Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Diyarbakır'da Imam Hatip Yurduna Saldırdılar

Recommended Posts

Terör örgütü yandaşlarının Cizre'de imam hatipli öğrencileri diri diri yakma girişimine tepkiler devam ederken, Diyarbakır'da da benzer bir saldırı yaşandı. Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu'na saldıran örgüt sempatizanları camları indirdi, yatakhanenin kapısını kırdı. Yurt müdürünün tedbirli davranarak önceden öğrencileri evlerine göndermesi büyük bir faciayı önledi.

 

Cizre'de imam hatipli öğrencilerin kaldığı yurdu ateşe veren terör örgütü PKK yandaşları, bu defa Diyarbakır'da sahnedeydi. Hedef yine imam hatipli öğrencilerdi. Örgüt sempatizanları, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının mitinginden sonra 'Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu'na saldırdı. Ana giriş kapısını kırarak içeri giren göstericiler, binanın içine ulaşmaya çalıştı. Ancak yurt görevlileri ve bir grup vatandaş, saldırganlara engel oldu. Bunun üzerine yatakhanenin bulunduğu arka tarafa geçerek tüm camları aşağı indirdiler ve yatakhanenin kapısını kırdılar. Tüm çabalarına rağmen içeri girmeyi başaramayan örgüt sempatizanlarından bazıları daha sonra pansiyona KCK'yı temsil eden sözde bayrak ve afişleri astı. 27 Mayıs'ta Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşananları dikkate alan yurt yetkililerinin benzer bir saldırı olabileceğini öngörerek öğrencilerin tamamını eve gönderdiği öğrenildi. Cizre'deki saldırıda atılan molotoflar sonucu biri ağır olmak üzere üç öğrenci yanarak yaralanmıştı. Terör yandaşları, bu olayın ardından ilçedeki Kırmızı Medrese'ye de taşlı saldırı düzenlemişti.

 

Olay önceki gün BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının mitinginden sonra yaşandı. Miting alanına bakan Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu, yüzünü poşuyla kapatan bir grubun saldırısına uğradı. Pansiyonun ana giriş kapısını kırarak içeriye giren göstericiler, binanın içine ulaşmak istedi. Pansiyon görevlilerinin izin vermemesi üzerine terör örgütü yandaşları, yatakhanenin bulunduğu arka taraftaki tüm camları yere indirdi, demir kapıyı taşlarla kırmak istedi. Tüm çabalarına rağmen içeriye giremeyen yüzü kapalı grup, daha sonra pansiyonun önündeki bayrak direğine tırmanarak oraya terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'yı temsil eden bayrak ve afişleri astı. Örgüt yandaşlarının saldırıda kullandığı taş, bıçak ve yabancı cisimler, dün sabah pansiyon çalışanları tarafından toplandı.

 

BDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitingi sonrası imam hatip öğrencilerine yönelik saldırı olabileceği ihtimalini değerlendiren Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu yetkililerinin, öğrencilerin tamamını önceki gün evlerine gönderdiği belirlendi. Yetkililer, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaydan dolayı böyle bir tedbir aldıklarını dile getirdi. Saldırıya karşı koymak isteyen bir pansiyon çalışanı, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kurtuldu. Pansiyon personeli, saldırıya engel olmak istediğini belirterek, "Ben tepki gösterince bana saldırdılar ve beni linç etmek istediler." diye konuştu.

 

Terör örgütü PKK, Güneydoğu'da halkın çocuklarını dinî eğitim almaları için imam hatip lisesi ve yurtlarına göndermesinden son derece rahatsız. Halkın dindarlığından rahatsız olan örgütün üst düzey yöneticileri, Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu iddia etmişti. Terör örgütü yandaşları, Şırnak'ın Cizre ilçesinde imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda saldırmış, öğrencileri diri diri yakmaya çalışmıştı. Yurt saldırısından sonra yine Cizre'deki Kırmızı Medrese'ye bir grup PKK yandaşı tarafından saldırı yapılmıştı. Atılan taşlarla medresenin batı cephesindeki tüm camlar kırılmıştı.

