Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Dervish

İlker Başbuğ Dosyası

Recommended Posts

538420120105025954660.jpg

 

Bildiğiniz üzere 05.01.2012 Tarihinde Özel Yetkili Savcıya saatlerce ifade verdi İlker Başbuğ ve 22:30 sularında Tutuklanma Talebiyle mahkemeye sevkedildi.

 

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesi alınan Başbuğ, TCK'nın 314/1. maddesi gereğince ''örgüt yöneticiliği'' ve 312/1. maddesi gereğince de ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

 

İlker Başbuğ'un savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

 

Kaynak: http://www.haber7.com/haber/20120105/Basbug-icin-tutuklama-talebi.php

 

Ağzım kulaklarımda halay çekiyorum bir elimde mendille : )

 

Darısı 12 Eylülcülerinin başına, Kenan Paşa, sana güzel güzel laflar hazırladım!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Başbuğ'un işlemleri tamamlandı.

 

Mahkeme, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına karar verdi.

 

:tek_dis:

Share this post


Link to post
Share on other sites

SALDIRI ÖNCESİ ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

Terörist Hasan Lala’nın ikamet adresinde elde edilen dosyanın içerisinde, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarının terör örgütünün sözde kırsal alanında üzerlerinde terör örgütünün sözde askeri elbisesi ve silah bulunurken örgütün sözde bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafları bulundu. Dosyaların yapılan operasyon öncesi farklı tarihlerde oluşturulduğu tespit edildi.

FOTOĞRAFLAR SORULDU

Burhan kod Hasan Lala isimli örgüt üyesinin savcılıktaki sorgusunda şok iddialarda bulunduğu öğrenildi. Savcılık sorgulamasında bu fotoğraflarda yer alan şahısların kimler olduğu, bu örgüt üyelerinin isimleri ve örgüt içindeki konumları soruldu.

ŞOK BİLGİLER: MURAT BAŞBUĞ’LA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARIM ONLAR

Bu fotoğraflardan bazıları için Burhan kod Hasan Lala’nın verdiği cevaplar hayret uyandırdı. Lala’nın iddiasına göre, kendisiyle birlikte çekilmiş çok samimi fotoğrafların birçoğu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ’a aitti. O fotoğraflardan birinde gerçekten, Lala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ’la yan yana görülüyor.

 

 

MURAT BAŞBUĞ VE LALA YANYANA

Yukarıdaki fotoğraf, Hasan LALA isimli şahsın ikameti olan adreste -Beşiktaş ilçesi Kültür Mahallesi Ahmet Yesevi Sokak No :4- yatak odasında yapılan aramada bulundu.

ASKER YAKININA TORPİL

Hasan Lala adlı terörist, evinde yapılan aramada elde edilen “GEVAŞ İLÇE JAND. ASAYİŞ KOMUTANLIĞI YOLDÖNDÜ KARAKOLU HAKAN TARİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER” yazılı doküman hakkındaki savcılık sorusu üzerine, Van’da kısa dönem askerlik yapan bir yakınına yardımcı olmak üzere aracılık etmek için bu notları tuttuğunu söyledi.

Hasan Lala, “İZMİR GAZİEMİR HAVA OKULUDA KD. ÜST ÇAVUŞ NATO İZMİRİ İSTİYOR ERDAL GÜLER SİCİL 2000/027” yazılı dokümanın ve dokümanda ismi geçen Erdal Güler’in kim olduğunun sorulması üzerine de, bu şahsın İzmir’de Gaziemir Hava Okulunda rütbeli pilot olduğunu ve İlker Başbuğ’un oğlu Murat Başbuğ ile görüştüğünü öğrenen yakınlarının isteğiyle bu şahsın yerinin değiştirilmesi için yazmış olduğu not olduğunu ifade ve iddia ettiği öğrenildi.

 

BAŞKA ASKER ÇOCUKLARI İLE DE İRTİBATI VAR

 

Galeri işleten Lala’nın, maddi imkanlarını da kullanarak başka asker çocukları ile de yakınlık kurduğu da tespit edildi ve bu irtibatlar savcılık ifadesinde soruldu. Ele geçen belgelerde, Lala’nın bir reklam ajansına da ortak olduğu ve çok sayıda yerli ve yabancı bayanla fotoğrafların çekilmiş olduğu ve bayanlardan oluşan bu çevrenin etkinliklerde yer aldığı görüldü.

 

 

 

PKK Zanlısı Hasan Lala ve İlker Başbuğ’un Oğlu Murat Basbuğ

 

 

KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR

 

Kamuoyu bu şok fotoğraf ve Hasan Lala adlı teröristin “arkadaşım” iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’dan açıklama bekliyor. Cevap bekleyen sorular şöyle:

*Bu fotoğrafı neyle izah ediyorsunuz?

*Murat Başbuğ’un Hasan Lala adlı teröristle arkadaş olduğu doğru mu?

*Doğru ise, PKK’lı olduğunu bilmiyor muydu?

*PKK’lı Lala’nın asker yakınlarıyla ilgili talepleri yerine getirilmiş midir?

(Yener Dönmez, Vakit, Haziran 2010)

***

Genelkurmay Açıklaması: ÜÇ YIL ÖNCE ARKADAŞ ORTAMINDA ÇEKİLDİ

KONUYA ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

”Bu fotoğraf, üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekmiştir. Haberde yer alan hususlar gerçeği yansıtmamakta. Kişiye ilişkin iddialar 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yazısından öğrenilmiştir. Ayrıca aynı yazıda, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilebilecek muhtemel güvenlik risklerine karşı gerekli koruma tedbirlerinin alınmasına dikkat çekilmiştir. Konuyu başka bir zemine çekerek, istismar etmek isteyenler hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulacaktır.”

Murat-Basbuğ-ve-Hasan-Lala.jpg

 

 

 

ilker-Başbuğun-Oğlu-Murat-Basbuğ-ve-Hasan-Lala.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

İşin garibi, yukarıda İlker Başbuğ'a yazılan mektubun sonunda, hayırlı olmasını dilemiş!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hakettiklerinin karşılığını muhakkak ki ahirette alacaklar, Cenabı Hakk dünyada da İslam düşmanlarını azabına düçar eylesin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

İlker Başbuğ'un Mason Localarıyla bağlantısı olduğu zaten son zamanlarda iyice gündeme gelmişti. Birileri bunu yıllar önce biliyordu, göreve getirenler de bunu iyi biliyordu. Bu şaşılacak bir durum olmadı açıkcası.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...