Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mahlas

"skandal Sözlere" Ba!

Recommended Posts

Milliyet, Vatan, Hürriyet gibi gazeteler Yazar Sema Maraşlı'nın kadınlara yönelik "dizilerdekiler gibi olmayın" şeklindeki tavsiyesini "skandal", "kadınları çileden çıkaracak sözler" diye aktardılar.

resim219217_2.jpg

Vatan "Yazar Maraşlı'dan skandal sözler" ve "Kadınlara öyle bir öneride bulundu ki..." başlığını kullanırken, Milliyet, "Yazar Maraşlı'nın sözleri kadınları çileden çıkaracak", "Kadınlara öyle bir akıl verdi ki..." diye manşet attı.

 

Peki Maraşlı'nın sözleri neydi?

 

Yazar Maraşlı, kadınlara "dizidekiler gibi olmayın" tavsiyesinde bulunuyor.

 

Küçükçekmece Belediyesi geçtiğimiz günlerde tartışılacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yazar Sema Maraşlı, belediyenin davetiyle ilçede yaşayan kadınlarla evlilik ve kadın erkek ilişkileri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

“Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir” dedi.

Sema Maraşlı'nın geçtiğimiz Cuma günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde “Mutlu Bir Evlilik Emek İster” konulu söyleşide yaptığı konuşmadan bazı bölümler şöyle:

 

Kadın erkekleşmemeli

 

“Evlilik üzerinde medyanın oyunlarına dikkat etmek gerekir. Kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa, o dizideki aşklardan ve kadın üstünlüğünden etkileniyorlar. Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah'ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır.”

 

Erkek ve kadın doğuştan farklı yaratılmıştır

 

“Erkek ve kadın doğuştan farklı yaratılmıştır. Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. Erkeğin hayata bakışı serttir. Kadınlarsa duygusaldır. Zaten normal olan erkeğin kadın gibi olmamasıdır.”

 

“Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir. Bu noktada, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. Kuran-ı Kerim'de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz.”

 

Milliyet'in manşeti:

 

44096166806.jpg

 

 

Vatan'ın manşeti:

 

22211408490.jpg

 

 

Habervaktim.com

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

elbette "skandal" diyecekler çünkü insanlara empoze ettikleri fikirlere ters. Maraşlı dan Allah razı olsun ki, kendi aklının ve mantığının sesine göre değil Yüce dinimizin esaslarına göre konuşuyor.

 

dinimizin esaslarına göre kadının yeri evidir, bunun tartışılacak bile yeri yoktur. kadın ancak ve ancak zaruri şartlar altında geçimini sağlamak için çalışır. onda da velev ki pazarda satış yapacak, pazarın merkezinde, kalabalık yerinde değil, kenarında, sonunda bir yerde satacağını satacak, rızkını bekleyecek.

 

günümüzde muhafazakar aileler çocuklarına kız ararken, diploması var mı( yerin dibine batsın o diploma), öğretmen mi,çalışıyor mu, vs... şartlarıyla söze başlıyorlar. bu mu müslümanlık? nerde salih adamları bekleyenlerle, saliha zevceler için dua edenler?

 

yaşadığımıza inanmayı bırakıp, inandığımızı yaşamaya başlamadığımız müddetçe, istediğimiz düzende yaşamamız ötelenecektir...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...