Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
bozkurt

Sinema Ve Fetih 1453

Recommended Posts

Hay Allah bir hafta sanırım argüman toplamanız için ancak kafi geldi. Ama güldüm biliyor musunuz artist falan yani bendeki ışığı sonunda birinin fark etmiş olmasına sevindim. :-) Inanın bahsini ettiğiniz laf ebeligini bilmem ama inandığıni sonuna kadar savunmaktan asla beri durmayan ve elhamdülillah bunun üstesinden de gelen biriyim. Normal şartlar altında her bir cümlenizin şurada aksiyle öğelerini bulup köklerine ayırabilirdim. Buna yanaşmayacagim. Zira her ne kadar şahsilestirmeyelim deseniz de benim zatima çıkmaya çalışmaktan öte bir karalama göremedim. Avam davranmayacagim. Zira şurada bir kaç mühim mesele üzere değinip çıkmayı artık şiar belledim. Buna dadanirsam tarafımdan çalışılmayı bekleyen göz nuru derslerim ihmal edilecek. Ki siz istediğiniz kadar zafer narasi atabilirsiniz. O kıl ve yemeğini de çok düşündünüz mu allasen sabah sabah midem kalktı. Şu an biliyor musunuz şöyle bırakıp gitmek bana çok zor geliyor ama bunun rövanşını alırım sözüm olsun;-) Kendi sağlığıniza dua ederken önümüzdeki haftadan itibaren canıma okuyacak vizeler için de dua ederseniz çok makbule geçer. Bakın şebeklik kötü ve bir kıza yakışmayan bir kelime ama artisti sevdim. Ne demişti hulki cevizoğlu intikam soğuk yenen bir yemektir bekle beni nalannnn;-) ahahaha hakkat eğlendim. Bence pembe maskeyi deneyin gerçekten cilde iyi geliyormuş.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selamun aleykum arkadaşlar.

 

Eleştirilerin ve karşı cevapların hepsini haklı buluyorum. (haklı bulma hakkımıda haklı buluyorum. :yes: )

 

 

Artı bir eleştiriye layık konuda bence filmin mantık yapısında ki 'KAHPE BİZANS' algısı ve bunu bizlere gereğinden fazla bir şekilde dikte etme gayretiydi. Bana göre 'KAHPE BİZANS' söyleminden uzak durması daha iyi olurdu. Filmin bütün 'delikanlı' karakterleri Osmanlı ordusunda yer alıyordu. ve tam tersi bütün 'Kahpeler' Bizans surlarının gerisinde idi.

 

Eğer Fatihin karşısanda sülük karakterli, halkı ve devleti için kritik önemli kararları hamam sefalarında çengilerin eşliğinde alan bir İmparator olmasaydı Fetih daha büyük bir imaja sahip olabilirdi. Şu mantalite önemli düşmanınız ne kadar güçlüyse sizin zaferinizde doğru orantıda büyüktür. Kaldı ki yine bana göre Fatihin karşısında 'KAHPE BİZANS' yoktu. Şimdi aynayı kendimize çevirip bakalım İstanbul 1453'ten beri bizim. Dedelerimizin aziz kanı ile sulanmış topraklarda huzur içinde yaşıyoruz. Bugün İstanbul kuşatılsa hangimiz türlü türlü 'KAHPELİK'ler yaparak bu kutsal toprağı korumayız? Bu koruma ve sahip çıkmanın adı 'KAHPELİK' değil 'SAVAŞ HİLEKARLIĞI'dır. Herkesçe malum Savaşta hile mubahtır.

 

Hülasa artık Bizansı kahpe sıfatından çıkartıp sadece 'sade güçlü düşman' kimliğine sokarsak ki bana göre öyledir. Fethin Şanı daha büyük olur. Kaldı ki sülük gibi bir imparatorun yönettiği kahpe bizans devletinin Fatihin ve askerlerinin zaferini 40 küsur gün ertelemiş olması bu zaferi yüceltmez acziyetini gösterir. Vesselam

 

 

Y.E.K

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamaninda gitmedim, gormedim, izlemedim. Ilginctirki halen seyretmeye meyletmiyorum. Vardir bundada bir hayir elbet:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

filmin en önemli eksikliklerinden biri mehter marşının hiçbir sahnede yer almayışı ve sebebi sanırım müziklerini batılı bir şirketin yapması. ama film ilk olması açısından izlenmeye değer. naçizane yorumum :)

bide yorumları uzun uzun yapmışsınız hepsini okumadım. benim yorumuma benzer yorum varsa kusura bakmasın tekrardan dolayı :)

selamlar..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...