Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
_mostar

Fatih Sultan Mehmet Ve İki Papaz

Recommended Posts

pr_01_1370_max.jpg

 

fragman değildir kardeşler tüm çizgi filmdir

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=4cAAczuNL-Y

 

 

kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim kardeşler

 

KONUSU

 

Fatih Sultan Mehmed istanbulu fethettikten sonra genel af ilan eder. Bu af en başta hapiste yatanları sevindirir. Ama hapiste bulunan iki papaz bu aftan yararlanarak dışarıya çıkmayı istemez. Onlar zulmün hüküm sürdüğü bir dünyaya seyirci kalmaktan, çaresiz eli kolu bağlı kalmaktansa hapiste yatmayı yeğlemektedirler. Tanrının adaletini yeryüzünde görmedikçe özgür olmanın dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşmanın bir anlamı olmadığını düşünürler.

 

İki papazın hapisten çıkmak istemediğini haber alan Fatih onları huzuruna çıkartır. Gerekçelerini öğrendiğinde ise bizim devletimiz için ne düşünüyorsunuz sorusunu sorar.

Papazlar Osmanlıyı tanımadıklarını söyleyince de onlara bir daha ki bahara kadar mühlet tanır. Verdiği beratla istedikleri yere girip çıkabileceklerini söyler ve papazların bu mühlet sonunda edindikleri kanaati öğrenmek ister.

Papazlar da aldıkları bu beratla Osmanlının çarşılarını, mahkemelerini, medreselerini, kendi oturdukları Hıristiyan mahallelerini tetkik edip her gezdikleri yerde şaşkınlıkları bir kat daha artarak Osmanoğulları hakkında kesin bir kanaate sahip olurlar.

Gördükleri şahit oldukları onca şeyden sonra tekrar Hünkarın, Fatih Sultan Mehmedin huzuruna çıkarlar. Yolculuklarının neticesinde edindikleri kanaati soran Hünkara papazlar; Hünkarım gördüklerimiz ve bildiklerimiz sizce malumdur. Çünkü halk sizin halkınız devlet sizin devletiniz.

Bize malum olan şudur ki: Bu millet bu devlet; bu ahlak üzerine yaşamaya devam ederse Osmanoğullarının varlığı ilelebet pâyidar olacaktır. Böyle bir ahlaka ve yaşayışa sahip insanların dini de elbette Hak dindir derler ve kelimeyi şahadet getirerek Müslüman olurlar.

 

 

semerkand kendisi yüklemiştir internete kardeşler ancak orjinalini satın almak isteyen için

 

http://www.semerkandpazarlama.com/Fatih-Sultan-Mehmet-ve-Iki-Papaz-VCD,PR-1370.html

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bu millet bu devlet; bu ahlak üzerine yaşamaya devam ederse Osmanoğullarının varlığı ilelebet pâyidar olacaktır. Böyle bir ahlaka ve yaşayışa sahip insanların dini de elbette Hak dindir derler ve kelimeyi şahadet getirerek Müslüman olurlar.

 

Gözyaşartıcı bir tablo. Nereden nereye geldik. Tabi burada şunu da belirtmek lazım İslam en güzel yaşayarak tebliğ edilir burada örneğini görmekteyiz. Metod her hususta olduğu gibi Rasulullah sav in metodudur. Tebliğde de cihatta da takvada da kullukta da herşeyde. Diyalog yapmayı tebliğe eş tutan zihniyet tarihimizi araştırsın...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...