Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
MÜNZEVİ

Özrünüz Kabul Değil!

Recommended Posts

01-300x225.jpg

Deccali tuzakların büyüklüğü ve fitnesi yine tüm bölgeyi içine alacak boyuta ulaşıyor. Yaşanan karmaşa ortamı, bu fitnenin boyutlarını gösteriyor. Peki ama Müslümanlar nerede?

Belirli ibadetleri farz kabul edip, birliği emreden ayetleri nasıl göz ardı ediyorlar!

Hakkı, hakikati, iyiliği, barışı hakim kılmak için birleşmek ve “kurşunla kaynatılmış” gibi birlikte mücadele etmeyi sorumluluk olarak kabul etmek bir yana, önemsemiyorlar bile.

Allah bu dini, Kitabı, Peygamberini(sav) hakim olsun diye göndermişken, İslam birliğinden yana olmayan kişi, Müslümanlardan yana olur mu? Müslümanların bunu dile getirmemeleri ve arzu etmemeleri büyük hata değil mi?

Kur’an, “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla” diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi, 75) buyururken Müslümanlara ne oluyor?

Bediüzzaman, bu konuda özür beyan edenlere, “bu özrünüz kabul değil” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Tembelliğiniz ve neme lâzım deyip çalışmamanız ve İttihad-ı İslam ile milliyet-i hakikiye-i İslâmiye ile gayrete gelmediğiniz, sizler için gayet büyük bir zarar ve bir haksızlıktır.” İttihad-ı İslam’ı isteyen bir insanın, bu amaçla yaptığı herhangi bir faaliyetin, bütün İslam alemine fayda vereceğini söylüyor.

Verilecek zararın ise bütün İslam alemi için kayıp olacağını ilave eden Bediüzzaman, İslam aleminin bir bütün olduğunu söylüyor. “Onun için, neme lâzım deyip kendini tembellik döşeğine atmak zamanı değil!” diyerek Müslümanları uyarıyor.

“İslam Birliği’nin tam zamanı gelmeye başlıyor. Birbirinizin şahsî kusurlarına bakmamak gerektir” sözüyle de kişisel kusurlarla uğraşmanın vakit kaybı olacağına dikkat çekiyor.

ittihad31.jpg

Kur’an ahlâkının yeryüzü hakimiyeti, Allah’ın Kur’an’da haber verdiği bir vaadi iken bazı Müslümanların bu konuda ümitsiz ve şevksiz olmaları hata olur. Ümitsizlik, insanın, din ahlâkını şevk içinde yaşamasını engelleyen en önemli unsurlardan. Allah, inananlara hiçbir olay karşısında ümitsizliğe kapılmamalarını, Kendisine dayanıp güvenmelerini emreder. Ümitsizlik Müslümanlar üzerinde adeta kanser gibi öldürücü etkiye sahip. Bediüzzaman’a göre ümitsizlik korkak, aşağı ve acizlerin tavrı ve bahaneleri. Yeisi bırakan Arap milletlerinin, İslâmiyetin kahraman ordusu olan Türklerle hakikî bir tesânüd ve ittifak ile el ele verip Kur’ân’ın bayrağını dünyanın her tarafında ilân edeceklerini haber veriyor. (Hutbe-i Şamiye)

Gözardı ederek, önemsemeyerek ya da ümitsizlik içinde; mazeret her ne olursa olsun “neme lâzım, başkası düşünsün” demek çok yanlış. Zulmün durması ve huzur için vicdanlı Müslümanlar birlikte hareket etmeli.

Suriye’de ve İslam aleminin genelinde olaylar devam edecek gibi görünüyor. Tek çözüm Kur’an’ın ruhu içerisinde birleşmek. Deccali fitneye karşı birlikte saf bağlayarak hareket edildiğinde, zorluk ve sıkıntılar Allah’ın dilemesiyle hep birlikte aşılacaktır.

Fuat Türker

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...