Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
By_X

Necip Fazıl'ın Yasağı Kalkacak Mı?

Recommended Posts

Necip Fazıl'ın yasağı kalkacak mı?

 

735720111201024634248.jpg

 

Erdoğan'ın Dersim olaylarını anlatırken alıntılar yaptığı Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı Vatan Dostu Vahidüddin kitabı 29 yıldır yasaklılar listesinde.

 

Ünlü yazar Necip Fazıl Kısakürek in ilk kez 1968 yılında basılan, hakkında açılan ilk iki davadan beraat etmesine rağmen 12 Eylül askeri yönetimi döneminde açılan dava üzerine yazarına 1,5 yıl hapis cezası getiren kitabı Vatan Dostu Vahidüddin 29 yıldır yasaklı. Kısakürek'in oğlu Mehmet Kısakürek, kitabın ilk kez 1968 yılında basıldığını, bir kaç baskı yaptığını, babası hakkında davalar açılmasına rağmen mahkemelerin beraat kararı verdiğini anlattı.

 

ANLAMSIZ BİR YASAK

 

 

Ancak 1980 ihtilalinden sonra, babasının 80 yaşlarında olduğu dönemde yeni bir dava açıldığını anlatan oğul Kısakürek, yargılama aşamasında 3 değişik bilirkişi heyetinden rapor alındığını ve raporlarda, suç unsurun rastlanmadığı belirtildiği halde mahkemenin 1,5 yıl hapis cezası verdiğini kaydetti. Kısakürek, babasının mahkum olarak vefat ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Kitabın üzerinde hala yayın yasağı var. Fakat Allah ömür verirse, ne pahasına olursa olsun ben bunu basacağım. Böyle bir rezalet olamaz. Zaten mahkeme kararını görseniz, çok trajikomik bir karardır. Çünkü, yakın tarihimiz üzerinde uzmanlaşmış bilirkişilerin olumlu raporlarına rağmen bu sonuç çıkıyor. Biz, kitabın yayın yasağının kaldırılması için hiç bir hukuki girişimde bulunmadık. Çünkü biraz çetrefilli, karmaşık bir iş. Ama sonuç ne olursa olsun biz bunu hem yayınevinin başındaki yetkililer, hem de evlat olarak basmakla mükellefiz. Neticede düşüncedir bu, düşünceye de kelepçe vurmak mümkün değildir. İnsana, düşünme demek mümkün değildir.

 

Düşünceye kelepçe vurulmaz

Mehmet Kısakürek, babasının 1968 yılında bastırdığı Vatan Dostu Sultan Vahidüddin kitabını yeniden yayınlatmak istiyor. Kısakürek, kitabı basmak isteme gerekçesini şöyle açıklıyor: "Neticede düşüncedir bu, düşünceye de kelepçe vurmak mümkün değildir. İnsana düşünme demek mümkün değildir."

 

Kaynakça

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

cumhuriyet tarihi ve ilkokuldan üniversiteye bütün tarih kitapları, vatan dostu sultan vahdettin hanı, vatanı satan bir vatan haini olarak gösterdiği malum olduğu üzere, böyle bir kitap cumhuriyetin ezberine aykırıdır. Üstad necip fazıl, Allah kendisinden razı olsun, doğru bildiği hakikatleri, müslümanlara bildirmek için var gücüyle çalışmış ve böyle bir eser kaleme alma ihtiyacı hissetmiş ve sultan vahdettin han'ın üzerimizdeki vebalini bir nebze de olsa , bu kitapla hakikatleri ortaya dökerek, almaya çalışmıştır. tarih gerçekleri bünyesinde saklıyor, bu mevzu paralelinde yapılan zulümleri, haksızlıkları, sahte kahramanları; gerçek yüzleriyle ve yaptıklarıyla ortaya çıkaracağı günler yakındır inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...