 

Yine yurt saldırısı: 200 öğrenciyi yakacaklardı Güneydoğu'da son günlerde yurtlara saldıran terör örgütü PKK yandaşları, Diyarbakır'da benzer bir saldırı daha gerçekleştirdi. Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan ve büyük çoğunluğu Diyarbakırlı olan 200'e yakın üniversite ve lise öğrencisinin kaldığı Mehmet Özyurt Yüksek Öğrenim Yurdu'na dün akşam örgüt yandaşları saldırıldı. Maddî hasarın meydana geldiği olaydan sonra polis, yurt yakınındaki çöp kutusunda atılmaya hazır molotofkokteylleri buldu. Ayrıca polisin yaptığı incelemede, yurdun önünden geçen caddede göstericilere ait olduğu değerlendirilen kan izlerine rastladı. Olay yerinde inceleme yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, faillerin yakalanması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yurt görevlileriyle görüşen Sağlam, yaralanan hiçbir öğrencinin olmadığını söyledi. Emniyet müdürü, ses bombasının saldırganın elinde patlamış olabileceğini kaydetti. Bu arada, bombalı saldırı anı yurdun güvenlik kamerasına da yansıdı. Simitçi kılığında saldırganla 3 kişinin yurdun önünde uzun süre keşif yaptıktan sonra ayrıldığı görüldü.

 

Zaman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cizre'den sonra ikinci harekat adresi Diyarbakır.. Dün haberlerde takip ettiğimde dehşet içinde izledim. Neye sürüklemeye çalışıyorlar anlamıyorum. Aynı vatanın evladı değil miyiz? Aynı havayı solumuyor muyuz, aynı suyu içip, aynı Allah'a el açmıyor muyuz? Bunların insiyatifi Hitler'i buldu desenize. Binlerce Yahudi'yi fırınlara atıp diri diri yakmıştı. Günlerdir olan operasyonları ürperti içinde izleyebiliyorum. İnsan canının kaç oy edeceği hesap edileceği zamanlar da gelecekti demek. Ciddi manada insanlık mefhumunda ve de vicdani mahkemelerde tahribat, bir insan olarak kanıma dokunuyor.

 

Referandum olur saldırılar artar, bağımsız adayı reddedilir binalar bombalanır, bir cumhurbaşkanı seçmeye kalkarsın Keşmir sorunu gibi bir hal kazanır içinden çıkılmaz olur, bir seçim vakti gelir ölen ölene.. Umarım demekten başka çare yok ama bir son bulsun artık. Kaçıncı asırda yaşıyoruz ama, Milli Şef'in kuruculuğunu yaptığı cumhuriyet ve de laiklik, demokrasi kelimelerinin içini ne sağ cenah doldurabildi ne de sol. Artık bir şeylerin çivisi çıkmış vaziyette. Lugatte kalan değerlerin uzun zamanda o sayfalarda çürüyeceği, eriyeceği aşikar. Yavaş yavaş şu korkuyu çekmiyor da değilim; halkı daha seçkin ifade ile kürdü ve Türk'ü birbirine düşürme politikası. Bunu Evren zamanında sağ ve sol olarak tarihte oynadık sıra bu stratejide. O zamanın darbeleri bu kanla beslendi. Sokak başında eli silahlı gençler 'sağ mısın sol mu?' aksi cevaba; kafaya kurşun! Buydu resmen. Şimdi de oynanan sahnede taktik aynı, kartların rengi farklı.

İnşallah Rabbim fırsat vermesin ve kısa zamanda nihayet bulsun muradındayız. Sağduyulu bir vatandaş olarak derin teessür ile ekranlardan olayları takip edebilmek de bir yerde çare getirmiyor. Hakk'ın inayeti kısa zamanda tecelli ede inşallah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...