Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Beylerbeyi

Bir Adam Yaratmak Erzurum'da

Recommended Posts

Selamlar,

 

Atatürk Üniversitesi katkılarıyla hazırlanan Üstada ait Bir Adam Yaratmak isimli tiyatro eseri Erzurum'da gösterimde!

 

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Doç. Dr. Halit Dursunoğlu’nun yaptığı tiyatro oyunu, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Oyun, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde 10-13 Aralık’ta, Halk Eğitim Merkezi’nde ise 16-24 Aralık tarihlerinde sahnelenecek.

 

Değerli arkadaşlar, bildiğim kadarıyla seanslar öğlen ve akşam olmak üzere 2 tane. Biz buradaki gönüldaşlarla hep beraber iştirak etmeyi düşünüyoruz. Henüz hangi tarih ve saattekine gideceğimize karar vermedik. Yeterli sayıda ayraç bulunması durumda oradaki izleyicilere de dağıtmayı düşünüyoruz. Eğer sizlerden de burada yaşayan varsa, isteği doğrultusunda bize katılabilir ve beraber izleyebiliriz.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Müthiş bir tiyatro olsa gerek. Birkaç tiyatro gösterisinde rol aldım. Hemen hemen her hafta izlemeye giderim. Henüz Bir Adam Yaratmak'ı izlemek nasip olmadı İnşallah izleyeceğim. Hatta nasip olursa, ne zaman olursa olsun oynamayı da istiyorum.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adminim beni yazabilirsin o müthiş listene :)

 

Öğlen seansına gitmeyelim ama sonra yemekler bana patlıyor, akşam tatlıya fit oluruz. ahhahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eserle ilgili söylenecek pek bir şey yok, burası aşikar. Keşke vakti zamanında ya da ilerleyen bir zamanda şu eserin tahlilini hep beraber dilimiz döndüğünce yapabilsek. Çünkü olabildiğince amatör ruhlarda olabildiğince büyük hayretler uyandığını seziyorum. İzlediğimiz salon neredeyse doluydu yani nicelik bakımından fena değildi, belki hafta sonu olması bunda etkili bir faktördü. Çok belliydi ki seyirci tiyatro kültürüne tıpkı ben gibi aşına değildi, hatta fersah fersah uzaktı, gerçi liseli genç arkadaşların gereksiz kahkahaları ve bıdı bıdıları can sıksa da oyun kendini her türlü izlettiriyordu. İlk kez izlemiş olmama rağmen şunları rahatlıkla söyleyebilirim, üstad kaleminin hakkını bu alanda fazlasıyla vermiş.

 

Öte yanda oyunun ismini google'da aratırken karşılaştığım ve aynı rezalete bizzat şahit olduğum bir olay da var. Kadın oyuncular maalesef çok fazla transparan giyinmişlerdi. Aynı şikayeti ya burada ya da başka bir yerde okuduğuma eminim. Selma, gazeteci şerefin karısı, ve hüsrevin annesi bence olması gerekenden çok dikkat çekiyordu bu giyim tarzıyla. Diz üstünde bir karış yukarıda etek giymekte ne oluyor? Oyunun ruhunu söndürmek için bilerek yapılmış sanki...

 

Oyunu sahneleyen ekibin facebook sayfasına eleştiri olarak kadın oyuncularda hissettiğim vasat performansı söylediğimde, amansız bir savunma içerisine girdiler. Kalkıp bu insanlara etek boyları hakkında eleştiri yapmanın çokta anlamlı olmayacağı kanısına vardım. Belki sanat yönetmeni ya da genel yönetmenle konuşmak gerek.

 

Üç arkadaş beraber izledik, doğrusu genel olarak hepimizin fikri müspetti oyun hakkında. Bir sürü amatörlüğe ve kadın teşhirine rağmen o duyguyu verdiği için bu oyuna vesile olanlara teşekkür etmek istiyorum. Eğer siz de Erzurum'da ikamet ediyorsanız ve vaktiniz müsaitse, gitmeyi düşünürseniz bugün ve yarın 3 defa daha sahnelenecek. Bilet fiyatı 4 tl, eğer talep ederseniz ücretsiz bilet temin edebiliriz.

 

Saygılarımla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...