.

Necip Fazıl Kısakürek Kendi Sesinden Konferanslar - Hitabeler isimli 24 cd'lik bu eseri mutlaka edinin derim.Hepinizce malum internette dolaşan ses kayıtlarından da mevcut paketin içerisinde.Açıkçası ben seslerin stüdyoda düzeltilip öyle basılacağını tahmin ediyordum ancak daha önce de elimde mevcut kayıtlarla aynı.Bununla birlikte daha önce rastlamadığım çok önemli kayıtlar mevcut mesela; batı tefekkürü ve islam tasavvufu 8 cd, tiyatro ve tesiri 2 cd, komünist ihtilali 2cd, iman ve aksiyon 9 cd gibi.İstanbulda olanlar Cağaloğlu'na gidip Büyük Doğu yayınlarından indirimli olarak alabilirler.Herhalde piyasada 145 TL civarında olacakmış.Şimdiden hayırlı olsun.İnşallah bu proje Üstad'ın daha büyük kitlelere ulaşmasına vesile olur.

Sevgi ve saygılarımla dostlar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.buyukdogu.net/bd-haber/ustadin-kendi-sesinden-konferans-ve-hitabeleri-cikti-h537.html

 

http://www.buyukdoguyayinlari.com/1-0-155--necip-fazil-kisakurek-konferanslar-ve-hitabeler.aspx

 

internetten satış da mevcutmuş az önce araştırdım sizin için..ancak kırtasiyelerde ve kitapçılarda ne zaman rafta olur bilemiyorum.Öğrndiğime göre D&R mağazaları satmak istemiyormuş, piyasadan gelecek tepkilere bakıp satış yoğun olursa alabilirlemiş ama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...