Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
mumin

Türköne Neden İstifa Etti?

Recommended Posts

Kemalist İtler Ürüdü

 

Soyları kurumak üzere olan bir avuç Kemalist, Mümtazer Türköne'nin önünü keserek yasadışı sloganlar eşliğinde protesto gösterisi yaptı

 

 

 

 

kemalist_itler_urudu_h219.jpg

Bir grup Kemalist, Mümtazer Türköne'nin önünü keserek yeni atandığı görevinden istifa etmesi yönünde sloganlar attılar. Ellerinde M. Kemal'in resmini taşıyan gruba, Mümtazer Türköne'nin aldırış etmemesi kameralara yansıdı.

Gruptan bazıları, Kemalizmin üzerindeki kanlar daha kurumadan, Mümtazer Türköne'nin geçmişteki Ülkücü kimliğini kastederek, "Senin geçmişin kanlı" diyerek bağırmayı da ihmal etmedi.

Kimliği belirsiz Kemalist-Komünist yapımı grup Mümtazer Türköne'nin aracına binmesi ile dağıldı.

 

http://www.buyukdogu.net/bd-haber/kemalist-itler-urudu-h219.html

 

İnanmıyorum ya hale bak. Orta Çağ magandası diyorlar sayın Türköne'ye ama kendileri öyleler resmen eşkıyalık bu, kaçıncı yüzyıldayız canım?!

 

Videoyu izleyin videoyu asıl süpriz orada. Tek kelimeyle yuhh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karşı cephenin bakış açısını seyretmeye devam;

 

'Atatürkçü olmayı hakaret sayan' Mümtazer Türköne istifa etti

 

 

342213-3-4-deed6.jpg

 

 

 

 

Tayyip Bey’den milletvekili yapılmayı bekleyen, ama umduğunu bulamayan Mümtazer Türköne, Cumhurbaşkanlığı eliyle Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu ataması epeyce tepki çekmişti.

Mümtazer Türköne’ye en ağır tepki, CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti.

“Atatürkçülüğün bir tür cehaleti, kifayetsizliği, ilme ve fikre uzaklığı bağnazlığı gizlemek için icat edilmiş bir maske olduğunu, uzun yıllar boyu tecrübe ederek öğrendim” diyen Kılıçdaroğlu,Türköne’ye seslenmişti:

 

“Ve şimdi bu kişi Atatürk’ün ismi olan bir kuruma yönetim kurulu üyesi olarak atanıyor. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur, insanda biraz tarihe saygı olur. İnsanda biraz Mustafa Kemal’e saygı olur. Şimdi ben merak ediyorum bu kişi orada nasıl görev yapacak. Eğer bu sözlerinin arkasındaysan sen oradan istifa etmek durumundasın. İstifa etmiyorsan kusura bakma seni adam yerine koymazlar. Ya sözlerinin arkasında dur ya da o görevden ayrıl.”

*****

Mümtazer Tüköne, pazartesi günü Balçiçek İlter’in "Söz Sende" programında bardağı taşırdı.

"Kendinizi Atatürkçü olarak tanımlar mısınız?"

"Atatürkçü olmayı hakaret sayarım"

Bunun niyesinin nasıl açıkladığına bakalım:

"Atatürk'ü Atatürkçilerin elinden kurtarmak lazım. Atatürkçülük denen şey 1930'ların İtalya'sının, faşist İtalya'nın taklidi midir? Hiç sorgulamadan? 1938'den bu yana gelen bir uygulama. Mesela Atatürk şiirlerinde sorunlar var. Rezalet çoğu. Oturup bunları elemek lazım. Genellikle tekerleme gibi. Atatürk büstleriyle ilgili de sorunlar var. Çocukları korkutuyor bu büstler. Atatürkçülük bir darbe ideolojisidir. Atatürk'ü tacirlerin elinden kurtaracağım." (Bkz.http://blog.milliyet.com.tr/mumtazer-turkone-demis-ki--ataturkculugu-hakaret-sayarim-/Blog/?BlogNo=341845

******

Mümtazer Türköne, geldiği gibi gitti; geride sorular kaldı:

Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’nun da vurguladığı gibi “azılı Atatürk düşmanı” olana bu adamı niye Atatürk adını taşıyan kuruma atadı?

 

"Atatürkçü olmayı hakaret sayarım" diyen biri, o kuruma atanmayı niye kabul eder?

Türköne, istifa etmekle onurlu bir tavır mı sergilemiştir?

Türköne, atandıkları makamları hak etmediği halde o makamlardan istifa etmemekte direnenlere göre, daha mı tutarlı mıdır?

Atatürkçülük’e her türlü hakareti yapan Türköne, doğru yapmış, Atatürk adını taşıyan kurumdan istifa etmiştir.

Türköne’nin istifası, belli kurumlara atanacak kişilerin çok iyi seçilerek atanması gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.

 

Herkes, Mümtazer Tüköne olamaz!

 

TURGUT ÇELİK/ Mersin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valla Türköne eğer Kılıçtaroğlu'nun seviyesiz sözlerini muhatap alıp istifa ettiyse yazık olmuş. Kendisini aydın olarak gazete ve tv'lerden tanıyorum, öyle çok farklı bir duruş, islami öncelik vurgusu filan göremiyorum. Benim için istifa etmesi yahut orada bulunması çok bir anlam ifade etmiyor. Eğer bizim çocuklarımız her sabah andımızı okuyup, puta selam vermeden sınıfına gidemiyorsa, sözde müslümanların temsilcisi partiler (ya da daha üst perdeden siyaset kurumu) suçludur gözümde. Dünya her gün değişiyor ama bizimkiler bir gün değişemediler. Bütün bu saçmalıkları bir günde halledip, bir ay boyunca laik zevata 'he yavrum, he canım, gitti mi cumhuriyet, gitti mi atatürkçülük, kıyamam göz yaşına ağlama artık' diyecek ve nihayetinde memleketi büyük bir eziyetten kurtaracaktır. Evet bu kadar basit.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...