Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
kübraa

Nurettin Coşan Dan Mhp Desteği

Recommended Posts

AKP'nin şöyle veya böyle iktidar olacağı aşikar. Bunu Nureddin Coşan da biliyordur. Açıklamasında ki detayları bir kenara koyarsak MHP'nin barajı geçmesini ve ülke hayrına muhalefet yapacağını umuyor. Yine MHP'nin iktidar olamayacağını bilerek, kendi cemaatine bir yararının olmayacağını da biliyor. Bu bakımdan Nureddin Coşan'ın niyetini halis görüyorum. Ben meseleye hüsnü zanla bu gözle bakıyorum. Üstad da zamanında MHP'ye destek vermiş. Demek ki bazen şartlar ehveni şer hesapları yapmayı mecbur kılıyor.

 

Zamanın da Gülen cemaati de, Ecevit'e destek verdi. Mukaddesat düşmanı Ecevit sağolsun ülkeyi krize sokup erken seçime gitti, sonra barajın altında kaldı nihayet tahtalı köyü boyladı. Yeri gelmişken cemaatin hizmet aşkıyla Ecevit'i seçimlerden 1. parti çıkartmasının sonucunu hatırlatmış olayım. Bir partiyi koalisyonun başına taşıyıp ülkenin başına bela etmek ayrı şey, barajı geçmesi için oy vermek ayrı şey. Mesele fiilin sonucuna göre şekil alıyor. Mümin hepsinden evvel şahsiyet sahibi olmalıdır, mensubu olduğu cemaat bir partiye oy vermesini telkin etti diye gözünü kapayıp mührü basmamalıdır. Bu yazdıklarımdan ne Nurcu düşmanı ne de MHP fanatiği olduğum sonucu çıkartmayın lütfen. İzah ederim etmesine de konu dağılır.

 

MHP'nin kaset skandalına diyecek söz bulamıyorum ve bu işin içinde iş olduğu kanaatindeyim. Bu komployu rahatlıkla AKP ve CHP için kurup onlardan da 'müzmin sapık vekiller' çıkararak partiye darbe vurabilirlerdi. Ki Baykal'ın 10 yıl evvel ki görüntüleri ne oldu da geçen yıl ortaya çıktı? Niçin MHP de hedef alındı bu meseleye kafa yormak gerek. Kasedi çıkanların ahlaksızlıklarını eleştirmek kolay, buna kafa yormak gerekiyor. Bu meselenin içinden kesin bir hüküm çıkaramadım. Uçkur düşkünü, ahlak yoksunu adamların ifşasından da milletin hayrı adına memnun oldum.

 

AKP iktidar olsun, MHP barajı geçsin. Mevcut şartlar içerisinde olabilecek en makul vaziyet bu sanırım. Kazara ülkenin iktidar Kılıçdaroğlu faciası yaşamasını hayal bile etmek istemiyorum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BDP bağımsızlarla meclise girecek.

 

MHP nin de girmesi için yapılan bir çağrıdır bu.

 

Kaset olaylarına gelince....

 

Kim AK Partinin kasetleri olmadığı iddia edebilir ? Veya böyle şeyler yapmadıklarını...

 

Sekreterini dereden geçiren vs...

 

Onlar çok mu eksikler, yada çok mu fazlalar(olgunlar) ?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nereden başlamalı, ah nereden başlamalı...

 

MHP'nin tarihini iyi okumak lazım... Türkeş'i iyi tanımak gerek... Bunun için 60 darbesini bir de Türkeş'le paralel okumak gerek... Devlet Bahçeli ve sonrasında MHP'nin yüklendiği misyonu iyi tahlil etmek gerek... Bahçeli geldikten sonra başa, inceleyin bakalım MHP'den kimler uzaklaştırıldı ve bu parti nasıl bir yola sokulmaya çalışıldı? Aceba hangi adayı Nuh Tufanına bile kafa tuttu? O kasetlere sadce özel hayat yönünden veya seks yönünden bakmayın, bu ülkenin olmazsa olmaz dinamiklerine edilen hakaretleri de dinleyiniz o kasetlerden... Nasıl bir şeydir, anlamak zor...

 

Üstad muvaza diye bir şeyden bahseder... CHP ile MHP müthiş bir muvaza içerisindedir... Bunlar devletin vesayetçi genleri sağlamda kaldığı süreçe birbirleri ile kavga ederler... Vesayetçi düzene bir engel oluştuğunda ise bu sefer bu muvaza partiler birlikte haraket ederle... Çünkü kendi varlıklarını vesayet düzenine borçludurlar... Ülkedeki farklı kesimleri kontrol aldında tutmak için vesayetçiler, böyle partilerin başına vesayet rejimlerini savunan adamları getiriler ve o kesimleri kontrol altına alırlar... CHP, MHP, BDP müthiş örnek... Anayasa referandumu bu açıdan bir inceleyin bakalım, ne göreceksiniz? Kimler vesayetten yana oldular?..

 

Ah, ah...

 

İplerin bir elde düğümlendiği bir nokta var... O elden farklı yönlere uzayan ipler... Her ipin bittiği yerde farklı hassasiyetleri olan kesimler asılmış iplere... Ama bu kesimler iplerin düğümlendiğ eli göremiyor, ah göremiyor... Sonra o el normal şartlarda kontrol altına alamayacağı kesimleri, avucunun içinde düğümlediği iplerin son noktasında, hem de o kesimlerin hassasiyetlerini sömürerek kontrol altına alıyor... Bazen de elini bir sallıyor, ipin son noktasına tutunmuş kesimleri birbirne çarpıyor, böylelikle kontrollu bunalım çıkarıyor... Kendisini güvenli bir alana atmak isteyen insanlar da, bu merkezden uzanan iplerden birine, kendi anlayışına yakın olanına teslim ediyor kendini ve diğer iplere hem de aynı kaygıların farklı versiyonları ile tutunmuş insanları yerden yere vuruyor, hem de tamamen saf niyetlerle...Kurulmuş oyunu göremiyor... Ama tutunduğunuz yöne doğru baktıklarında her kesimin insanları, görünüm bir yerde kesiliyor... Bahçelide kesiliyor, Kılıçdaroğlu'nda kesiliyor falan filan... CHP; MHP, BDP,KCK, İP, PKK, CYDD, ADD, sendikalar, Vakıflar, dernekler, barolar, yargı....İpin geldiği yöne bakarsanız bunları görürsünüz ama geriyi göremezsiniz... Menderes, Özal ve Tayyip gördüler, düğümü farkettiler...

 

Çoşan grubu MHP'ye destek istedi... Bunu şu işlemde nereye koyacağım, bilemiyorum...

 

''Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!

Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! ''

Üstadım, benim canım üstadım seni şimdi daha iyi anlıyorum...

 

Yazdıklarımdan bir şey anlamadınız mı? O zaman boşver...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...