Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Horanta

Manzara

Recommended Posts

 

Manzara

Abdullah Kuloğlu[email protected]16.06.2011 / 00:00

Seçim sonuçları.. Partiler... Suriye ve Yunanistan'daki kaos... Eline millet tarafından tutuşturulmuş iktidar ile ne yapacağını şaşırmış bir hükümet... Okyanus ötesinden teste tabii tutmaya çalışan kozmopolit bir şebeke... İngiliz hesabı.. Yahudi hesabı.. CHP zihniyetinin açığa düşmekten dolayı duyduğu endişe.. Bütün bunların karşısında neyi nasıl yapacağını bilmeyen apışmış bizim mahallenin çocukları..

 

Manzara yaklaşık olarak budur.

 

Tüm istikametlerin birbirine dolandığı ve dolaştığı bir manzara.

 

"Durulmaz Dalgalanmadan Denizler"

 

Öyle!!!..

 

Osmanlı'nın son dönemlerinde sürüklendiği muazzam kaosa eş bir dalgalanmaya doğru akıyoruz... Kurtuluş fikirleri, haklılık iddiaları arasında eziliyor büzülüyoruz. Fasledilmemiş hesaplaşmaların görüleceği bir zaman dilimine giriyoruz. Batının kendi içinde iki büyük savaşla bulamadığını, doğu 500 yıldır kendi iklimlerinde kaybettiği için kıvranıyoruz.

 

Klasik ve kabul edilmiş hiçbir güç odağının hakimiyetini ve yönlendirmesini kabul etmeyen, beşer akıl ve iradesinin vehmettirmekten öteye bir kıvrılışa takatinin kalmadığı tümüyle kendisine teslim olduğu GİZLİ bir SEVKİN elinde SIR bir İSTİKBALE hazırlanıyoruz... Fakat itiraf da edemiyoruz. Çünkü aczi itiraf etmek yok bu çağın insan duygusunda. İnanan olsak da bu haslet çoktandır kaybedildi.

 

Güneş yavaşlıyor... Ay tuhaflaşıyor... İklim ve tohumlar zehir saçıyor... İtiraf edemiyoruz bütün bir insanlık olarak... Biz bir ihanetin bedelini ödüyoruz. Güneş dahi dehşete düşmüş, Ay bile utancından peçeleniyor. İklimler pek isteksiz ve tohumlar diken diken kabarmış batıyor tenimize.

 

İnsan aklının yüceliği ve buluş zevkine teslim olmakla, teslim almakla en kadîm ve en fecî isyanına ortak etti bizi Şeytan. Beğenmediği ve hor gördüğü için Allah'ın seçtiğini, olmuştu Şeytan. Şimdi biz de inananları ve inanmayanları ile gizli ve açık, Allah'ın bizim için seçtiğine ihanetin kavurucu iklimlerinde yanıyoruz. Öylesine yanlız, çaresiz ve bitkiniz ki, kolumuz kanadımız kırık bir hayvan gibi hırlıyoruz.

 

Kupkuru akılla izahı yapılmış Allah Kelâm'ının bile şifasını vermekten çekindiği, tam tersine kahırla kuruttuğu bir yerde, zamanı ve manzarayı emin tavırla sakinleştiren ve suhulete kavuşturan fikrin de aynı akibeti ellerimizle vaad ettiğini görüyoruz. Hiç olmazsa aczimizi itiraf etmek yaraşırdı, iblis gibi böbürlenmemek lazımdı.

 

Aşağılarken avam diye, derinliğine duygusuna ermiş bir fikrin ermişi... Haksız sayılabilir mi?.. Ya taklidinde kendi aşağılar aşağısı halinden habersiz pek eminler.. Haklı sayılabilir mi?..

 

Suya vurduk kelimeleri..

 

www.buyukdogu.net

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...